המחזור ה-29 בפרמיירליג: Everyday Is Like Sunday

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏6/3/20.

1. oranfu Member

הליגה ברמה לא טובה וסיטי עדיין ניקנקו אתכם בקלילות במדריד.

רק בשביל להעמיד דברים בפרופורציות.

yakov_y אוהב/ת את זה.
  2. קשר שמאלי Member

גם הליגה הספרית ברמה לא טובה העונה, הרמה ירדה העונה בליגות הבכירות

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  3. oranfu Member

העיקר הליגה הישראלית שומרת על רמה גבוהה...

קשר שמאלי אוהב/ת את זה.
  4. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

נוריץ' מקום אחרון הכי מרשים שראיתי מזה המון שנים בפרמייר ליג.
    .
    אני לא בטוח בכלל לגבי הירידה ברמה.
    בכל מקרה, מעולם לא הייתי נלהב מהדיונים האלה של השוואה בין עונות. אולי ירדה אולי עלתה, אף פעם לא הבנתי מה זה נותן להבין את זה.

5. oranfu Member

ירידה = liVARpool = לליברפול אין פציעות.

ככה הם מתמודדים עם זה שאנחנו על סף אליפות. מספרים לעצמם סיפורים.

כמו שאיזה ראש משפחת פשע מנסה לשכנע ש58>62.

6. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם כל הליגות הבכירות ברמה לא טובה אז אפשר באמת להגיד על ליגה כלשהיא שהיא ברמה לא טובה? מה הנקודת ייחוס? עונות עבר?

חלאס עם הנראטיב הלעוס והמאוס הזה כבר, עייפתם אותנו. "הליגה חלשה השנה" זה נראה לי צירוף המילים הכי נפוץ בפורום הזה ב10 שנים האחרונות. יש פה אנשים שאני מוכן להשבע שאומרים את זה כל שנה כבר 5-6 שנים. עם ירידה כ"כ עקבית זה פשוט נס שהפרמיירליג לא נראית כבר כמו הכדורגל הישראלי.

מסתלבטים לי פה על סיטי אוהדי יונייטד וכאילו הליגה חלשה כי הם מפסידים משחקים, מאיפה האומץ? הקבוצה הזאת יכולה עדיין לסיים את העונה עם 87 נקודות ואף אחד לא יופתע, כמה אליפויות הביא פרגוסון עם מספר נקודות כזה +- כמה נק' בודדות לפה או לשם, שאנשים עדיין מאוננים עליהן? שיא הנקודות שלכם אי פעם בפרמיירליג זה 91. והשיא ההיסטורי הזה שלכם היה מספיק לסיטי כדי לראות את ליברפול מ200 קילומטר במקום 300.

יש תהליכים ברוב הקבוצות בטופ 6 אבל זה המצב כבר שנים. לא הייתה ולא תהיה עונה שבה כל ה6 עושות חיל בו זמנית. בתחתית עונה שעברה לטעמי הקבוצות היו הרבה הרבה יותר חלשות ואני חושב שכתבתי על זה גם אז. העונה יצטרפו לנוריץ' 2 קבוצות פרמיירליג לגיטימיות וגם נוריץ' בעצמה היא קבוצת כדורגל הרבה יותר טובה מכל הדרעק שהיה בליגה ב"ימים היפים" שאיכשהוא כל מני דינוזאורים כמו אלרדייס ופוליס הצליחו להשאיר בליגה עם "הקרבה", "מחויבות", מגבות ורורי דלאפ.

בקיצור, שחררו.

7. k_700 Member

אמממ לא מדויק.
    השנה מדברים על "תהליכים ברוב הקבוצות על הטופ 6" כי פשוט חסרה שם איכות.
    שנה שעברה הייתה טוטנהאם של פוצ'טינו(לא של תחילת העונה) שהייתה הסוגרת על המתמודדות על האליפות.
    לך תשווה את טוטנהאם ההיא עם כל האיכויות שלה לכל אחת אחרת בערך שמתמודדת על הטופ 4(כולל לסטר לדעתי, שהיא פשוט קצת יותר טובה מהשפילד, יונייטד וארסנל התורניות).

סתם לשים קצת פרספקטיבה,
    עם כל הגמירה עכשיו מסולשאייר שמכל השישה מפגשי ליגה שלו מול מוריניו, פפ, גווארדיולה הוא על 0 הפסדים, הוא על פחות נקודות ממה שהיה מוייס אחרי 29 מחזורים(3 נקודות פחות).
    אז המיקום של מוייס היה שווה מקום 7, היום אתה כבר ראש בראש עם צ'לסי ולסטר על טופ 4.
    מדברים איתי פתאום על ארסנל העלובה הזאת שהיא גם במשחק של הטופ 4, אבל ארסנל וטוטנהאם לא באמת בתחרות הזאת יותר משפילד או ברנלי או פאלאס(פאלאס, אתם מבינים? דיברנו עד לא מזמן אם העונה נשאר שם ג'וס אצל זאהה כדי שהם ינצלו).
    נכון שבטופ 6 אי אפשר שכל הקבוצות יהיו ברמה אבל בינינו? אחרי סיטי אין שום רמה.
    ארסנל טוטנהאם וברנלי אחרי 30 מחזורים מתחרות על טופ 4 באותו קצב, שפילד וולבס קצת מעליהן.
    אף אחת לא טובה.

אנחנו מדברים על תהליכים אצל המון קבוצות כי היה שם שינוי והכדורגל נוראי, אף אחד לא מבטיח לנו שזה תהליך שמבשר על משהו.
    אולי אצל צ'לסי בראייה לטווח ארוך.
    לנו יש מאמן קצת יותר טוב ממוריניו אבל סגל הרבה יותר קצר ברוב העונה הזאת, ארסנל? ההגנה שלהם נחלשה העונה הזאת והיא בסך הכל הכללי שלה בלי דרך, כמו בעונה שעברה, טוטנהאם נחלשה מאוד מטוטנהאם של העונות האחרונות, לא מטוטנהאם של ה11 מחזורים הראשונים.
    לא בטוח בכלל שלסטר כל כך התחזקה מלסטר של החצי השני של העונה שעברה, התחרות מולה לחלוטין כמעט ולא קיימת.
    אני מבין שזה קצת מעצבן ופוגע בנרטיב של אוהדי ליברפול שצריכים לפמפם לנו פה תחרות 24/7 כי זה קצת פוגע להם באגו.
    אני לא כל כך מבין למה את האמת, ליברפול סגרה את הליגה מוקדם כי היא ביי פאר יותר טובה מכל קבוצה בליגה החלשה הזאת.
    זה לא אומר כמובן שהיא בעצמה חלשה, או פחות טובה מהעונה שעברה.
    היא עדיין אחת הקבוצות הטובות בעולם וגם לא יש את הבעיות שלה כמובן כמו לכל קבוצה שנמצאת על רצף הזמן.
    בהמון אליפויות שלנו של 87 נקודות(או נקודה לפה ולשם) סגרנו את הליגה מוקדם ובצורה משכנעת וכשאתה סוגר מוקדם ממש לא מעניין אותך לשבור שיאי נקודות או לרוץ במרדף לא מעניין שכזה אחרי כמות X נקודות, להיפך, בהמון מקרים הפנינו את האש לשאר המפעלים בנסיון ללכת הכי רחוק שאפשר ובמסגרת מגבלות הסגל והפציעות הנתונות.

קשה לי מאוד להאמין שהמ36 נקודות שנשארו לסיטי הם ישיגו 30 כדי להגיע ל87 נקודןת.
    זה לא הקצב של סיטי העונה, העלאת הקצב זה גם לא משהו שהיא פתאום תרדוף אחריו כמו משוגעת כשאין לה שום סיבה לעשות את זה(לך תדע אם הערעור שלה יקלט והמקום השני שלה פחות או יותר מובטח גם אם תשיג עוד 12 נקודות).

וזה מביא אותי לדבר קצת על המשחק אתמול-
    אני חושב שאחרי כמה מפגשים אדירים של ואן ביסאקה מול סטרלינג ומול קיצוניים מהירים אפשר לסכם שהוא בעונה נהדרת, הרכש הכי שקט ובטוח שלנו לעונה הזאת(ביחס לכמות משחקים ששיחק). כל כך הכי טוב הגנתית בליגה לתפקיד שלו.
    העלים את סטרלינג בכל המפגשים מולו העונה וכמה שמסתלבטים על המשחק ההתקפי שלו גם בזה הוא משתפר.
    כמעט כל משחק הוא נותן מצבים יפים, הצטרפויות יפות(גם אם לא הכי אסתטיות).
    אמרתי פעם שמספיק שהוא יקח משהו אחד בהתקפה וישכלל אותו לרמה גבוהה(נניח כמו ההגבהות שנוויל שיכלל עם השנים) והוא יהיה טופ 3 לתפקיד שלו בעולם. הוא רק בן 22, הוא עוד ישתפר במשחק ההתקפי שלו. בינתיים שווה כל לירה, הלוואי והוא יזכה להתאמן כבר בעתיד הקרוב תחת מנג'ר רציני. לצערי הפרופגנדה עבדה, ידברו עכשיו 3 חודשים על המאזן של סולשאייר מול המאמנים הכי "נחשבים" בליגה וזה יסגור לו עוד עונה.
    הקלברט לווין לקיץ זה קלאסי סולשאייר ושאלוהים יעזור לנו.

דיברו פה על סאנה תוך כדי המשחק,
    אם סאנה היה כשיר העונה הוא לא היה שם.
    פפ לא סובל אותו, הוא כבר לא סובל את פפ, רק הפציעות מנעו פה מעבר שלו.
    הקישור שלנו זכה מן ההפקר שקד"ב לא שיחק.
    זה היה מתכון לאונס אם הוא היה משחק גם עם המערך הזה שעבד יפה בהרבה משחקים מול קבוצות חזקות שלוחצות אותנו.

נערך לאחרונה ב: ‏9/3/20
  8. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

הדיבור על ירידה ברמת הליגה לדעתי הוא בעיקר כי ב-5 מ-6 העונות האחרונות קבוצה אחת רצה לאליפות ללא תחרות.

9. Raulito Madridista

זה טיעון מאוד בוגר "הליגה לא ברמה וסיטי נקנקו אתכם במדריד" - וגם אתלטיקו שעוברת את העונה הכי גרועה שלה עם סימאונה השאירה את האימפריה מאנפילד על 0 בעיטות למסגרת בעוד לריאל היא הפסידה, וגם לברצלונה, ולא ניצחה אף קבוצה צמרת, מה תגיד על זה? אאוץ', אה? אם אי אפשר לבוא לכאן ולכתוב משהו נגד הבועה שלכם אז תגידו (אבל החל משבוע הבא, בסדר? כי אני בבידוד אחרי מדריד).
    מבין הליגות הגדולות: ספרד בנסיגה עצומה, איטליה די טובה למרות שאת יובנטוס הזו קשה לעכל - בזכות לאציו ואינטר, בגרמניה יש פריחה - דורטמונד, לייפציג סבבה ובאיירן מתחילה לקבל צורה (היי, הם נתנו שלישייה לצ'לסי, לא?), זו הפרשנות הקצרה שלי.

ההישגים באירופה הם מדד מסוים שאפשר לבדוק לדעתי את חוזקת הליגה. לרוב אני מביט על הגדולות. כמה שלסטר עשתה תוצאות יפות וקצת איבדה גובה - ההסתכלות שלי כלפיה היא אחרת לעומת מנצ'סטר יונייטד שכולה מקום חמישי ועם קצת יותר מ-50% הצלחה. טוטנהאם עם סגל טוב מאוד (וכן, עברו עליה דברים אבל לא כל העונה היא משחקת בלי קיין וסון) - לא הייתה העונה פעם אחת במקום הרביעי לטעמי והיא בדרך להיפרד מהצ'מפיונס אחרי הפסד ללייפציג. הכי גרוע עבור ארסנל שהיא כבר לא נלקחת בחשבון ולא מדד לכלום, וגם היא בנתה סגל לא מספיק טוב ולא מאוזן והכוכב הכי יקר שלה הוא בלוף כמעט כמו הזאר.

אני אקח הימור מושכל ואגיד שסיטי תעבור אותנו בצ'מפיונס ולא תסיים את העונה עם 87 נקודות אלא יותר סביב ה-75-80, יש לה כבר שבעה הפסדים העונה וזה המון ובניגוד לריאל מדריד שחקני ההתקפה שלה טובים, הייתי לוקח כל אחד משם וזורק להרכב וגם את סאנה על רגל אחת. ריאל זו קבוצה שאמורה למן הרגע הראשון שאם היא תעשה עונה טובה אחרי הקיץ הלא חכם שלה - זה נטו בגלל הפציעה של מסי או הריקבון של ברצלונה. על סיטי דיברו אחרת. וזה לא רק שליברפול הציבה רף בלתי אפשרי עבורה, נראה שגם את יונייטד 2012-13 שניצחה בזכות התחת של פרגי לא אחת - היא לא הייתה משיגה.

10. alexshw Member

אליפות 2012/13 היא אליפות של ואן פרסי

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  11. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

כתף ברורה של מינגס נשרקת כיד.
    איך VAR לא הפך את זה?
    איך אפשר לפספס דבר כל כך ברור?

12. alexshw Member

ורדי שבר בצורת שערים שנמשכה מה - 21.12, נכון חלק מזה פציעות ועדיין 9 משחקי ליגה רצופים ללא שער.

13. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

מאז שהם היו ברצף ארוך של נצחונות למעשה.
    מראה כמה הקבוצה תלוייה בשערים שלו.
    נזכיר שזה שחקן בן 33 שנשען על מהירות.

14. alexshw Member

בקטע הזה יש להם עוד שחקנים שמייצרים וכובשים. החלק הקדמי שלהם מרשים.
    אי אפשר היה לצפות מהם לעמוד בקצב של אותם חודשים והם נכנסו לתקופה ממש שחורה רק בחודש האחרון עם 4 משחקים ללא ניצחון.

15. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש להם קבוצה טובה והם מצליחים מעבר למצופה אבל מלבד מדיסון אין בחלק הקדמי שם שחקן שמעניין אותי לראות בטופ 6 המסורתי.
    טילמנס נחלש מאוד, בארנס נחמד, אולברייטון בינוני, איהנצ'ו חלש, פרז בינוני, גריי נעלם מהרוטציה.