המחזור ה-29 בפרמיירליג: Everyday Is Like Sunday

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏6/3/20.

1. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין ויכוח (עבורי) על-כך שמדובר בשחקנים טובים עם תקרה מעניינת. הכל שאלה של value for money. שאתה מביא את ואן דייק אז למי אכפת מהכסף כי אין עוד משהו שדומה או קרוב לו בשוק. במקרה של השניים עליהם אנו דנים אפשר להגיד בשקט שיש חיים נוספים מחוץ לאנגליה. לא תמיד ההיצע המקומי מצדיק את המחירים שלו, ולדעתי לפני שמהמרים עליהם כאילו כבר מדובר בתותחים כבדים לכאן ועכשיו רצוי גם להסתכל החוצה.

אם מדובר בשחקנים לגיטימים בטופ 6 באנגליה כבר עכשיו? ברור. השאלה באיזה מעמד - ושוב - באיזה מחיר.

הרמה הטכנית של מדיסון ביחס לשחקן האנגלי הממוצע זה לא שיקול שמצדיק שבירת בנק כאשר מסתובבים עוד רבים כמוהו - בפן הזה - במקומות כמו גרמניה וספרד. מה כן יצדיק תג מחיר גבוה? שמירה על יכולת גבוהה לאורך עונה שלמה כמו בפתיחת הסיבוב הראשון.

אין הרבה מגנים שמאליים טובים באנגליה.

oranfu אוהב/ת את זה.
  2. oranfu Member

צ'ילוול מגן לטופ של הליגה, אני משוכנע. יש לו מקום בכל קבוצה (אולי למעט ליברפול כרגע).

ממש לא משוכנע בנוגע לסאקה. הוא נחמד, מעניין, מוכשר, פוטנציאל אבל מגן בקבוצה גדולה? לא יודע.

מדיסון מוכשר, אבל יש לו כמה ליקויים שלא מתאימים לקבוצות גדולות והוא צריך לשנות אותם. הוא בועט הרבה מאוד ובעיטות ממצבים לא סבירים. למעט יונייטד עם פרננדז (שבועט טוב יותר) איזה עוד מועדון גדול ירצה דבר כזה?

בארנס שחקן קו, לא יודע איפה מישהו רואה אותו בתור קשר מרכזי.

3. alexshw Member

סאקה לוקה במשחק ההגנה, לדעתי הוא וינגר במקור.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

4. oranfu Member

זה לא לדעתך נראה לי אלא פשוט עובדה.

5. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

להערכתי למדיסון יש את כל מה שצריך בשביל להצליח אצל מאמנים כמו קלופ וגוארדיולה. שתי רגליים, בעיטה מרשימה מרחוק, ראיית משחק, דריבל טוב, אתלטיות, יכולת מסירה. את הפוליש של לאן ומתי למסור לעומת מתי לבעוט - זאת בדיוק המומחיות של המאמנים הגדולים, ללטש.
    לגבי צ'ילוול - סולידי הגנתית, קרוסים מצוינים, דיי מהיר. טכני ברמה מספקת. חוץ מאיתנו באמת אין קבוצה בליגה עם מגן שמאלי טוב יותר.

שאלת הכסף היא רלוונטית אבל רק תוך התחשבות באופציות האחרות בשוק + מכסות המקומיים שיש למלא. לצורך העניין, לא אופתע אם קבוצות גדולות יעדיפו להמר על קאנטוול ברבע מחיר ממדיסון (בהנחה שנוריץ' תרד). לעומת זאת, בהתחשב בדלילות הקיצונית שיש בעמדות המגנים ובדגש על עמדת המגן השמאלי, יש יותר סיכוי שסיטי/צ'לסי/יונייטד/טוטנהאם ישימו את ה50-60 מיליון פאונד על צ'ילוול.

oranfu אוהב/ת את זה.
  6. oranfu Member

במחיר שהוא יעלה, אני לא רואה את קלופ\פפ הולכים על מאדיסון. ב30 מיליון הוא אופציה מעניינת, ב50+ זה לא שווה.

מה גם ששני המאמנים האלה לא משחקים עם שחקן בסגנון הזה.

7. k_700 Member

אני לגמרי עם אלעד פה,
    יותר מדי שחקנים בלסטר מאוד לא יציבים העונה(אפס אנד דאון די מטורף מהפיק של החודשים הראשונים לחודשים האחרונים) וזה עובר מתחת לראדאר כי זה מועדון סימפטי, בלי ציפיות גבוהות והם יכולים לשים פחות או יותר קרוז קונטרול בדרך לטופ 4 כי ברור מאיפה יגיעו השערים ובעיקר ברור מי היריבות, אחת מהן "עאלק" מתבזה לנו מול העיניים עכשיו.

הבלם הטורקי, פריירה וצ'ילוול עם המון אפס אנד דאון, אנדידי, פרז(לגמרי קלאסי רודג'רס לבנות עליו בגדול בעונה הבאה ולהתרסק).

אני מפחד מאוד שמדיסון מגיע אלינו.
    יותר מדי מפמפמים את השם שלו בהקשר שלנו כבר מהקיץ באותה תדירות שדיברו על ברונו, כלומר זה משהו שהוא מגדר לשמועות.
    אנחנו גם פחות או יותר היחידים שנדחף לשים את התג מחיר שלו.

כל מה שכותבים לי על מדיסון מזכיר לי את מה שאמרו על לאלאנה לפני שהגיע לליברפול.
    טכני, סיבוב מהיר, בועט המון "עוד ליטוש" אחד ממאמן רציני יותר והוא הופך ל.... לכלום.

לוקח בכל יום ובכל שעה את ברונו לפניו, לדעתי הם גם די ידרכו אחד לשני על הרגליים ודי ברור שמחפשים אצלנו להסיט את ברונו יותר אחורה בעונה הבאה(כנראה במקום פוגבה).
    אין דבר שמדיסון עושה ממש ממש טוב, ברמה של שחקן מוביל בקבוצה ששואפת להיות הכי טובה עם כמות הכסף שהיא תשקיע עליו ומסביב.

אני מאוד סקפטי שלמדיסון תהיה השפעה כל כך גבוהה בקבוצה טובה יותר, אפילו ברמה שמאחרז נותן בסיטי.
    האם הוא יכול להיות שחקן טוב? ברור, אבל ב80-90 מליון, פליימייקר מקדימה אתה מצפה לקבל דה בריינה.

8. k_700 Member

אולי הגזמתי עם ה80-90 מליון אבל אני לא מאמין בחיים שמדיסון יעלה פחות מ66-70 מליון פאונד, אם הכיוון הוא אלינו אז תלך יותר על ה75 מליון פאונד.

9. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

@אלעד
    אני מתייחס רק לשוק האנגלי, אני לא בקיא במה שקורה מחוץ לאנגליה.

מדיסון לדעתי מסוג השחקנים שיפרחו בקבוצה גדולה עם שחקנים טובים יותר סביבו.
    כמובן שאם המחירים מתחילים להיות מגוחכים צריך לראות מה האלטרנטיבות מחוץ לאנגליה וכו'.

@k_700
    לאלאנה היה אחלה שחקן לפני שעבר המון פציעות.
    היום הוא צל של השחקן שהיה.

10. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא רואה בכלל את הדמיון בין ללאנה למדיסון. כל ההייפ סביב ללאנה היה הטכניקה, הקלאסה עם הכדור כביכול... את זה באמת אי אפשר לקחת ממנו, רק שהוא לא עושה עם זה כלום. אצל מדיסון אני רואה הרבה יותר תכל'ס ותוצר סופי, והוא בעיקר מרגיש כמו שחקן שישתלב הרבה יותר טוב מללאנה במשחק מהיר וישיר. ללאנה זה שחקן לפסאודו-טיקי טאקה של תחילת העשור.

מה שכן שווה לבדוק זה מה קורה בראש של השחקן הזה. ממה שקראתי יש שם סימנים שהשתן עולה לראש וכל מני התעסקויות מחוץ למגרש. לא סוג השחקנים שקלופ יביא, אבל אכן החתמה קלאסית של מנצ'סטר יונייטד.

Scouser Tommy ו-oranfu אוהבים את זה.
  11. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

לאלאנה גם פרץ בגיל מאוחר לתודעה, באיזה ליגה הוא שיחק בגיל של מדיסון היום?
    שחקנים מסוג אחר לגמרי בעיני.
    לאלאנה בשיאו היה יכול להיות קשר מרכזי טוב מאוד, מדיסון הוא שחקן שליש שלישי בכלל, שים סביבו 3 שחקני התקפה חכמים והוא עצמו ישתפר.

oranfu אוהב/ת את זה.
  12. k_700 Member

לאלאנה בסאותהמפטון היה שחקן שליש שלישי, קשר התקפי לכל דבר שגם כבש ובישל, את העונה האחרונה שלו שם הוא סיים דאבל-דאבל שערים ובישולים.
    אני זוכר איך דיברו על הקלילות שלו עם הכדור, הכדרור, הבעיטה, הסיבוב, הטכניקה.
    כן בסדר, הפציעות הרגו אותו, סבבה.
    הציפיות ממדיסון יהיו הרבה יותר גבוהות כשהוא יעלה גם איזה 50 מליון יותר ממה שעלה לאלאנה בזמנו.

למדיסון יש את היתרונות שלו, אני בחיים לא ארצה אותו אצלנו.
    לא מאמין שהוא יגשים את עצמו בפקעת לחץ שלנו ואני בעיקר לא מאמין שההימור עליו שווה להסטה של ברונו מהעמדה שהוא נראה בה בינגו.
    גם לא חושב שיהיה נוח לראשפורד לשחק לידו.
    ראשפורד מאוד אוהב להכנס לאמצע מאחורי החלוץ תוך כדי המשחק, משם הוא הביא כמעט 20 שערים העונה עד שנפצע.

13. oranfu Member

לאלאנה היה שחקן טוב, מאוד לא אנגלי. טכניקה מעולה, מאוד אלגנטי. בועט הרבה? איפה? יכולת הבעיטה שלו מביכה ובשנים שהוא בליברפול הוא כמעט ובכלל לא בעט לשער.

מדיסון בועט הרבה. הרבה מאוד. הוא לא נראה לי כמו שחקן של קלופ\פפ. בסכומים שלו בטוח אפשר להביא שחקנים טובים יותר.

לא יודע כמה מדיסון יעלה, אני לא רואה אף מועדון גדול באנגליה שם עליו את הכסף.
    יכולתי לראות את יונייטד אבל אחרי שהביאו את פרננדז? זה אותו סגנון שחקן.

צ'ילוול מצוין. מניח שסיטי\צ'לסי יביאו אותו.

14. k_700 Member

אני זוכר את לאלנה כובש לא מעט בבעיטות מחווץ לרחבה בסאוהמפטון.
    הוא היה שם התקפי מאוד, תמיד מאחורי החלוצים. אתם שוכחים שהוא כבש ובישל שם הרבה וגם שם התלהבו מאיכות ההתקפה שהייתה לסאותהמפטון אז ומהסגנון ששיחקו.

עדיין רוב התקשורת מקשרת את מדיסון אלינו.
    איפה הוא יהיה אצלנו?
    די ברור שכאילו במקום פוגבה.
    פוגבה ינסו למכור ואז יזיזו את ברונו אחורה, כבר עכשיו תוך כדי משחק אתה רואה ששמים את ברונו לפעמים ב50/50.
    יותר מדי חמים על מדיסון אצלינו, כולם מדברים על זה.
    העיתונאים שלהם, העיתונים שלנו, רודג'רס(לפני שבוע במסיבת עיתונאים הוא התייחס להתעניינות שלנו בו).

אנחנו בפורום חושבים בצורה רציונלית, אצלינו חושבים שיכולים לעשות מישמש, לחבר כמה שחקנים טובים ביחד על אותו מגרש, להשקיע הרבה כסף בפרסונל האנגלי שסולשאייר כל כך אוהב(והקהל כמובן... כאילו סולח על השקעה לא חכמה אם זה תוצרת אנגליה..זה קו המחשבה).
    כבר ראיתי דברים הזויים יותר אצלינו בשנים האחרונות מלהוסיף את מדיסון לקבוצה שיש בה את ברונו, פוגבה וראשפורד.

אגב צ'ילוול,
    לא עקבתי אחרי העונה של אנגלינו בלייפציג, אבל היום נתן חתיכת משחק.
    אולי לפני ששופכים עוד איזה 50 מליון על עוד מגן שווה להחזיר בכלל את המגן השמאלי שזרקת להשאלה?

15. oranfu Member

לאלאנה היה שחקן חלק קדמי בסוטון, אבל הוא לא היה בועט מרחוק והוא לא הולל על זה.

היו לו איכויות, חד משמעית. כבש, בישל, הכל נכון. לא שחקן של בעיטות מרחוק, יש לו עוצמה של ילדה בת 12 באפרוחי שוהם.