המחזור ה-30 בפרמיירליג: Beryl

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏19/3/15.

1. alexshw Member

כשרומן הגיע צ'לסי הייתה צריכה להתמודד מול יונייטד של מעבר בין קבוצה גדולה שנייה לשלישית של פרגוסון וארסנל.
    היום יש גם סיטי באיזור. חוץ מזה צ'לסי נערכה לאותה עונה הרבה יותר טוב מאשר יונייטד לזאת.
    כל עניין הביקורות על צורת משחק של ואן חאל וגם על היערכות מאוחרת והתנהלות לא ממש טובה בשוק העברות נאמרה ומוצדקת, אבל לא הוגן היה לצפות מיונייטד להיאבק על אליפות בנסיבות שהיו כשבעצם סיטי וצ'לסי בתקופה יציבה הרבה יותר.

זה לא קללה לרוני וזה ברכה גדולה ליונייטד וכבר הסברתי למה.
    חוץ מזה רוני בדרך הבטוחה להפוך למלך שערי יונייטד בכל הזמנים וגם יש לו חלק גדול בכל התארים בהם זכה. קללה?
    ממש לא, הוא נכנס להסטוריה של הכדורגל האנגלי. הוא יהיה מאושר ממה שעשה בכדורגל.

2. golding מנהלים

זאת קללה במובן הזה שיונייטד הייתה יכולה להשיג הרבה יותר עם רוני בחוד.

אגב, אם אני לא טועה אמרת שיש לראות בעובדה שצ'לסי לא זכתה באליפות בשנה שעברה כישלון. מה ההבדל? צ'לסי השקיעה פחות מיונייטד בקיץ הקודם, היא הביאה מאמן חדש (בדיוק כפי שיונייטד עשתה) והיא הייתה אחרי שנה מטלטלת בה אוהדי המועדון נאלצו לסבול דמות שנואה מהעבר על הקווים. לא זאת בלבד, אלא שהיא התמודדה עם סיטי היציבה ואחת מההפתעות הגדולות ביותר שהפרמייר ליג ראה בעשור האחרון - ליברפול, שנתנה תצוגות שאני לא זוכר מאלופות קודמות.

3. JohnTerry26 Member

LF ואלעד, ברור מבחינתי שאפשר וגם צריך היה לעשות יותר בליגה, וברור שבראיה רחבה ואן חאל כשל וזכאי לים ביקורת, בשלבים מסויימים אנשים לא הבינו כמה הוא באמת עדיף ממויס, אז ברור שאפשר היה יותר. אני רק אומר שהדיבור על עונה מאכזבת צריך להיעצר לפני דיבורים על אליפות. צ׳לסי לא תהיה האלופה המדהימה שחלקנו חשבנו שתהיה בחצי הראשון של העונה, אבל עדיין היא נמצאת בכמה וכמה שלבים אחרי יונייטד וזה לא היה ניתן לטיפול בעונה אחת.

4. alexshw Member

גם צ'לסי בעונה שעברה נערכה טוב יותר בקיץ מיונייטד העונה וגם כי החזירה מאמן שמכיר את הפרמייר ליג מצוין ומחובר לקבוצה.
    חשבתי שצ'לסי יקחו את האליפות.
    יונייטד עוברת טרנזישן עמוק הרבה יותר מצ'לסי, גם בתפיסה. נכון שעם החלטות טובות יותר אחרי פרישת פרגי, הטרנזישן היה רך יותר, אבל במצב שנוצר יש פה מהפכה עמוקה, עונה הבאה בהחלט יצפו מיונייטד בצדק להיות קונטנדרית.
    ושוב אנחנו אוהדי היונייטד הראשונים לבקר את ואן חאל משך תקופה ארוכה, הביקורות מוצדקות על צורת המשחק.

golding אוהב/ת את זה.
  5. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

טרי,

אם לא הסברתי את עצמי כמו שצריך עד כה, אז התגובה האחרונה שלך מתארת במדוייק את מה שאני חושב. לא באמת ציפיתי מיונייטד לזכות באליפות שיש את צ׳לסי וסיטי שהן קבוצות בשלות בהרבה. מצד שני, כבר ציינתי את היתרונות שהיו ליונייטד ע״פ הקבוצות הללו במהלך העונה ולמה היא הייתה צריכה ויכולה להיות במקום טוב יותר מזו שהיא נמצאת בו עכשיו. שוב, אני עוד פעם חוזר לדוגמא של ליברפול שבאוברול שלה פשוט הייתה קבוצה עם סגל פחות טוב משמעותי מזה של סיטי, ולכן גם לא זכתה באליפות בסופו של דבר.

אלכס,

בעניין רוני זה דיון שנמשך לאורך שנים עוד מתקופת רונאלדו. צריך להבין שהכול יחסי, ובמקרה של רוני הסטנדרטים נוטים להיות מאוד גבוהים. להצטער על הקריירה שהוא עשה עד כה? ברור שלא. הוא עשה כל מה שאפשר כמעט לעשות ברמות הגבוהות של הכדורגל העולמי, וגם מי שלא יאהב את זה יודע שרוני הוא אגדת יונייטד בהתהוות. עם זאת, אני חושב שהתפוקה האישית שלו יכלה להיות הרבה יותר גבוהה אם היה משחק אך ורק וחלוץ לאורך הקריירה שלו, ואני בספק אם גם אתה תחלוק על זה. במובן מסויים, הוא מבוזבז בגלל היכולת שלו לתרום גם מעמדות אחרות. אוהדי יונייטד יעריכו אותו על זה, ובצדק, אבל זה לא סותר שום דבר למעשה.

שים אותו חלוץ בצ׳לסי במקום קוסטה כמו שמוריניו כ״כ רצה מלכתחילה ואנחנו יודעים איפה התקרה של רוני תיהיה הרבה יותר גבוהה.

עריכה: מה הקטע עם ה׳ הידיעה לפני יונייטד וסיטי? או ״אמירויות״ במקום אמרייטס? מחרפן לי ת׳שכל.

golding אוהב/ת את זה.
  6. alexshw Member

אבל אני מסתכל על טובת הקבוצה. עובדתית עונות בהם רוני שיחק בעיקר כחלוץ מרכזי וכבש מעל 20 שערים בעונה הסתיימו ללא תואר.
    אני אישית מעדיף חלוץ חוד איכותי ודומיננטי לידו ולנצל את רוני לעבודה מגוונת שהוא מסוגל לעשות בהתקפה ולעזור לאותו חלוץ. כמובן בשום פנים ואופן הוא לא צריך להיות בקישור. פה פוגעים בכל צורת המשחק של יונייטד וגם ברוני.
    לא אכפת לי אם רוני מעולם לא יקח את מלכות השערים בליגה. אגב יש לו ברזומה מלכות בישולים בליגה, דבר לא טרויאלי לסקורר.

מה הקטע עם ה' הידיעה? כדי להדגיש את הייחוד של המועדון. כי יונייטדים יש הרבה באנגליה.

נערך לאחרונה ב: ‏23/3/15
  7. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין ספק שיונייטד של העונה היתה יכולה להשיג יותר. כשרואים את הפער מצ'לסי ואת כל הנקודות המטופשות שאיבדנו בדרך, הרי שזה לא היה הזוי לחשוב שהיינו יכולים להיות די קרובים אליה. ועדיין, יונייטד אינה בסיטואציה הסטנדרטית של מועדון כדורגל כי אנחנו עדיין באפטרשוק שנבע הן מהפרישה של פרגי, הן מהמינוי הכושל של מחליף והן מהעובדה שהסגל הזדקק ואכן עבר שינויים משמעותיים. זה הרבה מאוד בזמן קצר. יחד עם העובדה שוואן חאל הוא מאמן לא פשוט גם לשחקנים שלו עם כל הדרישות שהוא מציב, מקבלים סיטואציה די מורכבת.

בשני המשחקים האחרונים האחרונים קרה משהו שהיה נדיר מאוד בשנתיים האחרונות - אוהד של יונייטד יכול היה לראות את הקבוצה שלו וליהנות. זה מקרה מעט מאוד עם מויס ומעט מאוד עם ואן חאל, ולא חושב שאף פעם בשני משחקים רצופים ועוד נגד שתי יריבות טובות. אני מקווה שעלינו על המסלול. השאיפות שלי השנה היו קודם כל לראות את העסק מתחבר ומתחיל לשחק כדורגל שיהווה בסיס להתמודדות על אליפות בעונה הבאה, וכרטיס לליגת האלופות. לפני שבוע ויום זה נראה היה רחוק. עכשיו זה פתאום בהישג יד.

הסיפור של רוני הוא דבר מורכב. לנצח תישאל השאלה האם הוא לא הגיע לרמה שחשבנו שיגיע אליה בגלל שהוא פשוט לא היה טוב מספיק או שיונייטד דפקה אותו בעצמה כשהפכה אותו לשחקן כלבו. הוא התחיל בתור חלוץ שני, מדי פעם עבר לאגף, אחר כך פרגי החליט ששחקן כמוהו חייב לכבוש המון, העביר אותו קדימה ואכן הצליח להפוך אותו לסקורר, ואז שוב אחורה לחלוץ שני, ושוב מדי פעם אגף, וגם קישור... זה אולי הפך אותו לכדורגלן יותר שלם, אבל לשחקן פחות טוב - אם אתם מבינים את הכוונה. מסוגל לעשות עבודה טובה במספר עמדות, אבל לא ענק באף עמדה ספציפית.

אני לא חושב שהאיכויות של רוני כאלו גדולות ובעיקר שהוא עקבי מספיק כדי לשחק חלוץ שני ובטח לא קשר. כשהוא משחק כחלוץ החוד, הדברים האלה יכולים להיות בונוס. כבסיס לקשר או חלוץ שני, זה לא מספיק.

8. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלכס,

ואולי זה כי ליונייטד לא הייתה קבוצה מספיק טובה שהוא אשכרה שיחק חלוץ מרכזי? אני חושב ששחקני ההתקפה הבולטים לידו היו ולנסיה ונאני, וזה אומר הרבה. זה פשוט הזוי שעד היום הוא לא שיחק כחלוץ מרכזי בקבוצה שתואמת לאיכויות שלו.

רוני גם היה מבשל מעמדת החלוץ כמו שעשו ועושים טובים ורבים אחרים, וכנראה שאפילו יותר כשהוא קרוב יותר לשער ומסוכן עבור היריבה. אבל כנראה שלעולם לא נדע, הוא ביינתיים יצטרך להקריב את עצמו לטובת המועדון המיוחד מכולם - היונייטד.

JohnTerry26 אוהב/ת את זה.
  9. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

רוני לא אשם בזה שלא זכינו בתארים בשתי העונות שבהן הוא שיחק כחלוץ מרכזי. מה זה אשמתו שבכמה שבועות שהוא היה פצוע ב-2009/10, למשל, ברבאטוב לא פגע ואואן שהיה אמור להיות תחליף טוב היה - כמה מפתיע - פצוע? הכשל היה של המועדון, לא של רוני.

10. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אמיר, נראה לי שהתוצאה מסנוורת אותך, ממה כבר היה לך להנות במשחק האחרון? זאת מנ יו כל כך חלשה, אחת החלשות שהגיעו לאנפילד ב20 שנים האחרונות, מה כבר עשיתם במשחק הזה? רוצה תצוגת חוץ טובה באמת? תסתכל על ההופעה שלנו אצלכם בעונה שעברה. אנחנו יכולים רק לבוא בטענות לעצמנו שהגענו עם מעט מדי אנרגיות למשחק כל כך גדול.

oranfu אוהב/ת את זה.
  11. alexshw Member

הופעה מצוינת של יונייטד, לא מבין מה אתה רוצה. שליטה במשחק וגם יצרו את ההזדמנויות כדי לנצח.
    זה בפירוש הופעה טובה בהרבה מאשר בכמה אליפויות שהקבוצה לקחה.
    אם כבר יכלת להגיד על ניצחון לפני שנתיים שהוא "מסנוור".

12. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

קשה לי להשוות למה שעשיתם לנו בעונה שעברה, כי היינו זוועה רכה וחלשה, ואתם לא כאלה. למה שקרה בעונה שעברה באולד טראפורד, בפירוש ציפיתי. לא חושב שזה היה המצב לפני כמה ימים מצב ליברפול.

מזמן לא שיחקנו טוב כל כך באנפילד, גם כשניצחנו. אנחנו עדיין לא מבריקים, אבל אני לא חושב שיש אוהד יונייטד שלא הבחין בשיפור משמעותי בשני המשחקים האחרונים לעומת מה שראינו כל העונה. זה עולם אחר. לא מושלם, אבל התקדמות יפה.