מאוד פשוט, ברגע שהכדורגל שלהם כבר לא יהיה יעיל, ברגע שגם הכדורגל יהיה פחות יפה לעין וגם לא יהיו תוצאות, אז יבצעו שינוי. או זה או אם בהנהלה ירגישו שיש להם צאנס חד פעמי להביא מנג?ר מהשורה הראשונה שמשחק כדורגל אחר מה שיצריך אותם לשנות את סגנון המשחק.
אני חושב שיש מקום לכולם. אני מגיע ממועדון שתמיד דואג ל"כדורגל היפה" אבל באמת, אני חושב שאני בעד כל דבר ייחודי. אין ספק שברצלונה משחקת בצורה ייחודית אבל לא הייתי רוצה לראות עוד 10 ברצלונה. סטוק מייצגת קבוצה קטנה שמשתמשת בשיטות לא בדיוק קונבנציונאליות כדי לשרוד, והיא דווקא עושה את זה לא רע. זה לא אומר שהייתי רוצה לראות עוד סטוק, אבל ביחס לסדר גודל המועדון ולהיסטוריה שלו, אני מקבל את זה. אני מוצא בזה נחמד לראות משחקים בין סגנונות כמו סטוק לבין וויגאן (קבוצה שמשחקת מאוד פתוח ועל הדשא). נראה לי היופי הוא לראות דברים שונים ולא לרצות להפוך את המשחק לסגנון אחד כזה או אחר שהוא "נכון" או "לא נכון". אבל זה רק אני.
1) לא אמרתי שזו טקטיקה אסורה, רק שהיא אנוכית. 2) מה אם כול הקבוצות היו רואות רק תוצאות מול העיניים? האמת זה קרה, והכדורגל היה בשפל נוראי. בגלל זה החליטו להחיות אותו עם כול מיני חוקים שמועדדים התקפות. 3) ברור שלאוהדים איכפת מתוצאות. לכן לא כדאי לשאול אוהדים לגבי הקבוצה שלהם. כמו שלהבדיל לא תתן להורים של חטוף להחליט על המחיר שהמדינה תשלם על החטוף. ברור שכולנו בעמדה שלהם היינו נותנים את הכול, אבל כאשר חושבים רציונלית, כדאי לחשוב על טובת הכלל. כמו שאנחנו אוהדים של קבוצה או שתיים, רובנו לא-אוהדים של מליון קבוצות כדורגל ולגביהן והמהלכים שלהן אנחנו יכולים לגבש דעה שבסיסה על עובדות. כמו כאן. 4) ואני לא רוצה שכול הקבוצות ישחקו אותו דבר. אבל לסטוק יש את האמצעים הכספיים לשחק כדורגל ולא להרוס כול משחק עם אלימות ומשחק הגנתי מכוער. משחק אנגלי אמיתי ישן כלל גם משחק חיובי ולא רק שלילי ואלימות. להגיד שזה כדורגל אנגלי אסלי זה שטחיות והעלבה לחבר העמים של המלכה.
זה אתה צריך לכבד את הבחירה שלהם אפילו יותר, הם עושים את זה כשהחוקים מעודדים התקפות. הם לא הכניסו הרבה כסף ממכירות כי זאת תוצאה של סגנון המשחק, עוד הקרבה שסטוק עושה. בלי קשר לסגנון המשחק הספיציפי, זה נחמד לראות קבוצות שיש להן רוח של מועדון, בטוח ששחקנים שם מרגישים מחוברים לקהל הרבה יותר מאשר החבר'ה בארסנל המודרנית עם הכדורגל האטרקטיבי.
אני לא יודע האם בסטוק יש יותר רוח של מועדון או חיבור לקהל בהשוואה לרדינג או פולהאם, אבל ניחא. אני נוטה להסכים עם ארז בכל מה שקשור לסגנון. יש מקום ליותר מסגנון אחד, ואני חושב שיש מקום בליגה לקבוצה עם הסגנון הזה. 5-6 קבוצות וזה היה הופך להיות מעיק, אבל נראה לי שהמצב היום יחסית מאוזן. זה אמנם די מתסכל לפגוש בהם פעמיים בעונה, אבל מצד שני 2-3 היריבות הגדולות של כל קבוצה נפגשות גם הן נגד סטוק, ואז אפשר להיות מרוצים... זה מתקזז, פחות או יותר. מאחר ואני חושב שהסגנון שלהם לא מבריח אוהדים או הורס את הליגה, אין לי בעיה עם איך שהם מנצלים את המשאבים שלהם. זה הסגנון שהם אימצו, די בהצלחה יש לציין, ואם יש להם יותר כסף משאר הקבוצות הם רשאים לבזבז אותו בהתאם לסגנון שהם בחרו. הנמכת הציפיות של פיוליס קצת מוזרה, אין לי ספק שהם ישארו בליגה ויצופו לקראת המקום ה-12-11, אבל צריך גם לזכור שבחלק הראשון של העונה הם נראו טוב והייתה תחושה שאולי השנה הם יצליחו לטפס גבוה יותר. אולי קפיצת המדרגה תגיע בשנה הבאה.
מילא הכדורגל המגעיל שלהם, זו זכותם. מה שבעקר מפריע לי זה שהם משחקים מאוד מאוד אגרסיבי, יותר מדי אגרסיבי. בשביל לעצור שחקן בעבירה מספיק לתת לו קטנה, לא חייבים לפרק אותו. הבעיה היא שהשופטים בליגה כבר כאילו נותנים להם אישור לשחק ככה. לא חושב שיש קבוצה בליגה ש"מחליקים" לה על כל כך הרבה עבירות אגרסיביות כמו סטוק.