דווקא מאוד יציב בדרך כלל בתחום הזה. גם בפורטוגל וגם בליברפול בינתיים יש אחוז גבוה של דיוק למסגרת בבעיטות מתוך סך המצבים שלו. זה קודם כל מראה על בחירה נכונה של מתי לאיים על השער ומתי לא. כל זה מתיישר גם עם הסטט׳ המצוינת שלו(מתקרב למעורבות של 30 שערים העונה ב38 הופעות בכל המסגרות). היו לו כמה החטאות רציניות מאז שהגיע וצריך לזכור שהיום בסך הכל הייתה ההופעה החמישית שלו בליגה, כלומר הגיוני שהוא ינסה לעשות את הדברים ש״ימשכו את העין״ של קלופ בנסיון להרוויח את המקום שלו בהרכב. לדעתי ג׳וטה צריך להעיף את מאנה מההרכב(בינוני, גם היום) ודיאז צריך להמשיך לשחק בשמאל ולנצל את השטח שהוא ירוויח שם. הנתונים שלו מהמשחק היום מצוינים- Luis Diaz's game by numbers vs Brighton: 100% shot accuracy (2/2) 76% pass accuracy (25/33) 6 ball recoveries 6 ground duels won 2 chances created 1 goal scored
אבל לא דיברנו על אחוז הדיוק בבעיטות אלא על כמות הבעיטות. לעמרי כספי היו אחוזים מ-3 של סטף קרי ורג׳י מילר ביחד, הבעיה שהוא זרק פעם בחצי שנה.
אם דיאז היה הכובש השני הכי טוב בליגה הפורטוגלית ברגע המעבר שלו משם אז כנראה שאין בעיה עם כמות הבעיטות/נסיונות שלו לשער. בפריימרליג עד המשחק היום היו לו 17 בעיטות לשער ב4 משחקים. מספיק הקצת מעל 4 למשחק? מאנה בהשוואה, החלוץ באמצע של הקבוצה לאחרונה, על ממוצע של 3.1 בעיטות לשער פר משחק בליגה העונה.
בליגה הפורטוגלית הוא פגש לרוב קבוצות שהם לא יותר טובות מקבוצות בליגה הישראלית. היום הוא בליגה אחרת ובמועדון אחר עם סיסטמה אחרת. גם ז'ואו פליקס נראה כמו אל בליגה הפורטוגלית ובליגה הספרדית הוא נראה איזה מדרוב. אני לא פוסל את הדברים שאתה אומר, יכול באמת להיות שליברפול הביאה פה בינגו מארץ הבינגואים אבל לא פשוט לעשות את האדפטציה לפרמייר ליג ויקח לו זמן. ואל תגיד לי ברונו פרננדש כי הוא כבר מגיע עם ניסיון בליגה גדולה.
ברור שיש לו אדפטציה לעשות לפריימרליג, זה בדיוק מה שקורה עכשיו כשהוא עוד לא שחקן הרכב אלא נלחם מול 3 שחקני התקפה אחרים על מקום בהרכב. יחד עם זאת הבעיות שכביכול סימנת אצלו לא באמת קיימות. לא היו לו בעיות של כמות נסיונות לשער ואחוז דיוק גבוה בפורטוגל וזה לא קיים גם בליברפול. היום היה משחק שניסה יותר לשתף את החברים שלו ועדיין היה הטוב במגרש אצל ליברפול וגם התכבד בשער נהדר. כשרון על שמוכן כבר עכשיו לפרוע שטרות. מספרים בליגה הפורטוגלית אף פעם לא סינוורו אותי. קרלוס וניסיוס שמוריניו הביא בזמנו לטוטנהאם היה על ממוצע שערים פר דקות משחק בטופ 6 של אירופה ב6 הליגות הבכירות וכתבתי בזמן אמת שמדובר בשחקן בינוני שלא שווה ספסל בטוטנהאם. טראמי, חברו של דיאז על 16 שערים ו16 בישולים בכל המסגרות העונה והוא לא רבע מהכשרון של דיאז. ברור שלא הכל מספרים. אני כבר אומר לך, הכשרון הבא לסמן מההתקפה של פורטו זה פאביו ויירה(שכבש ״רק״ 3 שערים העונה) הצעיר שהוא המנוע של ההתקפה שלהם אחרי שדיאז עזב. יחד עם זאת מספרים לצד יכולת שאפשר לבחון יכולים לתת תמונת מראה טובה לגבי הכשרון של השחקן. ז׳ואאו פליקס נראה כמו אל בפורטוגל בגיל 18*. זה דבר מדהים ונדיר ועל זה אתלטיקו שילמה כל כך הרבה כסף שהוא מתחיל לפרוע ממש עכשיו(קצת קשה לי להגיד שהוא נראה מדרוב בכושר הנוכחי שלו). עדיין צעיר אגב. היריבות בפורטוגל ממש לא ברמה של ליגה ישראלית. זו ליגה שסוגרת פערים גדולים מאוד מהליגות הבכירות באירופה. לא רחוקה ואולי אפילו עברה את הגרמנית, לדעתי בטופ 4 שלה אפשר למצוא לא פחות איכות ממה שיש בצרפת. שים לב את כמות הוורלד קלאסים שיוצאים משם בחמש שנים האחרונות(ועוד יצאו בעתיד הקרוב). ממליץ קצת פחות לזלזל ויותר לפתוח את העיניים והראש.
לא שלושת הגדולות שם הם קבוצות פגז. יש גם את בראגה שזאת קבוצת נחמדה אבל שאר הקבוצות לא קשורות בכלל לטופ האירופי. אולי הגזמתי שהשוויתי אותם לליגה הישראלית אז זאת ליגה ברמה מאד ירודה.
פורטו וספורטינג משחקות כדורגל טוב יותר בשני הצדדים מpsg. כמה קבוצות פגז יש בצרפת? ובגרמניה? אני לא בטוח שחיל ויסנטה ובראגה נופלות מאף קבוצה בטופ 4 בצרפת שהיא לא פאריס. עוד מעט ווירץ יעבור לבאיירן והאלנד ובלינגהאם יתחפפו מדורטמונד(כשאנקוקו של לייפציג גם כן יעבור לליגה טובה יותר), מה ישאר מהליגה הגרמנית? ליגה שאתה כנראה כמעט לא מכיר אבל היא בעלייה גדולה ועובדה שרוב העיניים באירופה נישאות לכשרונות שיוצאים ישירות מהליגה הזאת. the ball don't lie, תעשה רשימה עם עצמך של 5 השחקנים הכי טובים על כל עמדה אנדר 30 ותראה מאיזה ליגה הם הגיעו.
עזוב הוא כבר צייר לעצמו בראש תמונה כאילו דיאז זה רונאלדו השמן הבא. שחקן בגיל 25 בעונת פריצה של 14 שערים בליגה הפורטוגלית עם פנים של מהמר ווינר כבד בן 57 וגוף של ילדה בת 12 מהנוער העובד שעד לפני שנתיים שיחק בליפה של קרלוס ולדרמה בליגת חובבנים זה המדד שלו. בינתיים הוא מחמיץ באחד על אחד מול שוער כמעט כמו מאנה (גם היום). ההחתמה של דיאז היא כולה על ג'וליאן וורד שבא להראות כאילו יש שריף חדש בעיירה. אדוארדס בכלל לא היה מעורב בהחתמה הזאת, זה לא הדרך שלו להחתים שחקנים (הרוב הגדול שהוא החתים הם שחקנים שהגיעו מליגות בכירות אחרי סקאוטינג מעמיק) ורק על זה אתה צריך להיות חשדני. הייתי מוכן לתת לטוטנהאם את "היהלום" הזה בתמורה ליונג מין סון בלי למצמץ. אגב רונאלדו השמן ועונות פריצה, עונת הפריצה שלו הייתה בגיל 18-19 בליגה ההולנדית 42 שערים ב46 משחקים, לאחר מכן בגיל 20 הוא נתן עונה אדירה בברצלונה עם 34 שערים ב-37 משחקים ואז הם חירבנו את החתימה שלו וזה סלל את דרכו לאינטר. מי שחושב שעסקת קוטיניו זו הפשלה הכי גדולה שלהם שיחשוב שוב, רונאלדו לואיז נזאריו דה לימה ביי פאקינג פאר.
היא ליגת פיתוח אדירה אבל זה מה שהיא, ליגת פיתוח. נכון שגם בבונדסליגה כל הקבוצות חוץ מבאיירן הם פידר קלאבס, ועדיין כשאתה רואה משחק מהבונדסליגה, לא משנה של מי, זה ברמה גבוהה יותר מהליגה הפורטוגלית. הקצב הוא הרבה יותר גבוה מבפורטוגלית. מה שכן הליגה הזאת בנסיגה גדולה. אם פעם כל הסחלה של הסריה א׳ היה מגיע לטורקיה או צרפת היום הוא מגיע גם לגרמניה. זה מעיד על משהו.
יש ליגה חוץ מהאנגלית שהיא לא ליגת פיתוח? אני רואה לא מעט משחקים בליגה הגרמנית, כמעט בכולם אני רואה הגנות ברמה ירודה מאוד והרבה שכונה. לא רואה בצרפת ובגרמניה כמעט בכלל קבוצות מאומנות כמו ספורטינג ופורטו של השנתיים האחרונות. בנפיקה שנפתח ממנה פער מסויים, הייתה מרחק החטאה מלשלוח את ברצלונה החוצה בשלב הבתים וכן עשתה נוק אאוט. אתה מתעלם ממגמה שכן נראית ברורה, הליגה הגרמנית בנסיגה גדולה(ואולי אחרי הקיץ הקרוב תהיה רק באיירן וכלום מוחלט מסביב) בעוד שהפורטוגלית בעליה גדולה(איכות המאמנים, איכות הכשרונות שמתפתחים בה ומגיעים אליה מבחוץ, איכות הכדורגל בצמרת).
בליגה האיטלקית למשל יש כמה קבוצות ששומרות על הנכסים שלהם במקום לרוץ למכור אותם. בליגה הפורטוגלית אין אף אחת כזאת.