לא מבין איך זה לא פנדל. נכון שלאוספיניה אין ברירה אחרת אבל הוא מוריד את אוסקר לקרשים שהכדור לא באיזור בכלל. פנדל של מיליון אחוז. אין ברור מזה.
ההיסטריה של אנשים כאן משעשעת משהו, לפני שבועיים היינו הקבוצה הטובה באנגליה - ועכשיו אנחנו בקושי מגרדים את שולי הצמרת ובפוקס נצא מכאן במקום הרביעי? בפועל קרה מה שקרה לאורך כל העונה, נתקעו מול קבוצות ששיחקו על מתפרצות והלך לנו ממש טוב מול קבוצות שבאו לשחק כדורגל פתוח. וזה קורה כי אין לנו את התנועה הבלתי פוסקת בהתקפה ואת הצירופים הקצרים שהשיטה הזו דורשת, ועם כל כמה שפלאיני הוא אאוטלט נהדר לכדורים ארוגים שתכליתם היא לקצר לנו את המעבר לשליש השלישי, זה לא כ"כ עובד כשאברטון יושבת נמוך ומכריחה אותנו לפרק אותה מהר ועל הקרקע (או בהגבהות, אבל בחייאת, הם התאמנו תחת דיוויד "אבל הגבהנו 81 פעמים במשחק, איך לא ניצחנו?" מויס, זו לא הדרך לנצח אותם ולא הכדורגל שאנחנו שואפים לשחק). מעבר לזה, הבעיות הישנות שוב מפתיעות את כולם, ולנסיה שעדיין לא יודע להגביה והוא חור בהגנה אבל יש לו כושר והוא שורף שטחים ביחס מאמץ-אפקטיביות שמקביל לסחיטת מיץ מאבן גיר, אז יש מי שעדיין חושב שיש לו מקום כשחקן סגל אצלנו.. דיילי בלינד שכרגע הוא יותר מגן\קשר אמצע ושאין לו את הפיזיות ולוקה מעט גם בקריאת המשחק וביכולת לשלוט בקצב עבור קשר אחורי ברמה הזו, שלמרות שהוא פרוספקט אדיר לכל עמדה בקישור האמצעי ומטה, דווקא אנדר הררה נראה כמועמד הרבה יותר מתאים לתפקיד בהיעדר קאריק. או שאפשר לחזור למרואן היקר, שאין לי ספק שבהחלט יש לו מקום אצלנו כשחקן סגל בשל היתרונות העצומים והטבעיים שלו על כל שחקן בעולם אולי, אבל ההצבה שלו מול אברטון היא טעות מוחלטת. מול טקטיקה כמו של אברטון ובהינתן ההרכב שעלינו איתו, היינו צריכים להזיז את פלאיני לעמדת החלוץ ולשחק מסביבו, או לעשות מהלך קצת מסוכן ולהוריד אותו לקישור האחורי ובכך לשחרר את הררה קדימה ולקרב אליו ולמרכז את הקיצוניים. את המשחק הזה ואן חאל הפסיד, אבל אני מקווה שהלקחים שיופקו מכאן (ווילסון כמחליף ראשון לפני בזבוז הזמן שנקרא פלקאו, בלינד כמגן שמאלי או קשר אמצע ולא אחורי, שימוש נכון בפלאיני, רכישה של מגן ימני אמיתי בקיץ) יתבצעו בהקדם. כל השנה רצינו לשחק כדורגל טוב, ולפרקים זה עבד, אבל אין לנו את היכולת לפרק קבוצות על הקרקע בשליש האחרון כשההגנה שלהן כבר יציבה (השערים של שיטי בדרבי האחרון הם דוגמא טובה), וזה עניין של אימון כי יש לנו את השחקנים לכך.
הגיע לנו לכל הפחות פנדל אחד עד עכשיו, לארסנל הגיע פנדל בעקבות היד של קייהיל ואיבנוביץ׳ היה חייב לקבל צהוב. העיקר שזלצר מהלל את אוליבר. מחצית טובה שלנו. לא זוכר אותנו כל כך אנרגטיים ומלאי חיים מאז המשחק מול סוואנזי. מקווה שנצליח להבקיע כאן איזה שער. אגב, אלה שתי הקבוצות הטובות בליגה בלי שום ספק.
הייתה עבירה ברורה של אוספינה, אבל כך גם היד של קייהיל שחסם את הכדור לעבר השער. מחצית שקולה, אם כי אין ספק שהמצבים של צ׳לסי היו טובים יותר.
רמירז היה חייב לכבוש מאסיסט של וויליאן שפשוט אדיר היום. תפור על הסגנון משחק הזה, העבודה בהגנה, לוחץ, שם את הרגל מתי שצריך כדי לחטוף, והיציאה למתפרצות שאיתו תמיד נראות טוב בעזרת המהירות והטכניקה, הוא פשוט עושה את זה טוב. לדעתי היו פה שלושה פנדלים, מדבר על היד של קהיל, התאקל של אוספינה על אוסקר, וססק שלדעתי לא בדיוק התחזה במקרה ההוא שקיבל צהוב. אני ראיתי מגע, וכשמגן שם ככה רגל בדרך זו עבירה גם אם זה בקטנה. ססק מכר את זה יותר מדי.
נקודה של אליפות. תצוגה נפלאה עד רבע השעה האחרונה בה פשוט הפגזנו כדורים חסרי תכלית לעבר דרוגבה. ארסנל שיחקה טוב ואין ספק שמדובר בקבוצה הכי טובה בליגה כרגע (יחד איתנו). והכי משמח? לראות את כל השונאים והמתוסכלים זורקים הערות ילדותיות וטיפשיות.
עוד משחק שונגר לא מנצח את מוריניו עם כדורגל ציני ויעיל כרגיל. האוהדים שלנו מוחאים כפיים לססק. טרי באקסטזה אחרי המשחק כי הוא יודע שהוא לקח אליפות. כמה גועל, כמה תסכול.
צ'לסי היתה צריכה תיקו היום והאליפות שלה סגורה וחתומה, איזו סיבה יש לה לא ליסוג אחורה ולהעיף כדורים ב20 דקות אחרונות? לאורך המשחק היו שלבים שהחזקנו בכדור וארסנל ישבה מאחורה וחיכתה בעצמה, למשל בתחילת המחצית השניה שזה היה נראה שונגר הבין שהוא לא יכבוש במשחק עומד, אז ניסה בעצמו לעקוץ במתפרצת. בסה"כ מלבד כמה חצאי הזדמנויות ההגנה שלנו עמדה במתח שוב, ובמחצית הראשונה הרגשתי ששיחקנו מעט טוב יותר מארסנל, הינו יותר מסוכנים אבל לא השגנו את השער.
על מה אתה מדבר, נראינו כמו הפועל יהוד היום! אגב, אזפיליקואטה - יש מגן יותר טוב ממנו באחד על אחד? הוא פשוט מדהים. מזכיר לי את זאנטי.
הממ, הכדורגל של שתי הקבוצות היה ציני ויעיל לפרקים. עשרים הדקות האחרונות שלנו היו טיפוסיות למוריניו, אבל ארסנל לא הפסיקה לבצע עבירות ולאורך כל המשחק היא בסך הכל בעטה פעם אחת למסגרת. לדעתי ונגר ניסה לעשות משהו אחר היום, זה לא הלך לו כל כך אבל זאת לא הארסנל שטיילנו מולה בשנים האחרונות.
ונגר פשוט לא התאבד היום על 3 נקודות כמו בדר"כ וכמו שחשבתי שיעשה. מצד אחד היה לנו קשה יותר התקפית, מצד שני זה לא נתן לו צ'אנס אמיתי לכבוש, למרות שהוא כבר יודע שכשהוא בא לתקוף מולנו הוא נענש. אז לדעתי הוא עשה את הדבר הנכון. 4 נצחונות ותיקו ואנחנו מסיימים עם 90 נק'. לא יודע מה אתכם אבל אותי זה מעניין, אני חושב שרק 5-6 קבוצות עשו את זה בפרמיירליג. אחרונה זו יונייטד ב09.
אני חושב שאם היה לנו חלוץ במחצית הראשונה זה היה נגמר בכרגיל ניצחון שלנו. בשורה התחתונה השגנו מה שכנראה רצינו, עוד צעד למטרה. באמת שאין מה לכתוב יותר מזה.
אין שום ציפייה ולכן גם אין תסכול. הייתי אפילו מתוסכל יותר מההפסד של נתניה לסכנין ... מוריניו מאמן מצליח, יש שיגידו גאון... לדעתי בלקחת קבוצה של מאות מיליונים ובכל משחק מול קבוצה שהיא לא מתחת למקום 6 להראות כמו הפועל יהוד עם 8 שחקנים שמחכים על ה 16 אין שום גאונות. יש בזה עליבות וגועל כלפי אוהדי כדורגל אנגלי, הונאה כלפי בעל הבית(אלא אם הוא נהנה ממה שהוא רואה...), וגניבה של האוהדים... אליפות זו אליפות זו אליפות! כל הכבוד על כך ואני קונה את זה בטח כאוהד מכבי נתניה ואפילו כאוהד ארסנל שכבר שכח איך זה מרגיש... אבל כשעושים ממוריניו גאון, אולי זה היה נכון לפני כמה שנים... מהגאונות הזו נשארה ציניות מעוררת גועל...