אין לי בכלל ספק שזה ייגמר בזה. במיוחד אם הערעור תופס ואין FFP. הם וצ'לסי יריבו על אותו בלם ואותו מגן שמאלי.
בגדול, אני עדיין מבסוט עליו ואני סומך עליו להיות האיש שיצעיד אותנו קדימה. למרות זאת, אני לא חוסך בביקורת והביקורת העיקרית שלי עליו היא לא בהכרח בהפסדים נקודתיים כמו היום, אלא בתמונה הגדולה יותר. הוא מאמן סופר פרגמטי שיודע להחליף את השחקנים שלא פוגעים, הוא משנה מערכים בין ובמהלך משחקים ולא נשאר מקובע. אני מת על הדברים האלה אצל מאמן, אבל מצד שני, מה השיטה שלו? מה סגנון המשחק שלנו העונה? מי רביעיית ההגנה המובילה שלו? זה מטריד אותי מאוד שהוא לא הסתדר על רביעיית הגנה במשך עונה שלמה. בשנה שעברה הרביעייה של רודיגר, לואיז, אמרסון ואזפי הייתה ההגנה השלישית בטיבה בליגה. למה? כי הם שיחקו כמעט כל משחק, כי הם היו מתואמים, כי הם הכירו אחד את השני והיה להם הרבה יותר ביטחון. לא כי הם היו הרבה יותר טובים או חוו ירידה פתאומית ביכולת. סארי המשיך איתם גם אחרי ה-6-0 מסיטי, שכנראה היה פחות מביך מהשלישיות משפילד ווסטהאם שאנחנו חוטפים פה. אני לא יודע מה הסיפור עם ז'ורג'יניו, חצי עונה הוא היה סגן קפטן ובאנקר בהרכב ופתאום לא רואה דקה. קובאצ'יץ' שהיה שחקן העונה שלנו לא מקבל שניה בימינו. אלה דברים שאני לא כ"כ מבין כי העמדות האלה הן פחות או יותר העוגן ואולי העמדות הכי קריטיות במערך של קבוצת כדורגל. הזיגזוגים האלה גורמים לנו לאבד את הבאלאנס שלנו כקבוצה. היום הוא כשל קשות, אבל אי אפשר להפיל הכל עליו. בסופו של יום, אני מודע היטב לבעיות שלנו, וכמו שרצפי הניצחונות שלנו לא מייצגים, כך גם התבוסות האלה לא באמת מציירות את התמונה השלמה. אנחנו קבוצה צעירה, נאיבית, בלי מספיק מנהיגים, בלי מספיק שחקנים שיכולים לשנות משחק. השחקן הכי טוב שלנו זה וויליאן. קבוצות כמו שפילד זה הנמסיס שלנו, אין לנו תשובות לסגנון המשחק הזה. יש לנו יותר סיכוי לנצח באנפילד מאשר בשפילד. קבוצה ועונה שהיא כמו רכבת הרים. היום ספציפית פחות התרגשתי מאשר למשל מול ווסטהאם. זה ברור שהדברים שראינו שם יחזרו על עצמם, וברור שזה לא משנה אם זה יהיה זומה בהגנה או רודיגר. עד שלאמפרד לא יתביית על מערך ושיטה, אנחנו נמשיך להיות נדנדה. אני מקווה שבעונה הבאה, האיכות שתתווסף לנו לחלק הקדמי תעזור לנו בזה קצת. בכל מקרה, כמובן ששחקני הגנה זה מאסט ובעיקר מגן שמאלי. בלעדיו, אין לנו סיכוי לשחק כדורגל מודרני. זה לא הגיוני שב-2021 אזפי ירים כדורים בשמאל ליציע, זה כבר יותר מדי.
אין עונשים על זה לסוף העונה הבאה אבל זה לא נעלם מהמאזן. זה יחזור לאחר שנתיים. כלומר, אתה לא יכול לבזבז מיליארד בקיץ, בסופו של דבר תצטרך לאזן את זה ב21-22. ביום שני זה מבחן גדול לכל החוקים האלה. אם הערעור מתקבל אפשר לזרוק את זה לפח. אם הערעור נכשל הרי שתיווצר הרתעה, זה עונש משמעותי. אני גם מצפה מהפרמייר ליג להוסיף לעונש הזה משהו שיהיה תקף לליגה.
אני לא יודע כמה שחקנים עם SKILLSET כמו של סטרלינג יש בכלל באירופה. מה שכן, אחרי העזיבה של סאנה - חסרה להם מהירות אם סטרלינג לא על הדשא. אני מעריך שהם ירצו לדאוג לזה. משהו נחמד שאחד החשבונות שעושים ניתוחים סטטיסטיים של שחקנים רשם על סטרלינג בזמנו (עוד כשהיה בליברפול) - הוא לא נותן כדורי עומק אלא הוא עצמו כדור עומק. הוא מאוד מהיר, חזק, קשה ביותר להוציא לו כדור והוא שחקן מאוד חכם. אני מזכיר שעוד אצלנו, הוא היה ילד, אבל הספיק לשחק גם קשר אמצע, גם מגן ימני, גם קיצוני בימין, גם קיצוני בשמאל וגם חלוץ. את כולם הוא עשה בהצלחה פחות או יותר. עכשיו הוא בקבוצה התקפית מצוינת אז זה עוד יותר בא לידי ביטוי. לגבי סילבה - להבנתי הם מנסים לשכנע אותו להמשיך אבל הוא מסרב.
פיתחו כבר שיטות להתמודד עם זה. הכי קל זה תשלומים או אפשר לשחק עם בונוסים. עדיין זה נותן יותר מרחב פעולה. Sent from my SM-G973F using Tapatalk
אם הערעור של מנצ'סטר סיטי יתקבל זה מכניס את הליגה האנגלית לטירוף, אני אישית לא רוצה שהמקום החמישי יוליך לליגת האלופות, רק שאני מניח שלסטר לא תשרוד ונראה בסוף את מנצ'סטר יונייטד (בכושר הטוב בליגה) ואת צ'לסי, שזה מצחיק לחשוב עליה בליגה האירופית עם שחקני הרכש שהצטרפו. הבלוז עם ההגנה הכי גרועה במשחקי החוץ מאז 1996/97, קפה שובר שיאים שליליים ולמפארד בדרך ל-50+ שערי חובה, זה קרה רק ב-2015/16. אין לצ'לסי משחק הגנה קבוצתי מספיק טוב אבל עדיין שחקני ההגנה הם ליצנים אחד-אחד, אני לא רואה מישהו שהתקרה שלו גבוהה משמעותית ממה שהוא מראה. שחקן הגנה אחד לא יספיק, גם ואן דייק לא היה הופך אותם למשהו קרוב לליברפול. שני הנתונים האלה של מנצ'סטר סיטי - 1) ראיתי את דוויד סימאן בזקנתו מה שנקרא והתמונה שעולה לי בראש היא מונדיאל 2002 עם רונאלדיניו. אני חושב שהוא היה שוער טוב אבל לא מצוין. אדרסון נופל משמעותית משלושת האחרים. קשה לי להכריע בין פטר צ'ך לבין שמייכל במאה אחוז, אחד עם קבוצה בסגנון מסוים כמו צ'לסי והשני בקבוצה קצת יותר התקפית ואני לוקח דברים כאלה בחשבון. 2) סיטי מוכיחה שאצלה אין ממש באמצע - אין מספיק 0:1קים קשוחים כאלה במגרשים הבוציים וניצחונות של אליפות, או שירה בתנועה או מפלות. זה רלוונטי ל-2016/17 ולעונה הזו, וזה מחצית מהזמן של
צ'לסי ספגה 54, 53 ו - 55 שערים בשלושת העונות הראשונות של פרמייר ליג, אבל ב - 42 מחזורים. מאז שצמצמו את הליגה ב - 1995 ל - 20 קבוצות, הם עברו 50 שערי חובה רק ב - 1996/97(55) ו - 2015/16( 53)
בתחילת העונה הם היו הפתעה נעימה, בכלל אני תמיד מעדיף קבוצות שמנסות לשחק כדורגל על כאלה שבאות להרוס משחקים, אבל בשלב מסוים למדו אותם (והכושר הנפלא של טימו פוקי נגמר) והם היו חסרי רעיונות לגמרי, כשהחלק האחורי היה הכי גרוע בליגה ובפער (ממוצע של כמעט 2 שערים למשחק מבחינת ספיגת שערים, רק וילה באזור שלהם מבחינת ספיגות). קצת חבל שקבוצה שניסתה לשחק כדורגל לא התאימה את עצמה, מצד שני 8 הפסדים רצופים...
לא מבין גם למה כל תגובה על שפילד צריכה להסתיים במשפט אבל בשנה הבאה... את מי מעניין מה יהיה בשנה הבאה? מדובר במועדון שמעולם לא ייצג את אנגליה במסגרת אירופאית, שעד לפני 5 שנים עוד שיחק בליגה השלישית (שש עונות עד שחזרו לליגת המשנה), ועכשיו הוא במקום ה-6 בפריימר לייג, עם סיכוי לסיים במקום שמוביל לאירופה, נראה למישהו שהם מסתכלים כרגע על השנה הבאה? מה זה רלוונטי מה יהיה בשנה הבאה? הם נותנים השנה עונה גדולה כשהם ממקסמים את התקציב שלהם, ומגיעים להם כל המחמאות על כך, את השנה הבאה נשפוט, ובכן בשנה הבאה...
אנצ'לוטי מדבר לאחרונה על האתגר באברטון, על חזרה לטופ 4. שיתמקד קודם כל בטופ 8 לפני שהוא קופץ מעבר לפופיק. לגבי פיקפורד, רשמתי לפני יותר משנה שהוא בינוני. הוא נחלש מאז. כל משחק לפחות טעות אחת לגול. אם הוא שוער מספר 1 של אנגליה זאת שערוריה.
בטח כשפופ והנדרסון אחרי עונות מצוינת (פופ שמר על שער נקי השנה יותר מכל שוער אחר, אתמול ב-50 הדקות הראשונות מול ליברפול הוא שמר לבדו על המשחק חיי כי ליברפול היו שווים 3 - 0 לאור המצבים שהגיעו אליהם).