המחזור ה-35 בפרמיירליג

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏20/4/12.

1. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

וגם יכול להיות שאחרי ניוקאסל תובילו שוב ב 3.
    אני בכלל לא בטוח שתפסידו את המשחק הזה, והאמת שאני לא אתפלא אם הוא ייסתיים בתיקו. גם אם תפסידו, אני עדיין בספק אם סיטי לא תשמוט נקודות במשחק החוץ מול ניוקאסל. קיצר, הכל פתוח, גם אם תפסידו.

2. PrimeTime Member

אני לא חושב... אחרי דרבי כזה, הקבוצה שתיצא המרוויחה ממנו (יונייטד במקרה של ניצחון או תיקו וסיטי במצב של ניצחון) תלך עד הסוף, גם אם היה להן את צ'לסי וארסנל אח"כ, מומנטום אחרי דרבי כזה אי אפשר לעצור, לפחות בעיניי. האליפות תיקבע בדרבי.

3. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא האמנתי בחיים שאברטון תוציא תיקו... ועוד אחרי פיגור של שני שערים! באמת כל הכבוד לטופיז, שיחקו אותה.

פשוט תענוג... בשבוע הבא כולנו (וכל אנגליה ובעיקר מנצ'סטר) אוהדי סיטי. למרות שההיגיון אומר יונייטד.

4. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

תמונה גאונית מהאולד טראפורד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
    https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/541178_10150688844551452_7063141451_9516785_56701581_n.Xxx

ספקולציה: מויס והשופט הרביעי (ששכחתי את שמו) מגחכים, לאחר שסר אלכס טען ש-5 דקות תוספת זמן זה מעט מדי.

5. skyday20 Member

קוראים לשופט הרביעי, Kevin Friend.
    לקח לי הרבה זמן למצוא את זה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

6. Andrei Kanchelskis Member

מעולם לא הזדעזעתי ככה ממשחק של מנצ'סטר יונייטד מה שקרה היום היה פשוט לא אנושי ופשוט בלתי נסבל, זה מוכיח עד כמה הקבוצה השנה חסרת אופי ובאופן חד משמעי לא ראוייה לקחת אליפות.

אלכס פרגוסון אשם ישיר בהפסד היום!: עצם זה שרפאל הנוראי שיחק 90 דקות, שג'ונס נכנס רק ל-5 דקות האחרונות ושגיגס ואפילו סמולינג התייבשו כל המשחק על הספסל מראה על מחדלים חמורים שגרמו לפיאסקו המביש הזה וככל הנראה גם לאובדן האליפות,למשחק שבוע הבא באיתיחד אנחנו מגיעים במוראל ירוד מול קבוצה "מטורפת" שלבטח עולה עלינו בכמה דרגות אם זה ייגמר בתיקו מבחינתי זה יהיה נס.

נערך לאחרונה ב: ‏22/4/12
  7. שםמשתמש Member

ואחרי בלקבורן כן היינו ראויים לאליפות עם שערים בדקות דומות? איך היא עולה בכמה דרגות אם היא הייתה 8 נקודות פחות לא מזמן?

8. Wazza Member

כי זאת עובדה, יש לה משחק שותף יותר, קטלני יותר, סגל איכותי הרבה יותר. כמובן שהיו לה כמה משחקים שהשמיטו נקודות, אבל זה בגלל שהם לא רגילים עוד להתחרות ככה בקרב ישיר וממש לקראת סיום העונה. חוץ מזה שגם במשחקים שלא השיגו תוצאות, הם שיחקו הרבה יותר טוב ממה שאנחנו נראינו רוב העונה. אנחנו במשחקים שלא הלך לנו, לרוב נראינו רע ובגלל זה זה נגמר ככה..

בכל אופן, אפשרי להוציא בסיטי נקודות, אבל אני לחוץ מההגנה שלנו, לכו תדעו מה הם יהוללו שם כבר? זה יהיה ממש, אבל ממש אסון לפתוח עם רפאל במשחק הזה.

נערך לאחרונה ב: ‏22/4/12
  9. לירן מנהל כללי מנהל כללי

עוד הרבה נדבר וידובר בדרבי במחזור הבא... אבל סיפתח- אני לא מבין איך אנשים יכולים להספיד כל כך מוקדם את יונייטד. זה משחק שהכי לא האיכות תדבר, אלא הביצים, האופי, הלחימה, הניסיון, הרצון... מזה אף פעם לא היה חסר ליונייטד כלום.

וואו, איזה דרבי מצפה לנו.

10. Andrei Kanchelskis Member

מדהים לחשוב שנצחון שם יכתיר אותנו לאלופים(כי שני הפסדים בשני המחזורים האחרונים זה כבר מעבר לכל לוזריות אפשרית)אבל גם מצד שני מדהים שהפסד כמעט בוודאות יחסל לנו את סיכויי האליפות, אין ספק שמדובר בשני כיוונים מנוגדים באופן חסר תקדים ומדהים עד כמה זה דומה לקרב מול צ'לסי אשתקד אם כי הפעם זה יהיה בחוץ וזה יהיה מול יריבה שנצטרך הרבה יותר מאופי כדי להוציא מולה משהו.
    אם יש לפרגוסון אילושהם לקחים מהביזיון שהיה אתמול הרי שלרפאל אסור בשום פנים לפתוח בהרכב ואפילו לא לעלות כמחליף. המגן המוכשר עלק היה אשם ישיר בפאקינג שלושה שערים(!) וניצח על הטיילת המבישה שרבצה על ההגנה ועוררה בי זעם בלתי רגיל, איך לעזאזל בכלל פרגי לא החליף אותו במצב של 4-3 ואיך הוא לא עיבה את ההגנה עם שחקנים שלבטח היו טובים ממנו כמו פיל ג'ונס וסמולינג? ללא ספק שערורייה!

משחק הגביע ההוא מול סיטי חייב לתת השראה לשחקנים לנסות שוב להציג לחימה הרואית וחסרת פשרות, אם כי עכשיו שסיטי עם טבס אני חושש שזה יהיה הרבה הרבה יותר קשה ומסובך אפילו רק כדי לחלץ תיקו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏23/4/12
  11. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

שלושה שערים? המספר עולה לאט לאט. תיכף גם נאשים את רפאל ברצח ארלוזורוב. אם יש לנו שני בלמים ואיכשהו ילאביץ' - החלוץ הכי טוב של אברטון - נותר להתמודד אווירית דווקא עם רפאל הנמוך ממנו משמעותית, אתם מצפים לניסים.

12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אמיר, יש טעויות שאני יכול לקבל, מגן ברמות האלה שלא יודע לסגור אלכסונית ושעוזב את השחקן שלו כשהוא חותך פנימה לרחבה זה משהו שלא מתקבל על הדעת.
    הטעויות של רפאל לא נובעות מתקופה חלשה אלא לצערי זה נראה שהם נובעות מיכולת הגנתית שלוקה בחסר. הוא עוד מעט יהיה בן 22, וזה נראה כרגע שהוא פשוט לא משפר את האספקטים ההגנתים. הוא עדין פזיז מאוד כשהוא הולך לכדור, הוא עדין כל משחק שווה לפחות שער אחד הגנתית (מי זוכר את הטעות בפתיחת המשחק מול אסטון וילה?) וזה לא מתקרב להיות טוב מספיק לרמות האלה. כן, יש את הצד השני, הוא נמרץ, הוא מהיר, הוא טכני, הוא תומך בהתקפה, אבל לא מדובר בקיצוני (אולי צריך לחשוב על שינוי תפקיד במקרה שלו?) אלא במגן ולכן הדגש צריך להיות קודם כל על הצד ההגנתי, וכשזה לוקה בחסר, אנחנו בבעיה גדולה.

מול סיטי הייתי חושב על ג'ונס למרות שהוא מגן מוגבל. בטווח הארוך לדעתי צריך להביא מגן ימני בקיץ הקרוב.

13. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא כל כך מזמן שחטנו את ג'וני אוואנס, שהיה מבוגר יותר מרפאל ומנוסה יותר בכדורגל האנגלי. אין ספק שרפאל הוא עדיין לא המוצר המוגמר, אבל מי שחושב שאנחנו הולכים לזרוק עכשיו את העסק לפח חי בעולם אחר. אם נביא בקיץ מגן, זה יהיה מישהו בסגנון קליין מפאלאס, שחקן צעיר. ושהצעיר הטוב ינצח.

ההתמדה של פרגוסון עם אברה, אגב, רומזת שאולי הוא רואה את המגן מעט אחר ומוכן להתפשר על יכולת הגנתית לטובת התקפה. אם אברה נוגח אתמול כמה סנטימטר ימינה, העולם היה נראה אחרת.

14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מבחינתך הכל נראה אחרת, אני עדין הייתי מדבר על העובדה שרפאל מבחינה הגנתית לא מתקרב להיות מוכן לרמות האלה.
    אוונס, בניגוד לרפאל, הראה בעבר בלא מעט משחקים שהיכולת שם (מי שזוכר את המשחק מול צ'לסי לפני מס' שנים, משחק מושלם מבחינה הגנתית כשהוא פשוט העלים את דרוגבה). נכון שהיו לג'וני הרבה בעיות, אבל היו משחקים שגרמו לך להבין שהיכולות ההגנתיות נמצאות שם. לעומת זאת אצל רפאל, גם במשחקים הגדולים והטובים יותר, תמיד אפשר לזהות ליקוים הגנתים.
    וגם אם אתה מזהה דימיון מסוים בין השניים, מי אמר לך שרפאל שווה אוונס? מי אמר לך שרפאל יכול להיות טוב יותר הגנתית?

15. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מאמין שרפאל ישתפר כי הגנה היא דבר נלמד. שחקן בלי כישרון ממש מיוחד לכדורגל לא יהיה שחקן התקפי טוב. הגנה זה דבר אחר. ריו פרדיננד בגיל 22 היה שחקן הגנה בינוני מאוד וזה כשהוא צריך להתרכז בהגנה. אצל המגן המודרני יש להתקפה יותר משמעות מאשר לפני 10-15 שנה.

חשדות לגבי ההגנה של רפאל תמיד היו, מהרגע הראשון. אני זוכר בעונה הראשונה שלו את החששות שהיו כשהגענו לדרבי נגד סיטי בחוץ כשברור שזה הוא נגד רוביניו, שדווקא התחיל טוב בסיטי. לא ראו את רוביניו באותו יום. גם רפאל הראה שהוא מסוגל לעשות את זה. בין הפציעות, הקריירה שלו ידעה יותר אפס אנד דאונס מאשר אוואנס. מתסכל? כן. עילה להבאת מגן ימני בכיר והפיכת רפאל לשחקן גיבוי לשנים, לא.