המחזור ה-36 בפרמיירליג-מנצ'סטר אדומה, לונדון כחולה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏8/5/09.

1. Stretford Ender Member

http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/45716000/Xxx/_45716247_new_mid_0506.Xxx

תאריך: 11.5.09
    שעה: 22:00
    איצטדיון: סט. ג'יימס'ס פארק.
    שופט: מייק דין.

בזמן שרוב האנשים בישראל יתעסקו בלצלות מרשמלו מעל המדורה, בצפון אנגליה יתעסקו בדברים החשובים באמת. מידלסברו תגיע לניוקאסל לדרבי צפוני חם, שיהיה הרבה יותר מ"סתם" דרבי. הקבוצות שצמודות בתחתית הטבלה יודעות שמחר הוא הצ'אנס שלהן לנצל את המעידה של האל ואולי אפילו לעלות מעל הקו האדום. זה משחק על החיים ועל המוות בשביל שתי הקבוצות האלה, כשהפסד דן את הקבוצה המפסידה לירידה כמעט בטוחה ותיקו היא תוצאה רעה עבור שני הצדדים.

ניוקאסל מגיעה לאחר משחק ביתי קשה נגד ליברפול בשבוע שעבר. הסקאוזרים שנמצאים במאבק על האליפות לא ריחמו ובקלילות טיילו לניצחון חוץ, 3-0. הקבוצה הציגה הגנה מחוררת, קישור רך וחסר יכולת והתקפה אנמית. שירר שהגיע לקבוצה לפני מספר שבועות לא מצליח להביא את המוטיבציה והשינוי שציפו ממנו, ואם הקבוצה לא תנצח היא עומדת בפני ירידה ראשונה בהיסטוריה שלה מהפרמיירליג. ניוקאסל נמצאת עם 31 נקודות, 3 פחות מהאל סיטי שנמצאת מעל הקו האדום. אם חניכיו של שירר יצליחו לנצח בדרבי הזה הם יטפסו מעל הקו האדום עקב הפרש שערים עדיף.
    "אני מופתע כמו כולם מהמצב בו אנחנו נמצאים" אמר המנג'ר הצעיר, והוסיף: "אבל אנחנו נמצאים כאן, אז אנחנו צריכים להתמודד עם זה ולצאת מזה, וזה מה שאנחנו מנסים לעשות. אני מאמין שיש לנו עוד מספיק זמן. אני מאמין שיש לנו מספיק בשביל לצאת מזה ויש לי אמונה בסגל שלי."
    ואמונה זה כל מה שיש למגפייז. הקבוצה לא ניצחה מאז פברואר ונראית רע בכל פעם שהיא עולה על המגרש. שירר יחסר את ג'ואי ברטון שהורחק במשחק נגד ליברפול לאחר תיקול טיפשי ומיותר על צ'אבי אלונסו. שבריר של תקווה, מגיע מחזרתו האפשרית של סטיבן טיילור. הבלם הצעיר חזר להתאמן לאחרונה ונמצא בספק. ההגנה החלשה של ניוקאסל תוכל בהחלט להיעזר בחיזוק כזה. חוזה אנריקה ואלן סמית' צפויים להפסיד את המשחק.
    לאחר המשחק הזה המגפייז יארחו את פולהאם, לפני שיצאו לברמינגהאם כדי לפגוש את אסטון וילה במחזור הסיום.
    http://4.bp.blogspot.com/_ll8ayQWRWoM/SdWFBD9grXI/AAAAAAAAB38/QzT3fr0Xh7k/s400/alan-shearer-280.Xxx
    ציפה ליותר. אלן שירר.

מידלסברו מגיעה לאחר צמד משחקים קשים נגד יונייטד וארסנל, שבשניהם הפסידה 2-0. בשני המשחקים לקבוצה לא הייתה תשובה לעליונות של יריבותיה והמשחקים התנהלו בהילוך שני. בשבוע האחרון ערך סאות'גייט ניסוי כושל עם הצבת השחקן המוכשר בקבוצה, סנלי טונצ'אי במרכז המגרש. טונצ'אי אמנם היה המסוכן בשורות בורו, חבל שזה שווה בעיטה אחת לשער או מהלך אחד יצירתי. הקבוצה לא הצליחה לעשות שום דבר בחלק ההתקפי והמפתח שלה לקראת הדרבי יהיה לנצל את היכולות של הטורקי, באגף או בחוד. לבורו כמו לניוקאסל, 31 נקודות והיא צריכה לנצח בהפרש שני שערים כדי לעבור את האל ולעלות מעל הקו האדום. סאות'גייט יודע שזאת ההזדמנות האחרונה שלו ושל חניכיו להינצל: "עם המצב כמו שהוא, ניצחון אחד יכול לקחת אותך מעל הקו האדום, וזה מפתיע אם מתחשבים בתוצאות שלנו. יש לנו מזל שעדיין יש לנו סיכוי לצאת מזה, ואנחנו חייבים לנצל את הצ'אנס הזה".
    סאות'גייט יהיה חייב להמנע משבירת שיא מועדון שלילי של הפסדי חוץ, כשהפסד מחר יהיה ה-11 ברציפות. סביר להניח שבורו תקבל קבלת פנים "חמה" מהקהל של השכנים, אבל השחקנים יהיו חייבים להיות מפוקסים ולעשות את העבודה שלהם.
    הקבוצה ספגה מכה קשה לאחרונה כשהתברר שקפטן הקבוצה אמנואל פוגאטץ צריך לעבור ניתוח ולכן גמר את העונה. ההגנה החלשה של בורו לפחות תקבל חיזוק בדמות חזרתו של אנדרו טיילור מפציעה, אך כריס ריגוט יחמיץ את המשחק גם הוא.
    לבורו נשארו משחק ביתי נגד אסטון וילה, ומשחק חוץ נגד ווסט האם.
    http://img.thesun.co.uk/multimedia/archive/00411/Sanli_Tuncay_411222a.Xxx
    חייב לבוא לידי ביטוי. סנלי טונצ'אי.

2. THE STRETFORD END Member

הדרבי של מנצסטר נערך היום בשעה מוקדמת,שיקולי טלוויזיה ובעיקר שיקולי משטרה
    בכדי לא לתת לאוהדים לשתות יותר מדי לפני המשחק בכדי להמנע מבעיות אלימות
    (מעבר לפה ושם של התגודדיות ואולי מכה או איזה אגרוף מונף לאחר המשחק בסביבת האיצטדיון כש 2 מחנות האוהדים יצאו ונפגשו בחוץ,לא ראיתי אלימות מיוחדת יוצאת דופן)
    אבל מידלסברו נגד ניוקאסל שתמיד מוקש רציני מבחינת אלימות ועוד כשמחר מדובר על מלחמת הישרדות,
    אפשרי לערוך את המשחק בשני בערב,
    למה?

3. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבו אתה קשקשן רציני, הסכום ששולם על קין לא פורסם באופן רשמי ונאמד, על פי הערכות, ב-12 מיליון ליש"ט, לא 20. לא שווה שני שקלים? אפילו בעונת סיוט שלו כבש שמונה שערים. להביא לך רקורד כיבושים שלו או שמעל 100 שערים ב-6 עונות יעשה את העבודה?

אל תתעצבן חמוד, תשתה איזה כוס תה, תירגע, כולה חטפתם רביעייה.

4. George Best Member

אבו לא טלית שכולה תכלת, אבל הפעם מי שדיבר על רובי קין הוא zivmay או מה שזה לא יהיה...

5. NUOVA GUARDIA Member

ניוקאסל מול בורו, זה באמת משחק של ''חיים ומוות'' עבור שתי הקבוצות. אני חושב שהקבוצה של אלן שירר פייבוריטית בסט. ג'יימס פארק מול הקבוצה של סאות'גיית, ובורו תתפשר על תוצאת תיקו לדעתי.

6. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אני בטוח שתוצאת תיקו לא תספק את בורו, למעשה שום תוצאה פרט לניצחון לא תשרת את החניכים של סאות'גייט.
    שתי הקבוצות הללו יפגשו את מרטין אוניל ואסטון וילה בשני המשחקים הקרובים:
    בורו תארח אותם בריברסייד במחזור הבא וניוקאסל תצא לוילה פארק במחזור האחרון.
    אני אישית מקווה לאיבוד נקודות של הוילה בשני המשחקים הללו אך מבחינה הגיונית קשה
    לי להאמין שזה יקרה, על אף ששתי הקבוצות נלחמות על חייהן בליגה והשחקנים יתנו את כל כולם על כר הדשא.

הולך להיות מאוד מעניין הערב בסט. ג'יימס'ס פארק, אני מהמר על ניצחון נזיל של ניוקאסל, בדרך אולי להינצלות ... על חשבון האל.

7. ManUtd Fan Member

ניוקאסל-בורו זה ממש מלחמת עולם. שתי הקבוצות יודעות שהפסד והעניין כמעט סגור ותיקו זו תוצאה שאף אחת מהקבוצות לא רוצה להוציא מפני שזה ידפוק את שניהם. כל ניצחון של ניוקאסל מעלה אותה מעל הקו האדום. בשביל שבורו תעלה מעל הקו האדום היא צריכה לנצח ביותר משני שערים.
    אני עם ניוקאסל.

8. George Best Member

הסיבוב הנפלא של טונצ'אי על שחקן ההגנה של ניוקאסל כ"כ מזכיר את הפעולה הידועה של ברגקאמפ (גם אז זה היה מול ניוקאסל וגם אז בסט.ג'יימס פארק, לא?או שזה היה בספרייה?).
    כ"כ חיכיתי למשחק הזה, ועכשיו בזכות השער המוקדם של בורו הוא יהיה עוד יותר נפלא.
    :aaa12:

9. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

אכן היה בסט. ג'יימס פארק... והשחקן של ניוקאסל אם אני לא טועה היה ניקוס דאביזס האגדי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

השער הכי גדול בהיסטוריה...

10. The_Magpie Member

אכן ניקוס דביזאס.

11. George Best Member

דאביזס ואנדי או'בריאן שותפו...

מחצית עם קצב מצוין (כצפוי), ולא הרבה כדורגל (כצפוי).
    וידוקה בקושי זז על המגרש אבל הוא ללא ספק המצטיין.
    ההשתלטות שלו על כדורים ארוכים מזכירה לי מאוד את ברבאטוב.
    בערך אחרי 20 דקות הוא עשה מבצע גדול והרים כדור מושלם לאואן שנגח טוב אבל ג'ונס עצר כי הנגיחה הייתה לאמצע, אם הכדור הולך 4 ס"מ שמאלה/ימינה אין אף שוער בעולם שיכול לעצור אותו.
    אגב שערים שמזכירים שערי עבר (ברגקאמפ), אז שער השיוויון של ניוקאסל מזכיר לי בול את התרגיל שיונייטד עשתה השנה מול צ'לסי בכדור החופשי (וידיץ' חסר לברבה).

אני מת על המוזיקת רגע בסט.ג'יימס פארק כשהשחקנים עולים לכר הדשא (dire straits - going home, מנגינה מהממת).
    http://www.youtube.com/watch?v=blQJAju82ro&feature=related
    זה קיצור של השיר..

נערך לאחרונה ב: ‏12/5/09
  12. eastlands Member

קצב מצויין בסט ג'ימס , גם הקהל המקומי בטירוף .
    ניוקאסל שולטת ,וגם בורו מסוכנת , ניקי באת האפס בדרך לקבל אדום ולהוריד את ניוקאסל הערב ,תזכרו טוב את הדברים שלי עכשיו במחצית.

13. George Best Member

מתי בפעם האחרונה ניקי באת סיים משחק ללא צהוב?
    איסטלנד, איזה עוד עבירה הוא ביצע חוץ מהצוב?
    דווקא מי שמתגרה במזל שלו הוא רוברט הות'..אחרי הפאול של הצהוב הוא עוד עשה שתי עבירות, שחקן כ"כ טיפש.

14. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

לא יודע איך זה הסתיים, ואני באמת לא כ"כ קשור לליגה, אבל ניוקאסל זה שם שקשה לתאר בליגה השניה.
    ככה שהגול של מרטינס מאד שימח אותי. נקווה שהמגפייז ישמרו על התוצאה ושישארו בליגה. בשביל השם ובשביל האוהדים המדהימים שלהם!

15. קינג לדלי Member

לא סתם הפרצוף של סאות'גייט נראה כמו של אוגר שטעה בדרכו.
    האפס הזה הוציא קשר אחורי והכניס את אליאדייר במצב של 1-1 ואני חושב לעצמי מה לעזאזל...
    לא חלפה דקה ובורו התפרקה.

היו הרבה יותר מסוכנים מניוקאסל עד שהמאמן שלהם נתן הוראה לרדת ליגה.