המחזור ה-5 בפרמיירליג

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏21/9/12.

1. WellNeverDie Member

שאני מתוסכל ממשחק אני בדרך כלל לא מגיב ישר או באותו יום, בטח שלא בדיון המחזור כי התגובה היא בעיקר "רגש" ופחות "שכל".
    וכן נגרר פה לקללות, או לפחות לירידות כלפי משתמשים מסויימים. וסלח לי, אבל שאני רואה שאומרים על פרגוסון "שמוק" זה כן תת רמה.

2. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

מת על התגובה הזאת. כמעט כל אוהד של יונייטד כאן הודה שפנדל לא היה. סיפור האדום של שלבי - הדעות חלוקות מכאן ועד קמצ'טקה, כך שהדברים שנכתבו בדיון הזה כלל אינם חריגים. אבל היי, לאוהדי יונייטד אין את ההגינות... לפחות גם לא טמון בהם הגועל כדי לאחל כל שבוע לשחקן עבר שלהם לשבור רגל.

3. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז אולי תעבור לפורום על בלט, שם לא תראה הודעות עם ביטויים נוראיים כמו "שמוק". אתה מצפה באמת שבפורום כדורגל אף אחד לא יתן כינויי גנאי לאנשי כדורגל שהוא שונא? אם אני אחפש בהודעות שלך, אגלה שמעולם לא עשית זאת?

וכלפי איזה משתמשים היו ירידות?

אמיר - נכון, יש בהם את הגועל לשיר שירי גנאי לליברפול ביום כזה.

נערך לאחרונה ב: ‏23/9/12
  4. Sir Alex Las' Killa

זה פורום כדורגל, לא בית שימוש. אנשים לא נכנסים לפה בשביל לקרוא עמודים שלמים של קללות לעבר קבוצה. אפשר להביע דעה, גם אם היא קיצונית, אבל קצת טקט. קצת רמה והשקעה בתגובות.

מה גורם לך לחשוב שזה לא היה? זה שאנחנו, אוהדי יונייטד לא מתבכיינים על טעויות שיפוט נגדנו או במשחקים של קבוצות אחרות לא אומר שהן לא מתרחשות. אנחנו פשוט לא מאמינים בכוחם של שופטים כי בסופו של דבר הכל מתקזז. יש לנו קבוצה להתעסק בה ואין לנו זמן לשנוא.

אני טרול? טרול אחו... תפסתי משתמש שכתב כאן מעתיק הודעות הישר מפורום גרמני לפורום אחר והחזרתי לו באותו מטבע (שלא לדבר על הבוז שלו למשתמשים אחרים). אין לך מושג מי אני ומה אני. על תרבות דיון אני תמיד שומר, שים לב שאני לא מגיב להודעות מתגרות מחבריך המתוסכלים. מעבר לזה שאני כותב פה לא מאתמול, אתה יודע... כמה אבו היה נחשב טרול...

5. WellNeverDie Member

מאמין שתמצא. אבל לא דיון שלם נגד מנצ'סטר יונייטד כמו מה שיש פה - לא ירדתי באופן גורף לאורך כל הדיון בלי שום פואנטה. תגובה מידי פעם למה לא, אבל לא כמו פה. תהיו קצת אובייקטיבים.
    ובשביל תגובות כאלו אני הולך ל-ONE או ספורט5, כתבתי את זה כבר. אני לא אומר אל תוציא רגש או אל תקלל, אבל עצוב שלא מעט תגובות בדיון הזה מסתכמות ב"פרגי שמוק" בלי שום דבר רציני. ותגובה אחת זה מקובל, כמה זה כבר נהיה פטתי. אם זה מבחינתך בסדר אז כל הפורום הזה חסר פואנטה.

ואין לי כוח לשטויות האלו, אבל לך קצת אחורה ותראה פה משתמשים שיורדים אחד על השני לאורך הדיון. אני לא יחזור עמ' אחורה (שוב) ואשלח לך את זה כי בתכלס זה שטויות, ואתה גם יכול לעשות את זה לבד. כולם פה בוגרים אבל באמת די להתעסק בחרא. ושוב, כתבתי תגובה של 500-600 מילים ומה שמתייחסים אליה זה רק מה שהזכרתי כלפי רמת הדיון.

6. oranfu Member

צריך להיות אוהב יונייטד אדוק בשביל לא לראות שאוונס קופץ עם 2 רגליים קדימה והכניסה שלו היא לא פחות פראית.
    אני מתאר לעצמי שנוויל שונא יונייטד אדוק שהוא אמר שהשופט שדד את ליברפול היום ואם שלבי ראה אדום אז גם אוונס היה צריך לראות אדום..

7. מזגן Member

לא ממש לא בגלל זה. אלא בגלל שאתה פשוט טרול. אחשלו ממש לא מעניין אותי מי אתה. אני מציין עובדה. ולא לגבי היום. שבמשך השהות שלי בפורום אתה לא פעם ולא פעמיים התגרת והתנהגת כאחרון הטרולים. זה שאתה עושה את זה במסגרת ה"חוקים" לא אומר שאתה לא טרול. אני אוסיף גם שאין לי פה "חברים" ובטח ובטח שלא מתוסכלים. ואני למשל כותב פה מאתמול. יש איזה בעיה עם זה? נעשה קצת מדניות פז"מ. לא יודע מי זה אבו ומה הסטטוס שלו פה בפורום. בקיצור עכשיו אני באמת מזהם את הדיון. שיהיה לך לבריאות אם ההתנהגות שלך נראת לך כמו תרבות דיון.

8. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

מלו, אני אגיד לך מה ההבדל. שהשחקנים המנוסים שציינת עושים את זה פעם ורק במשחקים לוהטים מהסוג הזה. שלבי עושה את זה כל הזמן. יש לך אחריות לחנך שחקן בגילו, אני כבר כמה פעמים תפסתי את הראש אחרי תאקלים שלו במשחקים העונה ובעונה שעברה ככה שהתאקל הפרוע היום ממש לא הפתיע אותי. חייבים לתת על זה את הדעת וחבל שבאיחור.

9. Sir Alex Las' Killa

אין לי מושג על מה אתה מדבר. אתה מוזמן לעבור על דיוני המחזור האחרונים, אני מבטיח לך שתמצא בהם טרולים מתגרים שרובם המוחלט נמנה ממחנה אחד. זה נראה כאילו את כל הזמן שלכם אתם משקיעים ביונייטד.

10. AronB Member

ואם זו לא ראייה סובייקטיבית, ואם זו לא "ירידה ברמה", אז אני כבר באמת לא יודע מה כן. ההבדל בינך לבין חבריך הוא שהם ידעו להודות בכך שפנדל לא היה, כי זו באמת הייתה החלטה הזויה לכל הדעות. אף אחד לא מצפה מאוהדי יונייטד להיות עצובים ביום כזה, אבל אני יודע שלי היה נשאר טעם מר אם הייתי מנצח ככה, ובטח ובטח לא הייתי מגיב פה בצהלולים (כמו הבחור עם הסמיילים) אחרי שניצחתי בזכות השופט (ושום מילה על האדום, שים לב).

לגבי כינוי הגנאי שניתן לפרגי ("שמוק") כאן בדיון - איזו הגזמה לומר שזו "ירידה ברמה". הגזמה פראית, מתגוננת וסופר דמגוגית. כדורגל, כמו מרבית סוגי הספורט התחרותיים במסגרת קבוצה, מושתת, בין היתר, על יריבות ועל שנאה בין קבוצות ובין גורמים, מסיבות פוליטיות (בוקה וריבר), פוליטיות-חברתיות (בית"ר והפועל), עירוניות (אינטר ומילאן, ארסנל וטוטנהאם, ליברפול ואברטון), תחרותיות (ליברפול ומנצ'סטר יונייטד, עד לפני כמה שנים) וכן, גם סתמיות, קנאיות וכו', בדיוק כמו השנאה שיש כאן לפרגי. מי שכינה אותו "שמוק" לא הוריד את הרמה של הדיון, אלא הביע את תחושתו כלפי פרגי. הורדה ברמה הייתה לקלל קללה גסה (ובבקשה לא לומר ש"שמוק" זו מילה גסה, אנחנו לא בחטיבת ביניים).

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

11. Sir Alex Las' Killa

גם ג'ימי רדנאפ וגארי נוויל, הפרשנים של סקאי ספורט סובייקטיבים?
    http://www.dailymotion.com/video/xttcan_li...-analysis_sport

שים לב שלא אמרתי שהיה פנדל, אמרתי שהשופט ראה מספיק בשביל לשרוק לפנדל. זה לא שחיתות ולא נעליים, זה פנדל שנוי במחלוקת אבל זה עדיין פנדל.

12. Bender Member

לא נראה לך מוזר, שאוהדי יונייטד כמו שאתה אומר, לא בוכים על שיפוט. הרי אין מבחן כניסה, אנשים הופכים אוהדי יונייטד מכול קצוות העולם בצורה כמעט רנדומלית. בייחוד האוהדים בארץ שרובם לא גדלו ואין להם שורשים באזור צפון מערב אנגליה למיטב ידעתי. אז ניתן להניח שאוהדי הקבוצה שלך הם בדיוק כמו אוהדי שאר הקבוצות, יש טיפשים, יש חכמים, יש בכיינים, יש מנומסים וכו'.

אבל בדרך קסם הם לא מתלוננים על שיפוט כי, במילים שלך "יש להם קבוצה לאהוד". זאת בניגוד לשאר האוהדים פה בפורום אני מניח. בדרך קסם הם כולם פשוט better then that. נכון.

לדעתי המסכנה היחידה האפשרית מההצהרה שלך לגבי זה שאתם לא בוכים על שיפוט היא כי, וכאן זה נהיה מוזר וקשה להבנה, אתם כמעט ולא צריכים לבכות. חוץ מזה, כשיש על מה לבכות, פעם בירח כחול (מול צ'לסי למשל), אז אתם בוכים לא פחות חזק מכולם.

בקיצור, אתה נתת את ההוכחה הכי גדולה לכך שאתם מקבלים שיפוט אוהד.

13. אלי מתחן Member

הטענה שלך זה שכמה שבוכים יותר על שיפוט אז כנראה שדופקים אותך יותר ולהיפך?
    יש אוהדי קבוצות שבאופן מסורתי מתבכיינים יותר מאחרים.
    ולדעתי לא היה היום פנדל ולא אדום, אבל זה סתם כדי שלא יגידו שאני בעד יונייטד או משהו.

14. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אגב אם זה משנה למישהו, בMOTD לורנסון אמר שגם הפנדל וגם האדום היו החלטות נכונות של השופט.

15. hapoelj Member

אני לא אוהד אף אחת מהקבוצות, כך שאני אובייקטיבי.
    בעיני האדום מוצדק - שני השחקנים גלשו חזק, שניהם הלכו על הכדור, אבל העובדה היא שאוונס הגיע לכדור ושלבי פגע בו בפרעות. אי אפשר להתעלם מהפרט של מי הגיע ראשון אל הכדור - ע"פ זה בדיוק נקבע מי ביצע את העבירה. אחרי שבעיני מדובר בבירור בעבירה של שלבי, אין לי שום ספק שזו עבירה ששווה כרטיס אדום.
    אני לא אוהב שופטים שמוציאים אדום בקלות והורסים משחקים, אבל השופטים בראש ובראשונה צריכים לשמור על הרגליים של השחקנים, ואני לא חושב שבמקרה הזה לשופט היתה ברירה.

הפנדל לא היה מוצדק - ולנסיה הכניס את עצמו למצב שהוא הבין שהוא כבר לא יכול לעשות הרבה ממנו, הרגיש נגיעה קלה והחליט ליפול. מגע היה, אבל לא מגע ששווה פנדל.