מזל שאתה לא מגזים... אולי באליפות זה יעלה לכם, אבל את הנקודות אתם תקחו ברוב המשחקים גם אם תסריחו את המגרש 90 דקות. יותר מדי שנים שאני בטוח "הנה, העונה הם חלשים מדי" ושוב אתם נלחמים על האליפות. אבל בהחלט העונה הצמרת בליגה האנגלית היא החלשה ביותר שאני זוכר.
ניצחון של ספרס, ב OT עם שלוש שערים, זה הופעה גדולה בכל קנה מידה. לא משנה אם בחצי השני, הם התרכזו באיך לשמור על זה, הם הרוויחו את הזכות לעשות רק הגנה. הם הציגו מספיק יכולת התקפית עם 3 שערים מול יונייטד בחוץ. בסך הכל זה משחק גדול של ספרס. עדיף ככה מאשר הפסד כמו בשנה שעברה, 3-0 בלי שום יכולת. מבחינת יונייטד יכולת בסך הכל טובה של יונייטד בחצי השני, עם שליטה מוחלטת, Unlucky. אבל מרגישים את החיסור של שחקנים חשובים בהגנה. . נקווה שזה ייתן השראה גם לקבוצה מצפון לונדון, שאפשר להשיג משהוא בקרוב ב OT.
מי ישמע שנה שעברה זאת הייתה אייאקס של שנות ה-70. גם שנה שעברה הם היו גרועים, גמרו את התמחושת שלהם ה-8-2 לכל העונה, ונשענו על אופי אופי אופי. ושלא יהיה לך ספק שגם השנה, לא משנה כמה גרועים הם יהיו, יהיה להם מה להגיד במאבק האליפות.
אני חושב שזה בדיוק מה שמוריניו קרא לו "להחנות את האוטובוס"! כנראה המחצית הכי חד צדדית שנראה העונה בליגה, כמעט ולא יצאנו מהרחבה במחצית השניה. לפחות הצלחנו, בניגוד לאופי החלש ביותר שלנו, לא לספוג בדקות האחרונות ולשמור על ההובלה בסיום. הייתי שמח יותר אם היינו מחזיקים בכדור, אבל אי אפשר לבקש תוצאה טובה יותר באולד טראפורד.
חוץ מהתפיסת חולצה במחצית הראשונה (שגם הוא בספק רב) שום פנדל לא הגיע ליונייטד היום אז מספיק עם הבכי. נגיעת היד לא שווה בחיים פנדל, השופט ראה טוב מאוד את הנגיעה וכמו גדול החליט לא לשרוק על זה. על השלישי אין לי מושג על מה אתם מדברים? אולי התיקול הנקי שקגאווה ספג מהמגן של טוטנהאם? מספיק. המחצית הראשונה של טוטנהאם הייתה נהדרת, דמבלה עושה שם עבודה נהדרת והמהירות של החלק ההתקפי שלהם הרגה בקלות את ההגנה המקומית. הבונקר בחצי השני היה מוגזם ולמניו לא היה היום את המזל שהיה בכל המחזורים הקודמים ולכן היא הפסידה. כמה מהפכים אפשר לעשות בחודש אחד תגידו לי?
משחק פרמייר ליג במיטבו עד לדקה ה60 ואז בונקר של טוטנהאם שלא היה מבייש קבוצה בליגה השלישית. אבל בכל זאת טוטנהאם נלחמו כמו גברים ועל זה מגיע להם שאפו. לגבי היונייטד, השילוב של רוני וואן פרסי קטלני וחבל שלא רואים או יותר אבל הדבר העצוב הוא שגם בגיל 37 פול סקולס הוא השחקן הכי טוב ביונייטד. ברכותיי אחרי 20 שנה לתרנגולים.
תארו לכם איזו שמחה עכשיו במחלקת ה-DVD של ספרס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx אוי איזה סיוט של מחזור...
ואם זה לא הספיק ליונייטד, במחזור הבא הם מגיעים לסט. ג'יימס'ס פארק, אצטדיון שהם קיבלו בו שלישייה לפנים בעונה שעברה, וגם עכשיו אני לא רואה אותם מנצחים בקלות. עם הטיול הצפוי של צ'לסי נגד נוריץ' בבית, כבר אפשר לפתוח פה פער חצי משמעותי. העונה הליגה קשה מתמיד. אם מסתכלים עלינו, אז במחזור הבא אנחנו באפטון פארק, אצטדיון מאוד קשה, ותמיד התקשינו נגד קבוצות של סם השמן בחוץ. אבל אנחנו חייבים לנצח, פשוט חייבים, ואם ננצח את זה ואת נוריץ' בחוץ, הטבלה תסתדר לנו קצת יותר טוב בעין מאיך שהיא נראית היום. לא פשוט, אבל חייבים להפגין אופי ולהתחיל לנצח (בסה"כ למרות פתיחה "טובה", 2 נצחונות מ-6 משחקים זה עלוב).
איזו הודעה מטופשת, אני אמרתי שהם גנבו ושהם עשו "נוריץ'"? ומה קשור צ'לסי? קריסת מערכות באלופות עלק. אתה די עלוב סלח לי, כי אני לא פקפקתי בניצחון הזה של ספרס, פשוט לא ברור למה לא התקיפו יותר כמו שהלך להם בקלות במחצית הראשונה. אבל בסדר זה מובן, כמה עוד אתה יכול לאכול. מתישהו זה נמאס אני מניח.
אוי נו, מול גאלא' בCL לא קיבלנו שני פנדלים. כמה פעמים אפשר לומר שהדברים האלו מתקזזים? רק טרולים מתעסקים בזה. פרגי עלה עם גיגס וסקולס וספרס חרשו את מרכז השדה במשך מחצית שלמה. רק בחצי השנה התחלנו לשחק כדורגל (עם הכניסה של רוני), ובאמת ששכבנו להם על הרחבה, אבל זה לא מספיק אחרי שאתה סופג שני שערים מיותרים במחצית אחת. אני מקווה שלמדנו את הלקח ולא נראה את הציוות הזה של סקולס וגיגס ביחד. ספרס ניצחו בצדק.
בשביל הרקורד, הפנדלים היו על נאני (תפיסת חולצה) ועל ואן פרסי. על כל השאר אפשר לוותר כי זה גבולי מדי. אני לא מתכוון להפוך את זה לדיון על שיפוט, פשוט רציתי לציין אחרי שטענת שלא היה אפילו פנדל אחד.
משהו שנורא בלט במשחק (בעצם במחצית הראשונה) זה היתרון הפיזי של טוטנהאם. השחקנים שלהם, כמעט בלי יוצא מהכלל, הם הרבה יותר גדולים ויותר מהירים. זה ממש נראה כמו משחק בין קבוצה אירופאית וישראלית. הגול של בייל הזכיר את קוזנייצוב רודף אחרי יניב אברג'יל בקריית אליעזר.. כמובן שבכדורגל נחיתות פיזית היא לא סוף העולם, רק שהדרך להתמודד עם זה (כפי שעושים הספרדים) היא בשתי דרכים: 1. מרכז שדה חזק שמאפשר לשלוט במשחק ולהכתיב את הקצב. מרכז השדה הוא החלק הכי חלש במשחק של יונייטד. 2. לחץ מטורף על הכדור. אתה לא יכול ללחוץ על כדור עם גיגס, סקולס, ואן פרסי וקאריק. לאור זה ואני כותב את הדברים בזהירות מירבית, לתחושתי המחצית השניה יותר נבעה מזה שטוטנהאם התעוררה והבינה שהיא הולכת לנצח באולד טרפורד, מאשר משיפור אדיר במשחק מול יונייטד.
אני לא חושב שהיה שחקן אחד על המגרש שחשב אחרי הגולים של יונייטד בתחילת המחצית שטוטנהאם הולכת לנצח. הם הלכו אחורה, וכדי לנצח את יונייטד בד"כ צריך ללחוץ. היום זה הצליח, ברוב הפעמים האחרות זה לא היה מצליח, פשוט בגלל שלא היה להם כל כך הרבה מזל.
עיקר הבעיה הייתה שדמבלה, שהיה הX פקטור שלנו במחצית הראשונה, התעייף ואיבד לחלוטין את העמידה הטקטית שלו על המגרש בחצי השני ובעיקר אחרי 60 דקות. ניהול משחק חובבני של וילאש בואש - אבל אי אפשר לקחת את ההישג, והבחורים לחמו כמו גברים והקריבו את הכל בשביל הניצחון הבאמת אדיר הזה, ככה ששאפו ענק לכל העוסקים בדבר בסופו של עניין.