המחזור ה-6 בפרמיירליג

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏28/9/12.

1. מזגן Member

אולי טוטנהאם לא כל כך שינתה את המשחק שלה כמו ששחקניה התעייפו ולא הצליחו לשחזר את הפעולות של החזקת כדור השתחררות מלחץ וחטיפות כמו שהם הצליחו לעשות במחצית הראשונה. הדבר הטבעי כאשר הדברים האלה קורים הוא להיות יותר זהיר פחות הרפקתני ולאט לאט ליסוג לשער שלך כאשר זה מנגד מעצים את השליטה של יונייטד. התעייפות וחוסר היכולת של דמבלה לשחזר את היכולת מהמחצית הראשונה בשילוב עם אפקט מיבש השיער של פרגי בחדרי ההלבשה יכולים להיות סיבות לא נראות לעין.

2. Wazza Member

STATS :

Manchester United made 675 passes (89% completed) and had 73.2% possession but still found themselves on the losing side.

Manchester United made a staggering 43 crosses against Spurs.

Paul Scholes made 148 passes against Spurs with 91% finding a teammate.

Michael Carrick and Paul Scholes made 256 passes between them against Spurs - Spurs made 243.

Goal Attempts : 15
    Goals : 2
    Shots on Target : 7
    Shots off Target : 6
    Shots blocked : 2

3. alexshw Member

כן אבל זה נבע מהמכבש הגדול של בחצי השני, דבר שקורה הרבה פעמים כשהקבוצה בפיגור מול יריב נחות על הנייר.
    זה לא מספר את הסיפור של יונייטד במלואו. התקפית כולנו יודעים שהמצב טוב וכך היה גם בעונה שעברה.

4. Wazza Member

זה מראה שיונייטד פראיירים, שאננים, חולמים בהקיץ, וצריכים לחטוף לפחות 2 כאפות עד שיתעוררו ויזיזו את הישבן שלהם.

5. h2z Member

כרגע יצא לי לראות את ה"פנדל" לחובת מנצ'סטר סיטי...אחת הצלילות היותר מגעילות שאני זוכר וטעות ענקית של השופט: אין בכלל מגע בין השחקנים, וגם אם היה כזה אז הוא התבצע מחוץ לרחבה. לא מבין למה ההתאחדות לא יכולה על דעת עצמה (סלי קשר לפיפ"א אופ"א ושאר ארגונים מנוונים) להכניס לפחות "צ'לנג'ים" כמו שנהוג בטניס, הרי השופט הרביעי יכול לראות את ההילוך החוזר תוך כמה שניות ולקבוע בצורה כמעט חד משמעית (לפעמים גם הילוך חוזר משאיר ספק), בטח שמצבים של כדור עבר או לא את קו השער ובפנדלים.

6. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

פול סקולס הוא האיש של המשחק הזה במובנים כה רבים: מצד אחד הוא ניהל את המשחק בצורה מופלאה שמעטים מסוגלים לנהל ברמה שכזו (הוא, פירלו וצ'אבי הם באמת זן נדיר), בעיקר במחצית השניה ששם הכול עבר דרכו, אך מן הצד השני, הוא אף פעם לא היה שחקן הגנה גדול ועם הרגליים המזדקנות כיום הוא פשוט חור מהלך בקישור המרכזי וזו הפקרה לכל דבר להציב גם אותו וגם את גיגס (אין לו מה לחפש יותר באגף, בוודאי לא במשחקים מן הסוג הזה) ביחד עם פרדיננד מול קבוצה כל-כך מהירה התקפית כמו טוטנהאם. לראייה, השער השני של בייל (סוג של הכלאה בין רובן לרונאלדו), היא הדוגמא המושלמת בשביל להדגים את הבעיות העיקריות שיש ליונייטד כיום; האחת היא היעדר בולט של קשר אנרגטי/פיזי עם מנטליות הגנתית במרכז הקישור, והשניה היא מרכז הגנה איטי להחריד ובראשו פרדיננד.

בלתי אפשרי להמשיך ככה מבחינת יונייטד. פרגוסון הוא האיש שגרם לבעיות הללו והוא גם האיש שיצטרך למצוא עבורם את הפתרונות.

7. skyday20 Member

זה לא משנה, בשנה שעברה שהם קיבלו פעמיים בראש מיונייטד בבית ובחוץ, הם לא היו יותר מהירים וחזקים מיונייטד?. מרכז השדה של השדים האדומים, לא היה טוב יותר שנה שעברה, ובכל זאת שלט.
    ספרס הם קבוצה הרבה פחות טובה מיונייטד, כל הכבוד להם שהם העזו בהתחלה של המשחק והוציאו את התוצאה הזאת, אבל בכלליות הם נחותים מיונייטד, והיה להם מזל לא להתפרק בסוף, כמו שקרה כל הזמן מול יונייטד. ליונייטד יש את הכלים להתמודד בכל אספקט מול ספרס.
    ובחצי השני זה גם נראה כמו בילבאו מול ק''ש, או משהוא כזה.
    כך שיונייטד יכולה אם היא רוצה, לשלוט מולה בצורה מוחלטת.
    --------
    גם האלמנט שמתישהוא ההתסברות אומרת שספרס צריכים לקחת משהוא מאולד טראפורד אחרי כל כך הרבה ניסיונות לטובתם.

במשחק בית הקרוב של ספרס מולם, עדיין יהיה להם את היתרון הפיזי של המהירות וכו' שלדעתך יש להם', בכל זאת הם יוכלו להתפרק כי יונייטד הרבה יותר חזקה בסך הכל.

8. Wazza Member

יונייטד יותר חזקה, אז למה הם כל כך אדישים תמיד בתחילת משחק באופן קבוע? עד שכמעט סופגים או סופגים הם משחקים לאט נורא ובאדישות. אז למה זה צריך להיות ככה מלכתחילה?

9. Hodi Member

אני לא יודע אם אתה זוכר את האדלסטון אבל הוא לא שיחק הרבה זמן והאיטיות שלו יכלה לפגוע בנו.
    הוא לא רצה שיקרה מה שקרה מול נוריץ ווסט ברום שעשה חילוף הגנתי ו2 דקות אחרי השוו.

למרות זאת שאני מסכים שהשחקנים איבדו שליטה,במקום להחזיק בכדור הם פשוט נתנו מתנות,אבל זה נראה לי אפקט האולד טרפורד.

10. מזגן Member

זה משהו שהיה קורה אין ספור פעמים לארסנל של לפני שנתיים. גם אז אני שאלתי את עצמי את השאלה הזאת. ונראה לי שזה הרבה יותר קשור בקבוצה השניה מאשר בקבוצה שלך. זה קשור בהרתעה. ליונייטד יש הרתעה, קבוצות מגיעות בסטייט אוף מינד מסויים כאשר הן כובשות הן מאבדות את זה ומחליפות את זה בבונקר ובנסיגה על מנת לשמור על התוצאה. בעיקר זה מעיד על הגנה רעועה של יונייטד כמו ההגנה הרעועה של ארסנל של אז.

ההגנה מפשלת הקישור לא מתמודד מספיק טוב חוטפים שער, הקבוצה השנייה נכנסת לסחרור של "וואו יש מצב להוציא פה שלוש נקודות בוא נעשה צ'לסי ונחנה תאוטובוס" מה שנותן לקבוצה השניה יונייטד היום וארסנל של אז את התחושה של "למה אנחנו צריכים לחטוף כדי להתחיל לשחק" התשובה היא: "למה איך שהקבוצה השניה כובשת היא מפסיקה עם המשחק שהצליח לה כל כך".

11. AronB Member

לוקאס פודולסקי וקלינט דמפסי הגיעו במחיר דומה ואף נמוך, ממה שמדווח, ממחירו של בוריני.

קודם כל, שאהין פתח בהרכב של ריאל מדריד ואפילו נתן משחק ענק נגד אפואל ניקוסיה, וזה רק ממה שאני זוכר. לא יודע לגבי שאר ההופעות שלו במסגרות האחרות, אבל מן הסתם ששחקן שהיה פצוע במשך מרבית חלקי העונה, וחזר, מעשית, לכושר רק בסוף מרץ, לא יזכה לפתוח ביותר מדי משחקים של הקבוצה שלו. לא ברור לי למה לא העירו לך על זה, אבל נורי שאהין עבר עונת פציעות לא קלה והיא זו שגרמה לו להכשל בעונתו הראשונה בריאל מדריד. זו גם הסיבה שהוא הושאל מריאל מדריד (עם ויכוח נרחב על סעיף רכישה או לא) ולא נמכר על ידה.

כמה שאוהדי ארסנל אוהבים להיות בעלי פרספקטיבה, אוי כמה... בשבוע שעבר לורן קוסיילני היה "מלך" ו"אופציה עדיפה על פני מרטסאקר" (לא שאתה אמרת), השבוע, אחרי משחק קצת חלש, הוא כבר "אף פעם לא היה שחקן ומשום מה גם הוא ממשיך לקבל קרדיט"?! הזוי לחלוטין. לורן קוסיילני היה הבלם הכי טוב שלך בעונה שעברה, וגם בעונה הראשונה והחלשה שלו הוא נתן הופעות טובות, דוגמת המשחק המדהים נגד ברצלונה באמירייטס. משחק אחד רע וכבר הוא לא שחקן? אני באמת בהלם, וזה מכוון גם כלפי עשרות מצייצים בטוויטר שלי, שהעלו לי את הסעיף לחלוטין.

מה גם שהוא יוצא בינואר ל-AFCN, מה שיטחן אותו עד מרץ. לא שאני באמת אתגעגע אליו, אבל עדיין, זה לא חיובי בכלל.

התפלאתי מהבחירה הזו. ראמירז היה רע במחצית הראשונה, וחיובי בשנייה. הוא לא בחירה הזויה, אבל אני באמת מאמין שקארל ג'נקינסון (משחק ענק שלו, לכל אורך 90 הדקות) או פטר צ'ך (בסופו של דבר, ועם קצת מזל, הוא הבטיח לצ'לסי את הניצחון) היו בחירות ראויות יותר ממנו.

12. Mellow29 Kopite

חמישיה של ליברפול, MOTD ולישון, איזה כיף.
    כמה מחשבות בעקבות הצפייה:

- מנ' יונייטד צריכה לרענן את השורות לא רק בקישור אלא גם בהגנה. אני לא יודע מה המצב של וידיץ' מבחינת הכשירות אבל ברגע שהוא עובר ניתוח אחרי פציעה ארוכה אי אפשר לדעת איך הוא יצא. פרדיננד חלש מאוד, ומנ' יונייטד צריכה בדחיפות בלם אחד בכיר. לא ג'ונס, לא סמולינג ולא אוונס הם בלמים ששווים נקודות כמו קומפאני וקוסיילני בשנה שעברה, למשל. מאוד מוזר שפרגוסון המשיך לבזבז בקיץ על ההתקפה. לדעתי הוא צריך להיפרד מנאני ובכסף הזה בבלם איכותי, להפרד לשלום מפרדיננד ואולי גם מוידיץ', או לפחות לדאוג לכך שהם יהיו במקום 3-4 ברוטציה.

- כולי תקווה שהיחס כלפי סוארז יקבל תפנית בעקבות ה-MOTD. גם היום ראינו עליו פנדל ברור של מיליון אחוז, הזכירו את העובדה שכבר משחק שלישי ברצף שהוא לא מקבל פנדל כשכל פעם זה נעשה ברור יותר ויותר. אם במקרה של אושה ואוונס זה גבולי, היום זה היה פנדל של 100%. ואחרי כל פאול כזה, השחקנים רצים לשופט וצועקים "הוא צלל!". שופטים רואים ריפליים, הם ישימו לב מתישהו שהם מקפחים שחקן אחד בשיטתיות ונותנים לשחקנים אחרים להשפיע על ההחלטה שלהם. או שלא, וכולנו נחכה עד שכוחות האופל יעזבו את אנגליה והארץ תשקוט וישארו בה רק צוללנים בריטים אסליים (בן דיוויס מסוונזי היום).

- לא יאמן איך מארק הולסי מקבל משחק בפרופיל גבוה אחרי התצוגה האיומה באנפילד. גם היום היו 3-4 מקרים שבהם אפשר היה לשרוק ואפשר היה לא לשרוק, והוא בחר לשרוק דווקא במקרה החמישי בו ריסה דילג מעל זבאלטה מחוץ לרחבה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx
    פולהאם קבוצה חזקה מאוד, בלי ברבאטוב הם עמדו בכבוד. יש להם קבוצה די "זקנה" (אולי חוץ מקאצניקליץ' המוכשר), אם זה לא יפגע בהם בלונג ראן יש להם חומר מספיק כדי להלחם על מקום 7-8.

- סאות'המפטון תרד ליגה לפני שהיא תשים לב אם ההפקרות הזאת בקישור האחורי ובהגנה לא תפסיק. רמירז ורודריגס עם החמצות גדולות יכלו להוסיף לה כמה שערים, אבל לא יכול להיות שאברטון בכל פעם עולה עם מספרים גדולים להתקפה ומגיעה להזדמנויות מצויינות. בכלל, אברטון השנה היא תעלומה. בימים כתיקונם מיראלס וילביץ' היו שחקני פרמייר-ליג סבירים ולא יותר (כמו פלאייני ואוסמן), השנה איכשהו כל מטאטא של אברטון יורה כמו תותח והם אשכרה משחקים ונראים כמו קבוצה של טופ 4. מקווה שזה יעצר מתישהו.

- דמבה בה פינישר מצוין, יצא מאוד מפגר עם התנועה של היד לקהל של ניוקאסל. לא ציפיתי שיהיה קלוזה, אבל אין סיבה להתפאר. מעניין אם עכשיו יגיע תורו להפציץ וסיסה יכנס לבצורת...
    רדינג שיחקה טוב והגיעה להמון מצבים, מדהים שהיא לא ניצחה את זה בסוף. אני חושב שהיא בכל זאת אחת הקבוצות החלשות בליגה ביחד עם סוטון ונוריץ', אבל היום מגיע לה שאפו על הופעה מצויינת. הבעיה היא שלרוב הופעות כאלה שלא נגמרות בנצחון זה מתכון מצוין לירידה...

- קראוץ' וסטוק זה ממש a match made in heaven. אני עדיין לא מבין איך קורה שבכל פעם בשליש האחרון של סטוק הכדור נמצא בערך חצי מהזמן באוויר, מקפץ מהחזה של וולטרס לראש של קראוץ' ולהפך, אבל איכשהו זה אפקטיבי בצורה מפחידה נגד קבוצות "אסתטיות" ורכות כמו סוונזי. הוולשים בקושי הגיעו למצבים, צריכים לקחת את עצמם בידיים כי ההתלהבות מפתיחת העונה נעצרה ועכשיו רואים בעיקר את הבעיות, העזיבה של סינקלייר, סיגורדסון ואלן פגעה בהם ויקח זמן עד שההתקפה תחזור לעצמה.

- סטיבן פלטשר ב-12-14 מ' פאונד זה חתיכת רכש הזוי. מה שיותר הזוי זה שהוא כבש את כל השערים של סנדרלנד העונה, ויש סיכוי שעוד שנתיים הם יוכלו למכור אותו ברווח לקבוצה אחרת, כמו במקרה בנט. עדיין לא הבנתי במה הוא טוב חוץ מלעצור כדור ולסיים. כנראה שזה מספיק.
    אגב, עוד דוגמא זועקת לחוסר אחידות של שופטים: האדום לגומס מוצדק בהחלט אחרי שגלש בשתי רגליים לתוך הרגליים של דני רוז (כשהכדור כבר עבר אותו). בדקה האחרונה סב לארסן גלש בתיקול דומה בשתי רגליים ישר לתוך הרגליים של ארונה קונה, שאיכשהו התחמק מהפגיעה. זה אמנם לא היה משפיע את תוצאת המשחק, אבל איך יכול להיות שתיקול אחד שווה אדום ותיקול שני, לא פחות חמור, מתחת לעיניו של השופט, לא שווה אדום?

עם כל הכבוד להנחיות של השופטים, הדבר הכי חשוב שהם צריכים לזכור זו אחידות. לא יכול להיות שבמגרש אחד יש חוקים מסויימים ובמגרש אחר באותו מחזור חוקים שונים, שלא נדבר על החלטות לא אחידות באותו המגרש ע"י אותו השופט.

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

קוסיילני הוא לא אותו שחקן שעלה היום לארסנל בשני שערים? העונה הקודמת שלו הייתה טובה אבל אני לא חושב שהוא אי פעם הגיע (או יגיע) לרמות של קומפאני או וידיץ', לרמות של בלם שיכול להוליך קבוצה לאליפות.
    ריו, וידיץ', אוונס, סמולינג וג'ונס, איך יכול להיות שזה לא מספיק? כמובן שעכשיו קל לנתח ולהגיד שהיינו צריכים להחתים עוד בלם, אבל מי חשב בקיץ שג'ונס וסמולינג יחזרו מפציעות רק באוקטובר לא לדבר על הפציעה של וידיץ'.
    חמישה בלמים, שניים עם המון ניסיון, אחד עם ניסיון אבל עם עוד הרבה שנים לפניו, ועוד שני בלמים צעירים, כשבונים קבוצה זה יותר ממספיק. ג'ונס וסמולינג הובאו בדיוק בשביל היום שריו/וידיץ' יחלשו כמו שקורה השנה וברגע שהם יחזרו מפציעות הם יקבלו מספיק הזדמנויות כדי להוכיח את עצמם.

ביום שסוארס יפסק לצלול/להתחזות/לבוא בטענות לשופט בכל התקפה שנייה השופטים יפסיקו לחשוב שהוא מנסה להפיל אותם בפח בכל נפילה ברחבה. גם מולנו היו לפחות שתי הצגות שהוא עשה, שני מקרים שהיה ברור לכולם שהוא מוסיף אקט דרמתי למשחק. זה דברים שאנשים לא זוכרים בסוף המשחק כי מי יזכור שפרדיננד עלה איתו לכדור והוא עשה הצגה כדי לקבל פאול ואפילו בא בטענות לשופט אבל השופט זוכר וזה משפיע על ההחלטות שהוא יעשה בהמשך המשחק.

פולהאם? דאף מפתיע אותי בכל פעם מחדש. פתח את העונה נפלא מבחינת כיבוש שערים (שלושה שערים עד עכשיו אם אני לא טועה) וגם היום הוא היה נייד מאוד וטכני מאוד, מאוד מפתיע יחסית לגילו.

סטוק בבית מול קבוצות אמצע טבלה ומטה או מול הגנות רכות זה נקודות כמעט בטוחות. הם כמעט ולא סופגים בבית באותם משחקים וכמובן מתישהוא במהלך המשחק הם מנצלים את סגנון המשחק שלהם ואת קראוץ' כדי להבקיע ולהשיג את הנקודות.
    אם היה לי זמן הייתי בודק את המאזן הביתי של סטוק בשנה שעברה (עם דגש על הקבוצות מחוץ לטופ 4), אני בטוח בלי לבדוק שהוא מהטובים בליגה גם מבחינת צבירת נקודות וגם מבחינת מאזן הספיגות. בחוץ הם קבוצה אחרת לגמרי.

14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

נו טוב, בדקתי, סטוק הפסידו בעונה שעברה רק 4 פעמים בבית. אומנם הם ספגו יותר משחשבתי, אבל עדין, לאור העובדה שהם סיימו במקום ה14 (עם 11 הפסדים בחוץ) המסקנה היא שקשה מאוד לנצח אותם בבית ולכן הניצחון היום לא מפתיע אותי.

15. Bill Shankly Member

בגלל זה הוא לא אחד הגדולים באמת. מוצלח כן, גדול לא.
    זו דעתי.

http://www.sportinglife.com/football/news/...me-keeping-call?

http://youtu.be/afweYc3CKEo

קבל הפסד כמו גבר יא וויסקי נאוז מעפן. כל פעם שהוא מפסיד הוא בוכה. לא מספיק הוא קיבל עזרה (ענקית) מהשופטים בשבוע שעבר, הוא בא להתלונן על התוספת זמן. חוצפה. זה ששוער מושך את הזמן קצת זה חלק מהמשחק. אם מבזבזים יותר מדי זמן השופט צריך להוציא צהוב אי אפשר לחשב כל שניה שמתבזבז כיבכול אחרת כדורגל יהפוך ל180 דקות משחק.

אני מתעב את הבן-אדם הזה, וזה בכלל לא קשור לזה שהוא מנג'ר של מנ יונייטד.

נערך לאחרונה ב: ‏30/9/12