המחזור ה-6 בפרמיירליג

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏28/9/12.

1. Ricky van Wolfswinkel Member

סתם שאלה, במה בה יותר טוב מילאביץ'?

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני דווקא מאלה שמחזיקים מילאביץ' ולא חושב שהוא שחקן סביר אלא יותר מכך ושהוא מתאים כמו כפפה ליד לאברטון, אבל אני חושב שדמבה בה מגוון יותר במשחק שלו.

3. WellNeverDie Member

אולי זה כי אתה מקנא? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_dance.Xxx

בכל מקרה אני חייב לציין את זה שזאת לא מנצ'סטר יונייטד שהתעוררה אחרי שני שערים שספגה אלא טוטנהאם שנרדמה אחרי שני שערים שכבשה. תצוגה אומללה שלהם כי אם אני בואש אני אומר להמשיך ללחוץ על הקישור ולפרק את יונייטד לחתיכות, או לפחות לנסות לצאת למתפרצות - דבר בסיסי כשיש לך סילונים באגפים. אין לנו קישור שעומד בלחץ - תן לסקולס קצת מרחב ואתה גמור. אבל לחץ מסיבי עליו ישבור אותו פיזית וקאריק לא מספיק טכני כדי להסתדר עם זה.

4. h2z Member

זה בדיוק מה שחשבתי עליו כשראיתי את תקציר המשחק שלהם, זכור לי מקרה בו אטרינגת'ון מגיע לרחבה אל מול השוער ובורח הצידה כדי להגביהה לראש של העמוד, הזוי לגמריי. מצד שני, הם תמיד שיחקו על כדורי עומק לחלוצים והגבהות\זריקות חוץ\כדורים נייחים שנכנסים לרחבה כמו מטחי ארטילריה...נשאר רק לחשוב מה היה קורה אילו קראוץ' היה שם כשדלאפ היה בשיאו :aaa021:

5. Mellow29 Kopite

משה אוחיון
    כן, קוסיילני אתמול היה מזעזע אבל התכוונתי באופן כללי לבלמים בכירים שאתה יודע שהם יהיו שם בשבילך לתת נקודות. הוא משום מה עלה לי כדוגמא, אתה יכול לקחת כדוגמא את וידיץ' לפני כמה שנים שהיה בלם פנטסטי. על מי אפשר להגיד על זה במנ' יונייטד הנוכחית? וידיץ' ופרדיננד רחוקים מהשיא, סמולינג וג'ונס רחוקים ממנו בצד השני. אני חושב שצריכים להיות שני בלמים שנמצאים בשיא מבחינת הקריירה שלכם, לכם יש בקושי אחד (אוונס).

לגבי סוארז, ואני לוקח פה נשימה עמוקה ואני מקווה שאנשים פה יהיו מספיק בוגרים כדי לנהל דיון בלי לדחוף את נאני, ולנסיה, בייל וג'רארד משום מקום - משה, אתה ממשיך לחזור על מנטרות מבלי להסתכל. זה גם כן חטא. אתה לא ראית אתמול את המשחק, אבל סוארז ממש לא נופף בידיים לאף אחד ולא צלל. אם בא לך תראה ב-MOTD או בתקציר אחר, או שתסתפק בתיאור שלי: ריינה בועט כדור שוער ארוך, עובר את כל ההגנה. סוארז משתלט עליו לפני הרחבה, נכנס פנימה ובארנט נשען עליו מאחור. סוארז מתכונן לבעוט, בארנט מוריד את היד ופוגע עם המרפק שלו בראש של סוארז, שנופל כמו בול עץ. שום גלגולים, שום תחינות, stonewall penalty. מה עושה בארנט שנייה אחרי פנדל ואולי גם אדום? רץ לשופט ומצביע על סוארז - "הוא! הבן **** הזה צלל!".
    אני מקבל את זה שהרפיוטיישן של סוארז עומד לרעתו ומבין שהוא קודם כל אשם בכך שהוא הביא את הדעה הקדומה הזו על עצמו. אבל לא יכול להיות שבגלל זה שופטים יסרבו לשרוק לו באופן גורף, ולא יכול להיות ששחקנים יריבים ינצלו את זה כדי להמשיך להאשים אותו בצלילות גם בפנדלים ברורים יותר (נוריץ') או פחות (מנ' יונייטד, סנדרלנד).
    הרפיוטיישן שלו זה משהו אחד, אבל לא יכול להיות שמתוך דעות קדומות של "הוא צלל, זה מגיע לו" הוא ידפק. ויותר מכך, לא יכול להיות שמתוך דעות קדומות לא נוכל לנהל דיונים כי תפסלו את כל הטענות שלו על הסף בגלל ש"הוא צוללן, שיתמודד". יש פה בעיה אמיתית ואי אפשר לשלול אותה כך.

ריקי - אממ, אני חושב ששניהם פינישרים מצויינים, בשאר האספקטים הם נופלים. וזה עדיין מוזר כי הם מחוררים רשתות בקצב של חלוצים גדולים ושאר החברים שלהם (בעיקר באברטון) מתעלים גם כן. פתאום פלאייני נראה כמו יאיא טורה, אוסמן כמו סקולס וקולמן כמו דני אלבס. הייתי שמח להגיד שזו הפתעה חד פעמית אחרי הנצחון על מנ' יונייטד, אבל הם כבר תפסו מומנטום לא רע וצברו הרבה נקודות. יש לי הרגשה שהפעם הם כאן כדי להשאר (בתפקיד ניוקאסל של עונה שעברה).

6. Sir Alex Las' Killa

זה לא רק המוניטין שלו, אלא גם התאטרליות אחרי שעושים או לא עושים עליו עבירה. זאת הבעיה האמיתית, כבר קשה לזהות מתי באמת עושים עליו עבירה. בדיוק כמו שבוע שעבר שאוונס בעט לו ברגל ברחבה, אבל הוא נסחף והעיף את הראש שלו מצד לצד וזה פשוט מאוד נראה כמו הצגה.

7. Mellow29 Kopite

מה שאתה כותב נכון למקרה של אוונס, אבל במקרה של נוריץ' לא הייתה שום תיאטרליות, הוא נפל כמו בול עץ. הוא גם לא התלונן לשופטים בשום שלב במשחק לפני כן, או התגלגל בצורה מוזרה, חוץ מפעם אחת כששחקן יריב נכנס בו לתיקול חזיתי ב-2 רגליים ויצא עם כרטיס צהוב. אז מה ההסבר?

אתה מבין, הבעיה היא שלא רק השופטים משתמשים בדעות קדומות כשהם שופטים אותו, גם הציבור (=המשתמשים בפורום). אתה אומר שהוא נופל בצורה תיאטרלית גם כשהוא לא נופל בצורה תיאטרלית. אתה אומר שקשה לזהות עבירה במצב בו זה כלל לא נכון. מתוך מה זה נובע? בהחלט דעה קדומה וסטיגמה. שחקנים מאשימים אותו בצלילות שנייה אחרי שעושים עבירה ברורה בתוך הרחבה. מתוך מה זה נובע?
    כשזה קורה בפורום זה לא נורא, אבל השופטים חייבים לבחון את ההתנהלות שלהם מול הנושא הזה של סוארז.

נערך לאחרונה ב: ‏30/9/12
  8. Ariel Member

סיכום נפלא שלך לתקציר המשחק. אם כי אני אופטימי באשר לסיכויינו לשרוד בליגה, העסק מתחיל להתחבר.

דמבה בה הוא שחקן שהייתי מאוהב אנושות לצפות בו. שחקן שבשבילו שווה לצפות במשחק גם אם זה משחק זניח במוקדמות אירופה ליג מול קבוצה בטן יוונית. ואפילו מחאתי לו כפיים אחרי שער השיוויון המרהיב אתמול.

אבל אני מלא אכזבה ממנו. בוודאי שלא ציפיתי ממנו להתוודות, כפי שלא הייתי מצפה משחקן שלי להתוודות במצב כזה. עולם הספורט הוא מלא אגו מכדי לנפנף ביושר והגינות. אני כן כועס על תנועת היד שלו ולכל ההתרברבות שלו אחרי השער.
    כי מעבר לחוקי הספורט, זה אצבע משולשת בעין של היריבה. ההערכה שלי אליו אבדה בין רגע כי הספורטאי הגדול הזה התגלה במערומיו והיום כולם יודעים שמדובר באדיוט, ויש לי תחושה שהשער הזה יחזור אליו בהפוכה.

זה כל כך מתסכל לשחק טוב ולא לנצח. בטח אחרי פתיחת עונה מזעזעת וטעות שופט שבפעם השניה מונעת מאיתנו נקודות (הפעם הראשונה הייתה בשער של טורס בנבדל בסטמפורד ברידג'). אבל אני מלא אופטימיות להמשך.

וידאו

http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/550412_425893027458180_773407616_n.Xxx

9. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

גם דמבה בה אתמול, פלאייני שבוע שעבר.... לא יפה, לא מתאים.

נערך לאחרונה ב: ‏30/9/12
  10. Bill Shankly Member

ממש אבל ממש לא. בן-אדם מעגיל ושפל. אנשים כמו בובי צ'ארלטון וראיין גיגס (למרות הבגידה) יש כבוד אליהם.

אם יש גוף שאני מקנא בו באנגליה זו מנצ'סטר סיטי. חוץ מהם אף אחד אחר.

חג שמח.

11. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא ראיתי מה כתבו לפני כי יש פה המון הודעות אז אולי אני אחזור על חלק מהדברים.
    1. ריינה עלה בשער כרגיל אבל הוא הציל אחד עם הדיפה מצויינת, עכשיו ג'ונס בכל מקרה מתוכנן לשחק נגד אודינזה אבל זה לא שהוא לא עשה שטות נגד ווסט ברום ונגד יאנג בויז אז אני לא כל כך בטוח אם כדאי לספסל את ריינה. נראה שנתקענו.
    2. סוארז היה גדול כמו שאפשר לראות מלוח התוצאות ועוד הגיע לו פנדל ברור ועוד החמצה מזעזעת באחד על אחד אז הוא יכל לסיים גם עם 5 שערים, הסיומת שלו הייתה נהדרת ולפעמים משחק הצירופים עם סוסו,סטרלינג,שאהין וג'ררארד היה ברמה הכי גבוהה שיש. זה רק מראה מה קורה כשמשחקים עם שחקנים שיש להם אומץ ויכולת במקום הגלמים הסטנדרטים שרק משאירים את סוארז לבד לשחק סטנגה עם הקורות.
    3. סקרטל הסריח שוב, אולי יש מקום להחליף אותו בקוואטס שנראה מצויין נגד ווסט ברום.
    4. סטרלינג הזה לא להאמין שהוא בן 17, יש לו חוכמת משחק כאילו הוא משחק כבר 5 שנים והיכולות שלו פשוט נדירות לשחקן בגיל הזה, יהיה מעניין לראות איך הוא יתפתח כי כרגע הוא הרבה פעמים בוחר באופצייה הפחות צפוייה והוא גם לא מתבייש לשחק עם הרגל החלשה ככה שהעתיד מאוד מאוד מבטיח גם לנבחרת אנגליה שתקבל שחקן קישור התקפי מסוג שהיא לא ממש ראתה בשנים האחרונות אבל הדרך שלו כמובן עוד ארוכה מאוד מאוד.
    5. צ'לסי עשתה תוצאה מצויינת שלא האמנתי שהיא תעשה, היא עשתה את זה במשחק הגנתי דומה לסגנון בו שיחקה בצ'מפיונס ליג בשנה שעברה ואני חושב שבד"כ היריבה שנגדה כן תנצל חלק מהמצבים אליה היא הגיעה וזה לא יסתיים ב3 נקודות. הפער בינתיים 4 מהמנצ'סטריות אבל אני ממשיך לטעון שצ'לסי לא קבוצה טובה מספיק בשביל לקחת אליפות. כמובן שהתוצאה מצויינת והיא בינתיים עושה מה שהיא צריכה לעשות ומעבר לכך.
    6. כמה כדורי עומק מושלמים של קאזורלה ג'ירו צריך כדי סוף סוף לכבוש שער ליגה?
    7. מנ יונייטד עם מחצית 1 מבישה, נתנה לספרס 2 פור ואז המשיכה למחצית 2 נהדרת רק שזה היה טיפה מאוחר מדי והיא כבר לא יכלה להרשות לעצמה את ההחמצות הגדולות של ואן פרסי ויתר חצאי המצבים, אני לא יודע מה הייתה הסיבה למחצית 1 כל כך גרועה אבל אם רוני כשיר רוני צריך לעלות בהרכב אז או שלא היה כשיר ל90 או שהייתה פה טעות במחשבה שאפשר גם להסתדר בלעדיו, כי לפעמים אפשר אבל בד"כ זה פשוט יקשה על המלאכה.
    8. טוטנהאם הגנה במספרים וגם החזיקה בכדור ולכן עמדה טוב 60 דקות, 30 דקות אחרונות היו רק להעיף כדורים כמו תמיד אבל בסה"כ תוצאה מפתיעה מאוד ווילאש בואש שהיה בלחץ גדול לתוצאות לפני 3 מחזורים סגר אותם עם 2 נצחונות ואחרון באולד טראפורד שם הם לא ניצחו יותר מ20 שנה אז הלחץ קצת ירד ממנו עכשיו.
    9. דפו קצת אידיוט עם הבעיטות שלו בדקות הסיום במקום לרוץ לדגל קרן אבל תראו איזה תנועה בלי כדור בגול ה-2 של בייל, איך אומרים חלק מאוהדים של טוטנהאם שהוא לא חלוץ? תנועה מצויינת שהשאירה את בייל אחד על אחד עם ריו פירדננד והוא ניצל את זה בקלות על מהירות.

12. Mellow29 Kopite

שטות נגד ווסט ברום או עבירה של אולסון? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
    איך סקרטל הסריח בדיוק? לא שמתי לב למשהו מיוחד, עם כל הכבוד לשער השני אני חושב שהסיבה העיקרית לכך שהאגף הימני שלנו היה פרוץ כ"כ היא שהמגן הימני וויזדום החליט שנמאס לו לעמוד מאחור, או שקיבל הוראה לשחק קרוב לקו החצי, אני לא יודע בדיוק, אבל אין סיבה שהמגן הימני לא יהיה בתמונה וישאיר את סקרטל להתמודד לבד עם הולט.

13. מסוטיזם Member

השער הראשון היה מעט באשמתו, אבל השער השני? קשה לומר שאם הוא לא היה שם זה לא היה נכנס גם ככה. זו טעות של השוער נטו.
    מלבד הטעות האחת הזו, הוא שיחק מצוין.

14. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

לגבי אולסון לא שמתי לב לזה עד לתמונה הזאת, זה בהחלט מקשה עליו את היציאה. עדיין יש לי קצת אנטי לבראד ג'ונס כי אני עוד זוכר לו שטויות מבורו, כל פעם שהוא יוצא לכדור הולכת לי הנשימה, אז אני מעדיף להתפלל שריינה חוזר ליכולת סבירה.
    אני מסכים שוויזדום לפעמים הקשה על סקרטל אבל בכלל לסקרטל לא היה משחק טוב מבחינת עמדות, המון פעמים ראיתי אותו מתפזר ואת נוריץ' מגיעים למצבים טובים בגללו.

15. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

ואיך שהוא השאיר את טורס מול שוער במחצית הראשונה?

מה לעשות, שחקני הגנה נשפטים בצורה מחמירה - ועם כמות כזו של טעויות אי אפשר לומר שהיה לו משחק טוב או לא היה לו חלק בהפסד.