המחזור ה-6 בפרמיירליג

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏28/9/12.

1. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אנשים לא נוטים להבין עד כמה מצבה הההתקפי של ליברפול, בעיקר ברמה האינדיבידואלית, הוא פשוט מחריד לכל הדעות. לכל אותם שחקנים שהזכרתי בהשוואתי אליהם לא היו רק קבוצות טובות יותר, אלא בעיקר שותפים מוכשרים בהרבה בחלק ההתקפי. לא פעם ולא פעמיים, ברגקאמפ נהג לציין במהלך התתקופה המדהימה שלו בארסנל את המזל שהיה לו לשחק לצד חלוצים כה טובים, ביניהם: איאן רייט, ניקולס אנלקה, תיירי הנרי וכן הלאה. שוב, אני לא אומר שהוא שחקן טוב מברגקאמפ או משאר השחקנים האחרים שהזכרתי, אך כמה ששחקנים גדולים הם היו והם כולם היו, היו לידם גם שחקנים שמאוד עזרו להם להשפיע על-פי דברייך. כדורגל הוא משחק קבוצתי, לא משנה עד כמה אותו השחקן הבודד הזה הוא טוב. אין כזה דבר בכדורגל או בכל ענף ספורט אחר "מושיע" או "קוסם".

נערך לאחרונה ב: ‏28/9/12
  2. alexshw Member

סטיבי ג'י שיחק ומשחק עם ערמות של שחקנים בינוניים לאורך כל התקופה ועדיין אתה רואה שהוא שחקן גדול. כמה פעמים הוא הציל את ליברפול במשחקים קריטיים? אינספור. זה שחקן גדול.
    סוארס בספק גדול עדיין.

3. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

ג'ררארד יותר גדול מסוארז, אני לא חושב שהיה ספק שהוא כזה. סוארז הוא לא ג'ררארד.
    הוא סחב אותנו לפעמים לנצחונות מתוך כלום, חלק מההופעות שלו באלופות 05 ובגמר הגביע ב06 הן הופעות אינדיבידואליות נדירות בקנה מידה היסטורי בכדורגל.
    לסוארז יש עוד הרבה מה להוכיח אבל אם סביבו היה יותר כישרון הוא היה נראה טוב יותר, אני מקווה שנקבל את ההזדמנות להוכיח את התאוריה הזאת לאחר ינואר או בעונה הבאה אם סוארז עדיין יהיה במועדון.

4. Pipe Member

לצד גונזו היגואין סוארז הוא החלוץ הבולט הכי מחמיצן באירופה (אני נותן את האדג' להיגואין). הצלילות והבכיינות הם לא חולשה בהכרח. אילו סתם דברים מפריעים שגורמים לכולם לשנוא אותו. מבחינת חולשה מקצועית, הוא פשוט לא פינישר עילאי. איך מתקנים את זה? אי אפשר לתקן את זה. הוא מי שהוא. הפתרון היחיד הוא לשחק עם שני חלוצים בחוד כשהשני מתמחה בסיומת.

אבל בכנות, למי יש זמן (או כסף) לזה כרגע. קני דגליש השאיר חורבה כל כך מזעזעת אחריו ובזבז כל כך הרבה כסף על זבל שחלוץ עילאי נמצא בתחתית רשימת הקניות כרגע. למה נראה לכם שבוריני, חלוץ שצריך להכלל בדיון איכות יחד עם פדריקו מקיידה ומרואן שאמאק ומקומו בקבוצת תחתית בפרמיירליג במקרה הטוב, פותח בהרכב של רודג'רס? אין לו ברירה.

5. alonje Member

למה אתה מאשים את קני בכך שרודג'רס "נתקע" עם בוריני?
    רודג'רס קנה את בוריני, ואני לא חושב שהוא מתאים למערך כחלוץ שמאלי. אני חושב שהחלפת מקומות בין בוריני לסוארז הייתה מתאימה לשניהם וכך צריך לעשות רודג'רס.

ליברפול לא קבוצה גרועה כמו שעושים ממנה. לא הייתי מתנגד לקישור של לוקאס, שאהין, וג'רארד וחלוץ חוד כמו סוארז.
    הבעיה היחידה היא בכנפיים עם מגנים וקיצוניים חלשים. התפקידים האלה במערכים המודרניים לא חשובים כמו חלוץ מרכזי וקשרי 50/50, שדווקא אותם יש לליברפול ברמה גבוהה.
    מאמן טוב היה יודע להסתדר עם זה. תראה את ארסן ונגר שנתקע עם ג'נקינסון ואנדראה סאנטוס בהגנה, ועם וולקוט וג'רביניו בהתקפה במשך תקופה מאוד ארוכה. לא חושב שהשחקנים האלה טובים יותר מהשחקנים בכנפיים של ליברפול(ואם כן - לא בהרבה), ותראה איפה ליברפול ואיפה ארסנל.

6. Pipe Member

בוריני הוא שחקן של רודג'רס. האשמה של קני היא שהוא את הכסף על החלוץ שצריך להשלים את סוארז זרק על אנדי קארול ושרף 80 מיליון ליש"ט מהכסף של הבעלים, מה שלא הותיר הרבה מקום לבזבוזים של לרודג'רס הקיץ והשאיר לו סגל של קבוצת תחתית. (וזה חבל מאוד. אני מעדיף את ליברפול כקבוצת צמרת ולא כהבדיחה של אנגליה אבל הטבלה לא משקרת. הם הרוויחו את המקום ה18) לכן הוא הביא לקבוצה את בוריני תמורת חבילת בוטנים.

"הבעיה היחידה הם קיצונים ומגנים". אחלה. כולה שליש קבוצה. בקטנה.

ולצורך העניין, מרכז הקישור הזה לא מספיק טוב וצריך שדרוג. ג'רארד הוא לא בדיוק ג'רארד יותר. שאהין הוא סימן שאלה. מי היה אמור להיות השדרוג הזה? ג'ורדן הנדרסון. כן, הא...

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏28/9/12
  7. Mellow29 Kopite

בוריני לא הגיע תמורת חבילת בוטנים, אלא תמורת 10 מ' פאונד בערך. לא יודע איך אתה משווה אותו בכלל לשמאח ומקיידה, הוא שיחק די יפה בליגה האיטלקית וזכה לזימון לסגל האיטלקי ליורו. כך שהמחיר די הוגן ואני לא חושב שהוא שחקן רע כ"כ, הבעיה היא שהוא out of the position ברוב המשחקים אצלנו. בוריני במרכז - סוארז באגף וצריך לעשות עבודת הגנה, רחוק מדי מהרחבה וצריך להתחיל את הדריבלים שלו מקו מחצית המגרש במקום מ-20 מ' מהשער. אם סוארז במרכז - בוריני באגף לא נראה טוב בכלל.

בהחלט אפשר להאשים את דלגליש במצב של הסגל שלנו, אבל אם רודג'רס חושב שנחוץ לנו שחקן כנף ושסוארז לא צריך לשחק שם, ועושה רושם שכך הוא חושב, האם לא היה חכם יותר להשקיע את הסכום שהושקע בבוריני בשחקן כנף טבעי ולא בחלוץ שבטעות משחק שם (בוריני)?

מרכז הקישור לא מספיק וצריך שדרוג? וואלה. לוקאס, אלן, שאהין, ג'רארד, שלבי, הנדרסון וסוסו. מבחינת מה שיש לנו במרכז השדה אפשר גם לזכות באליפות, קבוצה עם מרכז שדה חלש יותר כמעט עשתה את זה בשנה שעברה... מבחינת מה שיש לנו בהתקפה אפשר לרדת ליגה.

נערך לאחרונה ב: ‏28/9/12
  8. Pipe Member

אתה מודע לשוק כיום? תמצא לי חלוץ נורמאלי שנרכש תמורת סכומים כאלו בימינו. זה לא קיים כמעט. לכן אני מגדיר את זה כבוטנים.

מרכז הקישור של יונייטד הוא בדיחה כל עוד לא יוכח אחרת (IE קלברלי, אנדרסון יתחילו לממש פוטנציאל ולפטשר יחזור לכושר), וכנ"ל זה של ליברפול. כל השחקנים שציינת הם או פטנציאלים לא מוכחים (שאהין, סוסו), פוטנציאלים לא מוכחים שעושה רושם לא היו צריכים להיות כל כך מוערכים מלכתחילה (הנדרסון), נגרים קלאסיים שמקומם בסטוק סיטי (שלבי), או שחקנים שעברו את שיאם וא יכולים לסחוב לבד מרכז קישור יותר מבחינת תפוקה (ג'רארד). מה שכן, אלן נראה כמו אחלה שחקן.

9. Mellow29 Kopite

couldn't disagree more.

10 מ' פאונד זה לא סכום ענק בימינו ולדעתי הוא הוגן עבור חלוץ צעיר עם קצת נסיון באנגליה ובאיטליה שזכה גם בזימון לאחת הנבחרות הטובות באירופה. אבל באותה נשימה זה גם כ-50% מתקציב ההעברות (נטו) שרודג'רס ניצל בקיץ האחרון. האם אתה צריך להשקיע חצי מהכסף שלך בחלוץ מרכזי, ולהשתמש רוב הזמן בסוארז בעמדה הזו?
    בוטנים זה 2.5 מיליון פאונד על אסאיידי, שנראה שחקן מצוין עד עתה, במיוחד למחיר שבו הוא נרכש.

מאוד מוזר איך שאתה מדבר על הקישור של ליברפול. אני מסכים שעל ג'רארד קשה לבנות, וזה הכל בערך. שאהין הוא פוטנציאל לא מוכח? שחקן העונה בבונדסליגה לפני שנתיים? אתה יכול לומר שיש סביבו סימני שאלה לאחר שלא שיחק שנה בערך בגלל פציעות, אבל איזה פוטנציאל לא מוכח בראש שלך?
    שלבי נגר קלאסי שמקומו בסטוק סיטי? מתוך כבוד אליך אני לא משתמש באיזה סמיילי שדופק ת'ראש בקיר...אני מבין שראית אותו בדיוק 35 דקות או כמה שלקח לו לקבל אדום גבולי נגד מנ' יונייטד כדי לקבוע שהוא נגר. ארבעה שחקנים ברמה גבוהה (אלן, לוקאס, ג'רארד, שאהין) ועוד שלושה פוטנציאלים טובים-מעולים בתפקידים שלהם. לא יודע לכמה קבוצות באנגליה יש כ"כ הרבה אופציות מהבחינה הזו.

כשאתה מסתכל על הקישור, עם שבעה שחקנים שיכולים לעלות בהרכב ולתת משחק טוב+, ואז מסתכל על ההתקפה, שם אנחנו בקושי מגרדים שלושה שחקני בוגרים, אתה מבין למה ליברפול לקחה העונה 2 נק' ולא 10-9.

10. Pipe Member

פייר אינאף. זה עניין של פרספקטיבה אני מניח. בכל אופן, העובדה שתקציב ההעברות שלו הוא 20 מיליון לא סותר את מה שאמרתי. הנרי לא נתן לו ארנק הקיץ. אולי הוא יקבל אחד כזה בשנה הבאה ויוכל לקנות שחקנים טובים יותר.

יש לי כבוד לבונדסליגה, אבל תעשה לי טובה. אני חושב שהוא מוכשר, אבל הפיזיות באנגליה, האיכות של היריבות והסיקור התקשורתי הם המבחן של כל שחקן שמגיע לפרמיירליג מחו"ל. אה כן, והוא לא עשה כלום בריאל מדריד במשך שנה. חובת ההוכחה עליו. הוא הכל חוץ משחקן מוכח. אתה יודע מי שחקן פרמיירליג מוכח? מי שהוכיח את היכולות שלו בפרמיירליג.

לגבי שלבי, לא יודע מה להגיד לך. ראיתי אותו גם אשתקד. לא התרשמתי. זכותי. אני בטוח שאני לא לבד בדיעה הזו.

11. Mellow29 Kopite

גם האזארד, אגוארו וקגאווה הם לא שחקני פרמייר-ליג מוכחים. הם עדיין היו שחקנים טובים מאוד בקבוצות מהם הגיעו, וכך גם שאהין (אם להתעלם לרגע מהעונה בריאל מדריד) והוכיחו שהם כדורגלנים ברמה גבוהה. עצם ההגעה שלהם זכתה לבאז עצום. איך זה יסתדר אצלנו? אי אפשר לדעת. אני רק אומר שעל הנייר, נורי שאהין זה עדיין שחקן העונה בגרמניה ב-2010/11 ואחד הברגים המשמעותיים בקבוצה המלהיבה שבנה קלופ. איפה זה ואיפה הקישור שהתבסס על הנדרסון ואדם בשנה שעברה? מרחק שנות אור. אז ברור שאפשר לשדרג גם את הקישור, כל קבוצה יכולה למצוא משהו לשדרג. רק שכרגע, בוא נגיד שמבחינת האופציות קישור אנחנו יכולים לפנטז על טופ 4. מבחינת ההתקפה ממש ממש לא.

זה כמובן לגיטימי להגיד שלא התרשמת משלבי, אבל להגיד שהוא "נגר"? בהתחשב בכך שהוא משחק בעמדת הקשר ההתקפי ואמור להיות המחליף העתידי לג'רארד (ומבחינת הסגנון יש דמיון), אני לא חושב שאפשר להגיד שהוא "סתם נגר". את זה אתה יכול להגיד על ספירינג או לוקאס בתחילת דרכו אצלנו, למשל. קשרים הורסים שאפשר לנחש האם יצא מהם משהו או לא. שלבי הוא ממש לא נגר, ויש לי תחושה שהדבקת לו את הכינוי הזה דווקא בגלל התיקול הלא מוצלח. אולי הוא לא ייצא הטורבו הדינמי בקישור ההתקפי של ליברפול ב-2016, לא נורא.

12. Pipe Member

אולי אתה בוחר להתעלם מהעונה בריאל מדריד. אני לא. כששחקן מבטיח מגיע לקבוצה גדולה ולא מצליח לפתוח משחק אחד בהרכב במשך שנה, נורות אדומות ידלקו. אם אגוארו היה מבלה את העונה הראשונה שלו מחוץ לאתלטיקו על הספסל של ברצלונה לפני שהיה מגיע לסיטי הייתי אומר את אותו הדבר.

לצורך העניין, לא מכיר בן אדם אחד שהיו לו איזשהם ספקות לגבי היותו של אגוארו חלוץ מהשורה הראשונה. האזארד וקאגאווה הם השוואה הוגנת. האזארד תוך שני משחקים מבחינתי הצדיק את רוב סופרלטיבים שאמרו עליו, ואני לא לחלוטין מכור לגבי קאגאווה עדיין. גם לו יש מה להוכיח.

אגב, תודה שהזכרת לי את אדם. שכחתי ממנו. אוי קני. אנשים בפורום הזה (לא אתה, מלו) אוהבים להגיד שיונייטד קונים את השופטים. מאוד מוזר שאף אחד לא העלה בדעתו שיונייטד קנו את דלגליש ושילמו לו להרוס את ליברפול. זה לא פחות מופרך מאף תאוריית קונספירציה. איזו כהונה מזעזעת...

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. סוארס - אני חושב שהיו לא מעט דיבורים על סוארס מאז שהגיע לאנגליה, שילוב של כישרון עצום ואופי בעייתי, אבל במשחק של ליברפול מול הסיטי הבנתי סופית למה סוארס לא הגיע ולא יגיע לעולם באנגליה למספר הכיבושים של שחקנים כמו רוני, וואן פרסי וטבז.
    המפגש הראשון של סוארס עם הכדור, החל מהתנועה שלו ללא כדור, עד לעצירת הכדור ולטיפול הראשוני, הוא מהטובים בעולם. הוא מסוגל להגיע לכדורים אבודים, הוא עושה תנועה חכמה לשטחים מתים, הוא מסוגל לעבור על מטר שני שחקנים ולהשתחרר מהם לחלוטין, הוא מטפל בכדור ברמות הכי גבוהות. הבעיה עם סוארס היא מה הוא עושה עם הכדור לאחר מכן. מה קורה לאחר שהוא משתחרר משמירה של שני שחקנים ברחבה, לאחר הטיפול הראשוני בכדור, והתשובה היא שחקן אחר לגמרי. לא חד מספיק, לא מדויק מספיק, לא קטלני מספיק. לפעמים הטיפול הראשוני בכדור מטעה. אם נתמקד רק בחלק השני, כלומר בנקודה שסוארס צריך לבשל או לכבוש, נבין למה הוא לא יגיע למספרים כמו השחקנים שציינתי מקודם. אולי המאמנים בליברפול צריכים לבקש מסוארס שיבעט לשער מהר יותר ואחרי פחות נגיעות בכדור. יש לא מעט שחקנים שדווקא הפעולות בלי זמן לחשוב נעשות אצלם בצורה טובה יותר.
    אני חושב שמדובר בשחקן איכותי, בטח בליברפול הנוכחית, אבל אני עדין חושב שמדובר בפספוס מסוים.

2. התפתח כאן דיון נהדר על ליברפול. אני מאוד מסכים עם רוח הדברים של Dude (לא ספציפית על שלבי, אותו לא ראיתי מספיק כדי לחוות דעה אמיתית, אלא על ליברפול כקבוצה ומה הסיבות שהיא נראית כמו שהיא נראית היום).
    כמו עם סוארס, גם ליברפול הנוכחית נראית יותר טוב מזאת שקדמה לה (זאת של דגליש או הודג'סון) אבל עדין מדובר בקבוצה מפוספסת.
    העומק כמעט ולא קיים, בטח בהתקפה (השחרור של קארול בלי להביא חלוץ במקומו הוא לא פחות מהזוי). ובניגוד ליוניטד שם יש הימור מסוים על עמדה אחת (מרכז הקישור), בליברפול נראה שכמעט בכל עמדה יש הימור מסוים.
    כמה שחקנים שהם "מניה בטוחה" יש היום בליברפול? כאלה שכבר הוכיחו את עצמם לאורך השנים באנגליה? לא מספיק לדעתי כדי לאיים על המקום לליגת האלופות (לא לדבר על אליפות).

3. ואם להתקשר לנקודה השנייה, אפילו ריינה שהיה "מניה בטוחה" במשך תקופה ארוכה כבר לא מספק את הסחורה. למעשה, אני חושב שראוי להקדיש לו נקודה נפרדת.
    האם הוא עובר משבר זמני או שמדובר בסימנים שאולי עמדת השוער צריכה רענון בליברפול?

14. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

לגבי 1:
    כשלסוארז יהיו שותפים ברמתו בהתקפה, יהיה לו קל יותר למצוא אופציות מסירה ואז החלק השני של המהלכים שלו יהיו יעילים יותר. אצל דלגליש כל פעם שהוא הרים את הראש הוא ראה רק חולצות יריב, עכשיו זה משתפר מספרית, נחכה שזה ישתפר איכותית, זה בטח לא יזיק.
    לגבי 2:
    להביא שחקנים שהוכיחו את עצמם לאורך שנים בליגה זה מה שלדלגליש ניסה לעשות, אני חושב שהקו צריך להיות דומה לזה של רוג'רס, לקחת שחקנים מליגות אחרות ולקוות שיוכיחו את עצמם באנגליה. איזה שחקנים שכבר עשו משהו בליגה כבר אפשר להביא? מה שחסר בשביל לאיים על מקום לאלופות זה איכות בהתקפה, זה יכול לבוא משחקנים שלפני העונה לא היה להם משחק אחד בליגה כמו סטרלינג ואסאידי, היה צריך להביא לפחות עוד שחקן התקפה אחד שהוא הימור שכזה ואז המצב יכל להיות טיפה טוב יותר.
    לגבי 3:
    אני חושש שהבעייה היא יותר מזמנית אבל כרגע יש בעיות דחופות יותר. הפורם שלו העונה גרוע אבל גם בעונה שעברה היה רחוק מלהיות טוב, הוא בירידה והיא נמשכת כבר הרבה זמן מה שגורם לי לחשוב שזה כבר לא משהו זמני.

15. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. הוא לא שיחק משהו כמו שנה - שנה וחצי עם טורס?

2. איזה שחקנים שהוכיחו את עצמם בליגה לאורך שנים דגליש הביא? אני לא מדבר על שחקן שהיה בליגה במשך שנים (דאונינג) או אחד שבלט בעונה אחת בקבוצת תחתית (אדם) או בקבוצת אמצע טבלה (קארול). אלא על כאלה שבאמת בלטו בליגה לאורך שנים?
    אני לא אוהב הימורים, בטח לא גדולים. לקבוצה כמו סוונסי זה מתאים, לא לקבוצה כמו ליברפול. במשך שנים הימרתם, גם בכסף גדול, ותראה לאן זה הביא אותכם.

שחקן כמו אדם ג'ונסון למשל היה צריך להגיע אליכם הרבה לפני בוריני. המחיר הוא אותו מחיר, רק בג'ונסון אתם מקבלים שחקן עם ניסיון בליגה האנגלית בעמדה שמצריכה אצלכם שחקן באופן דחוף, לעומת בוריני שמגיע בעמדה פחות דחופה בטח במערך הנוכחי שלכם (ואסור לשכוח שבתחילת השנה היה לכם גם את קארול חוץ מסוארס).

ליברפול של היום היא סימן שאלה גדולה מידי בעמדות רבות מידי. אם זה לא היה ככה היא לא הייתה היום במקום שהיא נמצאת בו.

3. מצטער להגיד לך אבל שוער הוא בסיס להכל. שוער שלא רק שלא מביא נקודות אלא גם מאבד נקודות יכול לעלות לכם נקודות גם כשתשחקו טוב ויכול לקחת אותכם שני צעדים אחורה על כל צעד קדימה שתעשה.
    השאלה עד כמה ריינה חלש.