המפעלים האירופיים - מכבי ת"א פוגשת את PSV בפליאוף

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏31/5/21.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Telkiyski Member

אני מבקר את תרבות ה"רק להיות אנטי" שלך כלפיו.

אני לא אומר שבגלל האליפות אתה צריך רק להלל אותו כאילו אתה איזה טוכמן שלו, אבל אתה צובע אותו רק בשחור.
    זה לא פרופורציונאלי.

2. DRORIKO Member

שני דברים שונים. קודם כל הכדורגל של ב"ש תחת בכר היה טוב בהרבה מזה של אלישע. אצל בכר ראית כדורגל קבוצתי, כדורגל מהיר. זה היה תענוג לעיניים. אצל אלישע זה היה בערך "תנו לבוזגלו את הכדור והוא כבר ידע מה לעשות עם זה". גם הרבה שחקנים נראו טוב יותר אצל בכר. מליקסון, אוגו, הובאן. במקרה של חיפה אני באמת שלא רואה איזה שדרוג משמעותי. לא ברמת הקבוצה ולא רמת השחקנים. אולי שנטע קצת יותר משתתף בהתקפות.

EuropeGuy אוהב/ת את זה.
  3. DRORIKO Member

אגב שלא יובן, אני חושב שבכר מאמן מצויין, הכי טוב בארץ. אבל גם לא צריך להפוך אותו להורדוס של מכבי חיפה.

4. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שאתה טועה. מכבי חיפה של ברק בכר טובה יותר, גם מבחינה טקטית, גם מבחינת איכות הכדורגל, גם מבחינת העוצמות ממכבי חיפה של מרקו בלבול.
    אני מסכים שהכדורגל שלה לא גדול, אבל צריך להגיד שכבר באליפות השלישית שלנו הייתה ירידה גדולה באיכות של הליגה כאן, אולי קשור גם לעובדה שהדור הקודם של השחקנים הישראלים הוחלף בדור הישראלים הנוכחי שהוא הרבה פחות איכותי (בטח הישראלים שמשחקים בישראל ולא נמצאים בספרד/איטליה/אוקראינה/גרמניה).

5. קשר שמאלי Member

כשצריך לפרגן אני מפרגן, אבל מה לעשות שברוב הזמן הוא מתחכם? האיש מלא בעצמו, רוצה כל הזמן לגנוב את ההצגה, שיגידו איזה מאמן גמיש, מבריק ומודרני הוא. לא אוהב מאמנים כאלה, לא מסוגל להתחבר אליו.

6. Telkiyski Member

הוא כן שיפר את עניין המפגשים מול מכבי ת"א.
    הוא אמנם לא ניצח אותם באף מפגש מתוך 4, אבל הפסיד רק 1, וגם זה היה עם שופט בובה שהתעלם מפנדל ברור שהגיע לחיפה 5 דק' לפני הפנדל בדקה 95 שנתן למכבי ת"א.

תאר לך שהוא היה מפסיד להם בפליאוף העליון?
    פעמיים יצא תיקו ובשני המשחקים אני די בטוח שאם חיפה הייתה מפסידה האליפות הייתה צהובה.

7. Telkiyski Member

אבל זה לא נכון. גם כצריך לפרגן לא פרגנת. לא שזכור לי לפחות.
    את הביקורת על ההתחכמויות אני מבין, אתה גם לא היחיד שזה מפריע לו אצל בכר.

באמת שאני לא זוכר, אבל מה נניח כתבת (אם כתבת) על בכר אחרי שהעפתם את רוסטוב בחוץ? אחרי ה2-2 אצל המיצ'ייה בפליאוף עליון? בכלל אחרי שזכיתם באליפות?

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  8. DRORIKO Member

אם אני זוכר נכון גם בלבול עשה איתם פעם או פעמיים תיקו. אבל זה לא העניין. כשבכר מונה ציפו ממנו, בין השאר, שינצח את מכבי במפגשים הישירים, מעין "הצהרת כוונות", בדיוק כמו שעשה עם באר שבע. כמובן שבסופו של דבר זה לא היה משנה כי לקחנו אליפות בכל מקרה אבל אני מצפה שבעונה הבאה נפסיק לבוא מולם ברגשי נחיתות.

9. Telkiyski Member

בלבול הפסיד להם את כל ה-4.
    כשבכר מונה ציפו שהוא יביא אליפות. זה היה 99% מהחשיבות.
    והוא הביא אליפות.
    מיצ'ייה, ביטר, מה הוא עשה בי"א, האם ניצח בק"ש. לא מעניין. אליפות כן או לא זה מה שמעניין. והתשובה הייתה כן. וחלוטין כל התנאים היו נגדו (משופטים מושחתים ועד סגל מחורר).

ושוב, המפגשים שלכם עם מכבי ת"א השנה היו שוויוניים. זה לא כמו בלבול שבאתם מולם כאילו זה נבחרת ישראל פוגשת את דנמרק.
    ההפסד היחיד שלכם להם העונה בליגה היה בפנדל דקה 95, 5 דק' אחרי שהגיע לכם פנדל ברור.

oranfu ו-Sir Alex Ferguson אוהבים את זה.
  10. DRORIKO Member

אני לא אומר שלבכר אין חלק באליפות, אבל לדעתי זה יותר שמכבי הפסידה אותה מאשר שאנחנו לקחנו אותה. מכבי של העונה היתה 2 רמות מתחת לזאת של איביץ'. אנחנו רק רמה אחת. זה הספיק לאליפות.

11. קשר שמאלי Member

פרגנתי לו לא מעט פעמיים. אני מפרגן לו פחות מאוהדים אחרים שלנו פה כי אני לא פרשן תוצאה. בכר ברוב הזמן מפריע לקבוצה שלו לשחק כדורגל ומקשה עליה לנצח משחקים. זו דעתי.

נערך לאחרונה ב: ‏15/7/21
  12. Raulito Madridista

"כל התנאים היו נגדו" זה ממש לא נכון, מכבי תל אביב הביאה מאמן שלא מתאים ואולי סדרת הניצחונות הרצופים של מכבי חיפה בטח הוסיפה ללחץ שלהם, אבל הם איבדו המון-המון-המון נקודות ובחלק מן העונה שיחקו בלי דן גלזר ויונתן כהן. בואו לא נהפוך את ברק בכר לאלכס פרגוסון. "סגל מחורר" בהשוואה למה? בהשוואה לליגת העל? ממש לא. בכל מקרה, זה מאוד פשוט: בכר מתאים לקחת קבוצה לשלב האחרון והסופי ואולי הכי חשוב - הזכייה בתארים. מרקו בלבול - לא, אבל הוא השאיר לו ירושה ממש טובה. כמובן @קשר שמאלי קצת קיצוני.. אני גם חושב שהכושר הגופני של חיפה עם בלבול היה יותר טוב. השורה התחתונה היא שכמובן האליפות חשובה מהניצחון על מכבי ת"א שלא הושג.
    המפגשים הישירן? חצי גמר הגביע נגד מכבי תל אביב בהרכב חסר מאוד היה די מביך, לא רק התוצאה אלא בכלל..לא היה כלום, ומצד שני ה-2:2 בליגה אחרי פיגור מהיר של 2:0 כשניצחון ירוק לא ממש היה משקר - היה מרשים.

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

על מה אתה מדבר? מכבי חיפה הובילה את הטבלה 99% מהעונה שעברה, וזה עוד בעונה שבה היו טעויות שיפוט חריגות לטובת מכבי תל אביב.
    מכבי חיפה הייתה אלופה ראויה בשנה שעברה, וזכתה בזכות עצמה ולא בחסד של אף אחד אחר.
    מה הקשר למכבי של איביץ' שנהנתה מהעובדה שלא הייתה מולה קבוצה אמיתית שתיתן לה מאבק, ולכן לא היה עליה לחץ בשום שלב, מה שהשפיע על התוצאות שלה (במשחקים שכן היה עליה לחץ, נגיד משחקים של גביע המדינה ואירופה שהם להיות או לחדול, היא דווקא לא עמדה בלחץ והתפרקה פעם אחר פעם)?
    קל הרבה יותר לשייט לאליפות כשאין לך יריבה אמיתית לתואר, כשאין עליך לחץ בליגה בשום שלב (בעצם היה במשחקים הראשונים של הליגה אחרי הכישלון באירופה, ואז מכבי התקשתה יותר מכל שאר הליגה וגירדה בכוח ניצחונות).
    מכבי חיפה יכולה לזכות באליפות ולנצח רק מה שעומד מולה, בדיוק כמו מכבי של איביץ', וזה מה שהיא עשתה בשנה שעברה.

oranfu אוהב/ת את זה.
  14. DRORIKO Member

לא נכנס לשיפוט ולא לפסיכולוגיות. לטעמי מכבי חיפה של העונה האחרונה היתה קבוצה סבירה אבל לא מעבר. כמו שאמרתי, גם לבכר היה חלק באליפות ואי אפשר לקחת את זה ממנו, אבל גם לא צריך להפריז לכיוון השני.

15. DRORIKO Member

@Sir Alex Ferguson ועוד משהו ששמתי לב בהודעה שלך. למה כשמכבי חיפה מובילה 99 אחוז מהעונה זה מרשים אבל כשמכבי של איביץ׳ מובילה 99 אחוז מהעונה זה לא ״כי לא היה עליה לחץ״?

סמואל אטו אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.