המפעלים האירופיים - 23/24 : ת"א ביוון, חיפה מול פיורנטינה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏24/5/23.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. alexshw Member

אה בסדר. מדד מעולה. חייב לנצח את פיורנטינה. שמע הגענו באמת לתקופה יפה כי לפני 6-7 שנים לא יכלנו גם את רעננה.

G.B7, oranfu ו-pablo אוהבים את זה.
  2. wings Member

לא אמרתי שחייבים לנצח. אבל קבוצת התקפה טובה היתה מגיעה ליותר מצבים. בגדול אנחנו קבוצת הגנה עם יחסית מעט כשרון בהתקפה. פיירו, דוד, סוף והחבר'ה אלו שחקני התקפה מאוד בינוניים. היו לנו בעבר קבוצות התקפה יותר טובות. כרגע אנחנו בעיקר תלויים בחלאיילי, קינדה, קצת רפאלוב, וההרמות של קורנו.

גלצ אוהב/ת את זה.
  3. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

גניבת דעת או פשוט זיכרון קצר.
    דיברו על דגו כעל פלופ במהלך הקמפיין באירופית, הניצחון על פאו שינה לגמרי את התפיסה וזה קצת מגוחך. הם ממש לא עמדו בכזה כבוד נגד ויאריאל, קבוצה די מפורקת, ונמנעו עם הרבה מזל מהפסד במשחק הראשון.
    יש גם הבדל תהומי בין גנט שפגשה את מכבי (ריצה נהדרת בראש הטבלה הבלגית עם רצף היסטורי מבחינתם) לבין זו שפגשה את חיפה (מכרה את השחקן הכי טוב שלה ונמצאה במשבר חריף בליגה). הקמפיין של מכבי בבתים היה מאוד מרשים ואני לא מבין את הצורך להקטינו, בטח לא לקרוא לו רע.

התיקו של חיפה אכן מרשים על הנייר, אבל פיורנטינה שיחקה די בהליכה והייתה עדיפה באופן משמעותי על הירוקים. אפילו מבט חטוף בסטטיסטיקה יעיד על זה, 17-3 באיומים על השער.

4. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

לקרוא לזה משחק חוץ של אולימפיאקוס זה קצת מצחיק. זה בטח לא משחק בית, ולמרות פרסומים על כך שלא יהיה קהל חוץ הייתה להם שם נציגות מרשימה. אוהדים יוונים, לפחות בתיאוריה, יכלו לנסוע למשחק הזה, בניגוד לאוהדי מכבי.

5. alexshw Member

קבוצה ישראלית מצוינת עם כל הנסיבות לטובתה של סגל כמעט כשיר במלואו ומגרש ביתי רועש יכולה לדפוק את יובה.
    אותה קבוצה ישראלית שהייתה מצוינת, שעברה מיליון תהפוכות ועם מיליון פצועים, במשחק חוץ כנראה תתקשה יותר לנצח קבוצה איטלקית. עדיין כדאי שתבדוק את הנתנונים שלך לגבי עד כמה הקבוצה גרועה התקפית.

6. wings Member

אני אבדוק ואעדכן אותך. לילה טוב.

7. wings Member

קשה להסביר כדורגל ששני משחקים מובילים לתוצאה שונה כל כך. אני חושב שההסבר היחיד להיום זה החשיבות של הכנה. כשקבוצה מגיעה מוכנה זה עושה הבדל.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  8. pablo Member

לא יודע מה דיברו על דגו. לא דיברתי על דגו. הבית שהם קיבלו אם היו מסיימים עם נקודה במקום ה-4 זה תסריט ריאלי (לא פסימי). סיימו עם 5. במקום השלישי. זה גניבת דעת להגיד שזה שלב בתים מצויין? תסתכל על היריבות.

לעומת זאת אם אתם לא הייתם עולים מבית עם 2 קבוצות פלייאוף תחתון זה היה בזיון.

אתה רוצה להגיד שהם לא עמדו בכבוד מול ויאראל ושויראל זו קבוצה מפורקת ושהתיקו מול פיורנטינה מרשים רק על הנייר ושגנט שמולכם זה לא גנט שמולם. בסדר, זכותך. לי זה נשמע כמו ניסיון אגרסיבי לכופף את המציאות.

אני לא רואה איך אפשר להגיד שקמפיין שמכיל את ההתבזות הכי גדולה, התצוגה הכי מביכה,מבישה של קבוצה ישראלית באירופה הוא קמפיין טוב.

אם הייתם מודחים עם כבוד בשני משחקים מול אולימפיקוס אפשר היה אולי להגיד שזה קמפיין טוב. לטעמי עדיין פחות טוב משל חיפה, אבל היה מה לדבר.

עם הבושה הזאת, אני לא מבין איך אתם לא רוצים רק לשכוח שהקמפיין הזה בכלל קרה.

אפילו זהבי אומר : "עשינו היסטוריה הפוכה". ואתה רוצה להגיד לי שזה קמפיין טוב? קמפיין בו עשיתם היסטוריה הפוכה?

oranfu ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני באמת חושב שאם המשחק היה מתקיים בבלומפילד מלא מכבי ת"א לא היתה מפסידה ככה. הבעיה היא כן שכל הקבוצות הישראליות סבלו מהעדר ביתיות. האחת יותר מהשנייה. לדעתי הנפילה הקשה הגיעה בעיקר בגלל ההכנה המנטלית הלקויה של מובילת הטבלה בארץ. שאננות וחוסר ביתיות גרמו לנזק שבסוף היה קטלני ביותר.

DRORIKO ו-G.B7 אוהבים את זה.
  10. pablo Member

זה יותר גרוע מה 0 נקודות 0 שערים. בהרבה.

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  11. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

זה קמפיין מעולה שנגמר הכי מחורבן שאפשר לדמיין, חרפה שלא תתואר, אבל בסוף זה משחק אחד.
    דוגמה קלאסית לזה שתודעתית אתה טוב כמו המשחק האחרון שלך.

12. alexshw Member

קמפיין אפס את אפס באלופות היה מועיל מאוד, אם היו ממנפים אותו. זה סתם נתון חסר משמעות. עצם ההגעה לצ'מפיונס נותנת בוסט גדול.
    מכבי חיפה התייחסה לזה שונה הפעם ולכן גם שמרה על התואר.

13. DRORIKO Member

קמפיין מעולה זה להוציא 4 נקודות בבית עם יובה, באיירן ואיאקס. קמפיין מעולה זה לעלות ל-32 מבית עם בורדו ופרנקפורט. קמפיין מעולה זה להעיף את באזל ופלזן ולעלות לליגת האלופות. מה שעשיתם העונה זה קמפיין נחמד, לא רע, אבל מה שקרה היום השאיר את הקמפיין הזה עם טעם של חרא.

גלצ אוהב/ת את זה.
  14. G.B7 ירוק עולה

חבל על הגול בדקה 95 לפני שבוע, חבל על המשחק הנוראי הזה של מכבי ת''א, אבל אם היינו מדברים על העונה האירופית של הישראליות לפני צמד המשחקים האלה, היו בעיקר מחמאות.

עד לפני כמה שנים האמנתי שהכדורגל הישראלי בירידה תלולה משנה לשנה ושהרמה פשוט גרועה אבל הרבה בזכות ההצלחות של הנבחרות הצעירות והשחקנים שעלו לבוגרים בנוסף לזה עצם ההעפלה בעונה שעברה לליגת האלופות והעונה האירופית הנוכחית נותנים הרבה התקווה לעתיד איכותי, ובתקווה שרק נעלה מכאן.

קונפרנס ליג זו הליגה בשביל קבוצות מישראל, בעונה טובה מאוד אפשר להגיע מאוד רחוק במפעל הזה ולהצליח בצורה יוצאת דופן אבל עדיין השאיפה להיות במפעלים העיקריים גם אם סיכויי ההצלחה שם יורדים (זו חוויה אחרת, במיוחד באלופות).

LFC-Gerrard1, de Middenweg ו-גלצ אוהבים את זה.
  15. pablo Member

קשה לדבר ולנחש את זה, אבל אני לא בטוח שאם זה עם קהל בארץ הם עולים.

גם מול סכנין העונה וגם מול אחת הקבוצות החלשות שהיו איתם בבתים, הובילו 3-0 עד שלב מאוחר, חזרו מולם ל3-2 ועוד לחצו אותם. במזל אף אחד מהם לא נגמר 3-3.

אז אולי זה כן היה מדאיג באותו רגע, אבל האווירה הייתה, מבחינת מה שאני ראיתי בראיונות אחרי המשחק, "העיקר עשינו את העבודה".

יש להם מילסון. ההגנה שלהם כולל השוער וכולל הקישור האחורי זה אוויר. זהבי עומד על המגרש. קניקובסקי בעייני בינוני במקרה הטוב. דן ביטון/דוידה הם כלום. בלי מילסון גם התקפה אין להם.

לא רואה סיבה שגם בארץ אולימפיקוס לא היו נותנים להם 2 ב45 דק ואז באים עם מומנטום מחצית שנייה. קבוצות יותר חלשות נתנו להם 2 ב10-15 דק. זה לא חדש להם.

גלצ אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.