אנגליה הוגרלה לבית 2 של יורו 2007, בצוותא עם צ'כיה, סרביה ואיטליה. בית נוח למדי, ניצלנו גם מהולנד המארחת והאלופה, גם מפורטוגל המגעילה, וגם מישראל, מפגש שמעמיד אותנו תמיד בלבטים עזים. שיהיה בהצלחה.
דווקא לקראת הישורת האחרונה בהכנות לאליפות אירופה בקיץ טלטלה בנבחרת הצעירה. המנג'ר פיטר טיילור התפטר מתפקידו. טיילור, שאימן במקביל לנבחרת הצעירה גם את קריסטל פאלאס, אמר כי הוא מעדיף להתמקד כל כולו בקבוצתו ומעדיף שאדם שיכול להקדיש את כל זמנו לנבחרת הצעירה ייקח את התפקיד במקומו. בשורה לא קלה לנבחרת, בעיקר בשל הסמיכות לאליפות אירופה, שתיערך ביוני. יהיה מעניין לראות מי ימונה במקומו והאם הוא ימשיך בקו של טיילור מבחינת מערך ושחקנים מוערכים ומובילים.
אלה באמת חדשות לא טובות מהסיבה שטיילור נמצא שם כבר כמה שנים טובות וזו טלטלה רצינית. הוא טוען שהוא לא מצליח לתמרן בין שני הג'ובים וזה נשמע די הגיוני, קשה לעקוב אחרי שחקנים בליגה כשגם לך יש משחקים לנהל ועוד בליגה אינטסנסיבית כמו הצ'מפיונשיפ. חבל רק שהוא פרש בנקודת זמן כזאת ולא סחב קצת אחרי אליפות אירופה.
אני לא רואה זעזעוע גדול מבחינת שינויים פרסונליים בסגל, למעט פצועים/שחקנים בפורמה רעה. המאמן החדש, יהיה מי שיהיה, ימשיך לדעתי עם הסגל הקיים, ולא יהסס לפנות לטיילור בעת צרה. מבחינת שוק המאמנים הנוכחי, אני לא רואה סוכנים חופשיים שהייתי רוצה לראות בעמדה הזו.
אני מאוד מקווה שהמאמן החדש יהיה יחסית נטול אגו, ולא ינסה להראות כמה הוא מחדש וגאון הדור אלא ימשיך עם הקו של טיילור. אותו מערך, אותה שיטת משחק, אותו הרכב פחות או יותר, שייתן קרדיט למה שהביא את הנבחרת הזו עד הלום, אחרי כל כך הרבה כשלונות בפלייאוף בעבר. הייתי שמח לראות איזה מוטיבייטור צעיר עומד על הקווים, מישהו מהדור ומהסגנון של פירסי או איידי בות'רויד, אבל אני בספק אם הם יסכימו לחלק בין עבודתם בקבוצה ובנבחרת.
הכותרת הראשית היום ב "סאן" . ההתאחדות האנגלית רותה את סטיוארט פירס כמאמן הצעירה. בסיטי רותחים וטוענים שאם טיילור לא הצליח לעבוד בשתי מישרות אז גם פירס לא יהיה מסוגל. פירס עצמו מת לאמן את הצעירה והלואי שזה יקרה ויבשל אותו כמאמן אנגליה הבוגרת בקרוב.
לא יודע איך לאכול את המינוי הזה, מצד אחד פירס קידם ומקדם את הצעירים של שיטי,מצד שני חסר נסיון ברמות הגבוהות כמנג'ר, כן הוא מוטיבטור גדול,כן הוא דמות שהשחקנים מכבדים ומעריצים,יחד עם זה הוא מקבל ציון בקושי עובר כמנג'ר בשיטי, עד כמה הוא יצליח לעבוד ב 2 המשרות,פיטר טיילור עזב בגלל הסיבה הזו, האם נראה מצב שבו פירס יוותר על המשרה בשיטי? לא יודע,אין לי בעיה עם המינוי ומצד שני אני לא סגור שזו הצעד הטוב ביותר, הלוואי ויצליח עם הנבחרת.
אני לא בטוח שזה רשמי, אבל בכל מקרה, זה לא שיש כ"כ הרבה אופציות ריאליות. בקשר לחוסר הנסיון, אני רואה את זה דווקא כדבר טוב. הוא ידבר עם השחקנים בגובה העיניים, הם ילכו איתו יד ביד במהלך הטורניר ואנחנו רק נרוויח מזה. את הנסיון הוא יצבור, ואני מקווה שהוא ישאר גם אחרי הטורניר. מינוי טוב, אם אכן רשמי.
אני בכלל לא יודע איך לאכול את המינוי, כי אני לא חושב רק על טובת הנבחרת אלא גם על טובת הקבוצה, ואני מקווה שפירס יצליח לתמרן בין שתי המשרות בצורה נכונה וטובה כך שאף אחת מהן לא תיפגע. אין הרבה מאמנים שאימנו קבוצה + נבחרת בהצלחה (חוס הידינק הוא אחד מיחידי הסגולה), ואי אפשר לדעת איך פירס, שהוא גם יחסית חסר ניסיון, יתמודד עם זה. בקשר למינוי עצמו, אין לי ספק שפירס הוא מאמן ראוי. בשנתיים וקצת שלו כמאמן ראשי בסיטי הוא כבר קידם לא מעט צעירים, כולל מיקה ריצ'רדס שהגיע לנבחרת הבוגרת. מי יודע, אולי התפקיד דווקא יעזור לו לגלות כמה כשרונות נחמדים שיגיעו לסיטי לפני הפריצה.
לדעתי לא סיפור כל כך גדול לפירסי החרוץ ,לאמן ב2 המקומות , צריך לזכור שהאליפות של הצעירים היא בקייץ ,כך שהכל בשליטה . בסך הכל פירסי ראוי לתפקיד בזכות ההצלחה שלו עם צעירים ,ההתלהבות שיש לו להציע לצעירים מחפה על חוסר הניסיון ,אן אישיות היום בכדורגל שיכולה להקרין על הצעירים יותר מפירסי השאפתן .