הסופרליג האירופית

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י alexshw, ‏18/4/21.

1. סמואל אטו Member

מה?
    על איזה פורמט אתה מדבר?
    זה שמאפשר לפסז' לקחת 10 אליפויות רצופות?
    או זה שבו בארסה ויובה "נאבקות" בפרנצוורוש על עלייה לשמינית הגמר?

2. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

בהודעה הרשמית המשותפת של כל ה 12 כתוב ש15 מועדונים יהיו חברים קבועים ועוד 5 יצטרפו באופן שנתי על סמך ההישגים המקומיים בעונה הקודמת.

3. VAR Member

כבר עשורים שמנסים להגיע לפשרה כזאת. אם לחצו על הכפתור האדום אפילו שאין להם עדיין ליגה מלאה אז תהיה בטוח שכל ניסיונות הפשרה נכשלו. הם לא מעוניינים בכלל בפורמט של עלייה דרך הליגה. הם מעוניינים במועדון סגור בדיוק כמו היורוליג.
    שאלתי אותך כבר אלוהים יודע כמה פעמים ועדיין לא קיבלתי תשובה איך החוק הזה מונע תחרות.

בספרד ליטרלי שני המועדונים שנמצאים בבעלות מלאה של האוהדים זוללים 95% מהתארים. איזו תחרות אתה כבר רואה שם?

החוק הזה יש לו מטרה אחת בדיוק והיא למנוע מקרים כמו מנצ׳סטר סיטי שבהם קבוצה נתונה לחלוטין לחסדיו של הבעלים שלה ולגחמות שלו.

דווקא אתה כמי שמתנגד ל'בעלות אמריקקית' הראשון שאמור להיות בעד. זה נועד להרחיק בדיוק טיפוסים כמו הגלייזרים.

4. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

וזה אגב גם סוג של בלוף, כי אף אחד לא יודע אם יהיה שיתוף פעולה בין הליגות המקומיות לבין המשתתפות. אם לצורך הדוגמא הליגות המקומיות יחרימו את המפעל הזה, השיטה תהיה לא רלוונטית ואז נראה בכלל 20 חברות קבועות.
    אף אחד לא יודע מה יהיה עוד, מחכים להתקפלות או התגמשות של אחד הצדדים.

5. Ever Banega Member

הם יהיו חייבים להגיע להסכמה כלשהי, חברות קבועה לא יהיה ואני מוכן לחתום על זה.

6. oranfu Member

אני לא משתגע על זה, אבל לא מבין את הזעם גם.
    זה יחליף את ליגת האלופות, שבעיניי הפכה לא מעניינת לחלוטין כבר תקופה דיי ארוכה.

גם שם רוב המשתתפות, בטח בשלבים המאוחרים, הן קבועות.

בליגה האנגלית אפשר לטעון גם שהקמת הפרמיירליג לפני כשלושים שנה היתה מהלך דומה. זה גם הרג את הספורט?
    גם שם רוב מוחלט של המועדונים המקימים לא באמת בסכנת ירידה, לא היו וגם לא יהיו.

זה לא יהיה במקום הליגות. ברגע שזה כל המועדונים הגדולים - הליגות לא יכולות להחרים אותם. יחרימו את יונייטד וליברפול באנגליה? שלא לדבר כשארסנל, צ'לסי וסיטי מצטרפות אליהן?
    יחרימו את ריאל וברצולנה בספרד?
    את המילאנזיות ויובה באיטליה?

זה שינוי גדול אז ברור שיש הרבה חשש, אבל זה גם עשוי להיות משהו חיובי בסופו של דבר.
    ה"רומנטיקה" או חרטוט אחר לא קיימת ממזמן בכדורגל האירופאי.

קשר ימני אוהב/ת את זה.
  7. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

אורן פייר להגיד ששלב הבתים באלופות לא מעניין בשנים האחרונות, אבל שלבי הנוקאאוט מציגים את הכדורגל האיכותי ביותר בעולם ב 20 השנים האחרונות.

@Ever Banega אני גם בטוח שתהיה פשרה, החרמה של פיפא ומניעה מהשתתפות במפעלי הנבחרות זה לירות לעצמם ברגל. העניין הוא כמו שציינתי, שלדעתי שריון לעונה אחת במפלצת הזו הוא בסיס איתן לבניית שלד וקבוצה מפלצתית עם גב כלכלי בלתי נלאה.
    שישריינו לנו שתי עונות בלבד ואנחנו משתנים ב180 מעלות מאיכות הסגל שנוכל לבנות באמצעים כלכלים וכמובן מבחינת הנחשקות. שחקנים ירצו לקבל במה במפעל הזה. לדעתי גם אם פורטו תקבל שריון לשנתיים הם יבנו שם קבוצה מפלצתית שרומא, לסטר, או סוסיאדד למשל לא יוכלו להתמודד איתה.

8. alexshw Member

מי שלא מתנהל נכון שיתרסק. המחירים נקבעים על פי השוק. אם לא יהיה ביקוש אז מחירים ירדו.

ההשוואה לפרמייר ליג לא נכונה ביסודה. פרמייר ליג פתוחה ומאוד שיוויונית בחלוקת כסף לכולם. ויש גם השפעה לתוצאות כי מי זה גם מושפע מענק מיקום וגם מספר שידורים ישירים.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

9. Mahranlala Member

נותן לכל קבוצה את ההזדמנות לחלום ולשאוף קדימה ולהתקדם לאט לאט ונותן רענון מידי פעם בליגות גם אם לא ברמת האלופה.
    אני מסתכל על הקרבות בליגות השונות על מנת להגיע לליגת האלופות. איזה משמעות יהיה למקומות האלה בליגות כבר?
    נתתי רשימה של קבוצות שאם בשנת 2008 היו מחליטים לסגור את הליגות כנראה שלא היו נכנסות. אפילו הקטארים היו מעדיפים לא לקנות את PSG אלא אחד מהמועדונים בתוך הליגה הסגורה.
    הפתרון לפערים בתוך הליגות עצמן זה תקרת שכר. אבל אל תהרוס את הסיכוי של איזה מועדון בינוני או קטן להפוך למועדון גדול. נגיד וליגת האלופות תמשיך במתכונת הרגילה או עם שינוי קטן, האם בשנת 2008 היית יכול להגיד לי שהקבוצות שעכשיו נמצאות בשלבים המאוחרים של ליגת האלופות או בצמרת של כל אחת מהליגות יהיו שם? היית חוזה את זה שקבוצות כמו ארסנל ידשדשו, וקבוצות כמו ליברפול או אינטר יעברו שנים קשות? ומילאן לא תהיה כ"כ הרבה שנים בליגת האלופות?
    האם אתה יכול לדעת מה יהיה ב-2030? כי עם ליגה סגורה מה שיקרה זה שאותם קבוצות הן אלו שיהיו.
    צריך לשנות את השיטות השונות בכדורגל אבל לא להפוך אותו למפעל סגור.

יאן קולר ו-Roma אוהבים את זה.
  10. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

צודק מאה אחוז. אני גם קיוויתי שהמועדונים האלה יתרסקו ורכישות דוגמת מוראטה ודמבלה יגרמו לרגיעה. מי לא רצה שהמועדונים המשתוללים יתרסקו מזה?

אבל אם לאותם מועדונים, נגיד ברצלונה, שנמצאים עם חרב על הצוואר בגלל הניהול הכלכלי הכושל, יש אופציה למקסם רווחים, לא רק להציל את התחת של עצמם אלא גם להבטיח עליונות עד בערך כל החיים, אז ברור שיעשו.

11. oranfu Member

שלב הבתים הוא בזבוז זמן מוחלט, המועדונים הגדולים יודעים שבסבירות גבוהה מאוד הם כולם עוברים שלב.
    זה שיש אחלה משחקים בשלבים המתקדמים לא אומר שהפורמט טוב.

לגבי הפרמיירליג שוויונית - גם הסופרליג לפי מה שאני מבין אמורה להיות שוויונית למשתתפות שלה.

גם ליגת האלופות היתה פעם רק לאלופות והיום זה בית זונות אחד גדול ומכניסים לשם מועדונים בצורה פוליטית לחלוטין.

קשר ימני אוהב/ת את זה.
  12. Raulito Madridista

אוהד יכול לאבד עניין בליגת האלופות בגלל תוצאות חרבנא של הקבוצות שלו לצורך העניין, העדר קהל כפי שקרה בגלל הקורונה כי זה לא אותו אנפילד וכנ"ל המגרש של דורטמונד - אירוע של מאה שנה, או בגלל משהו קיצוני שאני לא חושב שקרה. הרמה ב-2020/21 חלשה בפער משמעותי מבעבר? אני חושב שלא. שחקנים היסטוריים כמו מסי ורונאלדו הביאו שינוי והנה בשנים האחרונות גם "לבד" הם לא מספיקים. שלב הבתים השני הביא להרבה מתח ב-2001-2003 אבל בוטל בצדק. אני חושב שהרמה בנוקאאוט בסדר גמור וכדי לתקן עוול שנעשה על ידי שופטים כעת ישנו את ה-VAR. המענקים שהקבוצות הגדולות מקבלות על ההישגים במפעל קצת מוזרים מדי אבל זהו. מה השינוי הגדול שגרם לחוסר עניין?

שלב הבתים הוא "חימום" ולא תמיד צריך שיהיה בית מוות כדי שמנצ'סטר יונייטד תעוף. היא עפה ב-2011/12 בלי יריבות כמו לייפציג ופ.ס.ז' וגם ב-2005/06. גם ריאל הייתה עד לשנייה האחרונה בסכנה ענקית. זוהי הטענה בעצם? ליגת האלופות היא לא "רק לאלופות" כבר הרבה מאוד זמן, זה לא משהו שהשתנה בעשור האחרון. היית רוצה שרק לסטר תייצג את אנגליה ב-2017 לדוגמא? לא צריך את סיטי וכדומה? גם בזה יש "פיתרון", דירוג הליגות משתנה ולראייה ההבדלים בין הסרייה א' לבונדסליגה.
    אל תגיד 'ליגת האלופות', תקרא לזה 'גביע אירופה' כמו פעם או גביע האלופות, 'הגביע עם האזניים הגדולות'. זה לא צריך להיות ליגה, זה טורניר שדומה ומכיל בתוכו נוקאאוט. אתה רוצה יורוליג בכדורגל?

13. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

אופא הרסו את הצ׳מפיונס מהבחינה הזו עם מסלולי המוקדמות, שנותנות לישראליות להתמודד מול רומניות או יווניות במקום איזה לאציו, לברקוזן או ארסנל. בתמורה התאחדות הישראלית, יוונית ורומנית תצביע מה שהחזיר הגדול אומר בהצבעות. אותו אפקט על הגדלת טורנירי נבחרות. אז בצע כסף הורס את חווית ואיכות הטורנירים, על זה מגיע לאופא כל זין שיקבלו.

הפיתרון לדעתי היה צריך להיות שביתה של כלל המועדונים באירופה, הכל על מנת לא להרןס את הכדורגל.

* דרישה לבטל את אליפות העולם לקבוצות
    * לבטל את מסלולי האלופות/לא אלופות
    * העלאת רווחים בהתאם להכנסות למשתתפות
    * ביטול הגדלת הטורנירי נבחרות
    * ביטול מונדיאל במדבר באמצע העונה ופיצולה כי פיפא פאקינג מושחתים

אם הרצון היה למקסם את איכות הכדורגל והורדת השחיתות של פיפא, כולן היו במאבק הצודק הזה יחד.
    אבל כשהמטרה האמיתית היא בצע כסף, אז זה נבלה וזה טרפה.

VAR ו-Raulito אוהבים את זה.
  14. רוברטו באגיו31 Member

איך אפשר לטעון שליגת האלופות לא מעניינת ? מי שטוען את זה כנראה לא באמת אוהב כדורגל, אלא רק הקבוצה שהוא אוהד מעניינת אותו .

אני לא אוהד ליברפול אבל התרגשתי כמו ילד מהקאמבק שהם עשו ב 18-19 נגד ברצלונה, ואני בטוח שכמוני מיליוני אוהדים בעולם, לאו דווקא של ליברפול .

אני צופה בכדורגל למעלה מ 25 שנה, והמשחקים הכי גדולים וזכורים לי הם מליגת האלופות/ מונדיאלים .

צריך להשאיר את ליגת האלופות בדיוק כמו שהיא .

15. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

ובקיצור, נראה לי אני עובר לקריסטל פאלאס. יחסוך לי לא מעט בטיולים הבאים ללונדון.