ליגה של בינתיים רק 3 מדינות ורק 7 ערים (2 באיטליה כי למילאנו 2 נציגות, 2 בספרד כי למדריד 2 נציגות, 3 באנגליה כי למנצ'סטר 2 נציגות וללונדון 3 נציגות). כשלא כוללים עדיין נציגות מצרפת וגרמניה ולא נציגות נוספות מהמובילות ביבשת (בלגיה, פורטוגל, הולנד וכו') קשה להתרשם במיוחד ממבנה הליגה גם בלי כל איומי הסנקציות וגם אם על הנייר היא תכלול הרבה משחקים אטרקטיביים ומשחקי דרבי. ומעניין שזה קורה בדיוק כשאירופה מנסה להפוך את ליגת האלופות והליגה האירופית לקצת יותר אקלוסיביים ע"י ייסוד הליגה האזורית הנחותה ועדיין מובילות ליגת האלופות עוד עשויות לפרוש ממנה לטובת הסופרליג וכוכבות הליגה האירופית עוד יצליחו להשתדרג ככה לליגת האלופות. ומצחיק שזה קצת מזכיר לי את איומי מכבי ת"א בכדורסל לפרוש מליגת העל בארץ ולשחק רק ביורוליג או להרכיב 2 קבוצות רשמיות, האחת לישראל והשנייה ליורוליג.
יש שם קנסות שמשולמים ליתר הליגה. תיאורטית אתה יכול לשלם כמה שאתה רוצה. לא אוהב השוואות כאלה. מבנה הכדורגל שונה לגמרי. העברות נעשות בצורת טרייד. החוזים מול הליגה בכלל. גם המודל של nba בעייתי. חצי עונה סדירה חסרת ערך ספורטיבי לרוב. עידוד טנקינג. בעעע. בקבוצה כמו ניקס בעלים יכול לעשות פארטיה חריפה 20 שנה והוא מרוצה. Sent from my SM-G973F using Tapatalk
אז במקום שלמי שיש יותר כסף יהיה יתרון למי שיש מנהל מוכשר יותר יהיה יתרון? לא יודע אני לא רואה כל כך לאן זה יוליך, לי אישית אין בעיה שהכסף מדבר זה לא מפריע לי, מה גם שזה ככה כמעט בכל דבר. אני חושב שפיזור הוגן יותר של שחקנים טובים בין הקבוצות רק יעשה את הכדורגל יותר משעמם. סיטי הוסיפה המון לליגה האנגלית, פריז מוסיפה המון לליגת האלופות, וכשלמאלגה היה כסף זה הוסיף המון לספרד.
בסדר בכדורגל אין 82 משחקים. לא יודע אם תקרת שכר, אבל צריך לגרום למשהו שמאזן קצת את יחסי הכוחות הכלכליים. המצב הנוכחי גומר את הענף. ותן לי לנחש, חברות הסופרליג לא יהיו כפופות אפילו לפייר פליי נכון?
אפשר לדאוג להפרשי תקציבים. אבל שוב המחשבה צריכה להיות עם כלים כלכליים ולא פופוליסטית סטייל פייר פליי. גם מבחינת מפעלים אירופיים דווקא לפעול ליתר עניין וספורטיביות. שיטת פלאטיני פגעה בליגות מקומיות והורידה רמה. Sent from my SM-G973F using Tapatalk
אז אמנם באיירן מינכן ופריז סן ז'רמן הצטרפו "למתווה" נגדיר את זה ככה אבל עם כל הכבוד לחווית הצפייה אולי כאוהד וכמובן לכסף שהוא חשוב - זה לא הכל. אין שום סיבה לשריין במפעל קבוצות פח כמו ארסנל שלא עשו כלום שנים ארוכות, המפעל ליגת האלופות היה תקין, כאן זה לא יורוליג ולא ענף כמו כדורסל, גם קבוצות קטנות זה בסדר בלי קשר לזווית הישראלית אפילו. אתה מוחק גם את מעין דרג ב' כמו כל מיני אייאקס למיניהן, מהקבוצות המפוארות שהיו במפעל, פורטו שבכל שנה מגיעה ועוד ועוד. אני מקווה שמדובר בסה"כ באיום שהפך לאיום עם ווליום גבוה יותר. אופ"א גוף מחורבן אבל הם לא אשמים בקורונה. פלורנטינו בלי קשר נשיא דגול כמו שברנבאו הגה בזמנו את הרעיון למפעל גביע אירופה הישן. יש הרבה מינוסים כמו עומס טיסות, כדורגל נבחרות, קיצור הליגות ומשתנים שצריך לקחת בחשבון.
כי כרגע רוב הכסף מרוכז בצמרת, והציבור רואה בעיקר משחקי צמרת. לפי מה אתה רוצה להגביל את התקציב? אם יהיו לך 30 מועדונים בכל מדינה עם התקציב המקסימילי, אז שחקנים יתפזרו לפי התקציב הזה, ולא תקבל קבוצות איכותיות אלא המון קבוצות בינוניות לגמרי.
הבעיה העיקרית בסופרליג היא החברות הקבועה לעומת החברות המתחלפת. אם יעשו שינוי קל שבו יש אפשרות להדחה ויש אפשרויות נוחות להצטרף - זה יפתור את הבעיה. גם אם בשלב הראשון המייסדות יקבלו בונוס על עצם ההעזה והייסוד, כל עוד אחרי זה תהיה אפשרות ברורה של העפלה-הדחה - זה סביר.
כל התורה על רגל אחת. עוד אחד מהאפקטים של הגלובליזציה, ואחרי שנה של איצטדיונים ריקים, אפשר להכריז שהאוהד הסיני בן ה25 הרבה יותר valuable מהזקן הבריטי שהתחיל לאהוד את הקבוצה משנות ה80. זה מגעיל, דוחה, מסריח אבל אני חושב שככה הבעלים רואים את זה. והמרוויח העיקרי מזה - סטן קרונקי (הבעלים של ארסנל). חלום חייו הוא להעלות את הכנסות הקבוצה בלי דרישה לתחרותיות וזה בדיוק מה שהוא קיבל (ולפי השמועות הוא יד ימינו של פלורנטינו, סורפרייז סורפרייז). ממש להקיא. מנקודת מבט של אוהד אנגלי, אני חושב שהמוצר של הפרמיירליג כיום מעניין פי אלף מצ'מפיונס או מונדיאל/יורו ובעיקר בגלל לסטר, ווסטהאם ואסטון וילה (ואפילו ברייטון) ולא בגלל ה"גדולות". אופ"א לא חפה מאשמה בעניין (ותודה לפלאטיני), אבל מקווה מאוד שבסיס האוהדים המקומי עדיין מספיק חזק בשביל לזעזע את מקבלי ההחלטות.
אבל המייסדות מקבלות יתרון כלכלי אדיר שלא קשור בכלל להישגים במגרש. למה למילאן וארסנל מגיע להיות מייסדת ולקבל את היתרון הכלכלי ולא למשל ללסטר או אטלנטה שכבר במשך מספר שנים קבוצות גם איכותיות יותר, גם יותר טובות בכדורגל שמציגות וגם מנוהלות טוב יותר?
הליגה הזאת תשעמם הרבה יותר מהר ממה שנדמה... זה ארוך מדי, מייגע מדי ומעל הכל כבר לא תהיה יוקרה למפגשי הענק בין הקבוצות כי המפגשים האלה יהיו על בסיס שבועי. אני חושב שגם בליגה הזאת תיווצר תחתית של קבוצות חלשות יותר כמו טוטנהאם,ארסנל,אתלטיקו וכו׳ ככה שתהיה ליגה בתוך ליגה
מ1.1.2021 הברקזיט אמור להשפיע על הנציגות האנגליות עם קבלת רישיון העבודה והגבלת הזרים בכל קבוצה עם סופר ליג או בלעדיה. Football and Brexit: a guide to the new rules and their impact on clubs | Football | The Guardian
יונייטד ולדעתי בסופו של יום גם ליברפול. כל האנגליות עם הבעלים האמריקקים שיהיו מרוצים מעצם ההשתתפות שתניב להם את ההכנסות. זה די ברור שכדורגל לא מעניין אותם.
כל החרטוטיאדה הזאת על סולידאריות מארגונים כמו פיפא ואופא מזכירה לי את מנהל כלא שושאנק ברגע שנוגע לו שהאסיר הבנקאי שלו שמכניס לו ג'ובות מעסקים מלוכלכים הוא בעצם חף מפשע ויש סיכוי שישוחרר. יש בי צד שרוצה שזה יקרה רק כדי שהארגונים המסואבים האלה יגמרו בדיוק כמו מנהל כלא שושאנק. וכן, ברור לי ש12 בעלי הקבוצות לא יהיו אלטרנטיבה יותר טובה לעולם הכדורגל. מה שכן, לדעתי 12 זה מעט ואם זה המצב אז תגובה מהירה עוד יכולה למנוע את זה. אסור היה להם לצאת בהודעה לפני שיש להם 18 קבוצות לפחות. עם 12 הם לא יכולים להקים ליגה. זה יימאס תוך 6 חודשים אחרי שישוחקו כבר 3 סיבובים. בתור התחלה כל ההתאחדויות צריכות לבטל את כל המשחקים של הקבוצות הסוררות ולפסוק ניצחונות טכנית ליריבות שלהן (0-0 בלי נקודות על משחק ביניהן). בעיקר כדי להרתיע קבוצות אחרות שנמצאות במו"מ. אם עד פתיחת העונה הבאה אותן קבוצות לא יורדות מהעץ אז להוריד אותן ליגה בנוסף. וכמובן לא לאפשר העברות של שחקנים שרשומים בפיפא (כרגע זה עדיין מאוד מסוכן לשחקן להחליט לבטל חברות בפיפא כי לא בטוח שתהיה לו דרך חזרה אם זה לא יוצא בסוף לפועל).