הפועל באר שבע 2019/20 - מחזיקי גביע המדינה לאחר 23 שנה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י hbs7, ‏15/7/19.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. hbs7 Member

מכיר את ההיסטוריה יפה מאוד.
    אמונה זה מצוין, אבל איתה לא הולכים למכולת. גם אוהדי הפועל פ"ת מאמינים שיום אחד ישחזרו את רצף 5 האליפויות.

היינו מועדון על סף הכחדה. זו המציאות.
    לולא אלונה שהפיחה חיים, מה הטעם היה לבנות אצטדיון?
    הכל קשור אחד בשני. אוהדים האמינו במוצר כי האמינו במי שמנהל אותו. ביציבות והגב הכלכלי.
    אלה דברים שאנשי עסקים מקומיים לא יכולים להביא. כדי להרים מועדון ככה בישראל צריך להיות קאליבר שיושב על ארגזים. בסתם ניהול טוב תהיה 3-4.
    זו המציאות בישראל.

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

המציאות היא שגם עם אלונה ורצון להיאבק על אליפות, וברדה ומליקסון שחזרו, היינו ״רק״ עם 6,500 מנויים כי המתקן בשם וסרמיל הבריח הרבה מאוד אוהדים.
    אי אפשר להתעלם מהמעבר למתקן כמו טרנר והתרומה שלו.
    גם מועדונים גדולים כמו הפועל תל אביב ובית״ר ירושלים היו לכאורה על סף הכחדה, כשהם כבר בפירוק. אבל מה שקובע את הגודל של המועדון לאורך זמן זאת הקהילה מאחורי המועדון, ועם כל הכבוד להפועל פתח תקווה או הפועל ירושלים הם מעולם לא היו עם הפוטנציאל שלנו או בגודל שלנו. מועדונים כמונו, וכמו בית״ר וכמו הפועל תל אביב תמיד ימצאו דרך לקום ולהשתקם כי הקהילה שלהם לא תיתן להם ליפול.
    לפני הכניסה של אלונה כבר היה הסכם עם דנקנר במסגרתו הוא התחייב לטרנר להזרים 2 מיליון שקל כל שנה במשך שנתיים למועדון כדי למנוע פירוק וכדי לאפשר את הזמן למצוא רוכש, וכשהתעוררו בעיות במשא ומתן בין זינו לאלונה דנקנר שילם 2 מיליון שקל כדי שהעיסקה תצא לפועל.
    גם במקרה הנוכחי, הקהילה שמאחורי המועדון לא תיתן לנו ליפול.

נ.ב
    זכינו באליפות הראשונה עם תקציב של 48 מיליון שקל, לא מעט, אבל רחוק מאוד מהתקציבים של מכבי חיפה ומכבי תל אביב באותם שנים (קרוב הרבה יותר לתקציבים של נתניה והפועל תל אביב העונה).
    דווקא עם התקציב הגדול בתולדות המועדון התרסקנו כי חשבנו שלהוציא כסף פותר הכל במקום להבין את מקור הבעיה ומה הפיתרון האמיתי שלה.
    כמובן שקל יותר להצליח עם תקציבים גבוהים, אבל לאור המשבר הכלכלי והקיצוצים בכל הקבוצות, יש מצב שבעונות הבאות אפשר לזכות באליפות או להתחרות עליה עם סכומים שפוים.

3. עידן444 Member

לדעתי אתה מיחס עודף חשיבות למותג "הפועל באר שבע" וממעיט בערך של מה העיר באר שבע מסמלת עבור אנשי עסקים פילתרופים- שפה אגב יש הרבה יותר הקבלה לעירוני ק"ש והסיבה להגעתו של איזי שירצקי לשם מאשר קווים מקבילים למועדונים גדולים אחרים- "הפרחת הנגב והגליל" זה הרבה יותר פילתרופי מאשר להפריח את פתח תקווה, אשדוד ונתניה.

עד כמה שזה עצוב הקהילה בארץ לא מסוגלת להרים קבוצת כדורגל לרמות גבוהות ועצוב מכך- פעם אחר פעם מוכח שגם לא ממש מסוגלת להציל אותה. ראינו את זה בכל מקום כולל בבאר שבע. ההמון בארץ ברובו טרוד בענייניו האישיים ולא ישים את כספי החוגים והאייפונים של ילדיו עבור הצלת קבוצת הכדורגל שהוא אוהד- מבחינת האוהד הממוצע זה תפקידם של אנשים אחרים לעשות זאת עבורו. מי שאני באמת מאמין שלא יתן למועדונים כמו מכבי נתניה והפועל ב"ש להבדיל ממועדונים אחרים להיכחד הוא העיריות שמבינות את הערך של מועדון הדגל של העיר(גם בנתניה וגם בב"ש יש אחד כזה עם כל הכבוד לכדורסל) עבור הקהילה- ופה הקהילה באמת משחקת תפקיד- אבל עקיף ופסיבי.
    לא סתם אלה שני המועדונים הפרטיים הכי מתוקצבים בארץ ע"י רשויות מקומיות- מיליונים מוזרמים מידי שנה מהעיריות- זה קורה רק בנתניה וב"ש... אולי גם באשדוד בקומבינה כזו או אחרת של גקי בן זקן עם העיריה לכאורה...), לא סתם ראשי הערים מפעילים קשרים כדי להביא משקיעים- הרי מה הקשר של נוחי דנקנר לבאר שבע? הקשר האישי עם יעקב טרנר. איך עידן עופר קשור לבאר שבע? היחסים הקרובים עם משפחת ברקת. בסופו של דבר יש כאן שילוב בין קשרים אישיים ומעורבות של ראשי ערים חזקים שמבינית את המשמעות של קבוצת הדגל לקהילה- ובמקומות כמו ב"ש וק"ש גם ערך פילתרופי חזק.
    היום הפועל באר שבע מותג. היא לא היתה כזו לפני שברקת הגיעה. המותג הזה היום יכול למשוך הרבה יותר התעניינות מאשר אז אבל כשרואים כמה קשה למצוא בעלים למועדונים בכל הגדלים בישראל(העובדות מראות שלמצוא בעלים למועדון גדול זה אולי אף קשה יותר מאשר למועדון קטן...)- אני מבין את מי שפסימי.

מי שחושב שהצלחה כפי שברקת הביאה לב"ש לא היתה סוחפת אחריה קהילות שלמות וממלאת אצטדיונים גם בנתניה, פתח תקווה ואשדוד ומשהו ספציפית בבאר שבע הוא כל כך מיוחד טועה בעיני. לדעתי אפילו בעיר כמו חדרה עם אצטדיון חדש הצלחה כזו היתה מביאה אלפים רבים כל משחק לאצטדיון.

בסופו של דבר הכדורגל הישראלי במצב רע והוא חייב לשנות כיוון בחשיבה. צריך לשלם לשחקנים מה שהם שווים ומה שהם שווים זה בהתאם להכנסות של המועדונים. להכנסות שבמידה מסויימת להם עצמם יש השפעה עליהן. אולי הקורונה תחזיר קצת את השפיות לכדורגל שלנו.
    הכסף ששילמו בב"ש לכמה שחקנים שהתרומה שלהם מוטלת בספק יכול היה להחזיק אקדמיה מפוארת.
    די מדהים שבמקום כמו ב"ש לאורך כל ההיסטוריה גדלים כל כך מעט שחקנים גדולים ביחס למקומות כמו נתניה, חיפה ופתח תקווה. ואת זה גם אלונה ברקת לא עשתה דבר כדי לפתור חוץ מכל מיני ססמאות ומהלכים שנראה שעיקר עניינם הוא יחסי ציבור כמו השת"פ עם אתלטיקו שהיום אני גם קורא שהוא בקרוב יסתיים כלא היה.

כתב כאן אוהד שלכם:
    "הבלון של הגעה להישגים דרך סוכנים ושחקנים שהם שכירי חרב התפוצץ ברגע הלא נכון. אני לא אהבתי את הדרך הזאת מלכתחילה (כמובן עם ביקורת לאלונה) וכולי תקווה שהבעלים הבאים יידע לבנות קבוצה עם צביון מקומי-איזורי חזק".

כמה שאני מזדהה עם האמירה הזו. כל אליפות זה מרגש. זה חלום.
    אבל בעיני זה מרגיש אחרת אם זו אליפות עם אוסף שחקני נשמה כפי שהיה לכם באליפות הראשונה בשולשת כשאחד כמו ברדה מנצח על התזמורת לעומת האליפות השלישית שאת חלק לא קטן מהשחקנים שהביאו אותה אתה לא יכולים לסבול ולאחרונה הם גם מוכיחים כמה הם סך הכל שכירי חרב שהיו הולכים לכל מקום שישלם להם.

המושג "שחקני בית" הוא היום מושג רחב יותר. זה לא מחייב שכולם גדלו יחד מגיל 10 כמו החבורה שגידל שמוליק פרלמן ז"ל בידיים שלו במכבי נתניה ובנה במו ידיו את הקבוצה שלדעת רבים היא הגדולה בכל הזמנים.
    מקבל לגמרי את התפיסה ששחקנים כמו מליקסון ואופיר חיים נתפסים בעיניכם כמו שחקני בית. כפי שאצלנו נתפסים שחקנים כמו ערן לוי ואלמוג כהן. שחקנים שאשכרה יוותרו על כסף כדי להיות במה שהם מרגישים שזה הבית שלהם.

כמה לא מפתיע אותי שכמו בב"ש גם בארסנל כלום לא הולך חלק עכשיו כשצריך לבוא לקראת המועדון. בארסנל שגדלתי עליה אני בטוח שהיו מגיעים להסכם תוך דקה וחצי ואם לא טוני אדאמס ופול מרסון היו שוברים לשחקנים הסוררים את הראש.

4. alexshw Member

השחקנים בארסנל צודקים כפי שגם בב"ש צדקו.
    וטוב יעשה קרונקי אם יעזוב.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

5. עידן444 Member

למה צדקו? שאתה מרגיש חלק ממשהו ומחובר למקום אתה אמור להבין את המצוקה. כפי ששחקנים במכבי נתניה בהובלת ערן לוי ויתרו על מלא כסף ושיחקו חודשים ללא שכר כדי שהמועדון לא יתמוטט וירד כמה ליגות.
    גם אני מוותר כעת על כסף והלכתי לקראת מקום העבודה שלי- גם מתוך הבנה שעדיין גם אחרי הויתור המצב שלי טוב בהרבה ממאות אלפי אנשים שחותמים עכשיו בלשכה וגם מתוך תחושת שייכות. שחקני הכדורגל באירופה, ובפרט במועדונים הגדולים- התרגלו לטוב מידי... מה זה הסכומים האסטרונומים האלה? זה בלתי נתפס. אני כבר כמעט לא מסוגל לראות ליגת האלופות. אין כבר סמלים חוץ מהדולר. זה מעורר בחילה.
    הייתי שולח את כל השחקנים שיושבים עכשיו בבית ללישכה לחל״ת בלי שום מו״מ.

Sent from my iPhone using Tapatalk

6. alexshw Member

כי מה המשמעות לחוזים? למה לא לקצץ שנתיים קדימה ולא רק שנה?
    צריך לקצץ רק לתקופה שלא משחקים.
    כל פעולה אחרת צריך לדון אחר כך אם וכאשר.

בשני המקרים לבעלי המועדונים יש מניעים זרים שלא קשורים לקורונה וזה מהווה תירוץ בלבד.

חלאס עם הדמגוגיה. כדורגל מקצועני הוא כשמו הוא מקצוע. למה עבורך עבודה זה לא סמל השקל?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

נערך לאחרונה ב: ‏15/4/20
  7. עידן444 Member

1. יש כאן משבר עולמי שלא פוסח על אף אחד. לתקופה שלא משחקים לא צריך לקצץ- צריך לשלוח ללשכה כפי שקורה עם כל מי שהפסיק לעבוד. לגבי מה אחר כך זה קשור בהרבה גורמים. אם הבעלים יכנס לקשיים בעקבות המשבר הזה מי מבטיח שהוא יתאושש כל כך מהר אם בכלל? אתה יוצא מנקודת הנחה שהוקוס פוקוס- חוזרים לשיגרה והכל חוזר לקדמותו.

2. יש כאן אסימטריה בלתי הגיונית שהשתרשה במהלך השנים. ששחקן נמצא בתקופה טובה הוא רוצה לפתוח את החוזה ואם לא עושה פוזות ורוצה לעזוב. לעומת זאת בתקופה רעה הוא ממשיך לקבל סכומים מופרזים. זו אסימטריה בלתי הגיונית. כשאתה ואני נפשל בעבודה שוב ושוב כנראה יפטרו אותנו.

3. נתתי כאן את הדוגמה האישית שלי שכאדם הגיוני אני מבין שמקורות ההכנסה של החברה בה אני עובד ירדו משמעותית ואם אנחנו העובדים נעשה עכשיו פוזות ולא נעזור להקטין הוצאות(שכמובן הם השכר שלנו מעל הכל) החברה תתמוטט.

8. alexshw Member

אבל בכדורגל יש חוזים ולשחקנים יש ערך כספי. הוצאה לחל"ת בכדורגל יכולה להוות פתח להפרת חוזה ואז בעיקרון השחקן חופשי לעזוב את המועדון ללא תמורה.
    בעלים יכול להכנס לקשיים כלכליים גם ללא קורונה אז מה?
    לגבי פתיחת חוזים, כל מקרה לגופו. בכללי אם שחקן נותן תמורה ומשתפר, אז לא מעט פעמים חותם על חוזה חדש ומשופר.
    רוצה או לא רוצה כל היחסים בין מועדון לשחקן זה דבר טבעי, וחלק מניהול רגיל של המועדון. אין שום קשר לקורונה.

9. עידן444 Member

מי ישמע איזה ערך כספי יש לשחקנים כאן.
    בבאר שבע ספציפית אני בטוח שהיו שמחים להיפטר כמעט מכולם ולתת להם כרטיס ביד בתמורה לביטול החוזה. זו לא הבעיה.

אין פלא שמועדונים כאן מתרסקים- זו האופציה היחידה לצאת ממצבים כשהבעלים נכנס לקשיים.
    כל איש עסקים הגיוני במצב הנוכחי ירצה לקצץ ועם ראייה של לפחות שנה קדימה. זה חסר אחריות לא לנהוג ככה.

10. alexshw Member

בכל העולם יש מקרים שמועדונים מתרסקים. שוב גם ללא שום קורונה.

11. עידן444 Member

מאותן סיבות. פלוס שחיתות.

12. alexshw Member

עדיין לא נתת הסבר אובייקטיבי למה צריך להפר חוזים.

13. עידן444 Member

אני בכלל לא דן בזה ברמה שאתה.
    יש כאן משבר עולמי. אתה חלק ממערכת שנפגעה קשות. לך לקראת או שאתה מסתכן בלהישאר בלי כלום- לא כי מישהו עושה לך בכוונה- אלא כי לא תהיה לו ברירה.
    אם היית היום משכיר למישהו דירה והוא אומר לך ״אין לי לשלם לך״- תלך לתבוע אותו או שתנסה להגיע להסדר כלשהו? אם תבחר באופציה הראשונה נראה מה יצא לך מזה ומתי שזו הדרך שאתה בוחר כשכולם סביבך בקושי מתפרנסים.

14. alexshw Member

תהיה או לא תהיה ברירה זה כבר כוחות השוק יגידו. יש התמודדות עם השלכות של קורונה ויש ניצול ציני שלו.
    סך הכל ארסנל מקדימה את המגמה של קבוצות כדורגל שמנוהלות גרוע ללא שום קורונה, אבל יתרצו את זה בקורונה.
    גם אלונה איבדה את הדרייב לפני קורונה, אבל עכשיו יש תירוץ טוב.

אם הייתי משכיר דירה למישהו, הייתי מתחשב בו בעת הזו, זה לא אומר שהייתי אומר לו אל תשלם שנה.

15. עידן444 Member

מה זאת אומרת מתחשב בו? זו הפרת חוזה. חוזה שהוא התחייב עליו מולך. אולי הוא רק מנצל את המצב?

מצב נושא:
הנושא נעול.