הפועל באר שבע 2019/20 - מחזיקי גביע המדינה לאחר 23 שנה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י hbs7, ‏15/7/19.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Ajax Amsterdam Member

וסרמיל זה חתיכת מכלאה, אבא שלי היה ביורו 2000 ואחרי זה לא רצה לחזור עד שהכרחתי אותו ב2009.

והמועדון צריך אותנו כי בלי ההכנסות שלנו והאכפתיות שלנו (ורק לנו אכפת) הוא לא ישרוד

2. italiano Member

לא מבין למה יש דיון כל כך ארוך על כמות הקהל של נתניה בנושא של באר שבע :)

לעניין -
    מניח שבקרוב הקהל יתחיל להניע מהלכים. עד עכשיו כולם היו טרודים בקורונה אבל הגיע הזמן שנשמיע את הקול שלנו.
    כרגע נראה שהראש ישאר מעל המים אבל מספיק שהקורונה תגלוש לעונה הבאה, לא נצליח להיפטר מחוזים גדולים ומיותרים(וברוך ה׳ לא חסר לנו כאלה) וכמות המנויים לא תהיה מספקת - אני בהחלט רואה איך הנאמן הופך פתאום למפרק.
    צריך ללחוץ על כל הגורמים כבר מעכשיו על מנת שלא מגיע למצב של פירוק.

3. Telkiyski Member

לא הבנתי.
    "אלונה" לא מחוייבת לעמוד בחוזים שהיא חתמה עליהם?

כלומר אם נניח אני עכשיו הבעלים של ב"ש ואני מחתים את בן שהר על חוזה מוםקע של חצי מיליון יורו לעונה במשך 5 שנים ומחר אני עוזב - אני לא מחוייב עדיין לעמוד בחוזה שלו?

4. עידן444 Member

תרבות מנויים זה דבר שהשתרש עם השנים ועדיין משתרש במקומות מסויימים. בתקופה ההיא במכבי נתניה עם כל הבאז של יאמר לא היתה תרבות של רכישת מנויים. אני אפילו לא זוכר מתי אני קניתי את המנוי הראשון שלי. הרבה שנים אני זוכר את אבא שלי נדחס בקופות לפעמים לקנות כרטיס או קופצים בבוקר המשחק למגרש לקנות כרטיס.
    אייל סגל בנושא הזה בא והכניס לאנשים לראש שעדיף לקנות מנוי והרג את ״תרבות ההזמנות״ שהיתה נהוגה בנתניה לאורך שנים. יש סיפורים שבימי הזוהר בתחילת השבוע כבר אי אפשר היה להשיג כרטיסים לקופסא וזה הרבה בגלל שהמון כרטיסים פשוט חולקו למקורבים והמקורבים של המקורבים.
    סגל אפילו לעצמו ולילדים שלו קנה מנוי. וזה עבד. כל שנה הוא שבר שיא מנויים ולמעשה מכבי נתניה מוכרת היום בכמה סדרי גודל יותר מאשר בתקופת
    יאמר עם הפרויקט ״המעניין״.

משה משווה את הימים הכי גדולים של המועדון שלהם לתקופה בינונית של המועדון שלנו והכי מצחיק שהוא גם ממש מאמין לעצמו שזה בר השוואה.

הינה באה לב״ש ״יאמר כזו״ בשם אלונה ועד שלא העמידה קבוצה מטורפת(עם שחקנים באמת חמים ולא פליטים... עם מי נאבקה מכבי נתניה על דדי בן דיין? עם בני יהודה... אורן זיתוני היה שחקן גמור שפרש אחרי הופעה אחת במכבי נתניה... אופיר חיים גם כבר היה סוס מת שהגיע רק כי הוא חבר של ברקוביץ׳, אנסומבו הוחלף בבית״ר ע״י בואטנג, והרכש הכי נוצץ בקישור היה אדריאן פיטו מסכנין שהוחלף בינואר ע״י בונדאה... ממש קבוצה להתפעל!) שבאמת יכולה לרוץ חזק בצמרת- ב״ש לא הצליחה להתרומם.
    ההשוואה היחידה שאפשר לעשות תפוזים לתפוזים זה גמר גביע שלהם נגד הפועל ר״ג עם תיעוד רשמי של 15 אלף אוהדי ב״ש ופנטזיות על 20 ו 25 לעומת גמר גביע שלנו נגד ק״ש עם נתון רשמי של 29,000 אוהדים מתוכם איזה 2500 אוהדי ק״ש ו 23-24 אלף אוהדים בצהוב ונגד בני יהודה בגמר האחרון שעצרו אותנו בשלב מאוד מוקדם על 17,000.
    ושוב, מי אנחנו? קבוצה גדולה רק בעיני עצמנו.
    אפילו לסכנין, הפועל ר״ג, בני יהודה וק״ש יש הצלחות שאנחנו יכולים לקנא בהם.

Sent from my iPhone using Tapatalk

5. italiano Member

אם היא הולכת לפירוק?מניח שלא

6. עידן444 Member

אני אגיד לך למה- כי משה מוכיח שהוא היה אחד מהילדים הטוקבקיסטים ב one שנכנסו לכתבות של נתניה בתקופת יאמר(כי על נתניה היתה כתבה כל יום יומיים ועל ב״ש פעם בשבועיים אז היה משעמם...) והחליטו שיאמר עשה מספיק כדי שהקופסא תהיה מפוצצת כל משחק וניפנפו באיזה משחק עליה שמכרו כרטיסים ב 10 ש״ח כדי למלא את וסרמיל כדי להגיד- ״תראו איזה גדולים אנחנו לעומתכם״.

7. עידן444 Member

רק אם אתה ערב לחוזה שלו אישית.
    הרי הערבויות שהבעלים מפקיד עבור המועדון הם פר שנה. וגם זה לפעמים שווה לתחת כמו שראינו במקרה של אלי שגב.

8. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

על מה אתה מדבר? בכתבה למעלה מצוין שהגיעו 3,000 אוהדים שלכם למשחק ביתי מול מכבי חיפה בתקופת יאמר כשאתם צמוד למקום הראשון (מחזור לאחר מכן ניצחון בטדי ואתם ראשונים, וצוין שם שקניתם רק 1,100 כרטיסים לאותו משחק בטדי).
    מדברים שם על 700 מנויים בעונה הראשונה של יאמר. גם אם אין תרבות מנויים (מה זה התירוץ הזה? אני מחזיק מנוי משנות ה-90), זה מספר מצחיק (בכתבה מצוין שתחת יאמר כמות המנויים/כרטיסים עלו רק ב-10 עד 15%, זה כלום ושום דבר.
    גם אני פעם מדדתי את הקהל שלנו לפי כל מיני משחקי חצאי גמר או גמר והכמויות שהבאנו, אבל תכלס זה לא באמת מייצג. כמות יציבה לאורך זמן זה החוזק האמיתי.
    אוהדי נתניה יכולים לספר תירוצים מכאן ועד מחר, אני זכרתי את נתניה כקבוצה שלפעמים בליגה הלאומית ולפעמים בליגת העל, לפעמים מבליחה עם איזה עונה בסדר ולפעמים מציגה קבוצה משעממת, אבל לא מעבר לכך. ואז כשיאמר הגיע נוצר באז סביב הקבוצה, הוחתמו שחקנים באיכות שלא הגיעו בשנים קודמות, הגיעו גוטמן וברקוביץ, נתניה הפכה להיות קבוצת צמרת רלוונטית וזה שינה את התפיסה שלי לגביה (אני כמובן לא הייתי כשהם זכו באותם אליפויות שבגללם עד היום הם מחשיבים את עצמם מועדון ענק). ועדין אני זוכר שהסתכלתי על הכמויות והתאכזבתי, והרגשתי גם סוג של פספוס שאנחנו סובלים בזמן שהם נהנים מבעלים שמשקיע ועדין היציעים לא מלאים.
    אז כן, יש דוגמא לפרויקט שאפתני שבניגוד לפרויקט של אלונה אוהדי המועדון לא גיבו אותו מספיק]

9. עידן444 Member

אתה אשכרה מתעלם מכל מה שכותבים לך על ״הפרויקט״ הזה גם אוהדים של קבוצות אחרות.
    יאמר מכר 700 מנויים לפי המקורות שאתה מביא(אני לא ממש זוכר אם היו 700... או היו 1200... אבל בכל מקרה זה הרבה פחות מהכמות שסגל מכר בליגה שניה והרבה הרבה פחות מהכמות שסגל מכר בעונה האחרונה עם שני שחקנים שחצי פורום כאן טוען שהם שחקנים גמורים כגולת הכותרת של הקיץ).
    הכדורגל כאן לא הולך קדימה... כמה מנויים מוכרות קבוצות בסדר גודל שלנו? בני יהודה לא מגיעה ל 1000 אחרי 2 גביעים ב 3 שנים. הכי קל מהצד לבוא ולהגיד- ״וואו, איזה קהל קטן וגרוע״ במקום להבין שיש דברים שרואים משם- והיום אוהד של בני יהודה לא רואה סיבה לקנות מנוי ולראות איך כל שחקן שהוא מתחבר אליו נמכר אחרי חצי שנה.
    ביקרת כאן את אוהדי בית״ר שלא הביאו העונה יותר קהל. גם אני לא מבין איך לא באו יותר העונה אבל אם קהל שבכל פיק קטן ממלאה את המושבה לא מגיעה בכמויות שמצפים- צריך לבוא ולבדוק מה הבעיה.
    ומה תירוץ בתרבות מנויים? תראה כמה פעולות עושה משה חוגג כדי להגדיל את הכמות. ובית״ר מועדון עם פי כמה וכמה יותר אוהדים ממכבי נתניה. 4,500 מנויים שיש לנו העונה שווה סדל גודל של 18,000 אלף מנויים אצלם.
    יש קהל שהוא במהות שלו חשדן וסקפטי. ואין קבוצה בארץ שלא בנתה את גרעין המנויים שלה בתקופות יפות. כמו בכל דבר בארץ החלוצים הם בתל אביב, מכבי חיפה מן הסתם לא נשארת מאחור ואף להפך. אבל אלה דברים שנבנו עם הזמן. כמה מנויים היו להפועל חיפה בפרויקט של רובי שפירא ז״ל? אני לא יודע אם יותר מהיום. ראו קבוצה רצה לאליפות עם השחקנים הבאמת(!) הכי טובים בארץ(ממכם הם שתו את השחקן הכי טוב בארץ. מה ההקבלה אלינו? שהבאנו את שטראובר??? מישהו ידע מי זה לואיס מרין שהגיע? אתה יכול להביא שחקן מקוסטה ריקה שאף אחד לא מכיר שירגש את הקהל?)- והקהל הגיע. לא במספרים של מכבי חיפה כי בכל זאת... אבל הגיעו פי 2 ממה שהיום.
    היום בדיעבד אפשר להגיד על הקבוצה שלנו מלפני שנתיים- ״וואו, תראו איזו קבוצה- שני בלמים זרים טובים, סבע וערן לוי, עלי מוחמד, אולסק ודן גלזר. אלחסן קייטה״- אבל זה בדיעבד- אם נחזור לאותה תקופה בפורומים שלנן הדיונים היו האם הקבוצה הזו מספיק טובה לליגת העל- כי אף שחקן שם כמעט לא שיחק בליגת העל.
    עכשיו נראה אתכם לא כשמביאים לכם קיץ אחרי קיץ אחרי קיץ את כל השמות החמים ואומרים אתכם באותה נשימה עם מכבי ת״א ומעל כל השאר אלא כשנאור סבג ואיתמר שבירו ועוד כמה זרים ב 100 אלף דולר הם אלה שצריכים להוביל את הקבוצה.
    עונה, שתיים, שלוש- האליפויות יהפכו לאט לאט לזכרון מתרחק ואז נראה כמה מנויים תמכור ואם כל רשימות ההמתנה עדיין ממתינים לכבוד להשיג ממנוי ליציע המזרחי בטרנר כשכבר לא רצים על הדשא ברדה, הובאן, מליקסון, בוזגלו, ראדי, נוואקמה ועוד כמה פנטזיות שמכרו לכם כל קיץ כמו קוואנקה, וסבע, והסלבנק, ופקהארט וכל כוכב מהאקדמיה של אשדוד במיליונים... וכל שחקן שרוצים מבית״ר. וכל שחקן שרוצים מק״ש. ושבקיץ מדברים על עלי מוחמד ומנור סלומון ולא על איזה טאלנטים מאזור עפולה-נצרת. נראה אז את ההתנפלות...

10. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה היה קיץ קודם שהלכו על קבוצה ״רעבה״ עם נאור סבג וגל לוי מהלאומית, זר של 150 אלף יורו (קאריו), ילד כמו מארין, והחזירו מהשאלה את עמית ביטון? כשבמקביל איבדנו את עבד אלחמיד ואוחנה?
    לך בטופיק כאן לעמודים הראשונים ותראה שהיו אוהדים שגם דיברו על מקומות 5 - 6 ואנחנו עדין סולד אואט.
    תירוצים תמיד יש, עובדתית לא זוכר את נתניה, גם בעונות טובות, מפוצצת את האיצטדיון שלה על בסיס קבוע (גם עם סגל הממוצע שלכם בשנה שעברה היה פחות מ- 6,000 צופים למשחק).

11. Telkiyski Member

כשנתניה תרוץ באמת לאליפות כמו שאתם רצתם ב15/16 היא גם תמלא את האצטדיון שלה.
    כשהיא תיקח אליפות אחת היא גם תמלא את האצטדיון שלה.

אז אחרי 3 אליפויות נתתם עונה של מקום 3 עם 30 הפרש מהאלופה ואז בקיץ גם החתמתם את נאור סבג.
    כאילו איזה סגל גרוע היה לכם בקיץ האחרון וכאילו שלא היו לכם תכניות לחזור להיאבק על האליפות אחרי עונה גרועה.

נו באמת.
    אין מה להשוות בין נתניה לב"ש.

עידן444 אוהב/ת את זה.
  12. Ajax Amsterdam Member

רוב הדיון הזה עקר מיסודו ובעיקר מטומטם.
    עושים תחרות מי יותר סובל.
    אחלה קהל יש לנו, אחלה קהל יש לנתניה.

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא מסכים איתך, בטח בקבוצות מקצועניות.
    נכון שהשחקנים לא לוקחים חלק במשחקים ואימונים רשמיים, אבל גם בתקופת הקורונה, בניגוד אלי ואליך, הם נדרשים לעבוד לפי תוכנית אימונים שניתנה להם, בחלק מהקבוצות יש עדין דרישה לערוך אימונים עם מאמן כושר באמצעות הזום, בחלק מהקבוצות מבצעים להם שקילות כל שבוע ודורשים מהם עדין להקפיד על תזונה נכונה ועל אחוזי שומן נכונים ולהתנהל מחוץ למגרש כאילו בשבת עדין יש משחק. זה לא שהשחקנים עכשיו יושבים חודש ויכולים לעשות מה שעולה להם על הראש כמו עובד רגיל שמוציאים אותו לחל"ת.
    הם כן צריכים לקצץ בשכר בתקופה שאין כדורגל בגלל שמס' השעות שהם עוסקים בכדורגל יורד כמובן, אבל הם עדין תחת חוזה (יש מועדונים שמגבילים בחוזה שחקנים מלבצע ספורט אקסטרים או דברים שעלולים להוביל לפציעות) ולכן לא צריך להוציא אותם לחל"ת כי הם עדין מחויבים למועדונים ועדין נדרשות מהם חובות מסוימות גם כשהם בבית.

14. עידן444 Member

ומה רע בזה? מתי הבאת מעל 6000 ממוצע למשחק לפני שרצת לאליפויות?
    כמה מביאות מקבילות שלנו בליגה מבחינת תקציבים ושאיפות? מת על זה שיואב כץ מנפנף בזה שהם מקום 4-5 בממוצע צופים כשזה בזכות זה שהוא מארח דרבי ומכבי חיפה מביאה קהל חוץ שהם מביאים בכל שאר המשחקים יחד וזה מקפיץ לו את הממוצע.

בסדר, מיצינו את הדיון.
    קבוצה נחמדה שרצה למקומות 4-5 ואם כולם יהיו ממש גרועים כמו עונה שעברה היא תסיים שלישית בכדורגל הישראלי צריכה למכור 6,000 מנויים ולהביא 8,000 כל משחק. כפי שאתם הרי עשיתם לאורך כל ההסטוריה כמובן...
    תרצה להשוות תפוזים לתפוזים- לך כמה פוסטים למעלה ותקבל תשובה.

נערך לאחרונה ב: ‏20/4/20
  15. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני כבר המשכתי הלאה ואפילו הגבתי לך למעלה בנושא אחר.
    אבל אם כבר כתבת, מה זה "מקבילות שלנו"? הפועל חיפה? אם זאת המקבילה של מכבי נתניה אז פספסת את כל מה שכתבתי, ואולי גם הוכחת שאני צודק בטענה שלי, שיש מועדונים שגם עם פרויקט שאפתני של הבעלים לא יצליחו לייצר כמות תמיכה כמו שאלונה קיבלה אצלנו.
    מבחינת אוהדי הפועל באר שבע, אתם והפועל חיפה בחיים לא הייתם המקבילים שלנו. אנחנו תמיד ראינו את עצמו, מבחינת קהל ופוטנציאל, כאחת מהגדולות, והיינו בטוחים שברגע שמישהו יגיע ויראה לנו חזון אמיתי, הפוטנציאל שלנו יתממש ואנחנו נביא קהל כמו הגדולות ואף יותר מהם.
    וזה כמובן מה שגם קרה. ובזמן שאת כולם זה הפתיע, מי שגר בעיר ומכיר את האנשים, יודע שברגע שהיה מתקן נורמלי ביחד עם פרויקט שאפתני, אז גם אחרי האליפות הראשונה יצאו 100,000 איש לחגוג בעירייה, כי באמת מדובר בספינת הדגל לא רק של באר שבע, אלא של כל הנגב.
    אני באמת האמנתי שעם סגל ומתקן ראוי, בטח אחרי כמה עונות טובות ברצף, המספרים אצלכם יהיו באזור שאתה ציינת, 6,000 מנויים ו-8,000 אוהדים כל משחק. אני לא חושב שמדובר במספרים יוצאי דופן, אבל מצד שני אני לא אוהד נתניה. אם מה שאתם שווים זה ממוצע של 5,614 צופים העונה, גם כשאתם קבוצת צמרת לגיטימית כבר שנים, וכשסגל מחזיר את אלמוג כהן ובונה קבוצה אטרקטיבית בקיץ, אז הדיון באמת הוכרע והוכחת את הטענה שלי.

מצב נושא:
הנושא נעול.