הפועל באר שבע 2020/21 - אבוקסיס מתפטר; ברקת חוזרת

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י hbs7, ‏28/8/20.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

2. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אלונה לא אמינה, אלונה קפריזית, אלונה מתהפכת כל שני וחמישי ולהיות בידיים שלה זה רחוק רחוק כעת מלהרגיש בטוחים. אבל בכדורגל שלנו גם זה משהו ומי כבר גם השגי וגם יציב בכדורגל שלנו? מועדון וחצי אולי, אז היא ממשיכה בהתנהלות השכונתית שלה, זה לא חדש לנו, היא לא מלכת הניהול ויש אינסוף דוגמאות לכך. אין לי ספק שמקצועית אבוקסיס צודק והלך בצדק, הדרך שלו רק מגוחכת ומוציאה אותו קטן, אבל בהצלחה בבני יהודה. מבחינה השגית הוא הצליח נקודה, מבחינת היכולת טוב שהלך.

אם כל הסיפור הזה מדליק את אלונה והיא תחזור להשתגע, דיינו, אם כבר שכונה, לפחות שיהיה פה קצת עניין.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

3. alexshw Member

אבוקסיס אינו צודק בקשר לרכש. בעולם יותר ויותר פעמים מאמן עובד עם מה שנותנים לו. ברור שעדיף שתהיה התאמה בין חלקי הפאזל ויש מאמנים מאוד משפיעים שכן מחליטים על רכש, אבל זה מיעוט.
    בארץ בכלל מאמנים לא יודעים להביא רכש. אפילו לברק בכר יש בעיה בעניין ככל הנראה.
    המצב האידאלי שתהיה מערכת מקצועית שתעטוף את המנג'ר.

EuropeGuy ו-italiano אוהבים את זה.
  4. South Boy Member

מה ההגדרה ל"להשתגע"? לשפוך כספים? את זה כל אחד יכול וזה לא בהכרח מוביל לאיזשהו מקום ע"ע עונת 18/19, בשביל שזה יעבוד בסבירות גבוהה צריך אנשי מקצוע שיעשו עם השיגעון הזה משהו. מעבר לאופי השתלטני שלה (שזה בסדר כי מי לא שתלטן בכדורגל הישראלי?) אלונה אולי חושבת שהיא מבינה משהו אבל אין לה מושג בשום אספקט של הענף הזה והיא הוכיחה את זה בקבלת ההחלטות שלה בשנים האחרונות, אם היא חושבת שההבדל בין השנים היפות שלנו למצב שלנו עכשיו זה רק הכסף שהיא מוכנה להשקיע היא הוזה, היא צריכה לתת את האוטוריטה המקצועית לאנשים שבאמת מבינים במשחק הזה וצר לי לאכזב אותה אבל היא ויועצי האחיתופל שלה אייל ברקוביץ' ואבי לוזון שמנהל מועדון אחר במקביל הם לא הכתובת.
    לא משנה שהיא כבר לא תשקיע סכומים מכובדים גם אם השיגעון שלה יעלה לה לראש עד כדי כך שהיא תהיה מוכנה לשפוך כספים הם לא יובילו אותנו לשום מקום בהתנהלות הזאת. השלד שנבנה כאן בעונות האליפות זה פוקס של פעם במאה שנה, אפילו מאתיים בקבוצה עם התנהלות כמו באר שבע, צריך יותר מכסף כדי לשחזר משהו דומה לו אפילו בקצת.

EuropeGuy אוהב/ת את זה.
  5. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אפשר לשפוך הרבה מלל, הכל נופל על רמת ציפיות. אני לא מצפה ממנה לכלום, היא לא יודעת לנהל ברמה מקצועית גבוהה , הוכיחה את זה רבות וכל ההתהפכויות שלה מוכיחות שהיא לא פרסונה שתלמד מטעויות שלה .

אתם מצפים שתביא אנשי מקצוע ראויים ותעשה צעדים חכמים? אני לא, יאללה בלאגן.

6. Butragueño מנהלים

כמה ניצחונות ברדה צריך העונה כדי שברקת תעשה מהלך הרפתקני ותתן לו את המושכות גם שנה הבאה סטייל בנאדו/בלבול/סולשייר/סולארי?

7. italiano Member

הוא לא יכול לאמן בגלל סיבות רפואיות.

8. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

היא מאוד רצתה שברדה יקח את המושכות לחצי שנה הזו , היא רוצה להביא מאמן חדש שיתחיל מ0 בעונה הבאה (הדיבורים שהיא חמה על רב"ש) .
    אני בטוח שאם לא היו לו את הבעיות הרפואיות הוא היה מסכין לזה.

9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אליה לא רוצה לאמן. מאמן זה תפקיד זמני ואם אתה נכשל בו אתה הולך הביתה.
    אליה כמו מליקסון יהיו בתפקידים שישאירו אותם הרבה שנים במערכת.

10. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלונה ברקת: "אני עם אנרגיות כמו שהיו לפני כמה שנים. הפועל באר שבע תחזור להתמודד על כל התארים".
    *
    עוד אמרה בראיון לאופירה וברקו: "לקהל שלנו יש קשר ישיר איתנו, גם בשיחות שהיו וגם אם צריך להעביר מסר. ברגע שאתה מתחיל לענות כל הזמן ולהגיב, בעיניי זה לוקח אותנו למקום לא טוב. צריכים להתרכז. שכל אחד יעשה לפי האמונה שלו”.

על יוסי אבוקסיס:
    ”אני חייבת להגיד שמאוד הופתעתי לשמוע שיש בעיה במערכת היחסים בנינו כי לא הייתה כזו. כמו שאמרתי, בעקבות מה שקרה עם השחקנים לקחתי צעד אחורה מהניהול. אסי רחמים המשיך לנהל עם הצוות שלו את המועדון והיו בקשר ישיר עם איתי בן זאב. חוץ מלברך אותו על הגביע ועל קמפיין האירופי, וכשהוא היה חולה קורונה דאגתי לברך אותו, לא היה שיח מעבר כמו שאני נמצאת במועדון. נפגשנו פעמיים שיחות אסטרטגיה על חיזוק הקבוצה והבאת שחקנים. לכן לא הבנתי.

אני מצפה מבן אדם להתנהגות הוגנת, שיבוא ויגיד שיש לו הצעה מבני יהודה לחוזה ארוך טווח. אם אתם רוצים בסדר, ואם לא אני הולך לבני יהודה. צריך להתנהג כמו אנשים בוגרים. רחמים שאל אותי מה דעתי ואמרתי לו שקודם כל נראה מה המצב, הנושא הזה לא עלה בין אבוקסיס לאסי רחמים. זה לא משנה איזה מאמן זה, לנו יש את הדרך שלנו ונמשיך בה, זכותו לעשות את הבחירות שלו אבל בואו נעשה בצורה מכובדת.

התאכזבתי מהדרך והתירוצים מהמלך. בעיניי דברים חסרי שחר לחלוטין. אבל חבל להתעסק בזה, חזרתי ויש לי אנרגיה מטורפת. הקבוצה בבעלותי גם כשלקחתי צעד אחורה. לא חיפשתי מאמן לעונה הבאה, זה שקר. יש לי קשרים טובים עם ג’קי בן זקר ואני יודעת כמה הוא מעריך את רן בן שמעון ולא הייתי עושה את זה. שמעתי בכתבות שפניתי לסוכנים ולרן, תן לי סוכן אחד שיגיד שאני פניתי.

בעיניי זה תירוץ חסר שחר כדי להצדיק מה שהוא עשה. לא פניתי עם אף סוכן ולא מאמן. אם מישהו יגיד שדיברתי איתו אני אקבל את זה. אבל זה שקר מוחלט. נקודה. תקום ותגיד שיש לך הצעת חוזה מבני יהודה”.

אהבת את הכדורגל שהקבוצה הציגה תחתיו?
    ”אני מחלקת את זה לשניים. יש לו הערכה גדולה מאוד ממני ומהאוהדים, על הגביע וקמפיין אירופי מדהים. אני חייבת לומר שהתמודדנו מול קבוצות חזקות יותר והצלחנו. שאפו גדול לאבוקסיס, מברכת אותו ומעריכה אותו על זה. כשחזרנו לליגה, תפיסת הכדורגל שלי שונה משלו וחובתי כבעלים להגיד את זה, רציתי קבוצה יותר יוזמת. השיח לא היה מולו, אמרתי זאת לאסי רחמים”.

כשהבאת אותו ידעת איזה מאמן הוא.
    ”אני חושבת שהוא מאמן טוב מאוד. האמנתי שכשהוא יגיע לקבוצה גדולה הוא ישנה את סגנון המשחק שלו. לא 180 מעלות אבל שינוי, האמנתי בכך. אני חושבת שזה מה שנכון למועדון כמו הפועל ב”ש. חדר ההלבשה פה היה טוב והשחקנים אוהדים אותו, גם אנחנו מעריכים אותו, לכן לא הבנתי את כל מה שאמר. כשקיבלתי פנייה לשחרר אותו לבני יהודה והתשובה שלי הייתה ‘לא’, הבנתי שמשהו נרקם שם. כי לא הסכמתי לשחרר. אם לא הייתי מעריכה אותו הייתי אומרת שיש פה הזדמנות לשחרר אותו. זה מראה שהערכתי”.

עוד הוסיפה: “הייתי מצפה שיבוא וייכנס למשרד של אסי רחמים ויגיד לנו על ההצעה ושהכל יהיה בכבוד. המחאה של הקהל נגדו? ברור שאף אחד מאיתנו לא אוהב את זה. אני לא מנהלת את הקבוצה ביום-יום אז עכשיו הוא ציפה שאני אתערב? עכשיו חזרתי לניהול. שיבוא מאמן אחד שיגיד שהתערבתי לו בהרכב, בכר? אל תצחיקו אותי”.
    מאמנים טוענים שאת מתערבת.
    ”אני הבעלים ויש לי אחריות לאיך שהוא נראה. אחרי המשחק זכותי וחובתי להגיד למאמן מה אני חושבת. אני ממש לא מתערבת בהרכבים, אני שואלת ויכולה להגיד מה אני חושבת אבל בסוף המאמנים שלנו קובעים והאחריות עליהם. המאמן הוא זה שמנהל את המשחק ובוחר הרכבים והכל, אחרי המשחק יש לי מה להגיד וזו חובתי להגיד מה אני חושבת”.

”אף אחד לא יודע מה יהיה בשנה הבאה. הכי קל היה לי לשחרר אותו לבני יהודה, אם אני כל כך ‘לא סובלת אותו’ הייתי נותנת לו ללכת כשהגיע משם הצעה. אכן ביקשו ממני מבני יהודה לשחרר אותו ובאותה שיחה אמרתי שלא, לכן הוא התפטר. לא נתתי לו חוזה כי לא החזקתי ממנו? זה שטויות”.

איזה מאמן את מחפשת?
    ”יושבים ומדברים על זה, אנחנו מתלבטים ורואים את האופציות. בוחנים את האופציה הכי מתאימה. מרקו בלבול? עוד לא פגשתי אף אחד ולא דיברתי עם אף מאמן. אני לא בלחץ, רוצה לחשוב על זה טוב-טוב על מה אני רוצה לעשות. יש לנו יעד ברור – להגיע למקום שמוביל לאירופה בסוף העונה. חזרתי למועדון באופן מלא. בתקופה הזו הייתי חייבת לחזור, יש לי אחריות גדולה למועדון ולאוהדים, הנוכחות שלי הייתה מתבקשת, זה הדבר הנכון ואני מאמינה בו”.

אסי רחמים נשאר?
    ”הוא מראש הודיע לי שהוא בא לשנה אחת, ובסוף השנה עוזב. אני אדבר איתו, נשב, נבדוק אם זה סופי או שיש עוד אפשרות שיישאר כי הוא איש מדהים ויקר, ההערכה שלי אליו גדולה. דווקא אצלנו אנשים נשארים הרבה זמן במועדון. לנהל קבוצת כדורגל זה שוחק מאוד. זה שבתות, כל הזמן. אני אבין אם אסי רוצה לקחת פסק זמן, מאוד אצטער על זה אבל אבין”.

מה לגבי ז’וסוואה? אנחנו יודעים שהוא לא קל ולא אהב את התפטרות אבוקסיס.
    ”הוא קודם כל אחד הזרים היותר טובים שהגיעו לארץ ובעיקר להפועל ב”ש. התעקשנו להביא אותו אלינו ואני שמחה שהוא פה. אני שומעת כל כך הרבה דברים, מדברים עליו בקונוטציה שלילית כל הזמן. אני מכירה גם פנים אחרות שלו, הוא אחד היותר אדיבים, הראשון להתנדב תמיד, נותן מתן בסתר ויש לו לב גדול. רואים דברים אחרים כי לא מכירים אותו. הוא מאוד מוכשר ונעשה הכל כדי להשאיר אותו. אני חושבת שהוא מאוד קשור למועדון ולאוהדים, אוהב את המקום שלו. יש מקרים נקודתיים שמטפלים בהם, אבל הוא אדם מדהים. נעשה הכול כדי שיישאר”.

מה המטרות של הפועל ב”ש?
    ”כל מי שמכיר אותי יודע שבמשך 90 דקות אני לא נושמת, תמיד רוצה שננצח ונעשה הכי טוב. המטרות באופן כללי זה להישאר מועדון צמרת ולהיאבק על תארים. כולנו צריכים להבין שזו תקופת קורונה, אי אפשר להשקיע כספים כמו פעם. את האליפות הראשונה לקחנו בתקציב שליש וחצי מהקבוצות שהתחרו מולנו. התקציב חשוב מאוד, אבל לדייק בשחקנים שאנחנו מביאים זו משימה לא פחות חשובה. חזרתי להיות אותה אלונה של לפני כמה שנים”.

אליניב ברדה, שמסיים תעודת פרו, יכול לאמן את ב”ש?
    ”בוודאי שכן, אבל הוא לא רוצה. הנושא הבריאותי זה אחת הסיבות שהוא לא רוצה”.

11. hbs7 Member

שיקום האיש שהיה שם מיליונים כדי לראות את הקבוצה שלו לא עוברת את החצי מול נתניה וסכנין.
    אלונה רחוקה מלהתערב כמו שמציירים בתקשורת, ומה לעשות שכמעט כולם בארץ זה לא 100% מקצועי.

לא רצתה את אבוקסיס בצדק מוחלט.
    מה שכן האיש יותר מאותרג בתקשורת מביבי.
    כולה מדובר במאמן קטן שיודע לחיות על טריק בודד של לכווץ מאחור בעמידה נמוכה ולהעיף כדורים לשני שחקנים מהירים למעלה. ממש מוריניו.
    שנה שלמה הוא אצלנו, מלבד פלזן וקצת לברקוזן שהשחקנים התעלו, זה היה הכדורגל הגרוע ביותר שראיתי בחיי. וראיתי.

oranfu ו-EuropeGuy אוהבים את זה.
  12. לירן מנהל כללי מנהל כללי

היא כבר הוכיחה שהמילים שלה חסרות משמעות, היא מסוגלת עוד חודש להפוך את עורה ברגע ששחקן יסרב לה להארכת חוזה או סתם יבגוד באשתו. אי אפשר לסמוך עליה. כל עוד היא פה לפחות שתשקיע, בלי פוסטים ובלבולי מח.

oranfu ו-rivaldo אוהבים את זה.
  13. לירן מנהל כללי מנהל כללי

ואגב, אני לא אבכה אם זוסוואה לא יאריך חוזה. אין ויכוח לגבי היכולות שלו, מספר אחד בליגה.
    אבל זה מגיע עם מטען בעייתי שאי אפשר לסחוב , לא בריא לקבוצת כדורגל שזה יהיה האיש עליה היא נשענת. הרווחנו ממנו הרבה, אפשר להיפרד בקיץ.

oranfu, de Middenweg ו-Abu George אוהבים את זה.
  14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

הרצוג בין המועמדים להחליף את אבוקסיס...

15. Ajax Amsterdam Member

ההתאחדות התאפקו אבל לא יכלו להתאפק מספיק

zivmay אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.