הפועל באר שבע 2021/22: מסיימים עונה עם מקום 2 וגביע

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏15/8/21.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. עידן444 Member

אתה נהנית ואפילו הגנת פה על רוני לוי כל עוד היו תוצאות ואני לגמרי איתך. לא בא אליך בטענות.
    האליפויות הפכו אותך לאוהד תוצאות וזה לגיטימי.
    התחלת לסבול וליישר קו כאן עם אלה שתמיד מתלוננים בלי קשר לתוצאות כשהתחלתם לאבד נקודות.
    בוא תודה בזה ומשם נמשיך.

Sent from my iPhone using Tapatalk

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא נהנתי. אני טענתי שכל עוד התוצאות מביאות אותנו למקום הראשון ולרצף של משחקים ללא הפסד אני לא חושב שנכון לפטר אותו כי באמת האמנתי שמדובר בבסיס שממנו הוא יוכל להשתפר, בטח כשהוא כל הזמן אמר שעם הזמן הקבוצה תתחבר והכדורגל ישתפר.
    אני תמיד חושב חיובי ומאמין שיהיה חיובי.
    אבל עוד לפני המשחק מולכם בטרנר (כשהיינו עם אותו מספר נקודות כמו חיפה), ואבירם יכול להעיד שדיברתי איתו לפני המשחק, בתגובה להודעה שלו שהוא כתב שאתם תנצחו בטרנר, אני עניתי לו שעם רוני לוי הכל יכול להיות.
    כבר אז איבדתי בו את האמון והרגשתי שכל משחק איתו מול כל קבוצה זה כמו רולטה.
    כשאתה מגיע למצב שגם אין כדורגל, גם אין תוצאות, וגם אתה כבר במחזור 21 ולא רק שאתה לא הולך קדימה אתה הולך אחורה ביכולת, המסקנה היא ברורה.
    ולא כתבתי מילה על חיבור, שייכות וזהות שבתקופה שלו היו בשפל...

3. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לדעתי השינוי הגיע מהקהל.
    לאלונה מאוד אכפת מהדימוי הציבורי ומה יגידו עליה ולכן פחדה לפטר אותו. גם לא רצתה לשלם לו יחסית קרוב לסוף העונה כמה מאות אלפי שקלים.
    ואז הגיע הקהל, והתחיל לצעוק לו להתפטר בסיום כל משחק, ולפני משחקים הפעילו לחץ בכל המקומות על המועדון, ואז כמובן שיא השיאים היה 1,200 כרטיסים בלבד שנמכרו למשחק רבע הגמר כשהקהל בעצם עושה מחאה ומצביע ברגליים. אלונה הבינה שאין לה ברירה ושהיא מפסידה מכל הכיוונים ולכן פיטרה את רוני לוי (רק כדי להבין, תוך 24 שעות נמכרו למשחק עוד 5,000 כרטיסים שהם 275,000 שקל ועוד כמה מאות ליציע הכבוד כלומר הסכום מתקרב ל-300 אלף ואולי מעבר לכך, יותר מפיצוי הפיטורין של רוני לוי, וכמעט פי 5 מהכמות שנמכרה בשבוע החולף למשחק למרות פרסום מסיבי של המועדון למשחק הגביע).

4. עידן444 Member

הקהל שלכם לא נתן לרוני לוי סיכוי להצליח. רוני לוי נלחם ופחד מהתגובות ביציע יותר מאשר מהקבוצה היריבה. אי אפשר להצליח כך לאורך זמן.
    אגב, גם הקהל שלנו(ואני ממש לא מזדהה עם זה) לא נתן לאטפלד שום סיכוי להצליח. גם אייל סגל וגם אלונה ברקת לבסוף נכנעו לקהל.
    מה שקרה עם הקהל שלכם העונה הוא סוג של זיג זג.
    הסיבוב הראשון היה אדיר. רק פה באייסוקר היה את אלה שתמיד מתבכיינים. אותם בכיינים גם קראו לבכר סמרטוט כשלא הלך וזה אחרי שהביא 3 אליפויות והצלחה באירופה.
    בתיקו בנתניה היה משבר ראשון שהמשיך נגד אשדוד אבל אז ממש כמו בהזמנה הגיעה פגרה שנתנה מן פסק זמן שממנו יצאתם לשבעה(!!!) ניצחונות רצופים וזה הרגיש לגמרי שהמשבר מאחוריכם. שוב, המטנפים באייסוקר המשיכו בלשהם אבל ביציעים לא היה זכר למחאות.
    ואז הגיעו ההפסדים למכבי תא, מכבי חיפה ואז שני נצחונות חוץ דחוקים ואז משחק בית נגדנו והקהל דקה 20 שורק בוז ותתפטר- אי אפשר לנצח באנרגיה כזו קבוצה כמונו. נגד קבוצות יותר חלשות הפועל ב״ש הצליחה להתגבר גם על היריבה וגם על הקהל שלה.
    בקיצור, הלך הרוח ביציעים שלכם עשה זיג זג יופי יופי לפי התוצאות והתלונות על איכות הכדורגל היו בווליום מאוד נמוך בניצחונות והפכו להיות העיקר כשהיתה ירידה.
    לצורך העניין אתם סך הכל 4 ממכבי חיפה. ובחצי גמר גביע. מכבי חיפה כבר חודש לא דומה לכלום- חילצה תיקו נגדנו ונגד הפועל ירושלים, הפסידה לק״ש, ניצחה בפוקס בדרבי ויצאה תיקו בשבת עם נוף הגליל ב 10 שחקנים. בכזו סדרה עלובה אפילו אתם לא יכולים להתהדר... אבל מה ההבדל? הקהל של מכבי חיפה לא מכשיל אותה! אתם כן מכשילים את הקבוצה שלכם!
    תן לי לגלות לך סוד- זה לא במקרה שמכבי חיפה עשתה תוצאות כאלה. היא לא משחקת טוב. לא קרובה לזה אפילו. היא אפילו די עלובה. ולא מעט באשמת המאמן שלה.
    אם אתה היית מביט על סיטואציה כזו בהפועל ת״א או בית״ר ירושלים מהצד היית אומר- ״אתם רצים לאליפות ובמקום לדחוף את הקבוצה אתם מכשילים אותה- ככה לא מתנהגים אוהדים אמיתיים״.
    גם אם ברדה טירון ולא מאמן- ההשוואות המצחיקות בינו לבין רוני לוי לא רלוונטיות- כי רוני לוי שיחק גם נגד הקבוצה היריבה וגם נגד הקהל שלו. ברדה משחק רק נגד היריבה.

5. zivmay Member

מה? איפה ראית חגיגות?

6. Raulito Madridista

אני מסכים עם חלק קטן ממה שאתה אומר, כמובן שאני לא אוהד הפועל באר שבע, אבל אתה עושה לו הנחות. כמו למשל העובדה שלרוני לוי לא היה את העומס שהיה למכבי חיפה. ומכבי תל אביב גם כן שיחקה באירופה ופתחה את העונה חרבנא. אני חושב שדי מהר, בתחילת העונה, אחרי כמה משחקים עם בוז - כן הייתה גישה פייסנית יותר ביציעים. ב"ש פגשה מכבי ת"א מפוחדת בסיבוב השני ופשוט הייתה מגעילה. וסיבוב ללא הפסד זה הגיע גם בזכות קצת מזל שמשקר, מהפך משום מקום בסמי עופר וכן הלאה. הכדורגל של ב"ש לא באמת השתפר באף שלב, היא המשיכה להיות תלותית מדי במצבים הנייחים ובבעיטות של ספורי מרחוק וזו כמעט הייתה שיטת המשחק היחידה. אני חד משמעית חושב שללא המינוי של ברדה, אמנם ב"ש הייתה חוזרת לנצח אבל לא בטוח שבמחזור הקרוב והיה לה יותר קשה נגד מכבי פ"ת ואולי הגביע היה הולך לאיבוד.

Sir Alex Ferguson, Ajax Amsterdam ו-Love Is Red אוהבים את זה.
  7. Love Is Red Member

זה הרגיש שעם רוני לוי לא נחסור לנצח.
    אולי בפלייאוף ואיזה ניצחון דחוק.

8. עידן444 Member

חגיגות חזרת הכדורגל.

9. Ajax Amsterdam Member

כי מעל שנה כבר תא ראינו כדורגל בלי להסתכל על השעון. שרוני מאמן קבוצה זה כמו לראות כדורגל שולחן, הכלל סטטי. זה רק משחק שני העונה שנהנתי בו.
    ואני מאמין שאני מייצג את דעת הרוב, יש לנו המון איפה להשתפר אבל סוף סוף קצת ראינו כדורגל.

10. italiano Member

מאחל לעידן444 את רוני לוי כמאמן בקבוצה שלו. תהנה.

11. עידן444 Member

היינו כמה שנים עם עטר.
    זה די דומה.
    כשהיו תוצאות טובות זה עובר בגרון. כשלא אז אחד השירים המושמעים ביציעי הקופסא היה ״משעמם, משעמם״.
    ועטר היה מאמן הרבה יותר מאותרג מרוני לוי.
    תאמין לי שחוויתי כדורגל נוראי בחיי. הרבה יותר ממה שאתם רואים העונה.
    באייסוקר יש ספורט לאומי להתבכיין.
    אני לא אומר שצריך לבחור בין כדורגל יפה לתוצאות אבל נניח רגע שכן-
    מי שאומר שמעדיף כדורגל יפה ולהפסיד על כדורגל יעיל- אני מאחל לו לרדת ליגה עם 10 הפסדים 4-3 ונראה כמה הוא יהנה.

12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני אתייחס להודעה שלך למרות שאתה מגיע מפוזיציה של אנטי נגד הקהל שלנו.

בעונה הקודמת, בלי עזרה מאחרים (הניצחון של אשדוד בפתח תקווה במחזור הסיום) אנחנו לא משיגים את המקום לאירופה דרך המקום הרביעי ורוני לוי בכלל לא ממשיך עוד עונה.

בתחילת העונה באירופה, הודחנו מאירופה והפסדנו שלב בתים, נקודות דירוג וכסף, בגלל הגישה של רוני לוי בשני המשחקים מול הקבוצה מקפריסין.

בסופן של דבר, רוני לוי עזב כשאנחנו 6 נקודות פחות ממכבי חיפה, עם הפסד במשחק הראשון במשחק הגביע (כלומר צריכים שני שערים כדי לעלות שלב בגביע), רק 2 נקודות יותר ממכבי תל אביב למרות שהיא התרסקה בתחילת העונה (הייתה עם 25 נקודות מתוך 48 במחזור ה-16!) במומנטום סופר שלילי וכשהוא איבד את חדר ההלבשה (חאתם עקץ אותו אחרי הניצחון בגביע, רוקאביצה עקץ אותו אחרי הניצחון בליגה ואתמול גם דור מיכה עקץ אותו).

הקהל שלנו עודד ותמך בכל משחק במהלך העונה.
    היו משחקים (כמו המשחק מולכם בנתניה), שהוא עלה בגישה שמה שמעניין אותו זה לא להפסיד במקום לעשות הכל כדי לנצח (למרות שבאותו משחק הייתם בעשרה שחקנים מדקה 30). אז הקהל שלנו בתגובה שרק בוז במחצית אחרי השריקה. מה הבעיה כאן? מה מונע ממאמן להצליח בדיוק? שריקות בוז במהלך מחצית/סיום המשחק אחרי שהמשחק כבר לא משוחק זה הדבר הכי לגיטימי בעולם וזה קורה בכל הליגות בעולם ובכל התרבויות בעולם.
    מה שלא לגיטימי זה שמאמן יקרא לקהל שלו שעשה כל הדרך לנתניה ועודד כל המחצית והעביר מחאה בצורה לגיטימית "אפסים".

וגם אחרי התקרית למעלה, הקהל שלנו סלח לו, הייתה סולחה עם ארגון האוהדים, ורוב הקהל בחר או רצה להאמין לו שעם הזמן הקבוצה תתחבר, הכדורגל ישתפר והגישה תשתנה.
    אתה בעצמך דיברת על ההודעות שלי במהלך השנה, שלפעמים חיפשתי גם בכוח לנסות לראות את הטוב, את האופטימי, את התקווה, אבל בשלב מסוים אתה מבין שמדובר במאמן שסגל איכותי יחסית לרמת הליגה כאן סוחב אותו לאיפה שהוא נמצא, וגם כתבתי כאן עוד לפני חודש וחצי שגם שחקנים בקבוצה מתחילים לדבר על זה שההצלחה במבחן התוצאה היא למרות רוני לוי ולא בגללו ושהוא רק פוגע בהם.

לאורך זמן שחקנים לא יכולים לסבול אותו, הוא משחק אנטי כדורגל שזה ההפך מכל מה שמועדון גדול עם סגל טוב אמור להציג, הוא מקובע ומוגבלת התקפית ולכן ברגע שלומדים את הקבוצה שלו כמו שלמדו אותנו בסיבוב השני הוא חסר רעיונות, והוא בעיקר עם אפס ביחסי אנוש לכולם חוץ מהחברים בתקשורת ששומרים עליו.
    הקהל מחובר לקבוצה וראה כל שנייה שלה במהלך העונה ולכן הוא ראה עוד לפני הנפילה את הנפילה מגיעה ולכן השמיע את דעתו. גם לאחר המשחק מולכם, הייתה פגישה עם אלונה שלאחריה שוב הקהל שם את דעתו על רוני לוי בצד, כולל לבוא לאימון ולתמוך, וכולל במשחק הבית מול קריית שמונה שעודדנו כל המשחק ושרקנו בוז רק בסיום המשחק.

לסיכום, רוני לוי נכשל בגלל רוני לוי. בדיוק כמו שהיה בבית"ר י"ם ובכל קבוצה שאימן יותר מכמה חודשים בעשרים השנה האחרונות.

13. Ajax Amsterdam Member

@עידן444
    בסופו של דבר דרך מביאה תוצאות. להפועל באר שבע לא היה כלום חוץ מיכולת אישית כלומר , רוני לוי אפילו לא ידע לשחק בדרך הגנתית שתעזור לצבור נקודות וכולם ראו את זה. כולם ידעו שזה עניין של זמן עד שזה יקרוס.

יש לבאר שבע שחקנים מעולים ורוני פשוט הזיק להם ,למה היינו צריכים לשחק כל כך הססני ופחדני נגד קריית שמונה אן הפועל ירושלים? במשחק נגד הפועל חיפה היו דברים שלא ראינו בכל הקדנציה של רוני לוי

14. zivmay Member

תסתכל בנתונים.
    סהכ רוב הקהל השפוי לא באמת מאמין שאנחנו בנויים לאליפות, אבל לפחות שנוכל להתרגש קצת מהמשחק. וזה בדיוק מה שהרגשנו בשני המשחקים האחרונים.

Ajax Amsterdam אוהב/ת את זה.
  15. yedidel Member

חחח לא נתנו לו סיכוי להצליח
    כזאת סבלנות לאנטי-כדורגל במשך שנה שלמה לא ראיתי מקהל ישראלי לעולם

Ajax Amsterdam אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.