הפועל באר שבע - 2023/24 : מנסים להתאושש מפתיחת עונה רעה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י italiano, ‏1/7/23.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. לירן מנהל כללי מנהל כללי

ברור שיש זכות להעביר ביקורת, רשמתי לך בעצמי שיש המון על מה.

רק ניישר קו, אז אתה אומר שהפוסט הביריוני של האולטראס אחרי הפיטורים של ברדה היה סתם הוצאת תסכול ולא צריך לקחת אותם ברצינות?

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מאז הפוסט מה היה?
    אתה בעצמך אמרת שאתה שמח מזה שהשנה לא יהיה ״מחסום לקהל על הפה״, אז אתה צריך את הארגון כדי להבין שעכשיו אין את ברדה שימנע מהאש להתלקח?
    זה לדעתי יהיה בכל האיצטדיון ולא רק בגוש המעודד/בארגון, אני בניגוד אלייך לא אוהב את זה וחבל לי מאוד שבמקום לנצל את הנכס שהיה לנו שאיפשר לנו שקט תעשייתי ובנייה לטווח הארוך היא העדיפה את האגו והנקמנות שלה…

3. לירן מנהל כללי מנהל כללי

הפוסט "איים" על אלונה.. בכל אופן אני רואה שהמצחיקים מחקו אז לפחות יש תקווה שיש שם קצת שכל.

מאמן צריך להישפט על פי רמת הכדורגל, גם על ידי הבעלים וגם על ידי הקהל. השנה הקהל היה בשנת חופש וסתם את הפה, אני ממש לא בעד. שמח ששנה הבאה הקהל יחזור להביע את מורת רוחו כאשר הכדורגל יהיה פח באופן עקבי. מה שלא קרה השנה לצערי (להביע מורת רוח.. כי כדורגל פח היה 90 אחוז מהעונה) ועלה לנו בתואר.

4. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ואם היה מאמן אחר, מה לדעתך היה קורה בסיבוב הראשון הפחות טוב? נראה לך שהייתה סבלנות? נראה לך שבכלל היית מגיע לרצף של עשרה ניצחונות והעפלה לגמר גביע? היית נכנס לסחרור ומתרסק.
    כמו שכתבתי בעבר, נעזוב רגע את העובדה שאני באמת מאמין שאליניב המאמן הישראלי הכי מעניין בשוק אחרי בכר מבחינה מקצועית ושאם נסכם את כל התקופה שלו כאן מהרגע שמונה הוא סיפור הצלחה בעיני.
    נעזוב גם את העובדה שזה לא שהביאו במקום איזה ברק בכר או צוות זר אלא את קוז׳וק.
    היה לאלונה ולמועדון נכס ביד. נכס שמנע הרבה פעמים מהאש להתלקח בגלל הסמל שהוא והדמות שהוא. נכס שהיה אמור לאפשר לנו לבנות קבוצה גם במבט לעתיד כי הוא מאפשר סבלנות, שקט תעשייתי ובנייה לטווח הרחוק.
    אתה תראה שעוד תתגעגע לתקופה של ברדה, לשקט הזה, לא רואה בשום צורה איך חוסר סבלנות של הקהל ביחד עם הציפיות שלא תואמות את המציאות יקחו אותנו למקום טוב יותר, בדיוק ההפך, זה לצערי מתכון לפיצוץ ולהגיע למקומות הרבה פחות טובים ממה שברדה המאמן והדמות לקח אותך אליהם בתקופה שלו.

5. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אני אתגעגע לברדה, לא לשקט, השקט לא מעניין אותי, אני רוצה כדורגל.
    גם ברצף של ה 10 ניצחונות הצגנו כדורגל חרא 70 אחוז מהזמן, עלינו לגמר גביע בזכות הגרלות נוחות ואת הגמר זרקנו אחרי שעשו הכל שלברדה יהיה פשוט להביא עוד תואר. הגמר הזה זה לא איזה סיפור הצלחה ולא הדרך אל הגמר (תיזכר איך נראיתה מול טבריה).
    אליניב ברדה נכס- אמת
    כל תואר איתו היה הרבה יותר מתוק- אמת
    אני אתגעגע- ייתכן, תלוי מה יוליד העתיד, לא חושב ולא בטוח שקוז'וך יצליח יותר.
    אני רק יודע שהיינו צריכים שינוי אחרי שנת הנפל הזו מבחינת איכות הכדורגל שלנו, לקחנו מקום 3 בחסד ולא בזכות מול יריבה נחותה מאיתנו בהרבה- בגלל המאמן.
    כל מאמן חייב להביא אותנו למקום 3, אם היו מחליפים את ברדה (תבחר מתי.. כי ברדה נתן עונה שהצדיקה לפטר אותו פעמיים) סביר להניח שהיה מאמן שהיה מכניס פה רוח אחרת ואולי (או לא) הגמר היה נראה אחרת.
    בכל אופן ברדה רשום על עונה של כדורגל דוחה ואיבוד תואר עגום במיוחד. על זה מגיע לו ללכת לטעמי.

6. yakov_y YNWA

געגוע לתקופה של ברדה בגלל השקט במועדון...
    לאן עוד נגיע עם גניבת הדעת רק כדי להאדיר את תקופת ברדה ולהכין את קוזוך' לכישלון ואז להגיד "אמרתי לכם ?".

ברדה סיים 24 נק' ממכבי ת"א, שום מאמן בעולם לא היה נשאר בתפקיד אחרי דבר כזה.
    רוני לוי עם חצי תקציב סיים 2 נק' פחות מב"ש,
    אותו רוני לוי שמקבל כאן ביקורת בלי סוף, אותו אחד שנזרק מב"ש אחרי שהיה קרוב 6 נק' ממקום 1 !!!
    אגב, את העונה ההיא של רוני לוי, משה דאג לציין שאליה סיים 2, רק שכח לעדכן שהקרדיט לרוני לוי ולא לאליה.
    יש גבול לשקרים.

לאבוקסיס היו תנאים הרבה יותר קשים מברדה, לא לרחם עליו.

7. לירן מנהל כללי מנהל כללי

כמה דברים קטנים:

- הפער ממכבי ת"א הוא לא אישיו מבחינתי, אני בטוח שלא על זה ברדה נשפט מבחינת אלונה- היה פה כדורגל רע, משעמם, חסר רעיונות עונה שלמה- איכות הכדורגל שלנו הייתה שוות ערך לפלייאוף תחתון- על זה אף מאמן לא היה נשאר. הפער ממכבי ת"א לא רלוונטי מבחינתי ובאמת שאפילו לא מפריע לי, כך או כך אנחנו לא קבוצה לאליפות.
    - כשברדה החליף את רוני לוי כן היינו בירידה משמעותית ביכולת- המינוי של ברדה בהחלט עזר לסיים מקום 2 (לדעתי עם רוני לוי לא היינו נשארים מקום 2) והגביע הגיע בזכות המינוי של ברדה. אני פשוט שב ומדגיש- שזה בדיוק מה שהיה צריך לקרות העונה, הכדורגל היה אומלל ברמת אותו רוני לוי- לכן אם ברדה היה מפוטר (כפי שרוני לוי פוטר) במהלך העונה- זה היה מציל לנו את הגביע- בדיוק כפי שקרה עם רוני לוי.
    אלונה התנהלה אחרת עם ברדה, שזה בסדר אגב, אני יכול להבין את זה ומגיע לברדה האקסטרא קרדיט הזה- אבל בשורה התחתונה זה עלה לנו בתואר- ועם רמת כדורגל כזה אי אפשר למשיך.

אבוקסיס השגית הצליח הרבה יותר מברדה ביחס לכלים שקיבל, אין שאלה לגבי זה.

אגב משה, אם אלונה הייתה רוצה ואוהבת את השקט הזה.. היא הייתה משאירה את השיריון הזה ברדה לשיטתך. (אני שומע את זה בכל מקום אצל אוהדים מאוד מסויימים, מדהים איך נפלת לקונספציה הזאת)

8. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

למה שקוז'וק יכשל? זה הציטוט שיוחס לו בתקשורת:
    "אני משוכנע שאפשר להיאבק על האליפות בתקציב הקיים ועם תוספות חכמות בסגל.
    אני מאמין שהאומץ והתעוזה שלי יצליחו לצמצם פערים מול מכבי תל אביב ומכבי חיפה, ולמנוע איבוד נקודות מול קבוצות נחותות מאיתנו כפי שקרה בעונה שעברה".
    הוא מאמין שהוא מסוגל להביא אליפות, ושאם לא היינו מאבדים נקודות מול קבוצות נחותות זה היה קורה כבר העונה.

אני מכיר את הפוזיציה שלך ושל אוהדי מכבי נתניה לרוני לוי. הוא בערך המאמן האחרון שהצליח אצלכם אז הפכתם אותו לפאביו קאפלו הישראלי ואין לכם מושג למה הוא נזרק מכל קבוצה גם כשעל הנייר ההישגים סבירים, כמו שהיה בבית"ר וגם אצלנו. ובכן, מדובר במאמן שממאיס את עצמו על הקהל ובעיקר על חדר ההלבשה, ושבשלב מסוים די ברור שגם מקצועית הירידה איתו קרובה כי ברגע ששאר הקבוצות מבינות את סגנון המשחק והיתרונות של הקבוצות שלו אז יותר קל לעצור אותו כי הוא מאמן מאוד מקובע ואז מגיעה הירידה (גם השנה הפועל חיפה חוותה ירידה גדולה בסיום העונה, בדיוק כמו בבית"ר בזמנו ואצלנו בזמנו).

פחות חשוב לי כמה ברדה סיים ממכבי תל אביב. אני ראיתי בברדה כמישהו שיכול להיות הדייגו סימאונה שלנו. מישהו שיוכל להוביל אותנו לאורך שנים, מישהו שהמערכת (בעלים, קהל, כל מי שקשור למועדון) תבין שלצד עונות טובות יהיו גם עונות פחות טובות.
    ההסתכלות הזאת על עונה אחת בלבד כשמדובר בדמות כמו ברדה בבאר שבע, בטח אחרי שתי עונות (אחת שרק סיים את העונה והשנייה שהתחיל וסיים) מצוינות שלו היא חובבנית בעיני.

9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לאבוקסיס היה גאון כדורגל בשם זוסואה שסחב את הקבוצה במפעלי נוק אואט.
    ביום שאבוקסיס עזב היינו מקום 5 עם 7 ניצחונות בלבד מ - 17 משחקים, בדיוק כמו עונה קודמת שהיינו רעים בליגה והגענו לאירופה בזכות הגביע (אפרופו לסיים מתחת למקום 3, סיימנו רביעי עם אבוקסיס והיינו במקום החמישי כשעזב לבני יהודה באמצע העונה).
    אבוקסיס אם כבר הוא דוגמא טובה לאיך מאמן ליגה בינוני או בינוני ומטה (גם מבחינת תוצאות וגם מבחינת איכות כדורגל) יכול לקחת אותך גם מתחת למקום השלישי (בניגוד לנוק אואט שם הוא מאמן טוב מאוד והעובדה שהוא מוטיבטור טוב עוזרת לו במשחק אחד נתון בניגוד לליגה שהיא תקופה ארוכה של משחקים ואי אפשר להצליח רק על סמך מוטיבציה).

אלונה, כמו לא מעט פעמים, מעדיפה את האגו, גם במחיר של ויתור על השריון שהיה כאן והגן גם עליה ועל הטעויות שהיא עשתה.
    מכירים אותה מספיק שנים, להודות בטעות ולהוריד מהאגו אלה לא דברים שמאפיינים אותה.
    זה לא קרה מעולם, זה לא יקרה (כנראה) לעולם.
    מערכות היחסים שלה עם 99% מהאנשים הכי יקרים שעברו פה הסתיימו בצורה מסוימת ולא בכדי.

10. לירן מנהל כללי מנהל כללי

על זה אין ויכוח. יחסי אנוש שלה שואפים ל 0 והיא לא יודעת לנהל. אמרנו מיליון פעמים. לא סותר את העובדה שברדה היה צריך לעזוב.

11. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

שוב, אם זאת הייתה העונה הראשונה של אליניב, הייתי מסכים איתך והייתי כותב שאולי לאמן זה לא בשבילו. אבל לפני זה היו שנה וחצי טובות, שהצליח לסיים מעל מכבי תל אביב ולהיות צמוד לחיפה בשתי עונות שונות, לזכות בגביע (ולא באיזה מסלול בדיחה, ניצחון בחצי הגמר על מכבי בבלומפילד ובגמר על מכבי חיפה של בכר), לעשות שלב בתים אירופאי, לנצח באלוף האלופים את חיפה של בכר בסמי עופר, ובכלל הראה כמאמן הרבה דברים מעניינים.
    עכשיו תוסף לנושא המקצועי את הדמות שהוא, הסמל שהוא, האדם שהוא, ותקבל מאמן שהיה אמור להמשיך גם העונה, בטח כשאין בשוק איזה ברק בכר או צוות זר איכותי שמגיע במקומו, אלא מאמנים ישראלים גנרים לחלוטין...

12. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מוכן להבין ולקבל את הדיעה הזו.

אותי הכדורגל השנה דיכא קשות, לחלוטין שווה ערך לרוני לוי ולאבוקסיס, לכן אין לי בעיה עם חוסר הסבלנות של אלונה- וכמובן תוסיף את התסכול העצום שלה מכך שאנחנו מתחילים בקונפרנס ולא באירופית- הבדל כלכלי שיכול להתברר כעצום. מבין את הפיטורים שלו.

13. yakov_y YNWA

@Sir Alex Ferguson
    אתה חוזר על אותם דברים מהעבר למרות שהסברתי לך,
    ההפך הוא הנכון, אני ואוהדי מכבי נתניה בפורום לא מוכנים לקבל בחזרה את רוני לוי, רק אדם אחד החזיק ממנו וחולם על חזרתו ואתה משליך את זה על כולנו.
    עידן לדוגמא בלי ספק בכלל מתנגד אליו לדעתי.
    לא מבין למה אתה חוזר על הדברים האלה,
    תלמד לקבל עובדות בלי שינאה לאדם אחר או להודות בטעות, רוני לוי היה פער 6 נק' ממקום 1 ופוטר,
    אני מבין את התיסכול אבל בעיה שלכם שהבאתם מאמן רע שהשאיר אותכם 24 נק' אחרי מקום 1 והוא לא רוני לוי.
    מקווה שגמרנו את הדיון על רוני לוי.

בקשר להודעה שלך על ברדה,
    אני גם יכול להיות כמוך ולציין רק את הטוב על קוזוך.
    מדובר במאמן צעיר עם פוטנציאל גדול מאוד,
    נכנס בעונה ה-1 שלו כמאמן לסיטאוציה קשה והוביל מועדון לפלייאוף העליון + גמר גביע במסע מדהים + תואר ראשון אחרי 40 שנה למועדון עם חצי תקציב מהיריבה במסע גביע טוטו של פעם ביובל.
    בעונה ה-2 הוא מפוטר בגלל בעלים רשע, מגיע לעולה החדשה שנבנתה רע ע"י מאמן רע כמו בעונה ה-1 של קוזוך',
    הוא כמעט מגיע לפלייאוף עם העולה החדשה, זוכה איתה בגביע אחרי 72 שנה עם ניצחון על ברדה שהוא מאמן העתיד, בפעם ה-2 הוא מנצח אותו בגמר עם רבע תקציב הפעם.

מדובר במאמן שלוחץ גבוה, טקטיקן, משחק התקפי, לא פוחד, מקדם את ניב יהושע וטוקלמוטי ומאמן שבא עם ערכים שלמד ממנהל מקצועי שבא מגרמניה.
    קיצר אני יכול לחרטט עוד הרבה אבל נפסיק, ככה אני רואה את ההודעה שלך על ברדה.
    נסכים שלא להסכים.

14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה יכול להגיד מה שאתה רוצה על רוני לוי, אבל אתה טועה.
    גם אני חשבתי כמוך וביקרתי את בית"ר באותה הדרך כשהם פיטרו אותו.
    אבל כמו בדיונים על אלישע לוי כשברק בכר מונה ואתה ואחרים הסברתם לי למה זאת הייתה טעות, אותו הדבר עם רוני לוי, רק כשהוא המאמן שלך, ואני מדבר על מועדון עם ציפיות לתארים כמו אנחנו היום ובית"ר בתחילת הדרך של חוגג, אתה מבין למה מאז האליפויות עם מכבי חיפה (שהיו לפני עשרים שנה ומאז הכדורגל השתנה לגמרי) הוא לא הצליח בשום מועדון גדול שאימן וגם לא יצליח.

קודם כל כבן אדם היחסי אנוש שלו נוראים. כשיש הצלחה אז שחקנים מקבלים את זה, אבל כשיש קשיים הוא מאבד את חדר ההלבשה בכל מועדון גדול שאימן. זאת גם הסיבה למה הקהל אצלנו ובבית"ר לא מתחבר אליו, זה והעובדה שהוא לא בא לנצח משחקי כדורגל אלא בא כדי לא להפסיד בהם, וזאת פילוסופיה שלאורך זמן אי אפשר להצליח איתה במועדון גדול ששואף לתארים.

גם מבחינת האימון עצמו, הוא נשאר מאחור מבחינת הדברים שהוא עושה, הכלים שלו וסגנון הכדורגל שלו (והוא בעצמו הודה בזה בתוכנית שהשתתף בה לא מזמן, שעקרונות האימון שלו נשארו אותו הדבר לפני עשרים שנה והיום).

אז להפועל חיפה זה אחלה, ולקבוצות בטן אחרות שרוצות פלייאוף עליון זה גם אחלה, כי עדין מדובר במאמן טקטי טוב, אבל הוא לא התקדם עם השנים, הוא מוגבל ומקובע, והוא אדם קשה ולכן ברגע שאין הצלחה המערכת לא יכולה לסבול אותו.

נערך לאחרונה ב: ‏20/6/24
  15. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

בנוגע לברדה, הכל שוב חוזר לאיך אתה תופס את משחק הכדורגל.
    לברדה הייתה עונה רעה, הוא עשה טעויות, ושילמנו מחיר על חוסר הניסיון שלו.
    אבל אני בניגוד לאחרים, לא חושב שמאמן שהראה בשנה וחצי המון דברים טובים, המון דברים מעניינים (אני יכול להביא לך ציטוטים של אנשי מקצוע אחרים בליגה, שמדברים על זה שאנחנו הקבוצה שהיה הכי קשה להתכונן מולה כי ברדה בניגוד לאחרים הוא מאוד מגוון ויצירתי ומחליף מערכים ושיטות תוך כדי משחק ולכן מאוד קשה ללמוד אותנו), פתאום בשנה אחת הפך למאמן רע.

ושוב, לא מדובר ברוני לוי שמהרגע הראשון ברור לך שמדובר בטיפוס קשה מאוד, עם יחסי אנוש מאוד בעייתיים, ושדי ברור שברגע שההצלחה תפסק זה יתפוצץ עם השחקנים והקהל, אלא אדם שהוא דמות אהובה מאוד בבאר שבע כי הוא אחלה בן אדם ומנהיג, ולכן גם השנה שהיינו בשפל של השפל הוא הצליח לקחת אותנו לרצף של 10 ניצחונות ליגה רצופים כי בניגוד לרוני לוי הוא לא ממאיס את עצמו על הקהל והשחקנים, בדיוק להפך, הוא מאוד אהוב.

אז שוב, ההסתכלות הזאת של עונה פחות טובה אז בוא נפטר מאמן שכן הצליח בשנה וחצי לפני והוא דמות וסמל במועדון זאת ראיה שטחית בעיני וחובבנית. יש מאמן, גם מהכי גדולים בהיסטוריה, שאין לו עונות רעות? ובוא, זה לא שהתרסקנו לפלייאוף התחתון, מבחינת מיקום בליגה סיימנו איפה שהיינו אמורים לסיים, בגביע ובאירופה אכן הודחנו במשחק נוק אואט מול יריבה פחות טובה, אבל לא היה מדובר באיזה עונה שהייתה אמורה לגרום לנו מקצועית לוותר על מאמן שכן הראה דברים מעניינים ושהוא כן דמות אהובה אצלנו ועוד לא כי ברק בכר התפנה ונפלה ההזדמנות להחזיר אותו, אלא בשביל מאמן שהראה פחות מברדה בשנים האחרונות ומונה בעיקר כי ניצח משחק נוק אואט מולנו במסגרת הגביע.

מצב נושא:
הנושא נעול.