קבוצה גדולה אחרת לא תקח אותו גם אם יפציץ עכשיו בלאומית (אולי בית"ר שבתמונה הגדולה זה סטטוס דומה להפועל), וקבוצת ליגת על גנרית כמו אשדוד הוא יוכל למצוא גם אם יסריח עכשיו את הדשא חצי שנה. לדעתי אם האלטרנטיבה זה הפועל חיפה של כץ עם האווירה המגעילה, אז הבחירה בנו קלה.
הוא מגיע לקבוצה גדולה, עם מאמן שמאמין בו, קבוצה יוזמת בליגה שניה , עם עתיד שכרגע נראה מצויין. מה ההגיון לעבור לזבל שנקרא רוני לוי ועוד לקבוצה עם שמינית קהל ביחס להפועל תל אביב?
שכר גבוה יותר ובסוף אי אפשר להתחמק מזה, שערים בהפועל חיפה בטח בפלייאוף העליון מול הגדולות הם פרופיל גבוה יותר משערים מול רעננה והרצליה בלאומית. בגלל שהפועל תל אביב קבוצה עם היסטוריה, קהל גדול ואולי גם כסף, במבט לעתיד זאת כניראה ההחלטה הנכונה יותר (יש גם דיווחים שבניגוד להפועל חיפה בהפועל תל אביב גם יש אופציית רכישה).
הבא בתור כניראה לעזוב הוא איילון אלמוג בהשאלה להפועל ירושלים, מתאחד עם זיו אריה שאימן אותו בנוער של מכבי. באופן אישי לא הבנתי את הרכש שלו אלינו בשום שלב, אבל מבחינתו מגיע לקבוצה שצריכה מספרים כמו אוויר לנשימה ואמור לקבל המון הזדמנויות.
החתמה ענקית והצהרת כוונות של ממש. קוזוך מקבל אחלה צ'ופר על העבודה הנפלאה שלו, ולפי מה שאני שומע זה עדיין לא נגמר. אם הכל יתחבר הולכת להיות כאן קבוצה מהסרטים. לחשוב על עוד שחקן התקפה איכותי וטכני לצד הקישור המצוין שלנו, תענוג.
שנים שלא נתקלתי בשם שלו. יודע שבדקו עליו לפני כמה שנים עם מיגל הסוכן (שהוא גם הסוכן של ויטור) אבל הוא הושאל בתוך פורטוגל ולא היה רלוונטי. בכל מקרה שחקן שהיה בבראגה הוא שחקן מסוג שחקן. קץ׳? כמו שכתבתי, הוא מאוקטובר בלי קבוצה כשהמשחק הרשמי האחרון שלו היה ביוני, בנוסף מבחינת מספרים הוא בלט בעיקר בפורטוגל, בנסיונות מחוץ לפורטוגל זה פחות עבד אבל אסור לשכוח שאנחנו מדברים על ליגות חזקות מישראל. מהסרטונים הוא נראה מאוד טכני, ראיית משחק טובה, בניגוד לפרופיל שחשבנו שיבוא הוא לא מהיר ולא שחקן אגף שרץ על הקו עם הדריבל אלא בדיוק להפך משחק באגף עם רגל הפוכה, אבל גם נראה שחקן ברמה מאוד גבוהה, נקווה שהמושבה הפורטוגלית/דוברת הפורטוגזית כאן תעזור לו להתאקלם כי זה שחקן שלפני שנה בחיים לא מגיע לכאן אחרי העונה שנתן בבראגה.
היינו צריכים בעיקר שחקן אגף שרץ על הקו עם דריבל. בסוף החליטו ללכת על עוד אחד מהסגנון של דן ביטון, אני פחות חושב שזה מה שהיינו צריכים, אבל אם מדובר באיכות גבוהה מי אנחנו שנטיל ספקות. סומך על קוזוך שיודע בדיוק למה הוא צריך אותו לפאזל. רק נקווה שנקבל שחקן שבא לשחק ולא להגדיל את הפנסיה.
מזכיר מאוד את ההחתמה של זוסואה, שגם אז חיפשו משהו אבל היה בשוק משהו אחר אבל עם רף מאוד גבוה אז הלכו עליו למרות שהיה בפרופיל אחר. אני חושב שנגעת בנקודה הכי חשובה וזה הרעב שלו. בוא נהיה כנים, לעבור מליגה פורטוגלית, ליגה איטלקית וליגה גרמנית לליגה שלנו זה ירידה בקרירה וברמה, אני מקווה שהמושבה הפורטוגלית כאן תעזור לייצר חיבור עם הקבוצה והעיר ואז אולי גם יהיה רעב. מבחינת שחקן, אני מאוד אוהב שחקנים טכניים עם ראיית משחק, הלוואי והוא יהיה גניבה אדירה כמו זוסואה.
אני בכלל לא בטוח שקוז'וך חיפש שחקן קו קלאסי. למעשה אני די בטוח שהוא חיפש את מה שהביא - שחקן עם טכניקה נהדרת, שחותך מצד ימין לאמצע ובעיטה טובה. להבנתי הוא שחקן די חרוץ.
מדהים שאחרי החצי עונה שעברנו חיפה מתפזרת בין חלוץ מהליגה הגאורגית וגיא מלמד, העניין הגדול במכבי תא בינואר הוא עזו, וב״ש מביאה בומבה בפוטנציה.