לא תמיד הטובים לוקחים, זה אפילו נדיר וכמעט ולא קורה, אבל זה קורה העונה. עד הבישול של לופז המשחק (היה קצר אומנם) הלך לכיוון אחד וידוע מבחינת ההתנהלות שלו, מכבי ת"א לא מסוגלת אחרת וזה מעיד על החוזק שלנו. בסוף בסוף ויטור בישל לשחקני מכבי ת"א בסיבוב הקודם ולקח מאיתנו ניצחון, ונטורה ואליאסי בישלו לשחקני מכבי חיפה בטרנר ומנעו ניצחון מאיתנו, לופז ואליאסי אתמול פיקששו בענק (כמובן מזרחי) ואלו המון המון טעויות פרסונאליות קשות במשחקי מפתח. לטעות ככה נגד הפועל חיפה או חדרה אפשר לחיות ולקום מזה- אבל שוב ושוב לטעות כל כך קשה פרסונאלית במשחקים הקשים- זה גדול עלינו. רק על זה הפסדנו את האליפות כנראה. הטעות המשמעותית של קוזוך הייתה שלא שינה את המערך מיד אחרי האדום, אבל זו הדרך שלו, הדרך שהביאה אותנו עד הלום והיתרונות מעלימים את החסרונות כמעט לחלוטין, בסוף הוא יכול לעשות הכל מושלם אבל ברגע שלופז\ויטור\וונטורה מחליטים לבשל ליריבה במשחקי המפתח.. לך תנסה להוציא את עצמך מהקבר כל פעם מחדש. אנחנו עושים עונה מדהימה , קוזוך מוציא מהסגל הזה הרבה יותר מ 200% ורמת הכדורגל היא פסיכית ביחס לכלים. חייבים להמשיך ככה ולסיים טוב, מקום 2 יהיה הישג גדול, כמובן שהכאב יהיה קיים כי לחלוטין אנחנו הקבוצה הטובה בליגה, אבל ברגע שאנחנו נלחמים גם בהתאחדות, גם במזל (שלא איתנו השנה בכלל.. מקרים הזויים- ניצחון טכני של מכבי ת"א בסמי עופר, חיסרון של משחק לנו, הורדת נקודה- לא נכנס למוצדק או לא- פשוט מדבר מהותית עם המכות שהקבוצה נאלצה להתמודד איתם, אפילו בוסט להפרש שערים מכבי ת"א קיבלה בחסות הניצחון הטכני, כמובן הסטטיסטיקה ההזוייה של הפנדלים ביחס ליריבה הישירה) ובסוף גם בשחקנים שטועים קשות מול הקבוצות הטובות יותר בליגה.. זה גדול עלינו. חזרנו להנות השנה מכדורגל אמיתי, מאוד מאוד מקווה שזה מה שנמשיך לראות עד סוף העונה וגם בעונה הבאה.
להיות טוב זה לאורך עונה שלמה, בטח במאני טיים. אנחנו עם 2 מ - 9 בשלושה משחקים אחרונים מול הטופ 4 בליגה. גם אני כמו ידידאל לא אתנחם במחמאות או בזה שנקבל את תואר חביבת הקהל. צריך גם להודות שאנחנו פחות טובים לאחרונה, והקאמבק שלנו מול נתניה ומול חיפה גם סוג של השכיח את זה. אני גם לא מבין את הקשר בין העבודה המצוינת של קוזוך העונה לעובדה שזאת לא פעם ראשונה ולא פעם שנייה שהוא מגיב באיחור ומאוד קשה לו לצאת מהדברים הקבועים שלו (וזה בא לידי ביטוי שוב לא רק בעובדה שלא ביצע חילופים ב - 1-0 אלא גם בהכנסה של זאהי אחמד שאין לו קשר לרמות האלה ופשוט הרג את המומנטום כי איתו זה הרגיש שעברנו ל-9 שחקנים מול מכבי). לא מבין למה זה שחור או לבן. למה אי אפשר להגיד שקוזוך עושה עונה גדולה, אבל היהירות/קבעון/חוסר הניסיון שלו פוגעים בנו לאחרונה והוא חייב ללמוד מהטעויות שלו אם אנחנו רוצים לזכות באליפות. מאמן שנותן עונה גדולה לא יכול לעשות טעויות? גם מבחינה טקטית, אותם חסרונות שחיפה ניצלה בטרנר ומכבי ניצלה בטרנר ב2-2, מכבי שיחקה עליהם שוב ונפלנו בדיוק באותם דברים. לכו תראו את שני השערים של מכבי בטרנר ב2-2 אחרי החילופים (שניהם מהאגפים כמובן) ואת השערים שלהם אתמול, זה העתק הדבק ועדין כל המשחק לופס לוחץ גבוה ואז צריך לתת ספרינט ולהתמודד עם בידוד של הקיצוני של מכבי וזה לא כוחות. לא הגענו מוכנים למה שהוא יתרון של מכבי וחיסרון שלנו (משחק המעברים) וזה הרבה מעבר לאדום של מזרחי או טעות אישית של שחקן כזה או אחר.
וצריך גם לדבר על הפיל שבחדר. הגדולה שלנו השנה הייתה שהשלם היה גדול מסך חלקיו. ובינואר עשינו חיזוקים שחשבנו שישדרגו אותנו אבל עד עכשיו, בעונה הנוכחית, הם לא מעט פעמים דווקא מבליטים את החלקים על חשבון השלם. רצינו מאוד בינואר בלם זר, גם כי בלוריאן לא איכותי מספיק, וגם כי רצינו מישהו שישלים את מיגל. בסוף קיבלנו בלם שיש לו המון איכויות, אבל מבחינת התאמה למיגל ובכלל לסגנון שלנו כרגע, הוא מייצר לנו לא מעט בעיות. יש לו הרבה מאוד מהלכים מרשימים מאוד, אבל מצד שני הוא הרבה פעמים ממוקם לא נכון, הרבה פעמים מאבד את השחקן שלו, הוא לא מספיק מהיר, ובמכלול לא בטוח שההגעה שלו עשתה לנו טוב כי כשמכניסים למשוואה את העובדה שהוא צריך זמן להתאקלם לקבוצה חדשה למדינה חדשה ולייצר שיתוף פעולה אז אולי עדיף במקומו שחקן פחות איכותי ממנו אבל שישלים טוב יותר את מיגל (או לחילופין לספסל את מיגל ולשים ליד פונק מישהו אחר, זאת גם אופציה למרות שמבחינת שכל כדורגל לדעתי מיגל ברמה אחרת מפונק). לאור העובדה שקוזוך לא החזיק מספר, רצינו גם קיצוני בינואר שיביא יציבות מה שדן ביטון וגאנח מתקשים לעשות, ולא פחות חשוב רצינו שחקן בסגנון אחר ממה שיש לנו, קודם כל שחקן מהיר שזה משהו שחסר לנו בהתקפה, ודבר שני שחקן שמשחק עם רגל על הקו, שיכול להביא לנו דברים שונים. ושוב מה שהגיע בסוף זה שחקן שיש לו פוטנציאל להיות כוכב כדורגל, אבל השילוב של מחסור בכושר גופני, ביחד עם חוסר אינטנסיביות מסוימת וסגנון שמאוד מזכיר את מה שיש לנו (רק כמובן עם רף הרבה יותר גבוה), גורם לי שוב לחשוב שהיה עדיף אתמול נניח שחקן פחות איכותי מבחינת כדורגל כמו גאנח או סטויאנוב אחרי האדום, אבל מישהו עם כושר גופני יותר גבוה, אינטנסיביות יותר גבוהה, מישהו שאולי היה יכול לעזור יותר ללופס. וגם במבט מינואר עד עכשיו, בסוף הפסדנו שחקן של מספרים כמו ספר שכבר התאקלם כאן, בשביל שחקן שבגלל הכושר הגופני הלקוי והעובדה שהוא עדין לא התאקלם תורם פחות מקצועית.
לא מנסה לנחם אף אחד, בסוף הסגל הזה הוא לא סגל לאליפות, אנחנו רואים את זה לא מעט למשך העונה והפער הסגלים לא מהותיים, הם הרבה הרבה יותר מזה. נעשו כמה וכמה טעויות בשחקנים שהגיעו, בראש ובראשונה יורי שזה ממש לא הסגנון שהיינו צריכים. יש עוד הרבה מה לדבר אבל כרגע מיותר, נסכם בסוף העונה, חשוב לסיים טוב ועם כדורגל מצויין כמו שאפיין אותנו לא מעט העונה, המאזן שלנו עד כה הוא מצויין, לא פחות, וחשוב מאוד לסיים עם כדורגל ברמה גבוהה, קוזוך הוכיח שהוא יודע להוציא את זה מהם, עכשיו זה מבחן קשה שבעתיים כשמנטאלית השחקנים חטפו כאפה. קוזוך משלם שכר לימוד על חוסר ניסיון (לא מאמים במושג יהירות- זה הכדורגל שלו - איתו נהננו רוב העונה, אני חי בשלום להפסיד עם הכדורגל הזה), יש דברים בהחלט שהוא יכול לשפר, מקווה שנראה את זה במוקדמות אירופה שנה הבאה ובכלל בכל משחק. אותי רמת הכדורגל בהחלט מנחמת. כמובן בהנחה שנראה המשכיות. ואני שוב חוזר לעובדה הברורה- בסוף בסוף הפסדנו בעיקר בגלל טעויות קשות פרסונאליות של שחקנים ולא בגלל עמידה כזו או אחרת. 2 משחקי בית מול מכבי ת"א- 4 בישולים וטעויות קשות של שחקנים שלנו. עוד 2 מול מכבי חיפה- זו ירייה ברגל של עצמך וזה גדול מדי . צריך לשמור על המקום השני, זה חשוב ורחוק מלהיות סגור.
לירן, אני חושב שאנחנו כבר תקופה פחות טובים. לדבר על טעויות אישיות זה לא נכון בעיני. אחרי הגול הראשון, עוד לפני ההרחקה, שוב התקשנו מול משחק המעברים של מכבי, שוב שיחקו על פטאצ'י ששלח את תורג'מן לאחד על אחד עם אליאסי שלקח (ואז תורג'מן צלל ברחבה). בגול השני אליאסי תפס אוויר אבל לפני זה ראינו שוב את הבעיה שלנו מול משחק המעברים של מכבי ושוב את הבידוד על לופס שנאלץ להכשיל את דוידה באזור מסוכן ומשם הגיעה ההרמה לגול. אחרי זה מכבי הגיעו ממעבר לעוד בעיטה חופשית על קצה הרחבה שפטאצ'י בעט מעל לשער. גם בגול השלישי, שוב לופס לוחץ גבוה, שוב מכבי עם כדור ארוך וכשהוא ודוידה מהחצי בתחרות ריצה זה ברור איך זה נגמר. העתק הדבק לסגנון המשחק של מכבי בטרנר ב 2-2 אחרי החילופים שלהם כשכבשו שני שערים והפכו את התוצאה, וזאת גם הייתה תוכנית המשחק שלהם מתחילת המשחק. מגיע לקוזוך כל המחמאות על מה שעשה השנה, על סגנון המשחק שלו, על משחק הלחץ, אבל כדי לקחת אליפות אתה צריך לדעת גם להיות גמיש מחשבתית, להבין בזמן שתוכנית המשחק שלך נכשלה ולשנות, בטח אחרי האדום היינו חייבים להגיב בחילוף, היינו חייבים להביא עזרה ללופס שבכל פעם חיפשו לבודד את דוידה מולו, וגם להפסיק ללחוץ ב - 10 שחקנים, בטח בצד של לופס, בטח כשהוא הזיז את קינגס ימינה ואז איבדת שחקן באמצע שקריטי למשחק הלחץ שלך. לא בושה להרגיע את המשחק עד המחצית, לנסות לשמור על פיגור מינימלי של שער אחד, ואז במחצית לעשות שינויים כדי להגיע למצב שאתה במחצית השנייה עדין במרחק של שער מהם. לשנות כשאתה בפיגור 3 - 0 וכמעט 4 - 0 זה טעות ואני לא מבין מה הבעיה לכתוב בזה. מסכים שהמשחק מול חיפה בסמי הוא אתגר גדול גם מנטלית כי בטח נגיע בפיגור של 5 ממכבי. אני מקווה מאוד שנראה משחק דומה למפגש הקודם מולם בסמי, שנדע להיות סבלנים ולחכות לטעויות שלהם כי הם יגיעו, ההגנה שלהם מאוד פגיעה.
אתה כבר בתחילת העונה, באירופה ובתחילת הליגה, טענת שהוא צריך לזנוח את שיטת הלחץ. ואני טענתי שהוא חייב להתמיד כי בסוף זה ישתלם. אם היה מקשיב לך כנראה שהיינו היום באזורי המאבק על המקום השלישי עם בית"ר. אם היה נשאר כאן בכלל. זה מה שהביא אותנו למקום בו אנחנו נמצאים. אנחנו הקבוצה המאומנת ביותר בליגה העונה ביי פאר. כל פעם שיש משחק קצת פחות טוב מקהלת ברדה רצה עם ביקורת על השיטה אחרי שבשנתיים האחרונות סתמו את הפה וסתמו לאחרים את הפה על החוסר שיטה וקבוצה הכי לא מאומנת בליגה. זה מדהים בעיני. הכל מפוזיציה.
דעתכם על פונק? מהמעט שראיתי, הוא מפלצת פיזית אבל אולי לא השילוב המתאים ליד ויטור ובטח בשיטת הלחץ של ב"ש. אולי אתמול זה לא המדד כי הפקירו אותו לגמרי אבל גם בית"ר התקשה מאוד עם המהירות קאני ומוזי.
יש בעיה בציוות אבל יש גם בעיות פרסונליות. מיגל בגילו מאוד מתקשה מול המהירות. הוא בתקופה לא טובה בשבועות האחרונים. לופז בנסיגה גדולה. מזרחי לצד משחקים מדהימים, יש לו משחקים שהוא מוכר אותנו לגמרי. פונק לא בלם מהיר ואז יוצא מצב שכמעט כל חוליית ההגנה שלך מתקשה מול יריבה מהירה שמשחקת על שטחים. קוז'וך בטוח שאפשר להסתדר גם ככה אבל בינתיים זה לא קורה. הייתי עולה עם בלטקסה כרגע. במקום מיגל או פונק(לדעתי בשלב הזה במקום מיגל). צריך לקבל מושג אם זה באמת הסיבה ואולי נקבל איזון מסוים שיצליח לייצב את ההגנה.
אי אפשר כל הזמן להתאים בלמים לויטור, אנחנו מתקרבים לסוף ופונק הוא המחליף שלו. אם מסתכלים עליו ככה מדובר בהחתמה טובה, אפילו מאוד. בעונה הבאה צריך לקחת את ויטור בחשבון כשחקן רוטציה ולא המושיע שבלעדיו אין קבוצה.
במחצית הראשונה ההגנה הופקרה לגמרי, ללחוץ את מכבי בעשרה שחקנים שכבר מהתחלה הם התכוננו לשבת מאחור זה הימור לא מושכל. ראינו את האיזון במחצית השניה. לשחק טוב בעשרה שחקנים מול מכבי כשאתה בפיגור שלושה שערים מראה על קבוצה מאומנת ואינטנסיבית. עד הדקה ה20 נראינו מצויין , לא מתייחס לטעות הנדירה של לופז. מדיירוש שחקן שחקן, לא בטוח שכרגע הוא השחקן שאנחנו צריכים, בטח לא בשמאל, אבל שוב , הוא ניפק יתרונות עד ההרחקה, למרות ששיחק בעמדה לא שכיחה. לא הייתי מסיים את העונה בנתיים, אם נגיע באותה גישה לשאר במשחקים + נקבל את המשחק החוזר, יהיה טוב.
אני חשבתי באירופה שבאותו שלב לא היינו מוכנים לשיטת הלחץ, וכמו שכתבתי אתמול, המחצית ראשונה הזכירה את הקריסה מול מלאדה בוליסלב. מרחיקים לך שחקן, במקום לתקן מקלקל, במקום לכווץ לוחץ גבוה. אם הטענה היא שאירופה הוקרבה בשביל הליגה (לא חושב שזה היה חייב לבוא אחד על חשבון השני אבל נגיד), אז אפשר לקבל את ההדחה מאירופה בשביל היכולת שלנו בליגה. קוזוך האכיל אותי ואת רבים אחרים הרבה מאוד כובעים השנה. הוא עושה עונה נהדרת ועבודה נהדרת. אני עדין עומד על זה שהחיסרון שלו זה הקיבעון שלו שמקשה עליו מאוד להגיב וגם להודות בטעות ולהבין שלפעמים תוכנית המשחק נכשלה וצריך לשנות. אותה מכבי במשחק הקודם בטרנר ניצלה חוסר תגובה שלו למהפך תוך כמה דקות וגם מכבי חיפה רק לפני זמן קצר עשתה את אותו הדבר בליגה בטרנר. מי שטוען שזה הכל חוסר מזל ומנטליות ועוד סיסמאות כשאנחנו נקלעים לפיגור 3 - 0 בבית במשחקים מול חיפה ומכבי במאני טיים או שזה הפערים בין הקבוצות אז הדיון איתו מיותר. ברדה כבר לא כאן והוא לא רלוונטי או קשור לדיון. רן קיבל ממני הרבה מחמאות השנה, אבל כן כשאתה במאבק אליפות אתה לא יכול לא להגיב וללכת ראש בקיר עם תוכנית המשחק שלך גם כשהיא מתפרקת לך מול העיניים. וכן, בלי קשר לטעויות האישיות, אני עדין חושב שלא למדנו את הלקח מהמשחק הקודם מולם בטרנר ומול חיפה. הם משחקים על מעבר ובידודים באגפים ואנחנו לא עשינו כלום כדי לעצור את זה. מי שיתן ללופס ללחוץ גבוה ולרדוף אחרי דוידה כשהוא מבודד אותו כל התקפה יקבל טעויות, לא כמו הגול הראשון, כן הפאול בגול השני והשטח בגול השלישי.
פונק אתמול טעה בסגירה בגול הראשון והגיב מאוחר (מזרחי בכלל שערוריה, היה הרבה לפני פטאצ׳י בתחילת המהלך ופשוט הפסיק לרוץ איתו), טעה בסגירה בגול השני כשלא עמד נכון והשאיר שטח מאחוריו, וגם במחצית השנייה טעה במיקום ומיגל חיפה עליו ברגע האחרון ומנע שער. מיגל לא בתקופה גדולה, אבל הוא חכם הרבה יותר ובעיקר הרבה יותר טוב בלחפות על אחרים. ההרגשה שלי היא שבגלל הקושי ההגנתי של לופס, בטח כשמזרחי מורחק, נעלה בסמי עם שלושה בלמים כשבלטקסה מחפה על לופס, אבל יהיה מעניין לראות מה יהיה בהמשך, לא בטוח שהחלפת מיגל באחד כמו בלטקסה תפתור את הבעיה כי גם בלטקסה לא מהיר.
ממתי החליטו ששחקני קו חייבים לשחק עם רגל הפוכה? בעיניי זה מאסט בעיקר לשחקנים כמו אצילי וספר שהם לא מוכשרים במיוחד אבל כל חיתוך שלהם לאמצע זה פחד אלוהים מבחינת היריבה. דווקא זה מרגיש ששחקנים כמו גנאח ודוידה מגבילים את עצמם לתרגיל אחד קבוע כשהם משחקים עם רגל הפוכה.