הפועל תל אביב-העונה שהייתה,העונה שתהיה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י rainman, ‏4/6/03.

1. Alessandro Nesta Member

אני לא חושב שמישהו בהפועל (שחקנים, מאמן, הנהלה, אוהדים) מוכן להעביר עונה בשקט בלי להתמודד על האליפות.
    להפועל ת"א יש מחלקת נוער בהחלט טובה, והיא יכולה לעשות עונה עם שחקני נוער, ובכל זאת להתמודד בצמרת. אולי לא לזכות בסופו של דבר, אבל לעשות עונה עם הרבה שחקני נוער (כמו שמכבי עשתה לפני כמה שנים) זה יכול רק להועיל.

2. ליהי Member

לעשות עונה עם מחלקת נוער זה אחלה כשאתה מכבי ת"א (שלא משנה מה אומרים,לא משנה במה זכתה מחלקת הנוער של חיפה,מחלקת הנוער של מכבי ת"א לנצח תשאר אגדית), לעשות עונה עם מחלקת נוער זה מתאים גם לאייאקס ( http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx ), אבל להפועל תל אביב זה לא. יצא לי לראות הרבה משחקים של הנוער של הפועל, לא משהו שישרוד מקום שלישי בליגת העל בכל אופן.

ומה שהכי מדאיג אותי זה שאף שם מפוצץ לא מוזכר בלקסיקון הרכישות של הפועל, ועל זרים שקשטן מביא כבר ממזמן למדתי לא לסמוך.

3. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא יודע אם אתם זוכרים אבל את האליפות האחרונה של הפועל הביאו סך הכל חבורה של 5 שחקנים יחסית אלמוניים..זה שעכשיו כולם מכירים את אודי אפק טועמה בלילי [ועוד מישהו היה איתם].אולי גם השנה הפועל תוכל לסמוך קצת על כישרונות אלמוניים..
    סך הכל שמסתכלים עמדת השוער סגורה שם.בלם יש מגן ימני יש גם מגן שמאלי[אפילו שהוא לא בעונה טובה] יש את לוז אפק טועמה בלילי ואבוקסיס..צריך מן הסתם פה ושם לקנות שחקנים..אבל סך הכל עם השחקנים שיש כבר עכשיו אפשר לעשות הרבה..

4. Roy Member

בעונה הבאה הפועל לא תהיה פקטור במאבק האליפות. היא פשוט לא יכולה להיות.

קיצוץ משמעותי בתקציב, שממילא לא היה גבוה יחסית למכבי ת"א ומכבי חיפה, יפגע מאוד בסיכויי הקבוצה להגיע למשהו.

כמו שליהי אמרה, קשטן לא פוגע בכלום עם הזרים שלו, וסומך על כל מיני סמרטוטים ועגלות כמו אונישנקו וקלשצ'נקו. אם ניזכר, כשהוא אימן בבית"ר הוא דווקא הצליח מאוד עם הזרים (שאלוי, פישונט בשיאו, ועוד קודם- טרטיאק וגרשנייב), אבל בהפועל קרה לדרור משהו רע מאוד- הוא כנראה הוביל את עצמו למסקנה שבהפועל כדורגל אטרקטיבי לא יילך, ולכן מה שצריך לעשות הוא משחק טאקטי מכוער, שבשפת העם נקרא בונקר.

בכל אופן, כאשר קשטן משחרר בגלל יחסים אישיים לקויים את כפיר אודי, והוא בדרך לשחרר את בן לוז, ומהעבר השני הוא משאיר כלומניק כמו פיני בלילי- המצב חמור.
    אם בעונה הקודמת הגיע רק אלון חלפון בתור רכש, העונה נצטרך לשמוח גם מרכש "מפוצץ" כזה.

לדעתי- בעונה הבאה הפועל הולכת להתפרק לחלוטין, ולסיים במקום חמישי-שישי. אולי אני אומר את זה ברגעים של כעס ואכזבה, אבל נכון לעכשיו- זה נראה ככה. אני מאמין שהפועל הייתה צריכה לעבור פירוק ובנייה מחדש, כאשר גם לזרוק את קשטן הבונקריסט היה מאוד עוזר, בעיקר מבחינת התקציב. לוותר על קשטן זה לחסוך הרבה כסף, ואני מעדיף את גילי לנדאו כמאמן, שבוחר זרים צעירים, התקפיים ואטרקטיביים, וכך בונה קבוצה שנלחמת, רוצה ומשחקת יפה, מאשר את דרור קשטן, שבונה מיני-עיראק בבלומפילד, שחקנים מפחדים ממנו, וזה לא מאחר להיראות במגרש.

קשטן- קח איתך את כל המזבלה, ותתקפל הביתה.

5. ליהי Member

ריינמן, אם יש משהו שמחזיק אותי בחיים זה האחזות שלי על עונת הדאבל האגדית-וכן,אני זוכרת כל משחק.אבל זה היה שונה.

אותה השנה 4 שחקנים של הפועל עשו את הפריצה שלהם במדי הפועל, אבל צריך לקחת בחשבון שלא כל שחקן שעולה לבוגרים במיוחד של קבוצה שנחשבת די גדולה עושה פריצה של ממש ומגלה את היכולות האמיתיות שלו (והזכרנו בדיון אחר כבר את ערן לוי שאני בטוחה שמלא כישרון,הרבה יותר משחקן ממוצע של הפועל ת"א, ואפילו תמיר כהן הבחור-והפרוטקציה עדיין לא עשה פריצה של ממש),אז למה שאני אסתמך על כישרונות עולים?

6. Roy Member

זיו, דבר ראשון היו שם ארבעה שחקנים "אלמוניים"- שלא היו בדיוק אלמוניים, אלא אף אחד לא ציפה מארבעת המוסקטרים לעשות משהו.
    היו שם את עומרי אפק, סלים טועמה, פיני בלילי, ומעל להם- כפיר אודי, קשר ימני שנילסן הפך לחלוץ בחסד, וכולם ציפו מאודי להפוך לדבר הבא בכדורגל הישראלי.
    כפיר נפצע, ומאז הלכה הקריירה. העובדה שהוא היה מעל שלושת האחרים ברמה, התבטאה בכך שכאשר נפצע, התגבשה חבורה של שלושת האחרים, שלא פירגנו לחבר הרביעי, ולא אהבו את ההתנשאות-משהו שהתבטאה כשהיה מתראיין. בכל אופן, אין ספק שזה נבע מקנאה.
    בכל אופן, ברגע שקשטן מוותר על אודי ובוחר בבלילי חמום המוח וחסר המוח- לאף אחד אין ציפיות לעונה הבאה.

אם נזכרים באליפות ההיא- רואים דברים שהיו אז, ואין היום. היה אז חלוץ מצוין, רונן חרזי שמו, היו זרים נורמליים, טובים בהרבה מהזרים של העונה, ובעיקר- היה שלום תקווה אחד. שחקן, שכל מילה עליו מיותרת, בעיקר בעונת הפרישה שלו. היה נכנס חצי שעה לסיום, ומוסיף להפועל מימד אותו לא הכירה, והיא לא מכירה עד היום- מימד היצירתיות. הוא פשוט היה ענק, משנה והופך משחקים בשניה. מכניס התלהבות, ואיתו הקבוצה הייתה מפיקה הרבה יותר שערים. זכור לי במיוחד משחק החוץ נגד עירוני ראשל"צ. המשחק היה במצב של 1-1 רבע שעה לסיום, ואז נכנס היהלום. הוא בישל אחד בסטייל, וכבש שער יפה, והפועל ניצחה 1-3, בדרך לאליפות.

בשורה התחתונה- אי אפשר להשוות את עונת האליפות ההיא לעונה הבאה, בעיקר לא איך שהדברים נראים כרגע.

7. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברור שלא..אבל סך הכל כמו שאמרתי כבר בדיון יש כמה שחקנים שהפועל רוצה-למשל חנן פדידה..חלוץ שאני מחזיק ממנו חזק..ואם הוא יעבור להפועל לדעתי הוא ויפרוץ[אלא אם קשטן יחליט לעשות גם איתו משחקי כבוד] חוץ מזה אם קשטן יעשה עבודה יסודית..אפשר להביא שחקנים בזול ושהם יהיו תותחים[פרחוננקובס,אדו,דוברובין,אונישנקו-כל אלה שחקנים שעלו ממש מעט,רובם של גילי לנדאו דרך אגב] בקיצור..עם הרבה עבודה ורצון אפשר להילחם עוד פעם על האליפות..השאלה היא אם מישהו יעשה את ההרבה עבודה הזאת..
    גם בטח להפועל יש כל מיני שחקנים בליגות נמוכות יותר שהם שייכים לקבוצה ומושאלים..
    שנה שעברה ציקי קוטלר עשה צרות להפועל באשדוד אבל הפועל יבשו אותו על הספסל..ויש עוד בטח..כל שאמרתי הכל תלוי ברצון ובעבודה קשה..

8. Roy Member

רצון ועבודה קשה זה נחמד, אבל זה לא יביא להפועל אליפות, לא במאבק נגד מכבי ת"א ומכבי חיפה.

כסף זה שם המשחק.

חנן פדידה הוא חלוץ נחמד, אבל הוא לא חלוץ שיוביל את הפועל לאליפות. אדו הוא חלוץ מצוין, אבל אני לא רואה אותו נוחת בהפועל.
    דוגמת ציקי קוטלר היא מוטעה, כי לעשות צרות להפועל במשחק נגד אשדוד זה דבר אחד, שאפשר להגיד שנעשה גם במקריות וגם כי הייתה לו מוטיבציה מיוחדת, אבל להגיד שציקי קוטלר הוא שחקן טוב שנעשה לו עוול העונה, זה דבר שני. קוטלר הוא זבל, ואין לו מקום גם בסגל המורחב של אף אחת מקבוצות הצמרת. הוא שחקן- שגם בקבוצת מרכז טבלה לא היה נכנס להרכב.

כמו שאמרתי מקודם- רק פירוק ובנייה מחדש יכולה להציל את הפועל, אבל זה כבר לא יקרה לקראת העונה הבאה.

9. ליהי Member

טוב פירוק יתכן שכן יהיה פה,כי את הזרים כבר אין ואת אודי כבר אין ואבוקסיס בספק גדול,כך גם בלילי ולוז

אבל אני לא רואה פה בנייה לעונה החדשה. השמות היחידים שמקושרים עם הפועל הם יוסי רוזן (הפ' פ"ת) שאותו דווקא הייתי רוצה לראות משחק אצלנו שנה הבאה, קוביקה ירד מהפרק ברגע שהפועל שחררו את אודי ובאדיר ש...עם כל הכבוד,למה שיבוא להפועל ת"א? אם מכבי חיפה תשחרר אותו וכך זה נראה יהיו על באדיר הרבה קופצים ו הפועל ידועה הרי בקמצניותה.

10. Roy Member

הפועל חייבת להחתים את יוסי רוזן, כי ליוסי אבוקסיס יש שנה מקסימום שנתיים להמשיך ולשחק ברמות הגבוהות בכדורגל הישראלי.
    יוסי רוזן הוא מחליף ראוי.

בקשר לקוביקה, דווקא בגלל שאודי שוחרר, קוביקה נראה לי אופציה מעניינת, בעיקר בגלל אופי המשחק השונה לגמרי שלו מאופי המשחק של בלילי.

ובקשר לבאדיר- פעם ראשונה שאני שומע על זה, ובכל אופן- עדיף את יוסי רוזן, למרות שאני מאמין שקשרי מכבי חיפה- הפועל פ"ת ינצחו שוב, ורוזן ינחת בכרמל, יחד עם כל שחקן של הפועל פ"ת בו חיפה תחפוץ.

11. ליהי Member

אני דווקא נוטה לחשוב שרוזן יגיע אלינו בסוף כי שני הצדדים נראים מאוד מעוניינים

והספסל של חיפה כבר מסריח מקשרים,חוצמזה שרוזן קצת יותר אינטיליגנט מכדורגלן ממוצע (משמע=יש לו קצת שכל)
    והוא יודע טוב מאוד שהוא יראה את המשחק מהספסל במידה ויעבור לחיפה,דבר שלא יקרה לו בהפועל.

12. Roy Member

את מאמינה שההיגיון הבריא ינצח את הקומבינות?

קשה לי להאמין....

13. Shishlik Member

למה שרוזן יעבור להפועל ת"א אם מכבי חיפה מעוניינים בו?
    הרי באדיר ופראליה עוזבים ורוזן יכול לשחק במקומם...
    וליהי למה את מזלזלת בקבוצה שלך??????
    רק שתידעי שלהפועל יש מחלקת נוער נהדרת...
    וששנה הבאה יפרצו הרבה שחקנים ממחלקת הנוער שלכם.. ובמיוחד אלקיים - שחקן ענק!! (חלוץ ד"א) שבא מאשקלון כמו עוד הרבה....
    יש לכם קבוצה דיי טובה שעם מעט חיזוק אתם יכולים להתמודד על האליפות...
    יש לכם את אחד השוערים הכי טובים בליגה והכי יציבים...
    גרשון בלם תותח וגם מגינים דיי טובים..
    אם אבוקסיס ישאר אז בכלל תהיה לכם קבוצה טובה...
    אתם צריכים להתחזק בבלם נוסף... ובקשר אחורי וקשר קידמי.. וגם איזה סקורר גדול..

14. ליהי Member

אני לא מזלזלת אני מציאותית
    גרשון "פצוע" ובשואו ביזנס
    לאנטבי היתה קקה עונה
    אין לנו חלוץ
    חצי מהקבוצה עוזבת
    ואני מכירה את מחלקת הנוער שלנו טוב מאוד.

15. Roy Member

מחלקת הנוער טובה, זה נכון, אבל אין בה יהלומים כמו ראובן עובד או ערן לוי.
    יש בה שחקנים שמשקיעים, אבל גם מחלקת נוער טובה לא יכולה להביא אליפות.

גם אני, כמו ליהי, מציאותי, ויודע, שכמו שהדברים נראים עכשיו- העונה הבאה תהיה מסוייטת לנו האדומים.