בני, אתה יודע שמה שאתה אומר יכול להוות עילה לתביעת דיבה? בסדר, אני יודע שזה ממש מעצבן שמאמן מוליך אותך למקום הראשון "רק" עם נצחונות של 1-0, אבל להגיד שהוא מזייף התקף לב? אני לא יודע עד כמה הידע שלך ברפואה רחב, אני מניח שהוא רחב כמו דגו ביום היוולדו, אבל בשביל התקף לב אתה לא צריך היסטוריה, הלחץ שהוא היה בו הוא לחץ אדיר, תתאר לך מה זה שאנשים זורקים עליך בקבוקים, מתקשרים אליך הביתה ומאיימים עליך, וכל מה שהאוהדים המופלאים של בית"ר עשו לו באותה תקופה, אם אתה לא מת מזה, אתה כנראה צריך לעשות הופעת אורח בסמולוויל בתור קלארק קנט. ומאיפה הפלצת את זה ש"תוך כמה ימים הוא השתחחר"? מה רצית, שהוא ישאר שם שלושה חודשים? בתור אחד שהיה קצת מעורב בעניינים האלה (לא אני קיבלתי התקף לב, אבל מישהו מהמשפחה שלי), אני יודע טוב מאוד שלא משתחררים מהבית חולים אחרי חודשיים וחצי, זה לוקח שבוע-שבועיים, וזה גם מה שלקח לו. ואתה חושב שהרופאים נתנו לו מרשם לקחת כדור כל יום עד יומו האחרון כדי להשתתף בהצגה? זה כבר פאתטי. אתה לא חייב לאהוב את אלי גוטמן, אתה יכול בכוח להתכחש להישגים שהוא הביא, אבל אל תגיד סתם שטויות, כי זה ממש מפגר. והמשפט האחרון שלך- "בכל מקרה, אתה מבין שאף אחד לא מאמין לו. חוץ ממך."- הוא כבר ממש טמטום לשמו, כי היחידי במדינה הזאת שמשוכנע שגוטמן זייף את התקף הלב הזה זה אתה. אני בטוח שאפילו האוהד בית"ר הפנאט ביותר לא חי באשליה הזאת. *ועשו טובה, אל תסטו מנושא הדיבור- שהוא הפועל ת"א. אם אתם רוצים לדבר על בית"ר אתם יכולים לחכות לדיון של בית"ר, ואם זה בוער לכם, לפתוח אותו בעצמכם.
ניצן, אתה עדיין במקרה נפגש עם כפיר אדרי בשבתות? ניצן, די, אם אין לך מושג בנושא הזה, עדיף שלא תדבר עליו. אתה עושה עוול עצום כאן - זה לא היה סתם 1:0 קטן, גם זה בקושי היה. היו לנו משחקי תיקו מבישים עם קבוצות תחתית, נצחונות על ראשון וצפרירים משערים לא חוקיים וטעויות שיפוט, והרכב ששיחקו בו - שים לב - רוסו, אבוקסיס, אברג'יל, עפיפון, האמר ושאנדור - אבל שם 7 גולים בחודשיים. העיקר שאף אחד לא בא ומתלונן לאוהדי הפועל ת"א על מה שהם עושים (בצדק) לדרור קשטן בעקבות הכדורגל המבייש הזה. נו באמת!! אנשים התקשרו אליו הביתה ואיימו עליו?! אתה ממציא. לא היה דבר כזה. אנשים זרקו עליו בקבוקים (מה שפוגע כמובן בתפקוד הלב), אז מה? הוא המאמן היחיד בעולם שמקבל בקבוקים? איך זה שאלי גוטמן, במצבי התרגשות עם הפועל חיפה והפועל ב"ש, לא חלה בהתקף לב? איך הוא המשיך לאמן כדורגל, ובהפועל פ"ת, שם קיבל גם כן לא מעט קריאות התפטרות, שלא לדבר על מה שההנהלה עשתה לו, לא קיבל התקף לב? כולם בונים מיתוס כאילו אוהדי בית"ר כל היום שלחו לו פאקסים עם הבטחות לרצח - אוהדי בית"ר שרקו הוז לשיטת המשחק המגעילה הזאת, שהתבססה על מסירות עצלניות מאחור ע"י שחקני ההגנה, כן כן, הגנה חדשה שנרכשה במעל מליון וחצי דולר, בעוד הקישור וההתקפה, שעלו כ-2 מליון דולר, לא עשו דבר ורק התבוננו במגינים מתמסרים ביניהם ללא מטרה לקול שריקות הבוז של הקהל. אל תהיה צבוע, ניצן, אני מניאק אם אתה לא היית שורק בוז אם הקבוצה שלך היתה משחקת ככה. אתה תתפלא לדעת כמה אנשים משוכנעים שגוטמן זייף את התקף הלב. אילו הישגים בדיוק? האליפות האפורה עם הפועל חיפה, שעלתה לרובי שפירא מעל 40 מליון ש"ח? הגביע עם קבוצת הכוכבים של ב"ש? או אולי הכישלון עם קבוצה שעלתה 15 מליון דולר בבית"ר, שחצי ממנה היה צריך לקחת אליפות בהפרש 20 נקודות באמצע העונה? ובקשר לטענה שלך כאילו לוקח חודשיים להחלים מהתקף לב - ז'ראר הוייה היה בבית החולים כבר כמה זמן? חצי שנה? מוזר. ושוב, ניצן, תאמין לי שאין לך חצי מושג בעניין זה.
טוב חבל באמת על הויכוח..כנראה אתה ממש אטום.. יותר צודק ממה שהיה ניצן אי אפשר להיות..אבל אתה חי באשליות שגוטמן הואסדאם חוסיין או משהו.. בקיצור תגובה הבאה על התקפי לב מזוייפים כביכול של גוטמן תימחק..
ונחזור לנושא. אני אגיב על מכבי נתניה, ולמה לפי דעתי הם לא יהיו פקטור בצמרת. אז קודם כל, מכבי נתניה בעונה הבאה כבר לא תבוא מלמטה, היא תיחשב מראש קבוצה שאמורה להיות בצמרת, וזה יפגע בה. קבוצה שבאה כאנדרדוג, הרבה יותר קל לה לשחק משוחרר, ואם יבוא משהו- סבבה, מאשר קבוצה שיש ממנה ציפיות. הדבר השני הוא, שכולם כבר יכירו את מכבי נתניה, ויהיו מודעים למה היא שווה. שוב, לא יהיה לה גורם ההפתעה. אני מבטיח לכם, שבעונה הבאה מכבי נתניה לא תשמור על מאזן ללא הפסד בבית, פשוט לא. הדבר השלישי הוא, שבקבוצה כמו נתניה, גם אם הכסף שנכנס (ובכל זאת יש שם קיצוצים- תאמינו לי), היא לא קבוצת צמרת טיפוסית. אז עונה טובה אחת היא תפסה, אז מה? זו הייתה עונה משוגעת בכל אספקט אפשרי, ממחזיקת הגביע, ועד למאבק אליפות שיש פעם בהרבה שנים. ו... הדבר הרביעי והכי חשוב הוא, שמכבי נתניה הולכת לשחרר שחקנים חשובים, כמו אורי אוזן ואולי ישמעאל אדו. אפילו בעמדת השוער הם כנראה יוותרו על מרטין פשקו ויעלו עם גיא סלומון הליצן. בשורה התחתונה- אולי נתניה היא לא אפיזודה חולפת, אבל אני חותם לכם שהיא לא תתמודד בעונה הבאה על מקום שלישי.
אני לא מסכים איתך רוי : טעות. אין לאוהדים של מכבי נתניה או לתקשורת שום ציפיות גדולות מהקבוצה - תן להם עונה כמו מכבי פ"ת והם לא יתלוננו. נתניה תמיד תהיה אנדרדוג, הקהל תמיד יקבל באהבה את הקבוצה שלו (אלא אם כן מאמן אותה גידי דמתי, ואז שריקות הבוז בלתי נמנעות) והתקשורת תמיד תצא עם ריח אופטימי מכל עונה שהיא. נתניה זה המקום עם הכי פחות לחץ לקבוצת כדורגל, וזה היתרון שלה בשנה הבאה. רוי, תרצה או לא, אבל אף אחד לא מכיר את מכבי נתניה. יש לה תקופות שבהן היא מנצחת את שלוש הגדולות בלי להזיע, ויש תקופות שבהן היא מובסת ע"י הפועל פ"ת. לנתניה תמיד יהיה את גורם ההפתעה - לנתניה יש שחקנים כמו תומר תייר, אסף בן-מוחא, אסי וסיהון, אימורו לוקמן, ישמעל אדו ורביד גזל - ולרוב המאמנים אין מושג איך להתמודד עם שחקנים מסוימים ברשימה הזאת. קודם כל, הקיצוצים בוטלו בעקבות המקום הרביעי, כפי שאשר אלון הבטיח. אבל שינוי בתקציב לא יהיה ממש, בגלל הכסף על השתתפות בגביע האינטרטוטו (משחקים נייטראלים, אצטדיונים ריקים וכו'). לא יודע מה להגיד לך בקשר לכך שהעונה הזאת היתה חד-פעמית. יכול להיות שאתה צודק, אני לא מאמין בזה. נתניה, בניגוד לפרסומים, תשאיר את אוזן בשורותיה. אין לה בעיות כספיות שדורשות מכירה מיידית - וגם אם היו, גילי לנדאו מסוגל למכור את שחקניו החלשים ביותר לליגה הלאומית או להשאיל את השחקנים הצעירים שלו. גם ישמעל אדו כנראה יישאר. בעמדת השוער מרטין פשקו יעזוב, אבל ברור לכולם שגילי לנדאו לא ייתן לסולומון לעמוד בשער שלו. הוא כבר גישש בכיוון אוואט ועכשיו עוקב אחרי שוערה של אחי נצרת. לנדאו רוצה שוער חדש.
בני אני אגיב לך בקצרה. בקשר לנקודה הראשונה- העובדה שכאן מדברים על נתניה כמועמדת טבעית למקום שלישי, זה כבר ציפיות. וברגע שזה כאן, זה יכול להיות גם בכל מקום אחר הציפיות מנתניה. אני בכלל לא בטוח שנתניה והאוהדים יסתפקו בעונה ממוצעת של מכבי פ"ת, כלומר מקום 6-8 לאחר שמאבדים עניין כבר מאמצע הליגה, כשבהתחלה עוד מדברים עליה כמועמדת לירידה. נקודה שניה- תרצה אתה או לא, אחרי השנה, כולם מכירים את מכבי נתניה. נקודה שלישית- אין פה יותר מדי מחלוקת ביני לבינך. אני רק אומר לך, שכן יהיו קיצוצים. בכל אופן, שנינו לא יכולים להרגיש בזה, כי לא אני ולא אתה נכנסים לכיס של השחקנים. העובדה שתדבר היא, שאם קיצוצים או בלי- מכבי נתניה לא תתחזק חיזוקים משמעותיים. נקודה רביעית- גם כאן אין יותר מדי מקום לויכוח. אם הם יעזבו, אני הצודק מבין שנינו. אם לא- אתה צודק. ובקשר לשוער- אתה אולי צודק. שמעתי ממקור ראשון (הבן של גילי) שאבא שלו ממש צוחק מהביצועים של השוער, ומכנה אותו בפניו "ליצן". אבל, לפי התקשורת- בהנהלה של נתניה רוצים לשחק בשנה הבאה עם סלומון הצעיר בשער.
וידוקה, הסיבה שנתניה תהיה אנדרדוג היא שאין סיכוי שהיא תצליח להחתים את השחקנים שלה, הבעיה של קבוצות התחתית (לא חיפה והתל אביביות) היא שהן לא מחתימות ליותר משנה בדרך כלל, בעיקר בגלל חוסר הביטחון אם השחקנים מספיק טובים, רוב הפעמים זה מוצדק כי השחקנים לא מצליחים ביחד אבל יש מקרים כמו עם נתניה העונה שהשחקנים התחברו בצורה נפלאה, אבל עכשיו כולם ידרשו חוזים יותר גבוהים. נתניה הולכת להתפרקת עד תחילת העונה וזו הסיבה שהיא תבוא שוב כאנדרדוג. ואנדרדוג יש רק לחמשת המחזורים הראשונים, אחר כך כולם מבינים מי מהקבוצות הן חזקות, מי הולכות להאיבק בירידה ומי הולכות סתם להסתובב באמצע הטבלה, נתניה אחרי הפתיחה כבר נחשבה מועמדת טבעית למקום רביעי יחד עם באר שבע.
נכון, השחקנים ידרשו חוזים יותר גבוהים ובצדק, אבל בשביל זה נתניה סיימה במקום ה-4 שהביא לה הרבה כסף. ואני לא מוצא סיבה אחת שנתניה תהיה אנדרדוג... שנה שעברה היא הייתה אנדרדוג והוכיחה לכולם שהיא יכולה לשחק ברמה שווה לזאת של הגדולות ולכן השנה היא לא צריכה וככל הנראה גם לא תיחשב כמו אנדרדוג.
אתם מתעלמים פה מקשיים בסיסיים של קבוצות קטנות- ומכבי נתניה,אחרי הכל,קבוצה קטנה בצורה יחסית. הרבה יותר קל יהיה להפועל תל אביב לשחזר עונה טובה (לא את הנוכחית אומנם,אמרתי עונה טובה) מאשר לנתניה שעשתה "עונת פריצה" של ממש וגילתה יכולת טובה. יש למכבי נתניה עם כל ההרכב החזק שבאמת מצא כימיה מצויינת אחד עם השני עדיין שתי בעיות בוערות: 1)משחקי חוץ. לו נתניה היתה משכילה לשחק בחוץ כמו שהיא משחקת בבית היא היתה האלופה היום, וזאת בכל זאת בעיה מנטאלית קשה שעלולה להשפיע עליה עונה הבאה. 2) חלק מהשחקנים יעזבו. עונה טובה מאוד לצרפתי, אוזן ושות', אני לא מאמינה שכל השחקנים ירצו/יוכלו להישאר בנתניה, וגם נתניה עצמה מודה בזה שאפילו אחרי שלקחה את המקום הרביעי זה עדיין נטל כלכלי מסויים. לכן אני חושבת שסיכוייה של הפועל במידה ותתחזק בעונת המלפפונים בשחקנים הנכונים לסיים במקום גבוה משל נתניה טובים הרבה (הרבה) יותר.
רוב הפעמים אחרי עונת פריצה, לא משנה אם זאת עונת פריצה של שחקן, של מאמן או של קבוצה, יש המשכיות לדבר, השאלה היא האם נתניה תעשה טעות ותשחרר שחקנים שהיו בולטים השנה בכדי להרוויח כסף ולהישאר קבוצת אמצע טבלה, או שהיא תשכיל להשאיר את השחקנים בקבוצה, תביא שחקן או שניים טובים עם שם בכדורגל הישראלי (לדוגמא את באדיר במקרה שחיפפה תחליט לשחרר אותו) ולנסות להיאבק על גביע אופ"א ואולי (ואני מדגיש אולי) לנסות לקחת חלק במאבק האליפות יחד עם מכבי חיפה והפועל ת"א. אבל נראה לי שסטינו מהנושא האמיתי כאן, הפועל ת"א והשאלה הגדולה היא מה הפועל ת"א צריכה לעשות כדי להמשיך להיאבק על האליפות גם שנה הבאה. לפי מה שאני הבנתי, הפועל ת"א לא מנסה לשנות משהו בקבוצה שלדעתי זאת הטעות הגדולה שלה. דבר ראשון, קשטן חייב לעוף. תביאו את לוין, לופא, מישהו לא משנה, רק להעיף מהקבוצה את קשטן ולנסות לפתח צורת משחק שונה. דבר שני, הפועל חייבת לחזק את עצמה בלפחות שחקן יצירתי אחד שיהפוך את משחקה ליותר צבעוני שיביא יותר אוהדים למגרשים.
כנראה שלא הבנת נכון אז כי להפועל יש הרבה תוכניות לעתיד ואחת מהן זו אליפות שנה הבאה. אסור לשכוח שלהפועל אין את התקציב של מכבי תל אביב ובטח לא את של מכבי חיפה ולכן היא לא יכולה להתחזק ביותר מדי שחקנים ברמה גבוהה מדי, אבל עדיין. אני יודעת שהפועל רכשה עוד שחקן נוער מאשקלון (כמו רמי חאליס שגם הוא גדל שם) אבל הרבה אני לא יוכל לספר לך עליו. על הפרק עומדים השמות יוסי רוזן (הפועת פ"ת) שקשטן מאוד מעוניין בו, טועמה ואפק האריכו את החוזה שלהם ושביט גם לו יש חוזה לעונה הבאה. בזמן האחרון אני שומעת על זנדברג להפועל תל אביב למרות שאני מתקשה להאמין שהוא ירצה לעזוב את חיפה בכזאת קלות. הפועל גם נמצאת במו"מ מתקדם עם בן דוד של אדו מנתניה, שחקן נבחרת גאנה דניאל אדו שהוא חלוץ בתפקידו. ועם כבר חלוצים- הפועל רוצה שבלילי גם ישאר למרות שזה מוטל בספק כי בית"ר ירושלים ומכבי ת"א מעוניינות בו.
ליהי, יש לך טעות - השחקן מהפועל אשקלון לבסוף חתם בבית"ר. וקוראים לו ברק יצחקי, הוא חלוץ בן 17 בערך, ונחשב להבטחה ענקית. חבל שיוגב לא כאן כדי לאשר את זה.
אבל ליהי, הבעיה הגדולה בהפועל ת"א היא המאמן. אם המאמן לא ישנה את הגישה שלו למשחק, או שלא יביאו מאמן אחר, אז אין על מה לדבר כי זה לא ישנה כלום.
בן לוז ואסי דומב שוחררו מהפועל ת"א, אבוקסיס אולי גם בדרך כן כן... אחרי שחרורו של יעקב הילל הגיע תורם של דומב ובן לוז, שתרמו רבות להפועל ת"א, הנהלת הפועל לא הציעה להם חוזה חדש, והם ישוחררו מהקבוצה, הם רשאים למצוא לעצמם קבוצה חדשה כעת. אני מעריך שהם לא יתקשו, במיוחד בן לוז שהיה די יציב וסיים כמלך שערי הפועל ת"א. לדומב תהיה אולי קצת יותר בעיה, בגלל הפציעה הקשה שעבר. וגם עם יוסי אבוקסיס עדיין לא ישבו ודנו על העונה הבאה, מעניין למה בהפועל ת"א מחכים.
מי יחליף אותם?הפועל ממש מנסה לפרק את עצמה...לוז שחקן תותח..לא מבין למה שיחררו אותו..לדעתי גם טועמה בדרך לצאת החוצה..כל הסיפור איתו לא נראה הכי טוב.