הפועל תל אביב 2021/22: עם הפנים לצמרת, חושבים התקפה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏20/7/21.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Telkiyski Member

אז שלא יחתימו אותו.
    סעיף כזה בעצם קובע שהשחקן יכול ללכת מתי שקבוצה כלשהי תרצה אותו.

אבל הם שמחים. 250 אלף דולר. ישקיעו בעסקיהם הכושלים אני מניח.

2. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוא הביא במו רגליו כמה נקודות קריטיות. זה לא שחקן שאפשר לוותר עליו ואם הוא תופס בביצים, זה כואב אבל אין מה לעשות.

המכה היא כפולה שזה קרה בחלון סיני ואכלתם אותה עם מחליף. הטעות בחוזה היא שלא הגבלתם את הסעיף רק לחלונות שבארץ.

3. alexshw Member

אולי אפשר סעיף, אבל זה סעיף בסכום זנותי. זה לא כזה כסף גדול יחסית לליגת העל.

4. Telkiyski Member

כן זה סכום שגם סגל יכול לשים פתאום ולקחת לך שחקן.
    בדיחה.

alexshw אוהב/ת את זה.
  5. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מצפה מהניסנובים להשקיע משאבים שאין להם. אני גם לא מצפה מהם או מאף בעלים אחר ללכת בדרכו של רובי שפירא ז"ל. יחד עם זאת, אני חושב שיש מן התניה לא רשמית, אך מחייבת (נקרא לזה ככה) שהרצפה של מועדון בסדר גודל שכזה לא יכולה להיות כמו הרצפה של מועדונים אחרים, מבלי להזכיר שמות ולהעליב מועדונים אחרים.

גם אם הניסנובים לא יכולים להביא את הפועל ת"א למצב שהיא מתחרה על תארים, לפחות שלא יביאו אותה למצב ש-250 אלף דולר גומרים לה את העונה.
    באיזה עולם 250 אלף דולר שווים אובדן של נכס מקצועי (יש שיגידו הכי חשוב, יש שיגידו בין השלושה הכי חשובים ויש שיגידו בין החמישה הכי חשובים - השורה התחתונה היא שמדובר בשחקן חשוב מאוד) שאמור לשמש את הקבוצה במאבקים שלה על מקום 4? זה שווה את הקהל שהיה מגיע ואולי עכשיו לא יגיע כי שוב הוציאו לו את כל האוויר שהוא הצליח לשאוף לאורך העונה הזו? זה שווה את נפילת המתח המקצועית שעשויה לבוא בעקבות כך שיתר השחקנים רואים מה קורה למי שמתעלה מעל לרמה הממוצעת?

6. Raulito Madridista

חבר הודיע לי על זה אחרי המשחק ושלח לי צילום מסך מ-One, אתם יודעים, פעם גם הפסדנו בדרבי, המצב בתחתית הפך לחמור יותר, התאבלנו וכצ'ופר קיבלנו בשורה אחרי כמה שעות שגילי ורמוט סגור במכבי תל אביב, אז פעם היה יותר גרוע. וברצינות: הוא פתח את העונה נהדר, הפתיע אותי למען האמת ובהחלט שחקן מוכשר מאוד. לא מתאים לשלוש הקבוצות שמעלינו והוא קצת אגואיסט ובועט המון מחוץ לרחבה אבל הוא אחלה שחקן. הניסנובים אשמים בכך שסעיף השחרור הוא עלוב. אגב, קונספירציה שלי: הם ידעו על כך עוד לפני סגירת החלון כאן בארץ והחתימו את יאנקוביץ', זו הסיבה. מה שקרה אתמול לא בא להם בהפתעה. שום דבר לא מפתיע אותי בקבוצה הזו יחד עם הקצאת יציע נוסף לקבל הצהוב כבר ביום שני.

@Telkiyski, רמזי ספורי עבר ב-700 אלף יורו או משהו כזה, מחיר קצת יותר סביר. אני גם התעצבנתי כשזה קרה אז אבל מעט מאוהדי הפועל האמינו שהוא מסוגל לשחזר את הפיניש של 18/19. וזה לא קרה באמצע העונה. הזיה שסעיף כזה יוצא לפועל כולל ינואר..

המלחמה על הפלייאוף העליון הופכת לקשה מיום ליום: מכבי חיפה (חוץ), הפועל באר שבע (בית), הפועל ירושלים (חוץ), מכבי נתניה (בית), זה מה שנשאר לנו. אוי ואבוי.

7. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתמול לפני הדרבי כמו מטומטם אמרתי שאין כמעט שום דבר שיכול לקרות שאני אקח קשה, ועדיין זה בסוף היה עוד דרבי מאוד מסריח לאוסף. ועדיין עם כל האווירת תשעה באב בנסיעה שאחרי, עמוק בלב כן היו כמה מחשבות אופטימיות - קבוצה שבאה לשחק כדורגל נגד יריבה עשירה ממנה פי כמה, שחקני בית שנתנו אחד אחד הופעה מרשימה, ומעל הכל - לראות קיר אדום של כמעט 20 אלף אוהדים אדומים, שבאים לראות את הקבוצה אחרי עשור מהגיהנום ונותנים תצוגת עידוד מהמרשימות שאני זוכר מהקהל שלנו.
    יצאתי מהדרבי המדכא הזה עם תחושה אופטימית שאמנם היום זה לא קרה, אבל המועדון הזה חי ובועט וצפוי לו עתיד טוב יותר.

ואז הגעתי הביתה, פתחתי את הוואטסאפ וראיתי שהכוכב שלנו עוזב לסין באמצע העונה בשביל 250 אלף דולר, וכל האופטימיות הלכה לה לפח.
    לא יצמח פה דשא בחיים עם צמד האחים הכושלים בראש. פלייאוף עליון בספק גדול אם יהיה, בקיץ יימכרו דוידה ו/או ליידנר ושוב פעם ניכנס ללופ הקבוע של פירוק והרכבה בקיץ, כישלון מקצועי, החלפת מאמן באמצע העונה, וחוזר חלילה.

8. Telkiyski Member

הדבר הטוב היחיד שיש להפועל כרגע זה הקהל שלה.
    20,000 אדומים באים כאנדרדוג לעוד דרבי שהפועל אמורה להפסיד בו. אנחנו במומנטום חרא אחרי הפסדים לחדרה וסכנין, הם ההיפך כמובן.

ועדיין הקהל הזה בא במספרים אדירים, מעודד בטירוף 4 דקות אחרי שקיבלנו 1-0 מהיר. לא נשבר. לא מהתוצאה ולא ממה שנראה שהולך לבוא.

זה מה שיש למועדון הזה כרגע. וזה המון.

מקצועית אין מה לנתח. בעיקר כי הפערים אדירים וגם כי אצלינו כאמור אין שום רצון להמשכיות.

9. Raulito Madridista

אני ראיתי איזה 50-60 איש בשער5 בהלם אחרי הגול אבל כבר אחרי חצי דקה הם התעשתו מה שנקרא, באמת שהיה עידוד חבל על הזמן ולצערי בגלל המשחק של ריאל (ראיתי מחצית) לא הגעתי גם לצעדה הזו ב-17:00 בערב וזו חוויה לכל החיים לדעתי. רון עמיקם כתב בטור שלו ב-'וואלה' על ענייני הקהל ושכולן צריכות ללמוד מהקהל של הפועל, התווכחתי שם עם אוהד אחר ש"הצרות" של מכבי חיפה בעשור ללא אליפות לא מתקרבות אפילו למה שהקבוצה הזו חוותה - היא לא הייתה רק כישלון מקצועי אלא קרקס של פירוק-ירידת ליגה-ורמוט למכבי-בוררויות וכו'. מבין הגדולות רק בית"ר קרובה לחרא שלנו.

@חייל שוקולד, הפלייאוף העליון ממש בסכנה אז אני לא יודע אם יהיה לנו צ'אנס לנצח אותם. הרבה אוהדים מרגישים שהעונה זה יבוא. החמצנו שתי הזדמנויות והפסדנו בצורה הכי גרועה שיש לדעתי זה כואב כמעט כמו 5:0.
    לגבי העתיד - קובי רפואה איש מקצוע, אני מאמין שאפשר לפגוע בזרים, יש דור טוב בנוער, גם בתת-תנאים האלה שהולכים על שחקנים חופשיים - אפשר לבנות קבוצה שתשחק כדורגל התקפי, תביא קצת יותר אוהדים אפילו, תאיים על גביע ומקום רביעי. אבל שום דבר מעבר. רוסה היה עוד תוספת לשעות קשות, זה לא אמור להפתיע אותך, עם הנהלה כזו כלום לא מפתיע. אגב אני לא כזה בטוח שרפואה מסיים את העונה. ורק לחשוב אם היו מנחיתים בקיץ חלוץ נורמלי, כאילו זה או בן שהר או כלום. תומר מחליף או מישהו מהנוער? - אחלה. לגבי לוסיו היה לי חשד, שלומי אזולאי בחור טוב אבל רע מאוד על המגרש.
    ניצחון בדרבי מתישהו? אני רואה את מכבי עם ההגנה הכי גרועה שלה מזה עשור, במומנטום קטסטרופה. בשנה הבאה גם יחזור העוכר זהבי אולי וישפכו עוד כסף, לך תדע אולי גם יוני כהן ודור פרץ..לא יודע מתי ננצח..

10. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה מאוד פשוט.
    הפועל תל אביב לא רצתה לשלם לרוסה שכר גבוה. אבל אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, אז רוסה דרש, ובצדק, שאם יקבל הצעה כספית גבוהה ממה שמרוויח בהפועל הוא יוכל לעזוב בכפוף לפיצוי של 250 אלף יורו והפועל הסכימו.
    וזה בדיוק הסמל לכל מה שרע בהפועל תל אביב בניהול הנוכחי. במקום לשלם קצת יותר ולקבל שקט נפשי העדיפו לחסוך קצת בשכר ולהיות חשופים לעזיבה של שחקן בפיצוי יחסית נמוך מבלי שיוכלו לעשות כלום בנושא...

11. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

סעיף השחרור הוא נמוך מדי בעיניי וזו בעיה, אבל זה שולי לעומת העניין שהוא עובר בפברואר כשלמועדון אין אפשרות להביא מחליף.

ואני לא חושב שזה בגלל התעקשות של רוסה/הסוכן שלו שיהיה ניתן להפעיל את הסעיף כל השנה, אלא נטו חלמאות של הניסנובים שלא העלו על דעתם תרחיש כזה. מאמין שמעכשיו לא ייתנו סעיפי שחרור שאפשר להפעיל מחוץ למועדי העברות של ישראל אבל זה מאוחר מדי.

אגב גם ספורי לא מרוויח אצלכם סכומים דמיוניים והיה אפשר לעשות הרבה יותר מאמץ כדי להשאיר אותו. במקום זה פוצצו את המו"מ על ההתחלה והלכו להרפתקאה מיותרת(לכל הצדדים) עם בוזגלו. פשוט כי הם מנהלים גרועים בלי עין מקצועית ובלי ההבנה הבסיסית שהמשכיות זה חשוב למועדון כדורגל.

abcd אוהב/ת את זה.
  12. Raulito Madridista

לפי הדיווחים רוסה 'הביא' הצעה של מיליון יורו לשנה וחצי או משהו כזה, כלומר גם מיטש ואלונה ושחר לא היו יכולים להשאיר אותו. להסכים שסעיף שחרור כזה רלוונטי בחורף זו שערורייה, מילא זה היה קורה בקיץ. אני זוכר אגב איך מוני הראל שם תג מחיר לאליניב ברדה של 60 אלף דולר(!) ואמר שהוא מודה עד כמה הוא יצא אידיוט - 'לא חשבתי'.
    כשהביאו את בוזגלו אני בטוח שהניסנובים חשבו על האינסטגרם והשיווק והבאז וכן הלאה ושילדים יקנו מנוי בגללו, כדורגל לא היה בראש מעייניהם. בכל מקרה לדעתי אנחנו 'פגענו בו' יותר מלהיפך. לגבי ספורי - עליו עוד הרווחנו מחיר סביר, רציתי שיישאר אבל אני משוכנע שהוא לא היה מסוגל לשחזר את היכולת שלו מהעונה עם קובי רפואה וגם בה הוא התעורר בעיקר בפלייאוף שהיה חסר חשיבות.

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

כשאתה רוצה לשלם שכר נמוך, אתה לא יכול להציב תנאים אחרת רוסה היה אומר תודה אבל לא תודה ולא חותם אצלכם בקיץ.
    כמו שכתבתי, אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, ברגע שאתה משלם שכר נמוך אז השחקן יחפש את קרש הקפיצה לשכר גבוה יותר, או בעזרת הצגת יכולת טובה וקבלת חוזה משודרג אצלך או באמצעות קבוצה אחרת, ככה זה עובד.
    זאת התנהלות שמתאימה יותר להפועל חדרה מאשר להפועל תל אביב.

נ.ב
    גם המכירה של ספורי זה הכל בגלל הגישה של ההנהלה שלכם.
    בכל הפרסומים בתקשורת דיברו לא רק על הסכום שקיבלתם עבורו אלא שבמועודן גם מציינים שהשכר של ספורי נחסך.
    הצורה שבה ההנהלה שלכם מסתכלת על הדברים היא לא נכונה במהות שלה.

14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם אין לשחקן סעיף יציאה, הכוח הוא אצל הקבוצה.
    למה אצלנו לא היו פרסומים שקבוצת 'אל נאסר' מדובאי רוצה את ספורי ומוכנה לשלם לו מיליון יורו בחוזה לשלוש שנים (ועוד 1.5 מיליון יורו לנו)?
    במועדון הבהירו שאין כוונה למכור במהלך העונה ולכן זה לא רלוונטי.
    אם היה סעיף שחרור לספורי נראה לך שהוא היה היום אצלנו? היה עובר בלי לחשוב פעמיים.
    אם לרוסה לא היה סעיף שחרור הוא היה אומר לקבוצה מסין תודה רבה אבל הקבוצה לא מוכנה לשחרר אותי במהלך העונה, תחזרו אלי בקיץ.

15. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש הבדל בין סעיף שחרור נמוך לבין מצב שיכולים לקחת לך שחקן מפתח באמצע העונה, מחוץ לחלון העברות, ולחרב לך אותה. לגמרי מתבקש שאם נותנים סעיף שחרור אז להגביל אותו לתוך חלון ההעברות הישראלי, ואם רוסה לא היה מסכים לתנאי הזה אז כבר עדיף לא להחתים אותו מאשר המצב עכשיו שבשיא מאבקי הפלייאוף אנחנו צריכים לעלות עם עידן ורד/שחקני נוער.

אבל אין ספק שבסוף הכל סימפטומים של הנהלה גרועה שכל מה שהיא רואה לנגד אליה זה רווח כלכלי בטווח הקצר. בכל זאת מאיפשהו צריך להגיע הכסף לבוזגלו, עאבד ושאר הבוררויות שצמד האחים מכניס את המועדון אליהן עם הניהול המבריק שלו.

מצב נושא:
הנושא נעול.