הפועל ת"א 2019/20 - איצטדיון חדש, מאמן חדש, בעיות ישנות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י חייל שוקולד, ‏17/7/19.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Raulito Madridista

גביע יהיה חלום וגם ניצחון בדרבי, לפי הסדר הזה. מעניין אותי לראות אם להפועל יש אופק מקצועי איתו, נניח לנצל את המשבר בבאר שבע ולאיים בשנה הבאה על מקום רביעי, אם יגיע שחקן התקפה נורמלי, אם הוא רואה עין בעין עם הניסנובים.
    בכל מקרה חייב לומר שלאט לאט אני מקבל את הכאפה. גם אם הכדורגל יחזור אז זה יהיה בלי קהל (אפילו עד 2021) ומבחינתי כל ריגוש אפשרי הולך לפח. מה זה שווה חצי גמר גביע שאני מחכה לו מ-2012 אם אני אראה בטלוויזיה, כנ"ל דרבי, כמה חיכיתי לפלייאוף עליון. כאילו אין תלונות לאף אחד, זה מה יש, סתם עצוב.

2. Telkiyski Member

ספירובסקי שוחרר.
    נראה שביקש להשתחרר אחרי שנולד לו בן.

איזה באסה.

3. alexshw Member

נראה לי אתם באים במוד טיול לפליי אוף, אם אכן יקרה. אין לכם על מה לשחק.

4. קשר שמאלי Member

יש להם עד 3 שחקנים בעמדה שלו. אנחנו למשחק מולם נופיע בלי שום קשר מרכז שדה טבעי

נערך לאחרונה ב: ‏15/4/20
  5. Telkiyski Member

אין לנו אף קשר אמצע שמסוגל לאיים על השער ולתת גול.
    לא אייזן, לא בואטנג (למרות הגול שכבש מול רעננה במשחק האחרון), לא רך כהן.

6. Raulito Madridista

סיפק בישול גדול אחרי דקה וחצי בישראל (לפירסמן במחזור השני נגד סקציה נס ציונה), קלינגר אמנם לקח אותו כשעיר לעזאזל נגד נתניה אבל הוא לא הוריד את הראש וזה נתן את הדחיפה לכל הקבוצה. זר הרבה יותר טוב ממה שהורגלנו אליו בשנים האחרונות, היה צריך לשחק תמיד בעמדה קדמית יותר. אחלה סיומת (גולאסו נגד רעננה), מצטרף יפה מאחורה. קצת איטי מדי עבור קבוצה טובה יותר בישראל. זה מאכזב אבל מי יודע מתי הכדורגל כאן יחזור ועם כמה שאנחנו אוהבים כדורגל המשפחה חשובה יותר ואפשר להבין אותו.
    כרגע האופציות הן לשחק עם אלטמן בעמדה אחורית יותר כדי שייגע בכדור, אולי לשלב בחזרה את בואטנג שקצת התפספס ברצף שלנו, או את האיש והאינסטגרם מאור בוזגלו.

7. Raulito Madridista

https://scontent.fhfa2-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/93092539_2896844503745149_4597258888272674816_n.Xxx?_nc_cat=104&_nc_sid=110474&_nc_ohc=rYHqzTpZFpAAX9JPlDY&_nc_ht=scontent.fhfa2-2.fna&oh=b4fd3f82be60991eb72f3829e0373b95&oe=5EBEAAC6

"דימיטאר טלקיסקי, דימיטאר. דימיטאר לאורך כל הדרך"| הקשר הבולגרי האהוב שכבש את השערים הבלתי נשכחים נגד מכבי תל אביב בדרבי מהאוויר ונגד בית"ר בהקפצה ב-2007/08, ועזר לנו להישאר בליגה - התארח בלייב בעמוד הפייסבוק של האוהדים.

אני זוכר איך תפסתי את הראש אחרי הגול שלו בדרבי, אמרתי לעצמי שאני מרגיש בברנבאו ולא בבלומפילד. כמה צחקתי על אוהדי בית"ר אחרי שלקח את אלברמן לטיול, גל עשה הכל כדי להפיל אותו לריצפה ולא הצליח. טלקיסקי כולו אדיש ונראה מנומנם, אבל כבר במחצית הראשונה שלו פה בארץ נגד הפועל כפר סבא ביום שבת ההוא ב-15:00 (הפסדנו 2:1 אגב) - ראינו שהוא שחקן-שחקן, שהוא הגיע לכאן בטעות. החייה את כנף ימין עם קנדה. כבש חמישה שערים בעונה הראשונה ולאחר מכן כשבנינו קבוצה חזקה יותר איבד את מקומו לסירוגין, כבר היה ורמוט, זהבי פרץ לאט לאט, בן לוז דחק אותו הצידה, כמובן לאלה. מרגיש לי שאם ב-2008/09 היה עומד בציפיות ונותן קצת יותר אז היינו לוקחים אליפות.
    הוא שיחק בסך הכל 50 משחקי ליגה בהפועל ואני מחשיב אותו לאחד הזרים הטובים ביותר שראיתי (אני כותב דברים דומים גם על נמניה ווצ'יצ'ביץ' למרות שהוא עוד נפצע אחרי שלושה חודשים). וכן עצם זה שהוא הגיע בתקופה כזו מחורבת זה "מרים לו". זה לא שהוא היה עוד אחד מכוכבי הדאבל הנוצצים, אלא היה השחקן הכי טוב בקבוצה. געגועים אפילו להפועל של אז 2007/08 [אחרי שגוטמן בא].

8. Telkiyski Member

הגול הראשון של טלקיסקי בדרבי הוא לדעתי השער היפה והאסתטי ביותר שהובקע בדרבים אי פעם.

9. alexshw Member

אגב טלקייסקי וחברו לאותה קבוצה טופוזקוב אגדות של ממש בלבסקי סופיה.
    טופוזקוב חמישי בהופעות וטלקייסקי שמיני. במפעלים אירופיים ראשון ושני. לא פלא שבארץ הם הצליחו.
    טלקייסקי גם שיחק מעט באמקר הרוסית, אך ללא הצלחה.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Telkiyski אוהב/ת את זה.
  10. Raulito Madridista

הקבוצה הבאה שלו הייתה הפועל רמת גן, בארץ כמובן, ירידה תלולה הייתי אומר. כן היה לו מקום בקבוצה דרג ב', כזו שמתיימרת להגיע לפלייאוף. בקבוצה של הדאבל לא היה לו מקום כי ביצענו רכש היסטרי אבל אני זוכר שבקיץ הצטערתי על זה. בעונה השנייה הוא באמת היה הרבה פחות טוב כמו שאמרתי, אולי הציפיות הפריעו, אולי כמו שחלק חושבים, כפי שקרה להרבה זרים אחרים - פתח מעולה, הוכיח את עצמו, ראה שהוא מעל הליגה ואז הרשה לעצמו להוריד רגל מהגז, אולי היה חייב להיות שחקן מוביל כדי להצליח, למרות שבשלבי ההכרעה של העונה (08/09) גוטמן כדי החזיר אותו להיות באנקר גדול ב-11 וזה לא עזר. הוא פתח בהרכב והשלים 90 דקות בשמונה מעשרת מחזורי הליגה האחרונים.

מילה על טופוזאקוב כי גם לו מגיע - שחקן שתפס מנהיגות מהרגע הראשון, לא מהיר או משהו אבל מאוד חכם. זוכר לו את הבישול בדרבי לפאביו ג'וניור פריירה. פה ושם שיחק כמגן ימני כדי לנצל את משחק הראש שלו, כשגוטמן רצה להיות קצת הגנתי יותר.

אבל הצרה הגדולה ביותר לגבי 2008/09 זה כנראה מה שקרה ליבואה, מותה של אימו. הוא בישל שניים למהראן לאלה נגד בית"ר ירושלים אבל לא היה אותו שחקן. לא נתן גול בסיבוב השלישי. גם הפציעה של אבוטבול שגמר את העונה ריסקה אותנו. ההפסד ההוא בקריית אליעזר ביום שיניב קטן נראה כמו ליאו מסי זה אחד המשחקים שהכי הייתי רוצה "לשחק שוב".

11. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

הסיבה ששחקנים כאלה הגיעו להפועל באותו ינואר הייתה שלבסקי נכנסו לקשיים כלכליים ועשו מכירת חיסול. זוכר שהיה אמור להגיע איתם עוד חלוץ שבסוף חתם בטורקיה ונתן שם מספרים.

הוא סיפר בלייב בפייסבוק שהוא מאמן את הנוער של לבסקי, וטופוזאקוב עוזר מאמן בנבחרת בולגריה.

alexshw אוהב/ת את זה.
  12. alexshw Member

דווקא אחרי עונה בליגת האלופות? מוזר. אולי שחיתות.

13. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

ממש לא בטוח בזה אבל נראה לי שהייתי במשחק בטדי בו טלקיסקי כבש נגדנו גול יפה גם במדי הפועל ר"ג(או שאני מתבלבל עם שחקן אחר).

עריכה:

מתברר שזכרתי כמעט נכון והוא כבש בבעיטה חופשית(חשבתי שער שדה) ובתקציר רואים גם שהרוש הוציא לו עוד גול מהחיבור, אולי בגלל זה הבלבול. יבואה שהוזכר גם נכח במשחק עם 2 בישולים, אלבארס שהוזכר בדיון של בית"ר גם שיחק ככל הנראה בעונה האחרונה שלו אצלנו.

חייל שוקולד ו-Telkiyski אוהבים את זה.
  14. Raulito Madridista

https://img.wcdn.co.il/f_auto,w_700/1/3/8/9/1389636-46.Xxx

עוד קצת נוסטלגיה והפעם "כשהפועל תל אביב חזרה לחיים" - אלי כהן השריף משחזר ל-"וואלה ספורט" את עונת 1997/98, איך קבוצה שבקושי היה לה סגל בקיץ הצליחה להתחרות על אליפות מול בית"ר ירושלים הסופר-מוכשרת, עד שבא משחק השרוכים (למען ההגינות נספר שהפועל הפסידה לה פעמיים במשחקי העונה). שלום תקווה כגורם העיקרי - איך עזרו לו להימנע מפציעות, צירופם של אסי דומב ובהמשך סבסטיאן סימרוטיץ', ההתעוררות של הקהל, עונה עם 16 ספיגות בלבד.

אחלה נוסטלגייה קיבלתי כאן כאחד שאוהד בערך מ-1999/00, עונת הדאבל. הדרבי ההוא נגד מכבי שנגמר 0:3 הוא אחד שמדברים עליו הרבה אפילו היום. מחכה לראות את הפועל עושה עוד עונת אנדרדוג נפלאה כזו. זו כנראה ההנהלה הכי טובה שהייתה לנו, שלב אחר שלב בנו אימפריה, בחרו תמיד במאמנים נכונים.

15. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

מצב נושא:
הנושא נעול.