אני גם שמעתי את סטיגמת "מילאנו המכוערת", וחייב לומר שרוב האיטלקים שפגשתי אמרו שהם מתעבים את העיר עד עמקי נשמתם, אבל אני נהניתי שם. אחלה עיר ועוד יותר אחלה כדורגל :aaa021:
עיר מדהימה. אתרים מדהימים, אנשים נחמדים וכמובן הקבוצה שלי. יניב עדיין מתגעגע בטירוף למילאנו ואיטליה. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx
הנה יש לי רעיון בשבילך לארוחת ערב...אומנם לא משהו מהיר,אבל פשוט... קח תבנית חסינה חום לפשטידות,עוגות שאמא שעושה,במקרה שלי לקחתי לקחתי תבנית חומה מקרמיקה. תניח ותפזר פרוסות בצל,עגבניה וגבינת פטה מלוחה,בעיקרון זה יכול להיות עוד כמה ירקות: פלפלים בצבעים שונים,גזר וגם חצילים...אבל פה מה שכיף שאנחנו חופשיים לרעיונות... תתבל קצת בטימין,תערובת זעתר,סומק,פלפל,גם אתה חופשי אבל תיזהר מכמות יתר,הכל במידה. לבסוף תשבור כמה ביצים,שנים שלושה,תלוי כמה אוכלים,תכניס לתנור בחום מאוד גבוה בגריל. זה צריך להיות מוכן בעשרים-שלושים דקות,אבל תסתכל,כי מה שחשוב הביצים יהיו עשויות. קח לחם קלוי טוב,כמו צ'אבטה או לחם כפרי אחר ותתחיל לקרוע ולהתנפל על התבנית...
כן,בסוף תהיה מין שקשוקה משודרגת כזאת בתנור עם ירקות וגבינה חמה ומותכת למטה,כמו פטה.רק אם אתם מכניסים גבינה לא מלוחה, אז לשכוח מלח. שאלות?
שיפור למתכון: להכניס לתנור קודם ללא הביצים, ולהגיע רק עד המצב שהירקות הם במצב כמו אנטיפסטי, ורק אז להכניס את הביצים, ולהוציא כשהן עדיין במצב כמו ביצי עין - זה לדעתי יותר טעים ככה, שהחלמון נשפך על הירקות במגע עם החלה.... חלה קלועה, אפילו מתוקה, זה מתבקש, וכמובן קפה טוב ! בתיאבון ! בית"רי, חולה על ביצי עין, מקושקשות, וחביתות ירק.
אבל ככה זה לוקח יותר זמן לביצים להתבשל ואני לא אוהב לאכול ביצים שהם עשויות או מבושלות למחצה,אבל איך שאתה אוהב...
יואב: כשהחלמונים מתקשים - הם פחות טעימים, לדעתי. בהצעה שלי - תוך חמש דקות הביצים מוכנות. תנסה בשתי השיטות, ותבוא אז לספר... את הירקות החתוכים צריך לעטוף בקצת שמן זית - אז פשוט לשים כף שמן , לערבב את הירקות, וככה הם מקבלים ציפוי דק של שמן , וגם לא נדבקים לתבנית. עוד שיפור שחוסך עצבים: תבנית חד פעמית מדף אלומיניום - וחסל סדר רחיצת תבניות סרבניות אחרי האוכל...( מצויין לעצלנים )
גם מצויין,העיקר הוא הרעיון להכניס לתנור תערובת של ירקות וביצים שיוצאת כמין שקשוקה,זה הכל,אנחנו לא עושים דוקטורט על מנות מופלצות ממסעדות יוקרה צרפתיות. טוב,בגלל שיש פה כמה חובבי תרבות מרכז אסיה,ביקרתי בכמה מסעדות בארץ,ע"י המלצות של מגזין מפה. לפני כמה חודשים אני זוכר את ההכרה עם האוכל הבוכרי במסעדת סמרקנד באור יהודה שמוצפת בקובה ואורז עיראקי. אוכל מצוין,גם לפני כמה ימים שקמתי מאוחר אחר הצהריים,ולא היה לי כוח להכין משהו בדקתי המלצות במפה. ומצאתי פה קרוב ליד כפר סבא,מרחק רבע שעה נסיעה את מסעדת אוזבקיסטן: זה באמצע השוק,אבל שבאנו אבא שלי אמר שיצאנו מהמכונית שהמקום הזה לא נראה לו סימפטי... בעיקר נכנסים למסעדה יש בה שלטים ברוסית,למרות שאני יכול קצת לקרוא כתב קירילי. פתאום אני רואה על החמוצים {אגב,טובים} צבע מוזר,מסתבר שזה התאורה בצבע ירוק-ורוד. מה שחשוב שיש תפריט בעברית,הכיסונים והאושפלאו טובים,וגם מרק השורפה.כיף להכיר דברים אותנטים וטובים.
מה אכלת כלב?צב?חתולה חמודה?ולא איזה אגרול עייף ואיטריות צהובות מעאפנות... זה כל הקטע האותנטיות,כי אנשים כמונו במערב שמושפעים מהאוכל האמריקאי-סיני וחושבים שהוא סיני וזה אותו האוכל שאוכלים במזרח. אותו דבר עם כל אוכל,כמו עם הפיצה שהתעצבנתי שאף אחד לא יודע מה זה פיצה נאפוליטנית אמיתית... גם כמו מסעדות מזרחיות,אנחנו חושבים שזה אוכל ערבי,אבל בעצם אוכל ערבי באיזור שלנו זה בעיקר: מע'לובה,מנסף,מלוחיה...דברים שלא מוכרים לנו כל-כך כמו חומוס-צ'יפס-סלט-שיפודים... שאלות?
הרגת אותי יקח לי שעות להכין את זה אני מניח http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx חוץ מזה שאני צריך לקפוץ לסופרמרקט לקרות את כל הגבינה המיוחדת הזאת ועוד כמה מצרכים. תעזוב אני אסביר לך לאיזה ארוחת ערב אני מתכוון במפגש הבא.
ידעתי שזה אותנטי לפי העובדה שמהגרים אחרים אכלו שם, אבל הזמנתי רק את מה שהמלצרית החביבה הסבירה לי ממה בדיוק הוא עשוי. גיא, רק אוכל קונבנציונלי.