הפרמייר ליג, מח' 22: דייץ' בבכורה מול המוליכה, המנצ'סטריות פוגשות אותן יריבות בליגה אחרי זמן קצר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י alexshw, ‏3/2/23.

1. DRORIKO Member

שאני אזכיר לך את ההתרגשות בפורום כשואן דייק חתם? :) קלופ מאמן נהדר. קוסם הוא לא. אז נכון שהוא היחיד שאמרה ג'אן נראה תחתיו כמו שחקן כדורגל אבל מצד שני הוא גם לא זיהה את האיכויות של לואיס אלברטו(שחקן ב-10 רמות יותר טוב מכל הקשרים שלכם)

2. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע איך הולכת אצלך הסמנטיקה בין נהדר לבין קוסם. נשמע כמו דיון עקר ממילא. אולי אנחנו בכלל מדברים על אותו דבר.

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  3. avdz7 Member

יכול להיות שלא זיהה, וגם יכול להיות שזיהה בו משהו שלא יתאים לסגנון משחק שהוא רוצה להנחיל (בין אם זה מבחינת האופי של השחקן או הסגנון משחק שלו).

oranfu ו-Liverpool-Forever אוהבים את זה.
  4. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אף מאמן אינו קוסם, אבל מי שמזהה בשחקנים יכולת להתעלות לרמות גבוהות יותר מאלו שהם משחקים בהם, לחבר אותם לתלכיד מעולה ולעשות זאת שוב ושוב, ועוד ביותר מקבוצה אחת, הוא מאמן מצוין.

במה שקלופ הצליח לעשות לאורך הקריירה אין שום דבר מובן מאליו, משהו שברור שמאמן טוב צריך לעשות, לא בדורטמונד ולא בליברפול.

5. DRORIKO Member

תראה פעם גם אני הערצתי מאמנים. כמו רוב האוהדים גם אני ייחסתי להם כוחות שאין להם. ותכלס יותר מגניב להעריץ מאמן מאשר שחקן, זה מוציא אותך נורא מיוחדג' כזה בעיני החבר'ה. גם התקשורת אוהבת לבנות אותם כביג סטארס כי זה מוכר. אבל האמת שהכח של מאמן הוא מאד מוגבל. קודם זה השחקנים, אחרי זה השופטים ורק אחרי זה מגיעה "טביעת האצבע" של המאמן. קוסם זה אחד שיודע לבנות יש מאין. קלופ לקח בסיס שהיה איכותי מאד וידע לתעל אותו לתארים, שאפו והכל, בלי ציניות, אבל הוא לא לקח אליפות וצ'מפיונס עם הסגל של אברטון. ועדיין קבוצה עשירה מליברפול ועם סגל טוב יותר לקחה 4 אליפויות ב-5 שנים אחרונות. כדורגל זה הרבה פחות סרט של וולט דיסני ממה שהיינו רוצים שהוא יהיה.

6. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מעריץ אף אחד.
    אני אוהד ליברפול.
    אני יודע להגיד לך שלפני קלופ נראנו כמו אפסים כמעט בכל העונות שאני רואה את המועדון.
    הוא הגיע והפסקנו להיות אפסים, הפכנו לקבוצה טופ 2-3 באירופה מדי עונה.
    תוציא מזה איזה שורה תחתונה שבא לך.
    על התקציבים שהוא קיבל כבר חפרנו פה למוות אתה יכול ללכת להשוות כמה כסף הוא הוציא וכמה היריבות שלו.
    Comparing Man Utd and Liverpool's net spend since Klopp's arrival in 2015
    הנה למשל.

Scouser Tommy ו-oranfu אוהבים את זה.
  7. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

״קלופ לקח בסיס איכותי מאוד ותיעל אותו לתארים״ זה משפט חסר כל קשר למציאות.

8. DRORIKO Member

סלאח לא היה שחקן איכותי לפני ליברפול? ואן דייק זה לא היה שחקן שכל אוהד ליברפול רצה אותו שנה לפני שהגיע? אליסון לא היה איכותי לפני ליברפול? פאביניו במונאקו? פירמינו? זה לא או גלקטיקוס כמו פריס סן ז'רמן או מכונת סקאוטינג כמו נאפולי. יש גם באמצע.

9. oranfu Member

אף אחד מהם, אולי למעט אליסון, לא הגיע כרכש שהיתה תמימות דעים לגביו.

סלאח - הדעה הרווחת היתה שמדובר בשחקן שנכשל בצ'לסי.
    ואן-דייק - כולם כמעט טענו שמדובר במחיר מוגזם ושהוא לא עד כדי כך טוב. האוהדים היו בטירוף עליו אבל הדעה הרווחת היתה שונה. זכור איך עיתונאים בכלל טענו שהוא לא יהיה שחקן הרכב בסיטי שרצתה אותו...
    פאביניו נחשב שחקן מצוין.
    פירמינו? זכור לי שבזמנו הרבה מאוד צחקו שהבאנו אותו בזמן שממפיס הולך ליונייטד...
    מאנה היה שחקן לא יציב מסאות'המפטון.
    רוברטסון היה מגן אלמוני שירד ליגה עם האל.
    טרנט היה ילד מהנוער.
    הנדרסון זה שחקן שרגע לפני פולהאם סירבו לקבל אותו בטרייד על קלינט דמפסי.
    ווינאלדום נחשב לשחקן התקפי מוכשר.
    גומז בלם צעיר שהגיע בכלום כסף מהליגה השנייה והיה אחרי פציעה קשה.
    מאטיפ בוסמן מקבוצת אמצע טבלה בגרמניה, לא בדיוק היתה עליו תחרות עד כמה שזכור לי.
    מילנר היה שחקן בקצה הסגל של סיטי.

לתת לי את לואיס אלברטו כדוגמה, נו באמת.
    עם כל הכבוד לו, הוא לא מתאים לכדורגל של קלופ.

הוא עבד עם שחקנים מצוינים, אבל לא טופ עולמי כמו שהפכו תחתיו.
    והוא הצליח לבנות את הסגל הזה בלי שוגר דדי שמממן לו כל גחמה.
    הוא קיבל לידיים שלו סגל של קבוצת אמצע טבלה בליגה, לא יותר מזה.
    מה שהוא עשה מהמועדון הזה זה לא יאומן. מי שמבחוץ יכול לזלזל אבל כמי שחי את זה כבר עשורים אין לי צל של ספק שהוא מאמן היסטורי ומה שהוא עשה אף אחד אחר לא יכול היה לעשות.
    הוא שינה את המועדון הזה מקצה לקצה. כשהגיע הוא אמר שהמטרה שלו להפוך את האוהדים מספקנים למאמינים וזאת אולי נשמעת סיסמה אבל זה בדיוק ככה. לא היה מועדון יותר כושל ומתוסבך באירופה, עם היסטוריה אדירה והווה ועתיד עגומים שקורעים כל הזמן תחת הציפיות הלא ריאליות.

10. SoD Member

אני מסכים שהעבודה של קלופ בליברפול זאת עבודת האימון הטובה ביותר שנראתה לפחות בעשור האחרון של הכדורגל.
    תוצאות לא מטורפות בהנתן התקציב ונקודת ההתחלה.

Liverpool-Forever ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  11. Sir Alex Las' Killa

אין צורך לזרוע מלח על הפצעים של אוהדי ליברפול. קלופ ללא ספק אחד המאמנים הטובים בעולם.

מה שכן, העונה הוא מתנהג מוזר; החל משפת גוף של פיהוקים ואדישות עד להחלטות תמוהות.
    מה שהוא עושה לנונייס מזכיר את מה שמוריניו עשה בזמנו להנריק מיקטאריאן - שילם עליו המון כסף, ובסוף ספסל אותו איזה חצי עונה.

נערך לאחרונה ב: ‏6/2/23
    Sir Alex Ferguson, Liverpool-Forever ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  12. DRORIKO Member

אז מי שאמר את זה הוא דביל. בין צ'לסי לליברפול עברו שנתיים וחצי שבהם הוא התפתח כשחקן. מי שעקב אחריו בסריה א' יודע. קלופ לא קוסם אבל למזלכם הוא מבין בכדורגל יותר מהטרולים באינטרנט אז הוא הביא אותו.

לגבי שאר השמות
    ואן דייק-אני זוכר טוב מאד כמה השתוקקתם לבואו. אני אמנם זקן אבל הזיכרון שלי לא נדפק עד עד כדי כך.
    פירמינו-היה אחד השחקנים הטובים בבונדסליגה. הרכש הכי יקר שיצא מהליגה עד אותו זמן. אז לא בדיוק הבאתם איזה אלמוני
    רוברטסון-אכן היה נובאדי לפני ליברפול, אבל בעצמי ציינתי אותו כיוצא מן הכלל.
    הנדרסון-היה נגר גם בתקופת השיא, פשוט קלופ ידעה להתאים אותו לשיטה. גם בדורטמונד היה לו אחד כזה, הפולני ההוא ברח לי השם שלו.
    טרנט- ריספקט. 99 אחוז מהמאמנים היו שולחים אותו להשאלה. קלופ האמין בו למרות כל הביקורות והרוויח אותו בענק. שאפו.

בשורה התחתונה קלופ מאמן גדול, מסכים שטוב (בהרבה) מזה שקדם לו, כל מה שניסיתי להגיד זה שאין קוסמים בכדורגל, ואתה תלוי סגל ועוד כל מיני משתנים. אני כן חושב שיש כדורגלנים קוסמים. תשים בסגל הנוכחי של ווסטהאם את קלופ והוא אולי יביא לך עוד 5 נקודות. תשים שם את דה בריינה והוא יביא לך עוד 20.

13. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

תראה לי מישהו שאמר אצלכם שסלאח יהפוך לאחד השחקנים הטובים בעולם.
    הוא היה שחקן טוב באיטליה אבל להגיד שמישהו צפה את היכולת שהוא הציג זה לשכתב את ההיסטוריה.

ה"בסיס הטוב" הזה זה בסיס שהוא בנה בתקציב זעום לעומת היריבות שלו. קל להסתכל על, נניח, מאנה ולהגיד "היה לו את מאנה". אבל מאנה לא היה מאנה כשהוא נרכש. אי אפשר להפריד את זה מהעבודה שלו, זה חלק מהעניין.

השחקנים היחידים שבאמת היו מוצר מוגמר וקונצנזוס כשהם נרכשו היו אליסון, ואן דייק ופאביניו. כל השאר הגיעו במקסימום כשחקנים נחמדים אבל ממש לא כאלה שמישהו חשב באותה נקודת זמן שהם שחקנים לטופ של הטופ, לקבוצה שתתחרה על אליפות ולג"א.

oranfu ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  14. DRORIKO Member

זה לא סותר את מה שאמרתי, שהשחקנים הם הרבה לפני המאמן. לפני 20 שנה היתה לי שיחה עם דודו עזריה, מי שלימים יהפוך לסקאוט של באר שבע באליפויות שלה. וכבר אז הוא אמר לי ש-90 אחוז מהתפקיד של מאמן זה בקיץ כשהוא בונה את הסגל. הייתי בשוק כשהוא אמר לי את זה, איך הוא "מקטין" ככה את תפקיד המאמן. עם השנים התחלתי להפנים את מה שהוא אמר לי באותה שיחה. בסופו של דבר קלופ הגיע עם השיטת משחק שלו ודאג להביא את השחקנים שיבצעו את השיטה הזאת בצורה הכי טובה. אני לא מוריד מזה, זה מלאכת מחשבת והוא ראוי לכל פאונד שהוא מרוויח. אני רק אומר שכמו כל מאמן גם קלופ צריך את הכלים הנכונים כדי להוציא גם מעצמו את המיטב. אבל הוא לא יצליח לייצר יש מאין ולכן הוא לא קוסם, ובגלל זה כשהסגל שלו נמצא בדעיכה אין לו פתרונות.

15. oranfu Member

אה, סקאוט בליגה הישראלית שעבד בב"ש אמר שעיקר העבודה של המאמן זה לבנות את הסגל בקיץ?
    ספר לי עוד למה הכדורגל הישראלי כזה כושל.

golding ו-Clock End Stand אוהבים את זה.