הפרמייר ליג, מח' 26: ארסנל מארחת את ניוקאסל, בורנמות את סיטי, ליברפול עם בליץ על לוטון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י alexshw, ‏24/2/24.

1. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

מסכן דיאבי, לא ראה דקה מאז שקיי הכריז שכל הרכב בלעדיו הוא הרכב שני.

oranfu אוהב/ת את זה.
  2. WhitRM Member

x
    ספציפית במשחק הזה אין קשר להגנות באנגליה.
    ניוקאסל ניסתה לשחק הגנתי, אבל היא פשוט לא יודעת איך. השילוב של זה ביחד עם השילוב של ארסנל שמשחקת בבית זה מתכון להמון שערים.

בוא נתחיל בכך שתגדיר מי זה הטופ 4 באנגליה.

3. k_700 Member

שידוך ששווה לבדוק אם אתה ניוקאסל במצב הצבירה הנוכחי- קונטה.

4. MaxAaRons Member

מגיעים לישמעאלים המלוכלכים שקנו את ניוקאסל.
    אין רכש בלי למכור את גימארייש בקיץ :) ואולי עוד כוכב, יש לנו כבר זבל בדמות צלסי וסיטי ולא צריך עוד אשפה כזו בליגה.

לנושא -קבוצה שנראית כמו פח כל העונה הזו להוציא משחקים בודדים, ברור שהעונה הקודמת הייתה הבלחה עם הסגל קונפרנס ליג הזה.
    כל האלמירונים,גולינטונים,לונגסטאפים,וילסונים זה סגל שבהחלט יכול גם לרדת ליגה.
    כמו שאמר Ori8 שהוא ללא ספק גאון שגם כמובן צודק היום שההגנות פח.
    **גם אין תירוץ לניוקאסל כי כל הקבוצות העונה סבלו מפציעות קשות.
    אדי האו גם לא מנגר מספיק טוב ברמת ה"איך להגיב למשחק".

פרנסנאל מצוינת,אם לא רוצים לראות עוד אליפות של סיטי אז זה רק מהכיוון של הצרפתים.
    קודם כי הם קבוצה הרבה יותר טובה מסיטי, דבר שני יש לה את רייס שעושה עבודה של 3 שחקנים, רכש העונה באירופה בפער.
    ליברפול תפול בגלל סגל קצר +אין סיכוי שהשופטים לא יעשו משהו לגמור להם את המאבק.

5. k_700 Member

לא יודעת איך? זו הקבוצה עם המשחק ההגנתי השני הכי טוב באנגליה בעונה שעברה.
    דברים לא עובדים שם העונה מהרבה סיבות. אני מאמין שגם עלו על השטאנצים של רוב הסגל הבינוני הזה(בעיקר ביציאות שלהם דרך האגפים) וגם הפציעות שברו שם את האיזון בטיימינג שהכל הגיע במכה אחת+ ההשעיה של טונאלי.

זה כנראה חורץ את הגורל של אדי האו, שאני דווקא הייתי חושב כן לתת לו עוד עונה כי גם ככה הפרוייקט הזה רחוק כמה שנים מלהתחרות באמת בליגה.

מי הטופ 4? תסתכל בטבלה מי הקבוצות ההגנתיות הטובות בליגה מתחילת העונה, אלה הטופ 4 מבחינתי.

6. MaxAaRons Member

מה עם המנגר השני הטוב בעולם קיי?
    אם הוא לא מנצח את צלסקי הוא 4 או 5 מתחת לוילה.
    אבל האמת שהוא קיבל את התנאים הכי קשים לעבוד איתם +פציעות קשות.
    זה גם צריך לציין.

7. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

מצחיק כי גם אני מן הסתם חשבתי על הNBA והמסקנה שלי הפוכה. בעצם אולי לא הפוכה אבל רחוקה משלך.

קודם כל, אם אתה מדבר על תהליך ה"התרככות" של המשחק, הוא לא רק בפרמיירליג. זה גם בליגת האלופות וגם ברוב הליגות הגדולות האחרות. שנית, אני לא מרגיש שהרף לפאולים אבסולוטית נהיה נמוך יותר בהרבה כמו בNBA. לשמחתי עשיתי ליג פאס לאחרונה ואני ער בלילות וזמין לראות משחקים, ואין ספק בכלל שהרף לפאולים נהיה מביך ב80%-90% מהמשחקים. זה לא מאפשר משחק מגע בכלל ואני מסכים מאוד שזה מוגזם אם כי אני עדיין נהנה לצפות. בכדורגל התהליך הוא אחר בהקשרי הגנה והוא שהרף לצהובים ואדומים נמוך יותר, וכתלות בשופט הרף לפאולים נקבע. פאוסון לדוגמה שופט פרמיירליג שלרוב מאוד נותן לשחק, לא שורק כמעט בכלל על מגע של פלג גוף עליון נניח. אחרים לא ואני גם שונא את זה. אבל זה רחוק מאוד מהNBA כרגע, אני יכול להבין למה אתה חושב שהתהליך דומה אבל הפערים עצומים.

עוד דבר זה סגנון הגנה, יש הרבה דרכים לבנות מערך וסגנון הגנתי בכדורגל וזה שכיום הקבוצות המצליחות הן אלה שמשחקות בקו הגנה גבוה מאוד שמאפשר לחץ על היריבה - בהכרח גורם למשחקים להיות פרוצים יותר. כמו בכל דבר יש טרנדים וקלופ וגוארדיולה הובילו את הטרנד הזה בעשור האחרון וזה מאוד הגיוני שעוד מאמנים ולכן עוד קבוצות ישחקו ככה, אבל מה לעשות שלא כל בלם של קבוצת מרכז טבלה זה ואן דייק ולא כל שוער זה אליסון. להזכירך כבר 5 שנים מדברים על הקו הגנה של קלופ ובכלל על ההגנה של ליברפול, בזמן שמדובר בקבוצה אובראצ'יברית ברמה היסטורית שהייתה יושבת עם איזה 3 אליפויות אלמלא יש רמאים בצד השני. וגם הרמאים האלה שיחקו ככה הרי.

לכן בעיניי התחושה שלך בעיקר נוסטלגית, אני בנאדם שמאוד אוהב הגנה בספורט באופן כללי אבל צריך להבין שזה הכיוון שהכדורגל הולך אליו כרגע פשוט כי זה מה שעובד. היום מפרקים קבוצות שיורדות לבונקר ע"ע ניוקאסל היום ויש מעט מאוד כאלה שעושות את זה ברמה גבוהה, אולי רק אתלטיקו מדריד ואינטר (?). ומה אכפת לי בעצם?

נערך לאחרונה ב: ‏25/2/24
  8. k_700 Member

אתם מתעלמים מהפיל הגדול שבחדר.
    לכל 4 המוליכות יש הגנה ברמה גבוה מאוד העונה, מתחילת העונה.
    הגנות בטופ של אירופה.
    נו הקלישאה וזה, התקפות מנצחות משחקים, הגנות מנצחות אליפות.

אני לא זוכר מתי אגב היתה אלופה וסגנית בלי הגנה חזקה מאוד.
    ואם אתה חזק באנגליה אתה כנראה לפחות בטופ 4-5 של אירופה.

בספרד משחקים הרבה יותר טקטי ואני עדיין מתקשה לזהות שם איזה הגנות ELITE.
    מה שבטוח שאין בספרד את היצע הכשרון ההתקפי שיש בליגה הזאת(כן, כן בלינגהאם, וניסיוס מדהימים).

9. one united Member

מחזק! אבל זה הרבה יותר גרוע מזה - קבוצות ראו שזה מצליח ל 2!!!!!! קבוצות והחליטו להעתיק תוך כדי זלזול מדהים בנתון אחד-חומר השחקנים!!
    גם בסיטי וגם בליברפול יש שוער ולפחות 3 שחקני הגנה טכנים ולא לחוצים + קשרים דינמים ומוכשרים (בעיקר בסיטי) ו"המון" שחקני התקפה שהיכולת הטכנית שלהם בערך רמה מעל כולם (היום רק ארסנל כבר משתווה לשתיים הראשונות בכל הפרמטרים).
    ואז מה? מגיעים מאמנים שאומרים "יוווווווווו איזה יופי סיטי וליברפול לוחצים גבוה מתי שרק רוצים, גם אניייייייי רוצהההההה" - זה על גבול הפאתטי.
    מגדיל כמובן לעשות המאמן המהולל טן האח שבא עם שיטה מהבית במדינה שכל שיטה שהיה נוקט בה היה מצליח מול האין תחרותיות שיש שם, וכאילו אומר אני אעשה אותו דבר באנגליה, "תגיד לי השתגעת?"..........יותר מזה, גם שהוא רואה שההצלחות הנקודתיות באות לנו רק ממעברים ומתפרצות הוא ממשיך להתעקש כמו במשחק האחרון לשחק 85 דק מההגנה לאט לאט לאט , פשוט לא יאמן, אתה רואה שהדברים היחידים שמצליחים לך קשורים בכדורגל ישיר אז למההההה להתעקש?

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  10. WhitRM Member

אז למי יש הגנות יותר טובות מהטופ 4 באנגליה ב-5 הליגות הבכירות:
    1.אינטר
    2.ניס
    3.לברקוזן
    4.ריאל מדריד, יובה
    5.ריאל מדריד, יובה

זה הטופ 5 בעולם.

11. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

ניס? פוריל? אנחנו הולכים להתנהג כאילו ניס לא חוטפת לפחות פי 2 אם היא משחקת בפרמיירליג?

השאר פייר אינאף אבל שוב, זה מסתכל על הגנה בצורה דיי מיושנת. אם אני אומר לך שקבוצה x סופגת 30 גולים בעונה וקבוצה y סופגת 20 בעונה, אבל קבוצה x זוכה בכדור המון בחצי של היריבה ומבקיעה 10 גולים יותר בעונה בזכות זה. למי יש הגנה טובה יותר לx או לy?

12. Ori8 Member

אני מסכים עם חלק גדול מהדברים שלך ולא חושב שהיום המציאות ב-NBA זהה לזו שבפרמייר ליג אבל אני כן חושב שהתהליך ברור ואנגליה כן בדרך לשם, גם אם זה יקח עוד כמה שנים טובות.

יכול גם להיות שזה בגלל האיכות בהתקפה בליגה הזו לעומת איכות ההתקפות בשאר הליגות, אבל בסוף לי כצופה נייטרלי (שלא במשחקים של הקבוצה שאני אוהד) נמאס לראות משחקים בהן כל המשחק הוא התקפות חוף לחוף וכל התקפה היא אשכרה גול אופציונלי וכל משחק הוא אופציה לשבעה/שמונה שערים. זה לבוא לראות שואו ולא ספורט תחרותי אמיתי.

13. Rushie Member

עניין של טעם בסופו של דבר. אני מעדיף את מה שקורה היום בפרימיירליג על פני מה שהיה לפני 15 שנה כשמאמנים כמו מוריניו ובניטז היו נחשבים לשיא הקידמה והרבה משחקים היו נגמרים 0-0. אז הייתי יכול לטעון באותה מידה שבפרימיירליג אין התקפות ושבספורט אמור להיות איזשהו אלמנט מינימאלי של בידור.

נערך לאחרונה ב: ‏25/2/24
    oranfu ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  14. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

מקבל אבל עדיין לא הבנתי למה אתה כותב "באנגליה", אתה לא רואה את המגמה הזאת בליגות אחרות?

15. SerieA Il Capitano

באיטליה המגמה שאני רואה זה בעיקר הגנות חלשות מאד.

השער שיובנטוס הבקיעה כרגע למשל, כדור עומק מאד פשוט שמגיע לשחקן א׳, שמעביר לשחקן ב׳ שכובש. בין שחקן א׳ לשחקן ב׳, היה חור משוגע בהגנה. הגנה סבירה לא אמורה בכלל להגיע למצב הזה.

אבל מעבר לזה, רוב המאמנים היום באיטליה לא שמים דגש על הגנה חזקה כמו בעבר. יכול להיות שזה מכיוון שיש פחות כישרון או שהכדורגל השתנה. אבל מלבד אלגרי ואינזאגי, רוב המאמנים נותנים יותר דגש על ההתקפה (אני מסתכל למשל על מוטה, דה רוסי, סארי, גאספריני ופיולי).

קחו למשל את ההגנה של מילאן. לא טובה, בכל קנה מידה. ובכל זאת כמעט והעפילה מבית המוות בליגת האלופות ורק בגלל החמצות מזעזעות לא עברה.

ההגנות באיטליה שחזקות באמת הן רק של אינטר ויובנטוס. וגם זה בגלל תיאום של שנים (אינטר) או פשוט מאמן ששם על זה דגש (אלגרי).

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.