הפרמייר ליג, מח' 26: ארסנל מארחת את ניוקאסל, בורנמות את סיטי, ליברפול עם בליץ על לוטון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י alexshw, ‏24/2/24.

1. one united Member

יש עוד הבדדל מהותי בין הפרמיר ליג ו ה נבא, שאני חושב שלא נגעתם בו, ה נבא הוא גארבג' טיים כמעט עד הפלייאוף, דבר שבאמת מאפשר לשחקנים להיות פחות פיזיים ולמאמנים לשחק פחות הגנה וככה פחות לשחוק שחקנים, שמעתי לא מזמן את שחקני ממאימי בפרוש אומרים שהם נותנים לשחקנים מנוחה כי הם בטוחים שהם יכולים ללכת עד הסוף גם אם יסיימו 8 בסוף הליגה הסדירה.
    ...........בפרמייר ליג אין את הלוקסוס הזה, קבוצות יתנו לכוכבים לנוח יותר מידי, אז יאבדו נק' ולא יוכלו ללסגור את הפער כי אין פלייאוף.
    אני חושב שזו נקודה מרכזית מדוע ב נבא לא רואים הגנות/מלחמה רב הזמן ובליגה האנגלית האינטנסיביות פסיכית ועדות לכך כמות הפציעות הגדולה מאד לאורך השנה.

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  2. WhitRM Member

לא יודע כמה היא חוטפת אם היא משחקת בפריימרליג, פי 2 יותר או פי 1.5 יותר או אולי שער אחד יותר.

בנוגע לפסקה השנייה לא הבנתי מה אתה מנסה לשאול.

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  3. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מנסה להדגיש שהמונח "הגנה" לא מתייחס רק להגנה בשליש ההגנתי שלך, במיוחד בכדורגל של העשור האחרון. הגנה בכדורגל המודרני אומרת לחץ על כל המגרש וחלוצים וקשרים שעושים הגנה לפחות כמו הרביעייה/חמישייה הגנתית.

הדוגמה שניסיתי להמחיש היא שבעיניי, קבוצה אחת יכולה לספוג יותר מהשנייה לאורך עונה שלמה, וכביכול להיות בעלת הגנה חלשה יותר, אבל בעצם בבחינה עמוקה אתה תגלה שלצד זה שהיא סופגת יותר - היא גם כובשת יותר כתוצאה ממשחק לחץ גבוה ויעיל. אז אני שואל, אם יש קבוצה שעושה הגנה עמוקה ומנצחת נניח 1-0, ויש קבוצה אחרת שעושה הגנה גבוהה ומנצחת 5-2 כשהשערים שלה מגיעים מחטיפות באיזורים גבוהים במגרש - למי משתי הקבוצות האלה יש הגנה חזקה יותר?

אני לא בטוח שהתשובה בימינו היא בהכרח הקבוצה הראשונה.

oranfu ו-WhitRM אוהבים את זה.
  4. k_700 Member

חחחחח במקרה ניס זו הקבוצה שתפסתי הכי הרבה משחקים שלה מצרפת העונה.
    לא רק שהיא לא טופ 5 בעולם היא לא טופ 10 באנגליה עם ההגנה שלה.

כן, הם משחקים הגנתי, כן יש שם את העוזר ההוא שעבר עם דה זרבי פעם באיטליה.
    יש להם בדיוק שחקן הגנה אחד ברמה גבוהה(טודיבו וכשהיה מורחק התחילו גם התוצאות הרעות להגיע) ומגן שמאלי חביב.
    כשאתה אומר לי טופ 5 הגנה בעולם התנאי הראשון זה קודם כל שחקנים שמרכיבים הגנה כזאת שתוכל להראות ככה בכל ליגה בעולם.
    ניס באנגליה עם הקישור וההתקפה שלה זה משהו על גבול הברנלי.

שוט אאוט אדיר לאינאוס שחולבים שם את המקסימום עם הסגל הזה אבל זה בצרפת.
    עם כל הכבוד ויש הרבה כבוד.

אני לא מסכים שההגנה של לברקוזן טובה מההגנות של ארסנל, סיטי, ליברפול.
    כן יש להם שחקני הגנה איכותיים משל וילה, אולי שם יש פער קטן לטובת הגרמנים(יחד עם זאת, וילה עושה הגנה ברמת הטופ3-4 באנגליה מתחילת העונה).

לא מסכים לגבי יובה. יש להם את ברמר, כל השאר בינוניים.
    זו קבוצה שבקושי מחפשת להתקיף ולשחק עם הכדור באיטליה. זו בטח לא קבוצה איכותית או הגנתית ברמה גבוהה ועם מאמן שקיבל בראש ממכבי חיפה רק לפני שנה.

ריאל מדריד? אני לא כל כך עף מהמשחק ההגנתי שלה אבל כנראה עניין של טעם.
    כמובן שריאל מדריד זו קבוצה שתמיד יכולה ללכת על הכל מול כל יריבה ואף פעם אסור להספיד.
    אם תתן לי לבחור? אני לוקח את ההגנה של הטופ 3 הנוכחי באנגליה, אבל מסכים זה לא חח״ע במקרה הזה.

5. k_700 Member

יותר מפי 2.
    הם משחקים עם דאנטה כל העונה. אני לא יודע אם מישהו תפס משחק של הצב הזה שכבר ב2016 הראה סימני גסיסה מתקדמים.
    יש להם שוער בינוני, מגן שמאלי חביב(בארד) שהוא איטי ולא פיזי מספיק, בטח לאנגליה.
    לוטומבה שמשחק לרוב בימין זה נגר שיצא רע בהשוואות מול ואן ביסאקה.

הם משחקים מאוד הגנתי כי יש להם מאמן שמבין איך אפשר לנצל את השחקן ורבע שמסוגל לעשות התקפה(במתפרצות) בקבוצה הזאת וכמובן יש את טודיבו שהוא השחקן הגנה האיכותי היחיד שנותן שמיכה לקונוסים לידו.

אם כבר צרפת ושחקני הגנה אנדרייטד מאחורי פסז׳ אז לאנס(וגם ההגנה שלהם היא משהו ברמת התחתית של הליגה האנגלית).

6. k_700 Member

זה לא נכון השנה בכלל.
    מיאמי הם קבוצה יוצאת דופן בהיבט הזה(בעיקר בגלל ג׳ימי באטלר אגב), אבל לדעתי הם צפויים להפתעות בפליאוף הנוכחי.
    זה לא הולך להיות לה קל לעשות את זה בלי ביתיות כמו בעבר.
    הסיבה שמה שאתה כותב לא נכונה היא שהליגה כנראה הכי עמוסת כשרון שהייתה בעשור האחרון ואתה רואה קרבות קשים מאוד כמעט מהחודש הראשון(והעצימות של המשחקים כבר הולידו לא מעט פציעות קשות).
    מספיק לראות איך מדברים על קרב פליי אין בין הלייקרס לג״ס כמשהו שלא ראינו כדי להבין את רמת הג׳ונגל שהולכת שם עכשיו.
    בנוסף לזה הכניסו פורמט של משחקי גביע שלטעמי הלכו עוד כיוון קדימה העונה כדי להכניס עוד עניין ותחרותיות לעונה הרגילה(חוץ מהגמר כל משחק, שם נספר בעונה הרגילה).

השוני בין הnba לפריימרליג היא בעיקר נעוצה בהסכם הcba (שהולך להיות מחודש) בין הליגה לשחקנים.
    אין דבר כזה באנגליה.
    על יד אחת- זה שם קודם כל את הפנים של השחקן בפרונט. השחקן הוא המוצר וכשזו הגישה אתה מוליד פרנצ׳ייזים שהשחקן, הכוכב, הוא הכל.
    הקבוצה תבנה כמו שהוא רוצה, המאמנים יצטרכו לשרת אותו להיות מאולפים(או לא להיות).
    בפריימרליג בהחלט מטפחים את המוצר תוך השענות על שחקנים יקרים מהשמנה וסלתה שיש לטופ האירופאי להציע, אבל השחקן אף פעם לא היה במעמד או בפרונט כמו שהוא בnba.

בחירות לאולסטאר בnba מעבר לזה שזה מסמל אותך במעמד מסוים זה גם שווה המון כסף בחוזים וזה תקף גם לבחירות אישיות אחרות וכל הדיבור סביבן(למשל העונה יש הגבלה לכמות משחקים מסוימת שמאפשרת לך להבחר לmvp ולחמישיות השונות, רפרנס לכל הדיון שהיה סביב אמביד במשך חודשיים עד לניתוח). אין לזה שום משמעות בכדורגל האירופאי.
    אתה יכול להבחר 11 של השנה באירופה זה לא בהכרח יבטיח לך חוזה גדול בעונה הבאה, אתה גם יכול לא להבחר ולזכות בתארים ועדיין לקבל חוזה לא פרופרציונלי.

נערך לאחרונה ב: ‏25/2/24
  7. WhitRM Member

אני לא חולק עלייך שמשחק הגנה הוא לא רק של "השליש ההגנתי", אלא של כל הקבוצה החל מהלחץ שהחלוץ מפעיל.
    אבל אם אתה סופג כל משחק 2 שערים, אז מן הסתם שההגנה שלך היא לא כך טובה ואתה מסתמך על העובדה שההתקפה שלך עוצמתית שתבקיע יותר מהיריבה שלך כל משחק.
    הבעיה העיקרית עם קבוצות אשר משחקות על לחץ גבוה היא שלרוב הקבוצות האלו סגנון המשחק הזה לא מתאים וגורם לכך שהם סופגים המון שערים.
    בתור אוהד ריאל מדריד, אני אשמח לשחק כל שבוע מול קבוצות שעושות לחץ גבוהה.

אתה מוזמן לא להסכים, הכל בסדר.
    אבל לא הבנתי על סמך מה אתה בדיוק קובע כמה כל קבוצה הייתה סופגת אם היא הייתה משחקת בליגה האנגלית.
    רק ביום רביעי ראינו את ארסנל[ההתקפה השנייה הכי טובה באנגליה] נעצרת על 0 בעיטות למסגרת. אני אזכיר לך שאתה טענת שארסנל לוקחת את המשחק בהליכה וצפויה לדרוס.

רק להבין, אתה בעצם טוען שמשחק הגנה מתבסס על רק על טיב שחקני ההגנה?

8. k_700 Member

לחלוטין לא.
    צריך משחק הגנתי כלומר: צריך גם קישור אחורי איכותי, צריך סגנון ששם דגש על הבטים הגנתיים.

יחד עם זאת קבוצה שמשחקת בונקר ונמנעת מלהחזיק בכדור רק כי יש לה מגן שמאלי אפקטיבי למתפרצות ועל אותו אגף את ג׳רמי בוגה עם קופראן תוראם כ-8 בוקס טו בוקס שמאלי היא קבוצה שמתעלת את המשחק ההגנתי הזה כדי לצאת פעמיים-3 קדימה עם השלושה האלה במחצית ולנסות לגנוב שער.
    זה חביב, זה ברמה גבוהה בצרפת זה רחוק שנות אור מתיאורים של אחת מ-5 ההגנות האיכותיות באירופה.
    שים את הקבוצה הזאת באנגליה וזה לא יראה יותר טוב מפאלאס.

בחייאת, תראה משחקים שלהם לפני שאתה ממלמל שטויות.

אני לא חוזר בי ממילה שרשמתי על ארסנל ופורטו ובוא נהיה חכמים אחרי המשחק גומלין בלונדון.
    פורטו קבוצה בינונית מינוס השנה, ההגנה שלה מפילה אותה כמעט בכל שבוע שני בליגה של 3 וחצי קבוצות איכותיות.
    תפסה משחק משוגע מול ארסנל וניצחה בבית בשניה האחרונה.
    לונדון יהיה סיפור אחר.

9. WhitRM Member

@k_700

אוקי, היא בעצם יודעת לעשות הגנה אבל יש לה חרא של התקפה אז לכן היא מעדיפה להתבנקר ולנסות לגנוב גול.
    זה רק אומר שהיא לא מהנה לצפייה לצופה הנייטרלי.

לראות משחק כמו שאתה רואה משחקים - את הליגה הצרפתית, פורטוגלית, גרמנית, אנגלית...?

אין לך מה לחזור בך. טענת נבואה שהתבססה אך ורק על העובדה שארסנל היא קבוצה אנגלית שנותנת הצגות בפריימרליג אז החלטת שהיא תתן גם הצגה בדראגו.
    לא הייתי קורא לזה משחק משוגע, אלא הכנה טקטית מעולה.

10. k_700 Member

כן.
    אם אתה ממלמל משהו בבטחון כזה, רצוי שתראה באמת את הקבוצה שלא ראית משחק אחד בחיים שלך(בטח קראת נתון שניס לא ספגה באיזה תשעה משחקים רצופים בזמן הרצף ההוא לפני ההרחקה של טודיבו).

אבל בסדר, רשמנו, ניס היא אחת מחמשת ההגנות הטובות באירופה(למרות שאולי לא תסיים אפילו טופ 4 בצרפת) ופורטו השנה היא קבוצה משוגעת, הגנתית והתקפית כשארסנל היא סתם מטאטא שיורה באנגליה.
    רשמנו.

נתראה אחרי הגומלין.

11. WhitRM Member

זה שיש לה הגנה חזקה, זה לא סותר העובדה שיש לה התקפה נורא חלשה שלא מבקיעה הרבה שערים. בשביל לצבור כמה שיותר נקודות אתה לא צריך לספוג, אלא גם להבקיע שערים. אני אוהב שאתה מתעלם מכך שההתקפה שלהם היא ההתקפה השלישית הכי חלשה בליגה.

רשמת לעצמך משהו שאתה המצאת ואף אחד לא טען? יפה מאוד, זה קטע נפוץ אצלך.

מה נראה אחרי הגומלין בדיוק?
    את העובדה שארסנל תתפוצץ עלהיים כמו שקורה בכל מפגש של ארסנל-פורטו באנגליה?
    זה ידוע לכולם וזה הדבר הכי צפוי בעולם, זה מה שמתרחש בכל פעם שהם נפגשים כאשר ארסנל מארחת.

12. k_700 Member

טוב מיציתי.
    אתה מדרג את ההגנה של ניס(שלא ראית מעולם) לפני ההגנה של סיטי, ליברפול, ארסנל.
    לבריאות שיהיה לך.

13. WhitRM Member

זה מה שאני כתבתי.
    אבל אתה החלטת מה אני כן רואה ומה אני לא רואה, בנוסף על כך אתה קובע כיצד אני מדרג מה.
    אני מקווה כאשר אתה "מיציתי" אתה מתכוון לקטע שאתה קובע מה אחרים עושים.

14. k_700 Member

אממ לא, אתה דירגת את ניס כקבוצה עם הגנה טובה יותר מהגנה של הטופ 4 באנגליה.
    לא צריך להתקפל לי פה. זה נרשם, שפגטים באוויר לא יעזרו.
    נמשיך לעקוב אבל אחרי מעללי דאנטה בהשוואה לתפוקה של ואן דייק ורובן דיאז.
    נעדכן בהמשך. יום טוב.

15. WhitRM Member

תעדכן אותי שתצליח להוכיח שאני טועה, בדיוק כמו שפורטו הוכיחה לך שאתה טועה.

שאלתי אותך אם משחק הגנה נקבע רק על טיב שחקני ההגנה וזה מה שענית לי:
    עכשיו אתה כותב את זה
    אתה ממשיך לסתור את עצמך.