הפרמייר ליג, מח' 26: ארסנל מארחת את ניוקאסל, בורנמות את סיטי, ליברפול עם בליץ על לוטון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י alexshw, ‏24/2/24.

1. k_700 Member

כשתצליח*.

איפה כתבתי שארסנל תתן 20 אפס לפורטו בשני המפגשים?
    כתבתי שארסנל לא צריכה להתקשות בצמד מפגשים הזה.
    אתה יודע, יש עוד משחק בלונדון.
    ינצחו 3 או 4 אפס, אף אחד לא יזכור את המשחק בדרגאו(שגם בו ארסנל בעיקר לחצה אותם ושלטה בכדור).
    כדי שהמשוואה הזאת לא תתקיים אנחנו צריכים לראות את פורטו מציגה את אותו המשחק בלונדון ואז אולי אטעה.
    (ואגב, זה מפעל נוק אאוט ראינו כבר הפתעות גדולות מאלה).
    אם אטעה? אולי, ביג דיל.

אין לי מה להוכיח שאתה טועה עם ניס. אמרתי לך, לבריאות, אתה רשמית לא מבין את המשחק אם זה הדירוג שלך.
    אני אפילו נתתי לך הנחה, שאתה לא באמת ראית משחק של ניס אלא סתם התלהבת מהייפ של סטט׳ שרצות ברשת, רצפים וכדומה.
    אבל אם אתה מתעקש לציין שאתה עוקב ועדיין עומד על שלך שזו אחת מחמש ההגנות הטובות ביבשת ומדרג אותה מעל להגנות של ליברפול, סיטי וארסנל? תפאדל.

@Nigel de Jong , מה אתה אומר דאנטה טוב מסאליבה?
    תוכל לעזור לבחור?

2. WhitRM Member

זה מה שכתבת, לא היה שום שיוט ושום דבר דומה.
    שיוט =/ לא להתקשות.
    שמת לב שיש לך קטע מביך רצח שאתה קובע מה אני כותב ורואה?
    זה מוטיב חוזר אצלך וזה מביך רצח.

3. k_700 Member

שיוואו אני מביך אותך?
    אתה מובך בשבילי? איזה חמוד.

טוב, לא כתבת שניס היא אחת מ-5 ההגנות הטובות בעולם וטובה יותר מכל הגנה של קבוצה בטופ 4 של אנגליה.
    המצאתי את זה.

טוב ארסנל לא שייטה לנצחון על פורטו יאללה תתעלק על מישהו אחר.

עשיתי משהו טוב לאלוהים אם הוא מארגן לי כזה יום עם פורטו.
    אז ההגנה הבדיחה שלה, אחרי כל הקלישאות על ההכנות הטקטיות המדהימות, סופגת שער דקה 94 מג׳יל ויסנטה, בדרך לעוד מחזור של איבוד נקודות אופייני(אגב, גם בסיבוב הקודם שיחקה פח נגד אותה ג׳יל ויסנטה והייתה צריכה שער דקה 92 כדי לנצח, אז עוד היה לה תחת לא נורמלי).
    https://twitter.com/FootColic/status/1761846415582437838

פער 5 עם שני משחקים יותר מספורטינג, פער 9 מבנפיקה.
    עונת סיוטים. פפה אקינו עוד בוכה על הדשא אחרי השריקה.

נערך לאחרונה ב: ‏25/2/24
  4. oranfu Member

העלו פה נקודה שאסור להתעלם ממנה לדעתי כשמדברים על ההגנות\ספיגות בליגה האנגלית.
    זאת הפכה להיות ליגה סופר התקפית.
    ארסנל, ליברפול, סיטי, טוטנהאם וברייטון הן קבוצות שמשחקות עם קו הגנה מאוד גבוה (חלקן בצורה קיצונית), לוקחות ה-מ-ו-ן סיכונים בהנעת הכדור, שולחות מלא שחקנים קדימה אל מלפני הכדור.
    הן דוגמאות בולטות אבל זאת מגמה שיש בכדורגל האנגלי.

אני פחות עוקב אחרי כדורגל מליגות אחרות בזמן האחרון, אבל אני דיי בספק אם קבוצות אחרות ביבשת משחקות עד כדי כך התקפי כל הזמן.
    זה מביא תועלת, במיוחד לקבוצות היותר איכותיות והן מבקיעות בצרורות כי הן גם מאוד איכותיות וגם מאוד התקפיות, אבל לפעמים זה גם עולה להן בשערים "קלים" שהן סופגות.

בסוף יהיה מפגש ישיר בין האנגליות הבולטות לאחרות מהיבשת ונראה לי שלרוב האנגליות יהיו פייבוריטיות (אולי למעט מול ריאל, כי זאת ריאל).
    אם ההגנות שלהן כאלה גרועות ביחס ליבשת אני לא חושב שהן היו פייבוריטיות.

אגיד אפילו יותר מזה, הקבוצות האלה אולי לא יודעות לנעול את הרחבה לחלוטין כמו בימים ה"יפים" של מוריניו ובניטז (או של אלגרי ושות') אבל לדעתי הרבה הרבה יותר קשה לעשות הגנה עם 2 וחצי שחקנים על חצי מגרש בלחץ אגרסיבי מאשר כשיש 8 שחקנים מאחורי הכדור בשתי שורות של 4 ומי שמצליחה לעשות את זה בסגנון הראשון - ההגנה שלה יותר מרשימה אותי.

Clichy ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  5. k_700 Member

הקבוצות הכי חזקות באירופה הן הקבוצות שיכולות לשלב גם וגם.
    חסרות הופעות גדולות של סיטי באירופה מול הקבוצות הכי חזקות כשהם הגנו עם קו הגנה נמוך ועבדו כיחידה?
    זוכר את המשחק ההוא של דיאז בחצי גמר מול פסז׳ מהעונה הראשונה שלו?
    דקות ארוכות שלהם גם מול ריאל מדריד בשני המשחקים בשנה שעברה הם הגנו עם קו הגנה נמוך ונתנו שם הגנה ברמה הכי גבוהה שאפשר לדמיין.
    גם בחצי השני של הגמר מול אינטר הם נתנו הצצה לאיך נראית הגנה ברמה הכי גבוהה שיש עם קבוצה שלוחצת נמוך וקוי הגנה צפופים.

לא חסרות גם הופעות דומות של ליברפול במפעל הזה ואת הגמישות הזאת גם ארסנל של ארטטה מראה השנה כשבלא מעט משחקים הם לוחצים נמוך והורגים את היריבה בבילד אפ של נמוך ומתפרצות.

להציג לי פה תמונה שלברקוזן או ניס מדגדגות את ההגנות של הטופ של הליגה הזאת כשברור לכל מי שיש ראיה סבירה ומעט זרימה של חמצן למוח שהטופ 3 באנגליה זה הטופ 3 בהכל.
    במשחק הגנה, בשליטה של הקישור בהתקפה ובהגנה ובמשחק התקפי שיש אולי לעוד 2-3 קבוצות באירופה ביום טוב שלהן.
    אפשר לגחך ולצחוק מזה אבל גם השליטה הזאת מתורגמת לאירופה על פני כמה עונות(ומי רוצה להמר נגד זה שגם ארסנל נכנסת עכשיו לתקופה ארוכה של ריצה בצמרת האירופאית?).

6. EO11 בפה אליל היכל התהילה

דווקא במחצית השניה של גמר האלופות ההגנה של סיטי הייתה די חדירה והתקשתה מול הציוות של לוקאקו עם לאוטארו. אני גם לא חושב שגמר ליגת האלופות יכול להוות דוגמה כלשהי כי מדובר במשחק שהוא אחר. מנטלית, מקצועית, איך שלא תרצה.
    אני לא חושב שההגנות בפרמיירליג רעות, אני חושב שהפרמיירליג נמצאת טיפה בפיגור ביחס לליגות בגרמניה ואיטליה, לאט לאט זה מתיישר. כדורגל התקפי ששם דגש על יציאה מהירה קדימה עם הרבה שחקנים בחצי של היריבה והתנפלות על הכדור כדי למנוע התקפת נגד, אלו דברים שבעבר הלא רחוק ראינו רק מיחידי סגולה כמו פפ וקלופ והיום אין מאמן בליגות האלה שמכבד את עצמו ולא משחק ככה.

אינזאגי לקח את זה צעד אחד קדימה ואינטר הפכה לבלאגן הכי מסודר שמנפץ הרבה תיאוריות מיושנות. בגלל זה היא הפכה לקבוצה שקשה מאוד להתמודד איתה ולהתכונן אליה.

oranfu ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  7. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז ההבדל בינינו הוא שאני טוען שאם תאורטית אתה סופג בממוצע 2 גולים למשחק אבל מרוויח 5 מצבים של גול למשחק שנובעים ישירות ממשחק הלחץ - זה לא לבנות על ההתקפה, אלא לבנות על ההגנה הקדמית שלך לצורך העניין, ולתת לה יותר משקל מאשר להגנה מאחורה.

אם אתה משחק עם קו הגנה גבוה בלי שחקנים מתאימים בוודאי שתחטוף בראש. אבל זה נכון כנראה גם לגבי התרחיש ההפוך.

בקיצור התשובה לדעתי לדיון ההגנות גרועות כן או לא היא שפשוט ההגנה של היום זאת לא ההגנה של פעם. מבחינה טקטית פרופר המגמה היא אחרת וכן, היא גם מייצרת יותר שערים במאקרו. אני לא חושב שזה הופך את ההגנות האלה לחלשות או משהו. הכדורגל מתפתח ודברים משתנים. אני חושב שאם תזרוק את בניטז של 2009 או מוריניו של 2005 נניח לליגה של היום הם יספגו משמעותית יותר גם עם הגישה ההגנתית ומסודרת יותר כביכול. אמנם תרחיש תאורטי ברמות אבל מה נעשה שזה הדיון.

WhitRM ו-oranfu אוהבים את זה.
  8. k_700 Member

זה לא תרחיש כזה תאורטי.
    ראינו את מוריניו מנסה לשחק את הכדורגל של 2005 הן ביונייטד והן בטוטנהאם אחר כך כשהליגה כבר עברה את השינוי וראינו איך זה נראה.

EO11
    ההגנה של סיטי הרגישה יותר חדירה כי הכניסה של לוקאקו לדעתי שינתה הרבה(קשה לכל שחקן הגנה להתמודד עם הנוכחות הפיזית שלו)+ הייתה שם עייפות טבעית של סיטי אחרי הלחץ הגבוה בחצי הראשון.
    זה עדיין לא אומר שלא היו שם דקות גדולות שלה בהגנה דווקא עם קו הגנה נמוך.
    בסוף סיטי קבוצה מספיק איכותית כדי לדעת להכריע משחקים גם בדקות שמרגיש שהקבוצה השנייה ״מסוכנת״ יותר ולוחצת יותר.
    זה קורה לה גם העונה אגב בחצאים שניים בלא מעט משחקים.

הנקודה היא, שסיטי, ליברפול או ארסנל לא מנצחות בסגנון אחד ויחיד ולא מסוגלות להציג משחק הגנתי.
    הן כן ויש לא מעט משחקים ודוגמאות למשחקים מכריעים שכל אחת מהן ידעה לצאת מהשבלונה הרגילה שלה ולתת משחקים הגנתיים למופת.
    לדעתי ההגנות של כל אחת מהקבוצות האלה הוא בטופ 5 של אירופה, ביחד עם אינטר וכנראה גם ריאל מדריד.

9. Ori8 Member

הכיף בליגה הטובה בעולם נמשך עם עוד משחק שנגמר בדקה השישית ב-0:2. כנראה זו ההתקפה המשובחת של ווסטהאם..

שאפו להגנת ברנטפורד. ככה נלחמים על החיים בליגה.

10. cheddar Member

צריך לבחון את ההגנה על פני משחק שלם, אם גול קרה בהתחלה או באמצע לא אומר את האיכות

11. k_700 Member

לא הבנתי רק איפה החולשה של ההגנה בשני השערים האלה של בואן?

בראשון, איבוד כדור מפגר של אחד הקשרים משחרר את פאקטה ביתרון ובשני מתפרצת עם קילומטר וחצי של רווח בקישור האחורי של ברנטפורד.
    בינתיים ברנטפורד עושה מה שצריך על קודוס, שמה עליו שני שחקנים כדי לחסום לו את הכניסה לאמצע או את הריצה לקו. אין לה עזרה מהקישור.

יופי של שערים של ווסטהאם אגב, אם זה בטעות ברייטון כובשת הייתי פותח את הטוויטר מחר ומקבל עשרות ניתוחים על התבניות בשערים האלה.
    אבל זה ווסטהאם של מוייס אז נקבל פאנל בסקיי שקארגר חושב שצריך להפרד ממנו כאילו זידאן ונגלסמן רבים ביניהם מי לוקח את התפקיד הסקסי הזה.

אם אני מוייס אני מזהה שבברנטפורד הקישור שובת היום ומזיז את קודוס לשחק באמצע מאחורי בואן. רק טוב יבוא מזה.

נערך לאחרונה ב: ‏26/2/24
    modric19 אוהב/ת את זה.
  12. k_700 Member

איזה יופי של כדורגל.

אין אוהדים יותר מטומטמים מאוהדי ווסטהאם שנגררו לקמפיין שקורא לפטר אותו. חודש ינואר רע כשהוא מחסיר את פאקטה, אנטוניו וקודוס בחלק מהזמן אחרי שבדצמבר ווסטהאם מנצחים את טוטנהאם, ארסנל ויונייטד תוך כמה מחזורים.
    היו מקום 6 אחרי 22 מחזורי ליגה. מה עוד אפשר לבקש?
    גם באולפנים שונאים אותו. זה עולה בדם לקארגר לתת לו מחמאה.