הפרמייר ליג, מח' 30: שני דרבים בלונדון ואחד במרסיסייד

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י alexshw, ‏1/4/25 ב- 02:48.

1. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

סיוט ענק מה שאני רואה נבנה פה.

oranfu אוהב/ת את זה.
  2. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה אתה בועט יא אפס מסריח!? תבזבז זמן!

Scouser ו-oranfu אוהבים את זה.
  3. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

סיוט סיוט, המועדון הזה יעלה בחיים שלי, בדוק.
    הולך לנוח 4 ימים.
    עוד 13 נקודות מחורבנות.

Esomech ו-oranfu אוהבים את זה.
  4. oranfu Member

דקה 94 - נונייז מחרבן מסירה על מטר אחד למקאליסטר ומוציא אותם למתפרצת שמסתיימת בקרן.
    דקה 96 - נונייז במקום לשמור על הכדור רץ ובועט לשער מרחוק בשביל לתת להם עוד פוזשן אחד.
    מעבר להכל, הוא השחקן הכי טיפש שראיתי במועדון הזה.

משחק רע מאוד, רוב השחקנים עם הופעה עלובה.
    רק ג'ונס (יחסית), וגרבנבראח היו טובים היום.

בשיניים, בשיניים עוד 13 נקודות.

ולא שכחתי את השופט הבן שרמוטה הזה ועוזריו, לא יאומן שטרקובסקי לא קיבל אדום.
    זה לא גבולי, לא החלטה שאפשר לקבל. זה היה תיקול של כרטיס שחור שרק במזל לא ריסק למקאליסטר את הרגל.
    ביזיון מטורף שלא הורחק.

Liverpool-Forever אוהב/ת את זה.
  5. k_700 Member

אפשר בשקט לזרוק 5 משחקים מה-8 שנותרו.
    ארסנל לא תרים שם נקודות ולכן האליפות כבר הוכרעה מזמן.

אם זו הייתה סיטי של עד לפני שנה? כנראה שהיה צריך לישון עם עיניים פקוחות בשלב הזה.

6. oranfu Member

עד כמה העבירה של טרקובסקי היתה אלימה וחייבה אדום? אפילו דאנקן פרגוסון הפושע אמר שזה 100% אדום.

Esomech ו-Liverpool-Forever אוהבים את זה.
  7. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

משחק שמדגיש את הבעיות שלנו. הרבה מאוד שליטה באיזורים מסוכנים, מעט מאוד תכלס. כשסלאח חלש כמו היום אין לנו הרבה מה למכור בהתקפה, ג׳וטה לשמחתנו היה מספיק חד בשביל לתת את הגול אבל נראה גרוע כבר תקופה ארוכה, דיאז היה טוב לדעתי אבל כאמור לא מצליח להביא תפוקה, סובוסלאי ומאק אליסטר גם לא מספיק מאיימים. גאקפו קריטי למשחק שלנו ולא הבנתי למה עלה כל כך מאוחר, מקווה שיפתח בראשון.

האדום לטרקובסקי זה ביזיון שיפוט ברמה של ה"נבדל" של דיאז מול טוטנהאם. אין מילים. יש כל כך הרבה תקדימים לאדומים בסגנון הזה של follow through וב99% הדוגמאות יהיו פחות אדום מזה. צריך לקחת את האיגוד המסריח הזה לבית משפט בחיי.

שורה תחתונה ניצחון חשוב מאוד עם יכולת חלשה, מאמין שעם גאקפו הדברים ייראו יותר טוב ונצליח להביא את זה גם אם בקושי רב.

oranfu, Liverpool-Forever ו-Esomech אוהבים את זה.
  8. ליברפול לעד Member

מה שמוזר לי באופן עקבי זה ההפרש בין ההתקפיות של מקאליסטר בנבחרת ואצל קלופ לעומת עכשיו....
    בפרט בזמנים שאנחנו מתקשים התקפית

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  9. oranfu Member

אני חושב שהוא דיי אוברייטד.
    הוא טוב, אבל ביותר מדי משחקים הוא פרווה.
    זה מסוג השחקנים שאתה מצפה ממנו בכל משחק לתת הופעה בציון 8, הוא זה שאמור לגרום לנו לתקתק באמצע המגרש אבל הוא נעלם לי הרבה יותר מדי.

אני חושב שעיקר הבעיה אבל מבחינת התרומה ההתקפית שלו זה סובוסלאי. סובוסלאי הוא כאילו הקשר ההתקפי אבל היכולת שלו עם הכדור עלובה.
    אם גם מקאליסטר יזוז יותר קדימה אז האמצע יהיה מופקר מדי, וכשלוקחים בחשבון שגם אין לנו מגנים זאת בעיה. אנחנו צריכים את השליטה באמצע.

הקישור שלנו סה"כ הוא הכח העיקרי של הקבוצה, הוא מאפשר לשחקני ההתקפה לקבל כדורים באזורים מסוכנים באופן עקבי אבל לא קורה עם זה יותר מדי בגלל שחקני ההתקפה.
    דיאז זה פול גז בניוטרל. הוא כאילו נלחם ורץ ומשקיע אבל בפועל הוא לא מייצר כמעט שום איום על השער, לא בעצמו ולא לאחרים.
    הקטע אתמול שהוא לקח כדור ורץ איתו לרוחב כל המגרש (במקום לשחרר כדור לשחקנים פנויים) ואז מסר ישר לשחקן אברטון בלי שיהיה עליו שום לחץ מספר את כל הסיפור של השחקן הזה. אוברייטד ענק.

כשלוקחים בחשבון שאנחנו גם משחקים בלי מגן ימני ועם מגן שמאלי חלש מאוד אז אפשר להבין למה אנחנו מתקשים לייצר מצבים.

אני חושב שבמצבים שאנחנו מול קבוצה שמסתגרת באופן כזה, הסיכוי הכי סביר שלנו לייצר מצבים באמצעות הקישור זה להכניס את אליוט במקום סובוסלאי.
    אנחנו נפגע מזה מאוד מבחינה הגנתית, אבל הוא הקשר היחיד שיש לו באמת את היכולת להכניס כדור באזורים המסוכנים (או, אולי, להכניס את ג'ונס במקום סובוסלאי ולקחת את מקאליסטר קדימה במקומו אבל זה ייפגע בהנעת הכדור בחלק האחורי).

10. Scouser Member

איגוד השופטים קבע שטרקובסקי היה צריך לקבל אדום. תחשבו מה היה קורה אם היינו מסיימים בתיקו אתמול כשהיינו צריכים להיות בפלוס שחקן מדקה 10. בושה.

מסכים עם מה שאורן כתב:
    1. מקאליסטר לא מספיק חיובי עם הכדור, יותר מדי לרוחב.
    2. סובו לא תורם התקפית כמו שמצופה. הוא חד משמעית עושה עבודה הגנתית טובה וזוכה בכדורים, אבל אליוט משמעותית יותר יוזם ומחפש מסירות עומק. סובו לא היה נותן את המסירה שהוא הביא לקייזה בשער מול ניוקאסל.
    3. דיאז מקבל יחסית המון מצבי אחד על אחד (כי ההגנה מתרכזת באגף השני עם סלאח) על המגן שלו. הוא לא מצליח לייצר מספיק מצבים, בטח לא כמו גאקפו בתחילת העונה.
    4. ג׳וטה לא היה טוב אתמול אבל כן נתן גול מעולה שמאוד אופייני לו. מקווה שזה יכניס אותו לעניינים כי אסור שנונייז ישחק.

Esomech, oranfu ו-Liverpool-Forever אוהבים את זה.
  11. ליברפול לעד Member

אני לא חושב שהסיפור הוא שמקא משחק לרוחב או לא התקפחי מצד עצמו בטח לא שהוא אוברייטד.
    הסיפור לדעתי הוא השימוש הלקוי של סלוט ביכולות שלו ומה שמדגיש את זה זה ההבדל בין איך שהוא היה אצל קלופ ועכשיו
    ואתה רואה שזה לא ירידה ביכולת כי בנבחרת הוא ממשיך לתת את אותה תפוקה...

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  12. oranfu Member

אני לא חושב שהוא מנהל מספיק טוב את המשחק מהחלק האחורי (בעיקר כי נעלם לפרקי זמן גדולים וכי יש לו נטייה לאבד כדור בצורה רשלנית וזה מסוכן בחלק האחורי) אבל הוא גם לא מספיק יצירתי בשביל להיות "מספר 10" ברמה הכי גבוהה.

שלא אובן לא נכון, אני חושב שהוא טוב מאוד ומאוד חשוב לנו.
    אבל לדעתי הוא יכול וצריך לתת הרבה יותר בתפקוד הנוכחי שלו.
    לדעתי גם לו יעשה טוב אם יהיה לנו קשר התקפי שיוכל לייצר מצבים בצפיפות, כי זה פשוט לא קורה עם סובוסלאי.

Liverpool-Forever אוהב/ת את זה.
  13. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

הקישור שלנו, וזה אומר יותר לגבי ההגנה וההתקפה מאשר על הקישור, הוא בפער החלק הכי יציב בתרומה שלו העונה. הטענות כלפי סובוסלאי נכונות מאוד, גם חלק מהטענות כלפי מאק אליסטר וגם חראפנברח לא חף מהיעלמויות. אבל הם כן באופן עקבי משתלטים על משחקים, מביאים את המשחק לשליש של היריבה וזה עיקר התפקיד, בעיקר של מאק וחראפנברח. תמיד אפשר לבקש יותר ואני מסכים שהיכולות שלהם לא ממוקסמות בחצי השני של העונה אבל בגדול אנחנו במצב מצוין איתם.

סובוסלאי זה קצת יותר טריקי, מהקשר ההתקפי שלך אתה מצפה לתרומה במספרים, סובו כרגע עם 6 שערים ו4 בישולים ב37 משחקים בליגה ובצ׳מפיונס, זה לא כלום אבל זה גם לא מספיק בהינתן החולשה של ההתקפה.

Liverpool-Forever, oranfu ו-Esomech אוהבים את זה.
  14. oranfu Member

מבחינתי זה פחות המספרים של סובוסלאי ויותר ההתנהלות עם הכדור.
    הקשר ההתקפי צריך להיות כזה שמסוגל לפצח הגנות עם דריבל\מסירה\בעיטה אבל בגדול הוא לא עושה אף אחד מהדברים האלה. הוא מאוד לא "נוח" עם הכדור בעמדות האלה.
    עכשיו, מילא שההתנהלות שלו עם הכדור מקרטעת ופוגעת בשטף של הנעת הכדור, אבל אני לא מסןגל להבין למה הוא לא מאיים על השער מהטווחים האלה. יש לו בעיטה אדירה וזה נראה כאילו הוא מפחד לבעוט (לא שברוב הפעמים שבעט זה היה מוצלח).

אגב, אני חושב שאם היו לנו שחקני התקפה עם יכולת אישית בדריבל זה היה עוזר גם לקשרים. כי קל ליריבות לצופף מולנו, אף אחד לא מאיים עליהם בדריבל מהאגפים, אין להם שום צורך לעשות התאמות בהגנה או שמירות כפולות וזה מאפשר להגנות לעשות בלוק מול הקשרים.
    בגלל זה חשוב לי שיהיו לנו שחקנים שיכולים לעבור שחקנים עם הכדור, לא כי זה נראה טוב ביוטיוב. זאת יכולת שחשוב שתהיה בכלים של קבוצה וזה לא קיים אצלנו.
    ממה הגיע הגול אתמול? מזה שג'וטה אשכרה עבר את השחקן שמולו והתפנה לבעיטה.
    זה כל כך נדיר לראות אצלנו.

Scouser Tommy, Esomech ו-Liverpool-Forever אוהבים את זה.
  15. k_700 Member

כן, סלאח למשל הוא לא שחקן התקפה שמסוגל לעבור שחקנים עם הכדרור(ראית אותו משחק העונה או רק עמדת וקיללת אותו?), גם גאקפו לא, גם דיאז לא.

בסדר.

הלכתי ולקחתי את השחקן הכי משוקץ בדיון הזה אחרי אתמול(דיאז, כי אין כמו לתת הופעה רעה בליברפול כדי שיגמרו לך את הקריירה פה) והשוויתי מול ארבעה שחקני התקפה בולטים בליגה שמתמחים בקידום המשחק לשליש האחרון ודריבל.

הנתונים פרוסים פה לפניכם.
    Player Comparison: Luis Díaz vs. Son Heung-min vs. Phil Foden vs. Kaoru Mitoma vs. Antoine Semenyo | FBref.com

אין לו במה להתבייש.

ספויילר, מול סלאח ההשוואות האלה אפילו יותר מעליבות מול הצמרת של הליגה.
    Player Comparison: Mohamed Salah vs. Kaoru Mitoma vs. Son Heung-min vs. Anthony Gordon vs. Dejan Kulusevski vs. Antoine Semenyo | FBref.com

נערך לאחרונה ב: ‏3/4/25 ב- 17:18