הפרמייר ליג, מח' 4: טן האח חוזר לצפון לונדון, ארטטה רוצה לברוח לו. ברייטון מארחת את ניוקאסל.

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י alexshw, ‏1/9/23.

1. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

להגיד שיונייטד עמדה טוב על המגרש זה קצת מטעה. נכון, לא אפשרתם הרבה מצבים לארסנל (שגם לא בדיוק לקחה סיכונים בשביל לחדור את ההגנה שלכם, אבל ניחא), אבל המרחק בין זה לבין לעמוד טוב הוא דיי גדול. ההגנה האינדיבידואלית הייתה דיי טובה, וואן ביסאקה ודאלוט עשו עבודה טובה על מרטינלי וסאקה, אבל לצד זאת אני גם חושב שזה בגלל ששניהם היו ביום רע מאוד. כשאני בוחן עמידה טובה של קבוצה אני מסתכל בהגנה על התנועה של כולם, ודווקא כן הרגשתי שהמגנים מופקרים ל1 על 1, כלומר למרות שהם ניצחו את רוב הקרבות האינדיבידואלים עדיין טקטית זה לא היה אידיאלי. בנוסף לא ראיתי שום משחק לחץ שלכם, ממש כלום. בשביל להעמיד קבוצה עמוק ב2 שורות לא צריך את טן האח, מספיק גם אלרדייס.

התקפית בכלל אין מה לדבר. אך ורק הברקות של אריקסן וראשפורד, ברונו שאמור להיות השחקן שרואה הכי הרבה כדור בקושי הורגש... לא התרשמתי מכם בכלל אתמול. בעיניי אם ארסנל היו קצת יותר אמיצים בקבלת ההחלטות זה משחק שהיה נגמר עוד במחצית הראשונה.

נערך לאחרונה ב: ‏4/9/23
    MaxAaRons אוהב/ת את זה.
  2. MaxAaRons Member

עזוב אותך טומי בחייאת טומי.
    האוהדים פה של יונייטד פסיכופתים.
    באמת אני אומר לך.
    אחד אומר לך עמדנו אתמול טוב , השני אומר לך כל הרכשים של האח טובים ,השלישי אומר לך האח שפך 500 מיליון יורו אבל האשמה שאין מנהל מקצועי,הרביעי אומר לך המאמן הארי רדנאפ אבל צריך לגבות ,יענו מאמן מטומטם אבל שישאר.
    אין להם היגיון בכלל

לא יודע מה יהיה איתם.
    אם הייתי יודע יהיה ככה הייתי בצעירותי מתחיל לאהוד את הקבוצה שלך.
    אבטלה,מבטא לא ברור באנגלית, עיר שדומה לביירות זה עדיף על מה שאני עובר עכשיו.

Scouser Tommy ו-cheddar אוהבים את זה.
  3. Sir Alex Las' Killa

אז אני חושב שבהתחשב ביריבה ובאילוצים, עמדנו אפילו מצויין ברוב המשחק.
    קצת מזל בסוף וכול הפרשני התוצאה למינהם היו מהללים פה את טן האח.

4. alexshw Member

זכותך לא להסכים. אבל אני רואה את טן האח ממשיך להסתובב במעגל הכישלון. הקבוצה לא מוכנה לעונה. כמו בעבר. התירוצים אותם תירוצים. חוסר מזל, שופטים, פציעות וכו'. אין פה חדשות וגם גורלו יהיה דומה.
    אני אדם של שורה תחתונה והיא אותה אחת (+150 מיליון פאונד נוספים בקיץ).
    ולא לא התלהבתי מהקבוצה גם בעונה שעברה. זה היה די משעמם.

5. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Sir Alex
    מה האילוצים? שואל בכנות כי אני לא בלופ של מי פצוע אצלכם ומי כשיר וכו'.

זה שארסנל עדיפה עליכם זה ברור, ועדיין לא חושב שזה מצדיק להיראות ככה. גם אם אנחנו מסכימים (חלקית) שהייתם טובים בהגנה, עמידה טקטית טובה היא גם התקפית לא רק הגנתית, ושם הייתם all over the place. וזה כשארסנל באמת ביום התקפי מהחלשים שראיתי שלה בשנה האחרונה. ביום רגיל של סאקה הוא טוחן את דאלוט שם ב80% מהפעמים שהוא נשאר מבודד מולו ב1 על 1. גם וואן ביסאקה שטוב מאוד ב1 על 1 היה כנראה אוכל אותה לפחות פעמיים-שלוש ביום קצת יותר טוב של מרטינלי.

אגב גם לארסנל היו חורים גדולים בהרכב אתמול. עם כל הכבוד לאנקטייה שהוא באמת שחקן חמוד, הוא לא איום רציני על הגנות טופ6. האברץ זה גיס חמישי (אם כבר פרשנות תוצאה, אם יש שם במקומו את ויירה/סמית' רואו/טרוסאר, הם עם צמד במחצית הראשונה).

בל נשכח שגם ביטלו נגדכם פנדל מאוד גבולי. לא שאני חושב שהיה צריך להיות פנדל בהכרח אבל במציאות הvar הנוכחית, יש בדיוק מועדון אחד שזה יקרה לו ובכלל שולחים את השופט למוניטור. אולי 2 (והם מאותה עיר).

6. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע מי הם כל פרשני התוצאה, אבל הרוב השפוי בהחלט התייחס למזל בתוצאה הסופית ובליקויים של ארסנל במשחק.

תומאס היה חסר מאוד, טוב שארטטה חזר למערך הקודם. השלישייה שלנו במרכז המגרש מול יריבות טובות חייבת להיות רייס/תומאס/מרטין, במידה וארטטה קם הרפתקן, הייתי רוצה לראות את אמיל או ויירה (שני משחקים טובים מהספסל) משולבים לצד אודגאר והאחורי.

7. Sir Alex Las' Killa

זה לא רק שארסנל עדיפה, יש לנו מכת פציעות. גם מרטינס יצא בשלב קריטי.

איזה ניסיון מוזר להפריד בין אחוזי ההצלחה באחד על אחד של המגנים אתמול, לבין עמידה טקטית. זה אותו דבר.
    ברור שאם המגנים היו נכשלים בלעצור את סאקה ומרטינלי הם היו מקבלים עזרה. זה כל הרעיון, לעמוד בצורה אפקטיבית מול היריב.
    הם כן הצליחו להתמודד איתם, לכן העזרה הייתה עדיפה בקישור.

אני מוכן לטרייד מיידי, ללא תנאים נוספים, של אנקטייה תמורת מרסיאל.

8. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

מרסיאל זבל טהור, אין ספק שאנקטייה 3 רמות מעליו. המטרה פה היא לא להשוות שחקן על שחקן אלא להראות שגם לארסנל היו חסרים איומים רציניים אתמול בדמות חלוץ נורמלי ושחקן כדורגל במקום האברץ.

ה"ניסיון" להפריד הוא ממש הגיוני דווקא. התשובה שלך זה אם הם לא היו מסתדרים אז היו עוזרים להם? זה בעצם להגיד אם היינו חוטפים גול אז היינו משנים טקטיקה. הטקטיקה המקורית (וכמדומני שזה משהו דיי אופייני לטן האח) הייתה שמירה 1 על 1. וואלה בשביל זה תעמיד אותי על הקווים אני אגיד להם מי שומר על כל שחקן ושלום על ישראל. איפה הטקטיקה פה בדיוק? לעמוד מאחורה ולשמור שמירה אישית זה טקטיקה רלוונטית לרמות הגבוהות בעינייך?

9. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

יונייטד עמדה בסדר על המגרש, בשביל נוטינגהאם פורסט. תכל'ס, לשחק ככה זה הכי קל בכדורגל, בטח כשאתה עושה את זה עם שחקנים שלפחות חלקם הם באיכות טובה. בגלל זה גם לא היינו רחוקים מלגנוב את המשחק.

הגישה הזו לא בלתי מובנת לנוכח השחקנים החסרים, אבל אני חושש שזה לא היה נראה שונה בהרבה גם בהרכב אחר.

יצוין שגם בימי פרגי היו מקרים שיונייטד הגיעה לאמירויות בגישת "להתגונן, להתגונן, להתגונן, להיראות כקבוצה שלא מסוגלת להחזיק כדור, לצאת למתפרצת, לגנוב גול". לא חושב שזה נראה הרבה יותר טוב במשחקים הללו, למעט התוצאה בחלק לא קטן מהמקרים.

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  10. k_700 Member

דבר אחד בביקורת אני לא מבין.
    במה טן האח אשם שהוא פתח עם רונאלדו את העונה הקודמת?

אם היה לו מספיק כסף ורונאלדו היה מצליח למצוא קבוצה בקיץ שעבר הוא היה מביא חלוץ לעמדה הזאת. בחר לא לפתוח את הקריירה שלו במועדון במלחמה ישירה מול אחד הסמלים הגדולים ביותר של המועדון(וגם בהשחקן הכי חזק בחדר הלבשה). נראה לי החלטה די הגיונית.
    הוא תכנן את העזיבה הזאת עם הרבה כבוד לרונאלדו. קודם נתנו לו לחפש קבוצה(מה לעשות לא מצאו) וכשזה לא קרה מראש הודיעו שזה יהיה העונה האחרונה שלו אבל עם הרבה כבוד. נתן לרונאלדו לכתוב את הפרק הזה בקריירה שלו עם הקבוצה בעצמו ורונאלדו בחר לשרוף את הגשרים.

רונאלדו בדיוק סיים עונה של מעל ל20 שערים(24 או 25). זה לא שהוא בנה על מארסיאל מודל 22-23 כחלוץ הפותח שלו.

לגבי אתמול, לא זכור לי שהיה אוהד אחד פה שכתב שעמדנו טוב, הגנו טוב.

אבל בואו גם לדבר על זה שיונייטד הייתה צריכה ללחוץ יותר טוב או לשחק מעט פחות הגנתי. זה לדעתי ממש מנותק מחומר הגלם שהיה שם.
    איך תלחץ יותר טוב כשהקשר 8 שלך הוא אריקסן? מעשית איך עושים את זה?
    זה בערך כמו שתגידו לי שליברפול הייתה צריכה ללחוץ טוב יותר את ארסנל בשנה שעברה כשליד פאביניו יש לך רק את מילנר לשים בקישור ואחריו שני ילדים בלי נסיון מהאקדמיה.
    לדעתי בהתאם לנסיבות ולסגל שהיה עלינו בטקטיקה הכמעט יחידה שהיה אפשר לעלות איתה מול אחת משתי הקבוצות ההתקפיות הכי איכותיות באחד המגרשים הכי קשים בליגה.
    כן, לשחק כמו קבוצה קטנה ב-2 שורות צפופות והגנה נמוכה. אני בשיא הרצינות לא ציפיתי לדבר אחד חוץ מתבוסה קשה ולא הייתי מצפה שזה ישתנה אתמול גם אם היה עומד על הקווים אצלינו פפ או קלופ.
    אני אשפוט אותו בחומרה כשיהיה עם סגל משחק סביר וישחק ככה. בסוף היינו לא רחוקים בכלל מתוצאה טובה, ארסנל לא הייתה במשחק טוב בכלל(להגיד לי שאין לזה בכלל קשר אלינו....טוב), היה ספק פנדל שם בסוף על הויילן(אני לא הייתי נותן אבל אני קורא לא מעט פרשנים ושופטים שאומרים שאין שם שום קשר למאבק על מיקום עם גבריאל אלא נטו הטלה שלו כשהוא מפסיד מיקום) ונבדל קטנטן על האינצ׳ של גארנצ׳ו.

התוצאה רעה, ההופעה בהחלט מתקבלת שם.
    הנפילות מול טוטנהאם וההופעה מול וולבס היו בהחלט רעות הרבה יותר ואם לא היו ממש במחזורים הראשונים בעונה גם היו בצדק גוררים הרבה יותר ביקורת.

11. k_700 Member

לארסנל לא היה שום חיסור שמתקרב לחיסורים שלנו.

אין לה טימבר כמגן שמאלי....אוקי, יש שם זינצנ׳קו. איזה דאון גרייד מטורף.
    פארטי לא כשיר, אבל פארטי בכלל היה משחק כאינברטד פול בק בימין, אז נכנס שם ווייט שהוא רק בסך הכל...אחד המגנים הימנים הטובים בליגה בשנה האחרונה.

אנקטייה...הוא מסוג השחקנים האלה שיתפסו על כל משחק שלא שמו שער. מדהים איזה אנדרייטד. זימון מוצדק מאוד לנבחרת, שחקן בעליה, פתח את הליגה מצוין. סאקה היה הרבה יותר חלש ממנו אתמול.

האברץ...אוקי. הוא מחליש אותם אבל בוא, לפחות במשחק לחץ, מאבקי 50-50 הוא עושה את העבודה עבור ארטטה והוא בטח יעיל יותר בדברים האלה מברונו או אריקסן. אלה בגדול ״הבורות״ של ארסנל עם פציעות.

לי יש מגן ימני גרוע שמשחק בשמאל(ועשה עבודה גדולה בסוף על סאקה. סאקה לא סתם היה חלש, דאלוט ממש ניצח וייאש אותו כל המשחק, הפעם היחידה שסאקה עשה משהו זה כשברח לאמצע בסוף המשחק) כי שני המגנים הראשונים פצועים.
    אין לנו אשכרה שום דבר פיזי לקישור חוץ מקאסמירו.
    אפילו מקטומיני היה חולה ולא כשיר לסגל. נאדה. דן גור שאתה אפילו לא מכיר. מג׳אברי הוא בכלל קשר התקפי במקור. עלינו בהרכב עם השחקן הכי איטי על הדשא(אריקסן). אריקסן יכול לתת הברקה בהתקפה והוא בהחלט נתן אבל אתה לא יכול ללחוץ ולהגן בצורה יעילה כשהוא שם. זה שוב קאסמירו לבד על קישור שלם של ארסנל.
    עצם זה שבכלל הגענו לדקה 89 כשהואר צריך לבדוק אם כבשנו שער נצחון זה הישג לא קטן למשחק הזה.

על כל זה תוסיף שאיבדנו את שני הבלמים הראשונים שלנו במשחק הזה תוך כדי המשחק. כאילו לא מספיקים ה11 חיסורים שהגעת איתם למשחק הזה.

12. k_700 Member

בוא נראה אמיר וזה המבחן שלו.
    כשיש לך כבר שתי מפלצות פיזיות שאחד מהם גם מצטיין מאוד במסירה קדימה, כדרור ושניהם גם יכולים להגן על שטחים גדולים אתה צריך ללחוץ הרבה יותר טוב וליישם הרבה יותר טוב את המשחק מעבר המהיר שהוא רוצה לשחק.
    שם באמת נבחן אותו. אבל לצפות להשיג את אותן מטרות עם הסגל משחק של אתמול במגרש השני הכי קשה בליגה?? תעשה לי טובה.
    אני מכיר אותך טוב וקשה לי להאמין שציפית למשהו אחר חוץ מהופעה רעה ותוצאה קשה כשראית את ההרכב והסגל שעה לפני המשחק.

13. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

@k_700 לתוצאה רעה לא בהכרח ציפיתי, כי זה כדורגל. אם פולהאם הוציאה שם 2:2 בעשרה שחקנים, אז גם אנחנו יכולים להוציא שם תוצאה טובה. גם אם הסגל חסר, אנחנו לא עד כדי כך מסכנים, אומללים וחסרי יכולות.

לגבי צורת המשחק? בהחלט לא ציפיתי ליותר. הבעיה, שוב, היא שלנוכח פתיחת העונה - אני לא בטוח שהייתי מצפה להרבה יותר גם בהרכב מלא יותר.

Sir Alex Ferguson ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  14. k_700 Member

מה היה הסגל הבעייתי שקלופ קיבל? ג׳ו הארט?
    קיבל סגל שהתחילו לעבוד על הבנייה בשבילו שנתיים לפני שהגיע. כמעט שחקן בטופ של הליגה בכל עמדה(ולפעמים גם על הספסל).
    קיבל סגל חלומות.

קלופ קיבל סגל בעיתי מאוד, אבל להגיד שמייד התחילו לעבוד בשבילו....בוא. מי יודע בכלל כמה מהרכש האיכותי שלהם היה מגיע אם עסקת קוטיניו הייתה נופלת מסיבה כלשהיא(התחלה של רצף פציעות למשל כמו שהתחיל לקרות איתו לא הרבה אחרי המעבר). בסוף השתמשו בכסף הזה להביא את אליסון וואן דייק(אגב, מעניין איך היית מתייחס ליונייטד אם היו עושים את הפארסה הזאת עם ואן דייק בקיץ למרות שהמנג׳ר שלהם רצה רק אותו והשחקן רצה לעבור רק אליהם ובסוף זה לא קרה כי....כי הם רצו נט ספנד מאוזן). צבוע כרגיל.

מן הסתם לרוב מאמנים טובים מגיעים למצבים לא פשוטים כדי לשפר את התרבות הארגונית ולקחת את המועדונים האלה קדימה.
    הביאו את טן האח בשביל זה. ביחס לשנה ראשונה בתפקיד אפשר להגיד שלא נתנו לו את הכלים להצליח ושבמקביל הוא לא הביא רכש טוב? מוגזם מאוד. עמד לגמרי בציפיות של העונה הראשונה והביא לא מעט שחקנים טובים.

אני מסתכל רגע על השנתיים הראשונות של ארטטה בתפקיד.

19-20- בתפקיד מדצמבר, מסיים 8 בליגה וגביע.
    רכש חורף:
    פאבלו מרי, סדריק סווארז בהשאלות.

20-21- מסיים 8.
    רכש קיץ- סדריק סווארז, פאבלו מרי, וויליאן, גבריאל, אלכס רונארסון, תומאס פארטי.

מהקיץ הראשון שלו השחקנים המשמעותיים ביותר אצלו היום-
    1. פארטי- שכבר למעשה הוחלף בהרכב ברייס.
    2. גבריאל- מתנדנד בין הרכב לספסל, מפלרטט עם סעודיה.

ינואר: מתיו ראיין, אודוגארד בהשאלה.

21-22- פארסה בסוף העונה, מסיימים חמש, הכדורגל משתפר.
    רכש קיץ-
    נונו טאברש
    סמבי לוקונגה
    בן ווייט(כמעט 60 מליון אירו)
    אודוגרד(בהעברה קבועה)
    אארון ראמסדייל
    טומיאסו

שחקנים משמעותיים מקיץ שני-
    בן וויט(בגדול מגן ימני מחליף בסגל מלא)
    אודוגרד(פגיעה מטורפת)
    ראמסדייל- שוער בינוני שקיבל הקיץ את ראייה על הראש.
    טומיאסו- שחקן רוטציה שמעולם לא הרגיש בביג מינטס.

אלה השחקנים שנכנסו לארסנל בשני הקיצים הראשונים. כמה מהם באמת פגיעות מטורפות? וזו אחת המערכות הכי מתוקתקות בליגה עם יחסי גומלין הכי תקינים בין מנהל מקצועי למאמן ובעלים שפותח את הכיס.
    זה פשוט לא מנצ׳סטר יונייטד אז לא מצפים פה ליחס פגיעה של 99.999 אחוז. בדיוק כמו שלא יתייחסו להחמצה של סאקה אתמול ולהופעה הכללית שלו אבל ברגע שראשפורד מחמיץ מ16 מטר כבר מתחילים הדיבורים(כולל פה בדיון) אם זה שחקן שקשור לרמות האלה(זה שכבש בהזדמנות הראשונה שהקבוצה עברה את החצי אחרי 30 ומשהו דקות, זה לא מעניין כמו גם עונה של 40 שערים ובישולים). זה כל ההבדל. מעולם לא הייתה התייחסות עניינית מעבר לאג׳נדות וסיסמאות ריקות.

15. k_700 Member

נו, היית מרחק החלטת ואר להוציא תוצאה טובה יותר משל פולהאם בסוף.
    פולהאם הגיעה עם הסגל הראשון שלה וזה לא משחק גדול כמו לפגוש את מנצ׳סטר יונייטד. קורה שקבוצות גדולות מקבלות הופעות של נפילת מתח מול קבוצות קטנות. קורה לכולן בכל עונה.

משחק מול יונייטד זה משחק גדול. אתה הגעת שם עם מספר דו ספרתי של חיסורים למשחק ובלי שום אופציה לשפר את הקישור מהספסל.
    נותר לראות אם אתה צודק לגבי הרכב מלא. לדעתי אתה תופתע לגבי רמת המשחק וסגנון המשחק שנשחק איתו.