הקבוצות האנגליות באירופה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י ArsenalFan, ‏28/8/03.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני פשוט לא מאמין, תוך שבוע השיפוט הרס לשתי הקבוצות האהובות עלי.
    זה התחיל ביום ראשון במשחק של באר שבע - מכבי ת"א כשבנישתי גמר לבאר שבע את המשחק, ונמשך אתמול כשהקוון פסל ליוניטד גול חוקי.
    אני לא מאשים אף אחד.
    לא את פרגי, לא את הווארד, ולא את כל הקבוצה.
    האשם היחיד הוא הקוון, שפסל ליוניטד גול חוקי.
    היוניטד עשו את העבודה וכבשו 2 שערים, העובדה שהקוון פסל שער חוקי ליוניטד מנעה מאיתנו לעלות לשלב הבא.
    עם הקוון לא היה טיפש, ולא היה פוסל גול חוקי למהדרין ליוניטד, המשחק היה נראה אחרת, והיוניטד הייתה עולה לשלב הבא.
    אני מתבייש בשיפוט, ככל שאנחנו מתקדמים קדימה בשנים השופטים הולכים אחורה ביכולת.
    ואפילו לא דיברתי על העברה המכוערת שבוצעה על רונאלדו, שלפי הדיבורים יש סכנה שהוא גמר את העונה.
    העובדה שהשופט המטומטם לא הוציא כרטיס על העבירה(שהיה אמור להיות צהוב שני), לא שרק לעבירה, ואפילו לא עצר את המשחק כדי שרונאלדו יקבל טיפול, אומרת הכל על רמת השיפוט.
    שלישית השופטים ששפטה אתמול, היא אותה שלישיה שבעבר התשכרה לפני משחק ובגלל זה העיפו אותם למס' חודשים.
    הם קיבלו הזדמנות שנייה, ולפי השיפוט אתמול, אין ספק שהם שתו שוב לפני המשחק.
    השופטים העיפו את יוניטד.
    כל הכבוד לפורטו שניצלה את טעויות השופטים והראתה אופי(מי אמר שהיא לא קבוצה טובה?), ואני מאחל לה הצלחה בהמשך, אבל הסיבה היחידה שהיוניטד לא ברבע הגמר היא השופטים.

נ.ב
    בעקבות המשחק היוניטד הולכת לחזק את הסגל באופן משמעותי, כבר מהשבוע הקרוב יעלו מועמדים לחיזוק הקבוצה.
    מה שהכי ברור כרגע, זה שפורלאן לא ימשיך בקבוצה, ושהיוניטד יתחקו בלפחות ב2 שחקנים.

2. ScottishGunner Member

איזה תיזמון נהדר של השיווין, ממש לפני ששגיא כהן מתחיל לשבח את הגנת מנצ'סטר ולסמן אותה כפייבוריטית ברורה לתואר, באה טעות שוער של הווארד. כן, אותו הווארד שדיברו עליו שהוא ההיפך מבארטז, רק שככל שעובר הזמן זה לא נראה ככה.

מנצ'סטר לא מגיעה לרבע גמר, אחרי איזה 10 שנים שהיא עושה זאת ברציפות, סוף סוף. לפורטו הגיע לעלות שלב, היא הייתה טובה יותר ממנצ'סטר יונייטד, לא רק בפורטוגל. הצליחה להחזיק בכדור לאורך כל המשחק, ואם השחקנים שלה היו קצת יותר ניידים ועושים תנועה בלי כדור, היא יכלה גם לנצח.
    סך הכל, ההרחקה של רוי קין הייתה מאוד משמעותית. דווקא במשחק שמשחוק במרכז המגרש, הייתה יכולה להיות לקין השפעה מאוד גדולה. אבל זה לא תירוץ לשדים, כי הבנאדם דרך על באייה.

אישית, יש לי המון ביקורת על ההרכב של יונייטד ועל הרוטציה של פרגסון, לא רק כאוהד ארסנל. התרומה של רונאלדו למשחק של מנצ'סטר היא אפסית, אין טעם לשתף אותו כמעט. ואן ניסטלרוי כבר לא ממש פוגע וסהה לא נראה כמישהו שמסוגל להפיק מעצמו את המאה אחוז באירופה. על ההגנה אין על מה לדבר - גם עם ריו פרדיננד, משהו שם רכוב ביותר. אומנם בתחילת העונה דיברו על ארסנל כקבוצה עייפה עם חומר שחקנים ישן וחרוש מידי, אבל כנראה שכחו להתסכל על יונייטד. שתי הנווילים, קין, באט, סקולס, גיגס, סולשיאר - אם זה לא הרכב חרוש אז... לא יודע, ואני חושב שאנחנו מתחילים לראות את זה בשבועות האחרונים. אחת הבעיות היא מסע הרכש העלוב של מנצ'סטר בשנים האחרונות. מאז הקנייה של ואן ניסטלרוי, וגם הרבה לפניה, לא הייתה קנייה שבאמת הוכיחה את עצמה (סהה עוד לא הוכיח את עצמו מספיק לטעמי).

בקיצור, מנצ'סטר זה לא מה שהיה פעם. אבל, שתי המערכות האחרות (הליגה והגביע) עדיין השיג ידם, ומזה צריך להיזהר. אולי ישנו מוראל ירוד בקבוצה, אבל בהחלט עכשיו יש גם זה ואין לחץ גדול.
    ארסנל צריכה להמשיך בשלה, והמשחק הראשון על הכוונת הוא הערב מול סלטה ויגו. שגם אליו אסור להגיע שאננים.

נקווה לטוב.

3. AFC Member

כן, משה, תגזים כהרגלך. השופט היה בסדר גמור, הקוון הוא זה שטעה בשער של יונייטד.

בכלל משה, זה מדהים כיצד אתה זורק את כל המשחק הצידה ומאשים את השופט בהכל (נו, הפיתרון הכי קל). למה לא לדבר על ההדיפה של האווארד החמור? למה לא לדבר על ווס בראון המסננת? על רוי קין האדיוט שהשאיר את קבוצתו ללא מרכז שדה? על ואן-ניסטלרוי עם החמצה מדהימה? על הבונקר המדהים של יונייטד בכל המשחק?

אני מזכיר שאני מצדיק אותך ובהחלט יכול להיות שאם השער היה מאושר יונייטד היתה עולה, אבל רבאק, איך אתה מסביר לי את המשחק של יונייטד בבית נגד פורטו? ממתי אלופת אנגליה משחקת בבית על מתפרצות מול אלופת פורטוגל?

יונייטד לא הופיעה למשחק בפורטוגל, כבשה את אחד השערים המוזרים ביותר שנראו השנה בצ'מפיונז וגם נהנו מהשיפוט כאשר פורצ'ן לא הורחק מהמגרש עוד במחצית הראשונה. במשחק השני יונייטד במקום לסיים את הסיפור ולטרוף את פורטו על המגרש העדיפה להתבצר ולצאת למתפרצות. כך או כך, הצדק נעשה בסופו של דבר.

מה שבטוח, זו ממש, אבל ממש לא הסיבה היחידה להדחתה של יונייטד.

ואין מה לרחם על רונאלדו האפס. אם הצוללן לא היה מזנק 10 מטר באוויר כאילו הוא נורה, הוא לא היה נפצע ככה.

ואני מסכים עם סקוטיש גאנר בכל מילה. ההרכב של יונייטד נראה בינוני\זקן מתמיד. גם אם היו עוברים את פורטו, לא היה להם שום סיכוי להתקרב לזכיה בצ'מפיונז ליג. מה שהכי עצוב (או יותר נכון שמח) הוא שהם עוד בונים את העתיד שלהם על רונאלדו, אחד השחקנים הכי חסרי תועלת בפריימר ליג.

4. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתם מדברים שטויות.
    לומר על שחקן כמו סקולס שהוא חרוש?
    סקוטיש גאנר, אתה בסדר?
    סקולס, גם היום, הוא שחקן מעולה, אחד מהטובים באירופה.
    אותו דבר בקשר לגיגס.
    שתי הנוולים נתנו הגנה מעולה אתמול.
    וגם באט היה נפלא(כמה פעמים שמעתם אתמול את השם דקו?יפה, עכשיו אתם מבינים איך באט שיחק אתמול).
    אני אומר בביטחון מלא, ליוניטד הגיע לעלות.
    נכון, למשחק הראשון היוניטד לא הגיעו, פורטו הייתה יותר טובה.
    ולמרות זאת, פורטו במשחק הראשון לא הבריקה, והבקיעה שער עם הרבה מזל לאחר פגיעה במשקוף.
    אתמול, השליטה של פורטו לא הייתה משמעותית.
    מה זה עוזר שפורטו שלטו מהדקה ה30 עם השליטה שלהם מתבטאת בהעברת כדורים מצד לצד בחצי שלהם, ואז הרמת כדורים לרחבה של היוניטד.
    היוניטד הייתה יותר מסוכנת, ולעזאזל, עשתה את מה שהיא הייתה צריכה, 2 שערים במחצית הראשונה, היוניטד לא אשמה שהקוון האידיוט(ואם תראה בני האשמתי רק אותו בגול שנפסל)פסל את הגול השני.
    עם הגול השני לא היה נפסל, היוניטד הייתה עולה.
    אבל בגלל שהיתרון היה רק 1-0 , פרגי(ומשום מה אף אחד לא משבח אותו על זה),הוציא קשר אחורי והכניס חלוץ, כדי לכבוש את השלישי(השני הרשמי) ולסיים עניין, ובעצם פתח עוד יותר את המשחק.
    מוזר לי שאף אחד כאן לא מבקר את דברי אוחנה, שאמר למעשה שליוניטד אסור היה לשחק התקפי במחצית השנייה, שאסור היה לה להכניס חלוץ במקום קשר, כי, ואני מצטט את אוחנה:
    " בליגת האלופות משחקים על תוצאה"
    אף אחד לא שיבח את היוניטד שמנסה לתת לליגה הזאת רוח התקפית, שמנסה לעלות דרך ההתקפה ולא ההגנה.
    היוניטד הייתה עדיפה לכל אורך המשחק על פורטו.
    עם כל הכבוד להנאת הכדור הסתמית של פורטו, הגול בא ממצב נייח, כאשר הווארד טעה(שוער מעולה, הוא עוד ילמד).
    הגיע ליוניטד לעלות, אבל קוון מטומטם מנע ממנה את זה.

נ.ב
    בני, העובדה שרונאלדו הוא לא שחקן פיזי לא אומרת שאפשר להיכנס בו בפראות כמו שנכנסו בו אתמול(כפי שאמרתי יש סיכוי שהוא גמר את העונה), ובטח לא מצדיק ששופט מטומטם לא יתיחס לפאול, וחמור מזה, לא יעצור את המשחק כדי שרונאלדו יקבל טיפול.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏10/3/04
  5. AFC Member

וואי, משה, בחיי שעברת את הגבול הפעם...

יונייטד מנסה לעלות דרך התקפה ולא דרך הגנה? תגיד לי, מאיפה אתה רואה??

אתמול יונייטד תקפה ללא הפסקה? במשחק הראשון מול פורטו, יונייטד תקפה? יונייטד התבצרה בחצי שלה ושיחקה על מתפרצות. בחיי, זה נחשב התקפי בשבילך?

השער של פורטו אומנם בא ממצב נייח, אך גם השער של יונייטד במשחק הראשון בא ממצב נייח, אחרי הדיפה גרועה של השוער. זה אומר שהשער לא נחשב? יונייטד מלבד השער והמצב שואן-ניסטלרוי העלוב החטיא ברשלנות לא עשתה שום דבר במשחק הראשון - היא היתה עדיפה על פורטו? הגיע לה לעלות?

יא אללה משה, צא מהסרט. אתמול יונייטד שיחקה בבונקר.

אני לא התייחסתי לדבריו של אוחנה כי הפרשנות שלו לא מעניינת אותי (או יותר נכון לא מוסיפה למי שמבין טיפה בכדורגל). אני בכלל לא מתייחס לפרשנות של ערוץ 5, שהם פרו יונייטד.

נתחיל עם זה שאין לך שום דרך לדעת שיונייטד היתה עולה אם השער היה מאושר ע"י הקוון. אולי פורטו היתה בכל זאת כובשת בדקה ה-90 וכופה הארכה, ומנצחת בפנדלים?
    אז מה אם פאגי הכניס חלוץ במקום קשר? שיטת המשחק בעצם לא השתנתה. הוא לא הורה לשחקנים לעלות להתקפה, לואיס סאהה ברוב המשחק היה בחצי של יונייטד.

אז אם גם השער של פורטו בא בגלל מזל, מה זה שער שלא בא בגלל מזל? רק שערים שכובשת מנצ'סטר יונייטד? דרד'לה ממטר (כלומר שערים של החלאה ההולנדית שלכם) זה שער "טוב", בעוד שער מ-30 מטר שפוגע במשקוף ונכנס זה "שער עם הרבה מזל"?
    השליטה של פורטו לא היתה משמעותית. נכון, אז הם החזיקו בכדור לאורך כל המחצית השניה ותקפו ללא הפסקה (אם כי הגנת יונייטד החסרה התמודדה עימם יחסית בקלות). לא משמעותי.

משה, אני לא יודע מה זה להגדרתך קבוצה שמגיע לה לעלות - מבחינתי זו קבוצה התקפית שמחפשת את השער בכל מחיר, ולא להגן על התוצאה. את זה יונייטד לא עשתה בשני המשחקים האחרונים, בעוד פורטו כן. לפורטוגלים הגיע לעלות, והם עלו בצדק, גם אם זה מטעות שיפוט.

והשחקן של פורטו נכנס ברונאלדו בפראות? הוא שם לו רגל ורונאלדו עשה כמה סלטות באוויר וסה"כ הצגה יפה מאד. העובדה שהוא נפצע אומרת שאין לו מספיק ניסיון בצוללנות - הוא עוד צריך להתאמן עם פרגוסון ו-ואן-ניסטלרוי על זה באימונים.

6. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מבין איך בכלל אוהד של מנצ'סטר מתלונן על טעויות שיפוט..
    לולא השופטים גם מקום שלישי בליגה לא הייתם...

עם המזל שלי...צ'לסי תקבל את ארסנל ברבע...אז כבר מעכשיו...בהצלחה בחצי ארסנל!

7. ArsenalFan Member

נראה לי שלהאשים את השופטים בשכרות זה קצת מוגזם בגלל טעות שהיא אמנם טעות קשה שאסור שתקרה. טענות לקיפוח הן מגוחכות כי פרט לטעות הקריטית הזו, יונייטד אתמול לא קופחה בשיפוט, שהיה בהחלט מתחת לבינוני (ואם אתה שואל אותי, פיל נוויל עוד במחצית הראשונה היה צריך לעוף באדום, אולי גם סקולס).

המשחק באולד טראפורד אתמול היה במילה אחת- מכוער. מתחילתו ועד סופו. יונייטד היו ראויים לעלייה, אך חלילה לא בגלל שהם שיחקו כדורגל טוב, ובוודאי שלא התקפי, הם פשוט שיחקו כדורגל שמתקרב לסביר (אך רחוק מרמתה האמיתית של יונייטד). המחצית הראשונה הייתה כולה מפוזרת ושכונתית, ויונייטד הסתפקו במעט מאוד הברקות בעיקר מראיין גיגס שהספיקו לשני שערים (שאחד כמובן נפסל) מול הגנה הססנית וקבוצה פחדנית בונקריסטית. משה, אתה רוצה להגיד לי שזו מנצ'סטר? זו?! אני משוכנע שלך יש ציפיות לכדורגל הרבה יותר חיובי מהקבוצה הזו, כי היא הראתה אינספור פעמים שהיא מסוגלת לכך.
    החל מהשער של סקולס פורטו התאוששה, אבל בחייאת, זה פשוט לא כדורגל. אני אולי לא אומר שפורטו לא קבוצה טובה, אבל הם בהחלט קבוצה מכוערת, טקטית, לא מלהיבה, מדכאת. היא בטח לא יותר טובה ממנצ'סטר יונייטד. יש לה כישרון בסגל השחקנים, היא מסוגלת להפיק מעצמה אפילו כמה מהלכים טובים, אבל אתמול המשחק שלה היה שערורייה והעובדה שהיא ברבע גמר ליגת האלופות היא עוול. אין מילה אחרת.

אמנם צמד המשחקים בין פורטו למנ' יונייטד קיבל סופרלטיבים לפני שעוד נבעט כדור אחד, אבל מכל הטררם והציפיות לכדורגל משובח, שני המשחקים הולידו כדורגל נגטיבי, מכוער, רווי באלימות ובחוסר ספורטיביות (משה, מה תגיד על כך שאחרי שז'ורז' קוסטה הוציא כדור כשנפצע יונייטד לא העבירו את הכדור בחזרה לפורטו? אה, יונייטד לא עושים את זה אף פעם), ובסופו של דבר גם עלתה קבוצה בזכות טעות שיפוט. איכס.

אני לא אסתיר את השמחה לאיד על כך שיונייטד הודחה, אבל אני מקווה מאוד שהקבוצה שפורטו תקבל ברבע הגמר תעיף אותה בטיל, רצוי עם 5-6 שערים לרשת של ויטור באייה המעצבן. ונאמר אמן.

דווקא כן אופייני לקבוצות פורטוגליות וספרדיות (פרט לקבוצות הגדולות, כמובן). תסתכל איך סלטה ויגו שיחקו נגדנו במשחק הראשון. כל התקפה- הגבהה.

8. Julian Joachim Member

מרגע שהם הכינסו את יאנקואסקס הם עשו את זה יותר. קודם הם פשוט ניסו להחדיר כדורים לרחבה כי הם ידעו שיש די הרבה סיכויים שבסוף שחקן שלהם ישתלט על הכדור.

9. Gooner Member

אני מחכה להודעה הבאה של משה "הרצפה עקומה" אוחיון,הוא מאוד משעשע.

מנצ'סטר יכלו לפרק את פורטו לחלקים אתמול,אבל בגלל הבונקר המתוכנן מראש (הלחץ של פורטו היו פשוט פתטי),הם עפו,ולגבי הגול החוקי שנפסל,זה לא פעם ראשונה שזה קורה,וזה בטח לא פעם אחרונה,מנצ'סטר הייתה צריכה להוציא את הראש שלה מהתחת ולהכניס עוד גול,לא הכניסה?קיבלה את העונש שלה...
    השופט הוא לא זה שבעט אתמול את הבעיטה בדקה ה90 והקוון הוא לא זה שהדף את הבעיטה לרגליים של קושטיניה...

סה לה וי.

10. ArsenalFan Member

אחרי ההדחה של יונייטד נשארו שתי אנגליות, ולונדון הבירה תיוצג בפעם הראשונה בהיסטוריה ב-2 קבוצות ברבע הגמר של גביע האלופות, זאת אחרי שארסנל (2:0 על סלטה ויגו ו-5:2 בסיכום הכללי) וצ'לסי (0:0 עם שטוטגרט ו-1:0 בסיכום הכללי) העפילו. שיחת היום בלונדון היא כמובן האפשרות התיאורטית שמחר בהגרלת ליגת האלופות ארסנל וצ'לסי יוגרלו לשחק זו נגד זו, ומנג'ר ארסנל, ארסן ונגר, כבר אמר שהוא לא מעוניין לשחק נגד צ'לסי ברבע הגמר.

http://www.soccernet.com/images/england/20040310/silvvieira_mh.Xxx
    ויירה מול סילביניו שחזר לראשונה להייבורי

הייצוג של הכדורגל האנגלי ממשיך הערב בגביע אופ"א עם משחקים קשים לשתי היריבות המתחרות על הכרטיס לליגת האלופות בפרמייר ליג: ניוקאסל שמארחת את מיורקה הספרדית (ישיר בערוץ הספורט ב-21:40), וליברפול שמארחת את מארסיי הצרפתית באנפילד. הן, אגב, יכולות להיפגש בחצי הגמר.

11. Gooner Member

רובר הזה פשוט גאון,תנו לו כדור מ30 מטר + וזהו.

12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

היום בהגרלה ימשיכו לתת לארסנל הגרלות קלות כדי שהיא סוף סוף תשיג משהו בליגת האלופות.
    אני לא מדבר על הגרלת חצי הגמר(שגם מתקימת היום), אלא על הרבע.
    ארסנל יקבלו או את צ'לסי, או אחת מהצרפתיות.
    ואני מקווה שהם יקבלו את מילאן או ריאל, כדי שאנשים סוף סוף יבינו שארסנל לא ברמות של קבוצות כמו מילאן וריאל.

13. ArsenalFan Member

משה, אתה בכיין בדיוק כמו המנג'ר שלך.

הכל קונספירציה שארסנל תעשה משהו בליגת האלופות, כמובן, ורק מנצ'סטר יונייטד העשוקה נדפקת ומקבלת הגרלות אכזריות כמו האימפריות של גלאזגו ריינג'רס ופנאתינייקוס, וארסנל מקבלת נמושות כמו אינטר.

ודרך אגב, גם אני חושב שארסנל לא ברמה של מילאן וריאל מדריד, אלה שתי הקבוצות הטובות באירופה בפער עצום מהשאר (כולל יונייטד, כמובן), והגמר ביניהן נראה בלתי נמנע, אלא אם כן ההגרלה תפגיש אותן לפני הגמר.

14. ScottishGunner Member

גם אני מקווה.

כדי שנראה שארסנל יכולה להתמודד מול ריאל מדריד, מילאן וכל יריב "אימתני" אחר. כמובן שאם נגיע לגמר, הייתי מעדיך לפגוש את אחת מהן שם, אבל מפגש ברבע יהיה מצויין לדעתי.
    אף פעם ארסנל לא פגשה את ריאל במסגרת כלשהי, וגם את מילאן אם אינני טועה. ואני חושב שאם זה יקרה זה יקרה בטיימינג מושלם מבחינת ארסנל, כשהיא נמצאת בכמעט מיצוי כל הפוטנציאל שלה.

השנה זה חייב לקרות, כולם מרגישים את זה. ארסנל מציגה כדורגל לא פחות טוב, אגרסיבי, טקטי או כל מה שתרצו, מכל קבוצה אחרת בעולם.

הדבר היחיד שאני מפחד ממנו זה צ'לסי. אחרי הכל, כמה כבר אפשר לנצח אותם...

15. ArsenalFan Member

אני הרגשתי את זה דווקא ב-2002, שיחקנו אז כדורגל הרבה יותר טוב מהשנה (אז התקרבנו למיצוי הפוטנציאל הרבה יותר מהשנה), היה לנו צ'אנס אדיר גם לעשות משהו בצ'מפיונס ליג, אבל מה שמנע מאיתנו עלייה הוא בעיקר שער שוויון בדקה ה-90 של אולף קירסטן בלברקוזן. אז באמת היינו הקבוצה המרשימה באירופה. השנה אין שום תחושה כזו שקשה להסבירה סביב הקבוצה כמו שהייתה ב-2002 או ב-1998, השנה יש הרגשה בדיוק כמו בשנה שעברה- קושרים לנו כתרים בסוף פברואר, ולפיכך ברור שנפשל. וגם הכדורגל פחות טוב.

אני מאוד לא רוצה את צ'לסי, וגם לא את דפורטיבו. אם זו תהיה ריאל או מילאן- שיהיה, גם ככה עשינו כבר את שלנו כשהגענו לרבע הגמר. ההגרלה המועדפת עליי: פורטו.