הקאמבק הזה השני הכי גדול בהיסטוריה אחרי איסטנבול. יותר מטורף מה-6-1 המכור של ברצלונה. מזל טוב לאוהדי ליברפול.
אגב, ארנולד לגמרי ענה לכולם על כל הקשקושים האלה שבלם יהיה מגן הגנתי יותר טוב ממנו. מדובר כבר היום באחד מהמגנים הכי טובים בעולם והוא רק בן 20, השמיים הם הגבול בשבילו. הוא חייב לשחק בכל משחק שהוא כשיר.
עזוב את ארנולד, ווינאלדום צריך לשחק מגן שמאלי עד סוף הקריירה. אגב, ואלוורדה בצ'וקינג מטורף. היו צריכים לאנוס את האגף הזה עד סוף המשחק.
אני בד"כ מהמעצבנים שאוהבים להאדיר את אלה שנותנים משחק ענק ולכאורה חומקים מתחת לרדאר, אבל בכללי אני מת על שחקנים מהטייפ של פאביניו. בקיץ רשמתי שיש מצב שהוא ההחתמה הטובה ביותר שעשו בליגות הגדולות בקיץ האחרון (ביחס למחיר שלו) ואני לא יודע לגבי שאר העונה, אבל הוא נתן משחק מפלצתי היום. הוא היה בכ-ל מקום, באמת הייתה תחושה שיש עוד שניים כמוהו על המגרש. משחק לחץ אדיר שלו, סופר אינטליגנטי ואין לי ספק בכלל שהוא היה חלק עצום מהניצחון העצום הזה. היה תענוג לראות אותו. ואלוורדה בצ'וקינג? שוקינג. הוכיח עצמו כראוי לפסז'.
לקח לו טיפה זמן להסתגל אבל מהרגע שהוא נכנס לקצב אחרי חודשיים-שלושה הוא הפך לעוגן הכי חשוב בקישור שלנו. שחקן מדהים שבמשחקים האחרונים מתברר גם כשחקן עם לב גדול.
כבר ציינתי אותו בחצי הראשון, אבל אפשר רק להוסיף שההופעה שלו בחצי השני - עם הסיכון לצהוב שני קל - הייתה לא פחות מרשימה. קורה איתו בדיוק מה שקרה עם אוקס ורוברטסון בעונה שעברה. כולם באמת נראו לא קשורים לרמה שהקבוצה הפגינה ולדרישות של קלופ (ואפילו חריף מזה), אבל הלה - שכולל אנוכי ביקרו אותו על-כך שלא נתן להם כמעט דק' בחודשים הראשונים - שמר אותו בשקט עם המון סבלנות, חיכה לרגע המתאים וקצר את הפירות על-כך בסיבוב השני. היום אני לא רואה קשר אחורי מתאים יותר לליברפול. פשוט תמנון. וגם קייטה, אגב, מאוד השתפר במשחקים האחרונים, ויכול להיות שיחד עם אוקס בריא לליברפול סופסוף תהיה חוליית קישור *באמת* חזקה מבחינה אינדיבידואלית בעידן קלופ. בכל זאת, זה התחיל בהתקפה, עבר להגנה, ועונה הבאה זה אולי יהיה תור הקישור לככב.
כנראה משתלם להיות מאמן של שחקנים - אם היה אצל מוריניו הוא היה מסיים את העונה הזו עם חוזה באיזו סביליה או שאלקה במקרה הטוב, אבל קלופ לא רק שגיבה אותו אלא המשיך לתת לו את המקום בהרכב. לא שאני משווה בין השחקנים, אבל כמה אירוני זה שאוהדי ליברפול פה דיברו על הימים של אנגוג וורונין ובסוף אוריגי ו-ווינאלדום מביאים את הניצחון כאשר פירמינו וסלאח בחוץ ומאנה חלש?
שיישאר מחוץ לדשא. מאנה היה חלש? אמנם לא הבקיע או בישל, אבל רץ בלי הפסקה, מתח את ההגנה שלהם, עשה הגנה, לא נתן להם לנוח. שחקן ענק.