ליגת האלופות. ברמת הליגה עצמה אני בכלל לא בטוח אם בעונה הקרובה הצרפתית תהיה חזקה מהסעודית, וזכייה בשתיהן לא באמת שווה משהו עבורו. בפסז' יש לו הזדמנות ללכת על ליגת האלופות, שזו מטרה שהוא חייב להשיג. מה הסיכוי של זה - לא גבוה במיוחד. אמבפה עוד מעט בן 25. הוא כבר לא כשרון צעיר. יש לו מונדיאל וכמה תארים די זניחים, זה הכל. לדעתי המעבר של סעודיה-ריאל מתבקש, אבל הוא פשוט פחדן מדי.
אני מניח שהוא יזכה בליגת האלופות במדי ריאל. הסיכוי הזעום לזכות במפעל הזה בעונה הקרובה (מדובר בסך הכל בקבוצה די חלשה ובלתי ניתנת לאימון, הפערים שלה מהטופ גדולים מאוד) הוא בטח לא מה שאמור לעשות את ההבדל בהחלטה האם לקחת הצעה כזו או לא.
אם אמבפה עובר לשם אני שם את הבית שאין לי שזה לא נגמר בשנה אחת. כשכמויות כאלה של כסף נזרקות זה כלוב זהב, קשה מאוד לחזור אחורה ברמת חיים ו2-3 עונות שם זה ליטרלי ההבדל בין להיות מולטי-מיליונר למולטי-מיליארדר. מה שמעניין אותי יותר זה הפוליטיקה של המהלך. קטאר וסעודיה לא מסוכסכות?
לפי רוב הדיווחים לפסז' אין בעיה למכור אותו ואמבפה גם רוצה לעזוב, זה נופל כרגע על איך סכום המכירה יתחלק בין שני הצדדים. בסוף יהיה גישור ושני הצדדים יוותרו על כסף כדי לאפשר עסקה. קשה לי לדמיין סיטואציה אחרת.
זה ביזנס וקטאר עשתה ביזנס רע מאוד לפני שנה. האופציות שלה כרגע זה או לתת לו להריץ את החוזה לקיץ הבא או לנסות למקסם מה שאפשר עכשיו על שחקן שגם כולל המענק חתימה עלה להם יותר מ150 מליון אירו כשקנו אותו+ החוזה הלא פרופורציונלי ששמו לו בקיץ שעבר שנתן לו את הכוח הבלתי מוגבל הזה להתנהג בהם ככה. בסוף, הסעודים יכולים לסגור להם 300 מליון אירו דמי העברה על שחקן עם שנה אחרונה בחוזה שלא רוצה להיות שם. מקסימום זה יכול לגרום לריאל או קבוצה אחרת לפעול מהר עכשיו, שיחק להם אחרי פעולות רעות שלהם. מעניין אם פיפא תחסום את זה, נראה שזה מתחיל להזיז להם.
זה יתחיל להזיז להם רק כשהפריימר ליג תתחיל להינזק. וזה ממש יזיז להם כשהמועדונים שנשלטים על ידי שלל האמירויות והמדינות השונות יתחילו להינזק. אבל עד אז. -מועדונים וליגות נפגעות מאיטליה גרמניה ספרד צרפת וואט אבר: לא יעניין אותם.
צריך לראות כמה איכות תלך לסעודיה, אבל כרגע הפערים עצומים גם מהליגה הצרפתית. בטח כשהרבה מהשחקנים שמגיעים מבחינתם מגיעים לעונות פרישה כשכל מה שמעניין אותם זה לקבל את הכסף ולהוריד הילוך, אז גם אם יהיו שם שמות, השאלה עד כמה תהיה להם מוטיבציה להיות ביכולת שיא (זוכר את ערן זהבי מסיים כמלך השערים בליגה הסינית למרות שמות גדולים בהרבה פשוט כי הוא ראה בזה כאתגר והתייחס לזה ברצינות בעוד שחקנים אחרים ראו בזה כעונת פרישה ולא התאמצו). הוא בקיץ הבא יהיה בריאל. הוא מרוויח המון כסף כבר ככה והוא גם ירוויח המון כסף בריאל. לסעודיה הוא תמיד יוכל ללכת כמו רונאלדו בגיל מבוגר ולסיים שם את הקרירה ולהרוויח סכומים אדירים. הוא שחקן תחרותי ואין לי ספק שגם אם יעבור (מה שלא בטוח) הוא יעביר שם מקסימום עונה אחת ואז יעבור לריאל שם כבר הכל סגור מולם ורק מחכים שהקיץ של עונה הבאה יגיע.
שמע, בוא נראה. בינתיים עם כל היכולות הבאמת פנומנליות שלו, מדובר בשחקן בן 25 שלא לקח ליגת האלופות ושיחק עד כה רק בליגה הצרפתית בקבוצה שהייתה לוקחת את האליפויות שלה גם בלעדיו. ברמת הנבחרות ההישגים שלו מאוד מרשימים אבל ברמת הכדורגל מועדונים, הוא לא עשה מספיק עם היכולות האלה בעיניי.
מסכים, ולדעתי גם הוא יודע את זה. ואני בטוח שהוא מחזיק מעצמו כאחד הגדולים בהיסטוריה והוא ירצה להוכיח את זה ולכן הולך לריאל. אם כסף היה מעניין אותו אז היה מסכים לחוזה לכל החיים בפריז תמורת סכומים שלפי הדיווחים אפילו גבוהים ממה שהיה מרוויח בסעודיה, פלוס זה לא חור אלא המדינה שלו, אבל די ברור שהוא רוצה ללכת למקום שבו יצליח להשאיר חותם ולכן גם הלך עד הסוף השנה עם המעבר לריאל כולל ללכת ראש בראש עם פריז.
בינתיים גם משחקים שם כדורגל זה לא רק פוטבול מנג'ר וזהו Al-Ettifaq 0-1 Lokomotiva Zagreb: Steven Gerrard's side continue their poor pre-season start | Daily Mail Online