"עצוב". אנחנו בתוך תהליך שקורה כבר שנים, עכשיו נזכרים להיות עצובים? סעודיה, קטאר ואיחוד האמירויות כבר משחקים היום באירופה. לא סניפים שלהם, לא שליחים שלהם, הממשלות ומשפחות המלוכה בעצמן. אבו דאבי זכתה העונה בליגת האלופות, למי שפספס. אז עכשיו הם מעבירים קצת אירופה אליהם. האמת, מפריע לי הרבה פחות. לפני תחזיות אפוקליפטיות, אני הייתי מחכה לראות שהעניין לא יתפוצץ תוך שנה-שנתיים כשיפול שם האסימון שאף אחד מבחוץ לא באמת ישב לראות אל טיטיחאד נגד אל טיטיפאק, לא משנה כמה גריאטרים נוצצים מקשטים את ההרכבים שם. אני לא לגמרי מבין מה מנסים לעשות שם אבל אם המטרה היא לבנות מוצר שיתחרה בליגות אירופאיות זה לגמרי מועד לכשלון בעיניי.
הדיווחים הם שהממשל הסעודי יזרים סכומי עתק במשך 7 שנים. כלומר, עד מונדיאל 2030. לא מאשים שחקנים שרוצים להכות בברזל בעודו חם.
אני לא מסכים איתך, עכשיו יש 'צעד קדימה' מאוד-מאוד משמעותי, אבל גם אם היו ניצנים קודם לכן זה ממש לא אותו דבר כשיש נהירת שחקנים. מנצ'סטר סיטי קבוצה בלי שום היסטוריה וגם פריז סן ז'רמן לא יכולה להתגאות ביותר מדי, ועדיין. וכשרומאן אברמוביץ' רכש את צ'לסי בהרבה כסף? לשמחתי הם עדיין רחוקים מאוד כי גם אם יהיו שני סופרסטארים בכל קבוצה בליגה זה לא אותו הדבר. אין כמו ליגת האלופות למשל, אין כמו משחקי הדרבי, קהל שבאמת אוהב כדורגל וכדומה. בעניין זה, ריאד מאחרז שחקן שגם היום בגילו המופלג וכשזה נגד מדיניות המועדון - הייתי שמח מאוד להביא לריאל מדריד. שחקן מגוון, אמנם לא השחקן הראשון-שני-שלישי בהצלחה של מנצ'סטר סיטי אבל חשוב מאוד. הפסד גדול ובלתי נמנע לפפ גווארדיולה, זה עושה רושם שהסגל ההתקפי קצת מתקצר. נראה לי אבידה מקצועית יותר רצינית מגבריאל ז'סוס וראחים סטרלינג לפני שנתיים. אם אני לוקח בחשבון את טריליון הפציעות של קארים בנזמה בעונה הקודמת וגם את הגיל אז מאחרז אולי השחקן שבפורמה הכי טובה שהגיע לשם.
מאחרז שחקן נהדר אבל כבר בן 32 בואכה 33 וזה גיל שאתה חושב קודם כל על כסף. הבן אדם השיג הכל בכדורגל, אבל ליטרלי הכל. ליגה אלופות, אליפויות באנגליה, כולל אחת היסטורית עם לסטר, הוביל את הנבחרת שלו לזכיה באליפות אפריקה. ארון תארים של איש אחד. עכשיו הזמן לטפל בפנסיה.
אין בעיה אני מניח שהזכייה בטרבל שינתה דברים גם אצל אילקאי גונדואן שאולי בלי ליגת האלופות היה רוצה להישאר עוד שנה ולנסות להשיג את המטרה מספר אחת. אני לא מערער על ההחלטה של מאחרז למרות שההצעה הזו אני מניח הייתה תקפה גם בעוד שנה - אלא מנקודת המבט של מנצ'סטר סיטי. הוא שחקן שכמעט לא נספר, מספק מספרים באופן קבוע, יודע גם לשחק קבוצתי. זו אבידה. הרי סיטי תמיד הצליחה משום שהיו לה יותר מ-11 נהדרים אלא גם סגל רחב.
זה אמיתי שאנגולו קאנטה הולך להרוויח 100 מיליון לעונה? בכושר הנוכחי שלו לא הייתי מביא אותו גם להפועל תל אביב. כנראה לסעודים באמת יש יותר מדי כסף בארנק.
מקווה שהם ביטחו את עצמם עם כמות מינימלית של משחקים לפחות כדי לאתגר את הסעיף של ה100 אחוז קומרשיאל שהם זרקו לו. הוא לא נראה כבר שנה וחצי כמו שחקן כדורגל שמסוגל לסגור 90 דקות ושני אימונים באותו שבוע. אבל לך תדע מה זה אימון בסעודיה, נראה שחצי מהזמן מנסים לתקשר עם השחקן ובחצי השני משחקים מאחניים בלי חיי שרה.