הקיץ הסעודי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Scouser Tommy, ‏19/6/23.

1. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

וואלה פייר אינאף. עליי.

2. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

או אולי זה כדי לקדם את אליפות העולם לקבוצות שמעלים ל-32 קבוצות.

יהיה תואר שיכלול קבוצות שגם ככה מושכות קהל מדרום אמריקה, מאמריקה שצוברת הייפ לקראת המונדיאל, אירופאיות ואסיאתיות ומי יודע, אולי עוד 50 שנה האפריקאים יתעוררו וינסו להקים סופר ליג משל עצמם.

3. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

קטע. אשכרה הייתה לי תקופה בדיון של הפוטבול. ובמקרה לא נכנסתי לשם בשנתיים האחרונות.

4. yonmu Member

אני לא בטוח שאני מבין - מה פסול שבמה שהסעודים עושים כרגע?
    במה זה שונה ממה שבוהלי, שייח מנסור, אל-חלפי, אברמוביץ' או ברלוסקוני עשו לפני?
    אסור להוציא את הכדורגל מאירופה הקדושה לסעודיה המוסלמית, זה הסיפור הגדול? סתם עליונות אירופאית קלאסית?

זה לא עובד ככה. כסף הוא כסף, כדורגל הוא צעצוע.
    מי שיש לו כסף ורוצה צעצוע - קונה אותו. לא משנה אם הוא בעל הון אירופאי קלאסי, איש עסקים אמריקאי, אוליגרך רוסי או שייח ערבי.
    מי ששילם לניימאר לרקוד בברצלונה ישלם לו כדי שירקוד בפריז או בסעודיה או באמצע הסהרה.

הסיפור כאן משנה רק בגלל שאם המצב יתמשך* ליגת האלופות כבר לא תכלול את כל הקבוצות הטובות בעולם. אז מה, ימצאו פורמט אחר/נוסף.

*לדעתי הסיפור לא כאן כדי להישאר. סעודיה היא אמנם כלכלה גדולה (בערך כפול מישראל) ומדינה לא דמוקרטית, וגם בשבילה זו השקעה מסיבית.
    לדעתי מדובר במהלך כלכלי-פוליטי-תדמיתי חד פעמי. תוך שלוש שנים הטרנד ייגמר.

VAR, Clock End Stand, Roma ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  5. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין הבדל גדול, לכן כתבתי שהתהליך הזה התחיל מזמן. זאת כן הקצנה של הסיטואציה בה שחקנים הולכים לשחק בקבוצות חסרות אוהדים, במדינה נידחת (אם זה היה איי סיישל הייתי אומר אותו דבר), על חשבון לשחק בקבוצות עם תרבות מאחוריהן, עם אוהדים.

תמיד אפשר להגיד "צביעות, איפה הייתם בשנות ה50 כשריאל קנו את ליגת האלופות? זה היה ספורטיבי?" אבל זה טיעון סתמי שבא לעצום עיניים ולתת לגיטימציה להכל רק כי למתוח את הגבול איפשהו זה "צביעות".

מבחינתי הגבול נחצה כבר בשחיתות המטורפת שהובילה למונדיאל בקטאר, אבל הקיץ הזה הוא קפיצת מדרגה מדאיגה. אין שום קשר בין הליגה הסעודית לספורט אחרי הקיץ הזה, צר לי.

LFC-Gerrard1 ו-oranfu אוהבים את זה.
  6. oranfu Member

לי אישית לא מפריע מה שהסעודים עושים. זה מבחינתי המשך של תהליך שהתחיל עם אבו-דאבי (ואולי אברמוביץ').
    ברור שיש בעיה, אבל אני גם ככה רואה כבר שנים שהליגה האנגלית (שהיא מה שמעניין אותי) נחרבת על ידי הכסף הזה.

זה שהסעודים לוקחים פנסיונרים\שחקני דרג ג'\ ניימארים למיניהם לא מפריע לי. יבואו שחקנים אחרים במקומם.
    לא הפכתי לחובב הליגה הספרדית כשריאל וברצלונה שתו את כל הכוכבים ואני לא אהפוך לחובב של הליגה הסעודית לא משנה מה.
    מה שכן מפריע לי זה שהסעודים יתחילו לארח משחקים של מסגרות אירופאיות ולהכניס את הקבוצות שלהם לליגת האלופות (ואין לי ספק שאנחנו בדרך).
    לדעתי זה שיש משחק במדינה שלא קשורה אליו בכלל זה ביזיון. כל משחקי ה"אלוף האלופים" שמשוחקים לא במדינות שלהם זאת שערורייה אדירה מבחינתי ודוחה אותי. כבר שנים אני שומע על התוכנית להוסיף מחזור לליגה האנגלית שיתקיים בארה"ב או משהו כזה ואלה הדברים שלדעתי פשוט יהרגו את הספורט.
    כל עוד זה רק מעבר של שחקנים כאלה ואחרים לליגות שלא מעניינות אף אחד - על השמעקל שלי.

LFC-Gerrard1 ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  7. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שלאוהדים של קבוצות בליגות שהן לא הפרמיירליג כל העסק הזה הרבה פחות מפריע, וכנראה שבצדק, פשוט כי מבחינתם כבר בתחילת שנות האלפיים התהליך הזה התחיל ושותים להם את כל הטאלנטים עם כמויות כסף שאי אפשר להתחרות איתן.

יחד עם זאת, כן מפריע לי ששחקנים בגילאים טובים ולפני/במהלך הפיק הולכים לשחק בקבוצות בלי שום עניין. זה מבאס לראות. יש שם איזה 2 מועדונים עם בסיס אוהדים מרשים (אל הילאל ועוד אחת לא זוכר מי), חוץ מזה זה באמת סתם מועדונים שהם צעצוע של המשטר.

8. Sturridge Member

לטעמי ההשוואה לאברמוביץ’ ושאר ירקות לא נכונה. אף אחד באירופה לא עשה את זה בסכומים האלה, גם יחסית לשוק.
    קאנטה הכפיל את השכר שלו בערך פי 6, בנזמה פי 12. לא אברמוביץ’ ולא בוהלי הציעו דברים אבסורדיים כאלה.

ואת כל זה הם מציעים לשחקנים שכבר נמצאים בטופ של אירופה ושיאניות השכר. זה לא אותו מגרש משחקים בכלל.

יש כאן מדינה שלמה שהחליטה שבא לה לקנות כמה כדורגלנים, לפזר אותם בקבוצות באופן יותר שרירותי מכוחות בשכונה ולתת למנדינגוס לבדר אותם מהיציע.
    עד כמה שזכור לי זה עוד לא קרה.

LFC-Gerrard1, Gianzola ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מיטרוביץ' בגיל 28 אחרי עונה של 14 שערים (ועוד כשהורחק ללא מעט זמן) זה פנסיונר?
    סרגיי מילינקוביץ'-סאביץ' בגיל 28 מלאציו לסעודיה זה העברה של פנסיונר?
    עכשיו יש דיווחים על משא ומתן לגבי לאפורט (בן 29) מסיטי לסעודיה, זה כבר ממש לא רק פנסיונרים -

המשתכרים הגבוהים בעולם (שכר שנתי במליוני יורו):
    רונאלדו (סעודיה): 200
    בנזמה (סעודיה): 200
    קאנטה (סעודיה): 100
    ניימאר (סעודיה): 100
    אמבפה (פריז): 70
    מסי (ארצות הברית): 45
    מאנה (סעודיה): 40
    הנדרסון (סעודיה): 40
    מחרז (סעודיה): 35

Liverpool-Forever ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  10. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם אתם זוכרים דיברתי על הבעייתיות פה כשרק בנזמה עבר.
    נראה לי שברור שאי אפשר להתעלם מזה כבר?
    צריך להבין שזה רק הקיץ ה1. בקיץ הבא כשאל גכלדליכדשו תציע לשחקן מסוים חוזה הוא כבר מבין שהוא מגיע ובקבוצה שלו יש כבר 3-4-5 שחקנים ידועים אחרים. קבוצות ישתפרו, הליגה תשתפר, זה יהפוך להיות לגיטימי לאט לאט לעבור לשם והליגה תעבור מפן חובבני לתחרותי משמעותי.
    ומה יקרה בקיץ ה3? זה כבר יהפוך להיות שאיפה של שחקן ללכת לשם.

למה זה אכפת לי אישית? אני כבר הסברתי איך אני רואה את הכדורגל העולמי. בתור מוצר מת. מי שיתווכח איתי יגיד שהוא גוסס. בסדר. אני הצעתי תוכניות קיצוניות לשימור משהו מאיך שזה אמור להיות - קבוצה שמייצגת באמת את המיקום בו היא נמצאת. מי שיתחבר, אחלה, מי שלא יתחבר גם אחלה. מה שבטוח במציאות משתינים על דעות כמו שלי ומה שיקבע זה רק הכסף. לכן אני די בטוח שיהיה הרבה הרבה יותר גרוע ממה שרואים היום, למי שזה מפריע לו. מתאר לעצמי אם אני חייב לנחש, שנראה איזה סופר ליג כללית כזאת בסופו של דבר עם כמה אימפריות מאירופה וכמה מועדונים מסעודיה או איפה שיש כסף וזאת תהיה הליגה המרכזית של הקבוצות האלה. כל היתר יאבקו להראות לגיטימציה להיכנס לליגה הזאת. נסיון הסופר ליג הקודם רק הרבה יותר מגובש ועם יותר כוח לגרום לזה לקרות.

LFC-Gerrard1 ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  11. VAR Member

אז הסעודים מכפילים את השכר פי 6/12 ולא פי 3/4 כמו שבוהלי עושה. אני מבין ששם עובר הגבול?

אתה רואה את הסעודים ואת הליגה שלהם בדיוק כמו שאוהד רומא/סביליה/אייאקס רואה אותך ואת הליגה האהובה עליך.

אף שחקן שעובר לסעודיה לא יחסר לי. את השמות של רובם המוחלט אני אשמח לשמוע כמה שפחות. מתי פוגבה, דונרומה וצ'אלנגולו עוברים?

אם אפשר שכל הקליינטים של ראיולה לשעבר וגם של מנדש יעברו לשם.

מדהים בעיניי שדולרומה לא עבר לשם עדיין.

Roma ו-oranfu אוהבים את זה.
  12. oranfu Member

מיטרוביץ' שחקן דרג ג', כן.
    נתן עונה מצויינת בפולהאם, אבל אני לא חושב שהיה מגיע למועדון גדול יותר, הוא בפיסגת הקריירה המקצועית שלו.
    זה חבל מאוד לפולהאם, זה כן.
    גם בוא לא נשכח שמדובר בפסיכי לא קטן.

SMS זה אולי על התפר בין דרג ג' ל-ב'.
    שנים שהוא בקבוצת אמצע טבלה באיטליה, כנראה שעולם הכדורגל חושב כמוני.
    אבל זה חבל לליגה האיטלקית וללאציו, זאת אחת ההעברות היותר המתסכלות לדעתי לגבי סעודיה.

לאפורט עוד לא עבר, אבל גם אם כן הוא בן 29 ולא שיחק כמעט בכלל בשנה האחרונה והאמת שלמעט העונה הלפני אחרונה הוא רואה בעיקר ספסל בסיטי.
    האם הוא יכול להמשיך באירופה? כן, אבל לא מדובר באיזה אבידה גדולה.
    באותה מידה גם מאטיפ יכול ללכת לסעודיה ואף אחד לא ימצמץ.

הרשימה של המשתכרים הבכירים שנתת שנמצאים בסעודיה הם פנסיונרים, כן.
    היחיד שלא פנסיונר שם לדעתי זה מאחרז.

אני לא מתעלם מזה שיש בעיה, אני פשוט לא חושב שהמעבר של השחקנים האלה לשם אומר יותר מדי.
    הבעיה היא ששחקנים שעוד לא פרשו ינצלו את האופציה הסעודית בשביל לסחוט יותר כסף מהמועדונים שלהם.

13. Sturridge Member

ההבדל בין פי 3 לפי 12 הוא עדיין פי 4.

אני מבין את הטענה לשרשרת המזון, יחד עם זאת- הפריימרליג ביססה את עצמה בראש הפירמידה גם על בסיס מקצועי (ביצה ותרנגולת, אולי, אבל גם ניהול חכם כמו פיזור העוגה לעומת מקומות אחרים). לסעודיה אין את זה.

Gianzola, oranfu ו-Sir Alex Ferguson אוהבים את זה.
  14. DRORIKO Member

לא מסכים איתך בכלל. בתור אחד שעוקב קבוע אחרי לאציו סאביץ' זה שחקן טופ לבל. כשאתה אומר לי מה זה ה-50:50 הקלאסי הוא הראשון שעולה לי בראש. גם להגיד "כנראה שעולם הכדורגל חושב כמוני" זה לא מדוייק. האיש קיבל הצעה מיובה כשהיא עוד היתה בשיא שלה. יכול להיות שגם מעוד מועדונים. זה ברור לכולם שלאציו היה מועדון שקטן עליו. מצד שני, כמו שמישהו כאן הסביר יפה, עצם זה שהוא בילה בלאציו כל כך הרבה שנים למרות שיכל לשחק במועדון גדול יותר מראה שהוא בחור לא ממש הישגי, ודווקא בגלל זה המעבר לסעודיה הוא די טבעי אצלו. כנראה שהוא דמות חריגה מבין אלה שהם מתחת לגיל 30 ועדיין בשיא שלהם

אני כן מסים עם הסיפא של הדברים שלך. בסופו של דבר כשמסתכלים על כלל השמות אין כאן איזה בום גדול. הרוב פנסיונרים והשאר כל מיני מיטרוביץ'ים ודמיראלים כאלה. לא משהו מעניין במיוחד.

Scouser Tommy ו-oranfu אוהבים את זה.
  15. VAR Member

ברמת העיקרון אין שום הבדל. עד לפני כמה חודשים כולם רצו לאנגליה כי שם הכסף הגדול. עכשיו כולם רוצים לסעודיה כי שם הכסף הגדול.

לקרוא למה שקורה הקיץ "הרס הכדורגל" זה הכי גמל שלא רואה את הדבשת של עצמו שאפשר להעלות על הדעת. או זה או גזענות. מי קבע שהשחקנים הכי טובים חייבים להיות דווקא באירופה, וספציפית באנגליה?

וואלה סבבה לי שהכסף הסעודי יילך לשחקני כדורגל ולא למימון טרור. ממש לא חסר לי עוד ויכוחי מסי-רונאלדו. שהאמריקאים והסעודים ינהלו את הויכוחים האלה.

סמואל אטו, DRORIKO ו-Roma אוהבים את זה.