אתה יכול לחזור עליו גם 100 פעמים, זה לא אומר שבאמת מדובר בהבדל. פשוט מה שבשנת 2000 דרש השקעה של עשרות מיליונים, בשנת 2023 דורש השקעה של מאות מיליונים. ברמת העיקרון אין הבדל - כסף היה, עודנו וימשיך להיות מה שמניע את העולם. פעם אתה בצד שלוקח ופעם אתה בצד שלוקחים ממנו.
אבל זה כמו שבעל ממון יקנה את ניוקאסל ותגיד לו שלא מגיע להם להיות בליגת האלופות כי קבוצות אחרות השקיעו הרבה יותר זמן ומאמץ לפניהם. נכון שאנגליה מציעה את עניין הספורטיביות(ועשו את זה בהרבה זמן ומאמץ), בגלל זה הסעודים צריכים להוציא יותר כסף כדי להתמודד, אחרת מה יש לחפש שם? אם זה ימשיך עוד 15-5 שנים, אלוהים יודע איזו ליגה הם יצליחו לפתח שם. הם לחלוטין יכולים ליצור שם תחרות יוקרתית וספורטיבית עם הזמן. כרגע המחסור הגדול שלהם זה אי העפלה לליגת האלופות.
הם יתקשו לפתח ליגה ברמה גבוהה מהסיבה שהם משריינים את רוב המקומות בסגל לסעודים. אני לא רואה אותם זורקים משם את כל הסעודים כי זה יפגע בנבחרת שמאד חשובה להם. יש אופציה שאולי הם ישקיעו כסף במחלקות הנוער ויפתחו שחקנים מקומיים טובים יותר אבל זה גם תהליך מאד מאד ארוך וגם לא נראה לי שזה בראש של הסעודים עכשיו. בעיקר מעניין אותם להביא שמות גדולים בשביל הבאזז. הם מתחרים ב-MLS ובליגות מהמפרץ, לא בליגות האירופאיות.
איך זה מסתדר עם ככה שהקבוצה של ניימאר ישחקו הוא, מלקום, מיטרוביץ', נבס, סאביץ', קוליבאלי ובונו? אני לא סגור על החוקים שם, אבל לא נראה לי שזה נכון.
אתה קצת תמים. תוך שנתיים כל קבוצה שם מעמידה הרכב על טהרת הזרים. המטרה של mbs זה להכנס לאירופה ולהעמיד מוצר אטרקטיבי לתיירים. הוא מנסה להלבין את סעודיה בעיני העולם המערבי בכל צורה בערך.
ופעם זאת הייתה איטליה. לא לראות את ההבדל בין אנגליה לערב הסעודית זה סתם להיות נודניק. שחקנים מבוקשים (על דגש מבוקשים) באנגליה, יגיעו לאנגליה. כנראה שבאנגליה אף אחד לא חשב שסאביץ שווה כאלה סכומים לקראת סוף החוזה שלו. כמו שאף אחד מאיטליה לא בא ולקח את זייץ׳. היום שום קבוצה באיטליה לא יכולה להרשות לעצמה את המשכורת של מאחרז בסיטי, למה שהוא יוריד במשכורת ויעבור לשחק באיטליה? Sent from my iPhone using Tapatalk
כרגע רוב השחקנים בליגה הם סעודים. ברגע שתציף את כל הליגה בזרים הסעודים לא יראו דקה. זה בעצם לחרב את השחקן הסעודי וכיו״ב את הנבחרת, ואני לא חושב שהסעודים רוצים בכך.
הם מציפים בארבע קבוצות שהם בחרו להציף. אולי זה יתרחב, אולי לא, נראה. כבר ראינו בישראל שפחות זרים לא מעלה את הרמה של השחקן המקומי.
שני דברים שונים אחי. כי הפער בין הזרים שמגיעים לליגה הסעודית לבין השחקנים המקומיים הוא פי אלף יותר גדול מהפער בין השחקנים הזרים שבאים לישראל לבין השחקנים המקומיים. אם תציף את הליגה הסעודית בזרים השחקן הסעודי יצטרך או להגר למדינות אחרות או לשחק בליגה השניה. כי בראשונה הוא לא יראה דקה.
נכון, פעם זאת הייתה איטליה. יצא לך לראות אותי כותב שאנגליה הרסה את הכדורגל כי לקחה לעצמה את ההגמוניה? האנגלים דואגים למוצר שלהם, והסעודים דואגים לשלהם. האיטלקים עושים את זה בצורה מחורבנת ולכן נשארים מאחור. לי אין טענות לאף אחד. אני לא אוהד ליגות. זה דבר מטומטם בעיניי לאהוד ליגות. לא רואה במה שעושים הסעודים משהו גרוע יותר ממה שעשו/עושים/יעשו בפ.ס.ז', סיטי או ניוקאסל. אם כבר הכדורגל הסעודי פחות מושחת, שם עד כמה שידוע לי אין חוקים שאוכפים רק על קבוצות/ליגות מסוימות שנאלצות לקושש ריג'קטים בסוף החלון ולהתמקח אחרי כמה הופעות אופצית הרכישה הופכת לחובה, כשצ'לסי משכיבה 50 מיליון פאונד על שחקן ששמעתי את שמו לראשונה לפני שבוע וזה באהלן-אהלן.
כן הרבה פחות מושחת בסעודיה. זו מדינת חוק. לגנבים פשוט מורידים את היד. לא יהיו שם פרופילים פקטיביים של חברי דירקטוריון שהן כוכבות אונליפאנס בפנים של הספונסר שלך. איףףףף
צודק בהכל ועל הדרך נק' מעניינת: חייב להיות מדרג פנימי כלשהוא גם בליגה הסעודית, נכון? הרי יש מועדונים שיותר קרובים לכס המלכות ויש פחות. תמיד יש נק' יייחוס מסויימת. ותמיד יש גוף במרחב שקרוב אליה יותר וגוף אחר שקרוב אליה פחות.
Neymar, 32, is the biggest stars to make the move to Saudi Arabia this summer alongside Karim Benzema - and joins Cristiano Ronaldo as the headline superstar in Saudi However, he has not made the move on the cheap with Al-Hilal forking out £78milion to PSG as well as handing Neymar a staggering deal. SunSport understands that the former Barcelona star asked Al-Hilal's owners for three luxury cars for himself and for his entourage to have four Mercedes G Wagons and a Mercedes van with a driver. Neymar also requested that the driver be available round the clock every day of the year for his himself, friends and family. The luxury cars include a Bentley Continental GP, an Aston Martin DBX and a Lamborghini Huracan, which would cost roughly £510,000 combined. At home, Neymar called for his fridge to be filled all the time with Açaí juice by his favorite brand, but also Guarana drinks for his friends and family. He also asked for three saunas to be in the house as well as five full-time workers, including a sous chef to help his personal chef from Brazil and for two people to take care of the cleaning. A source has also told SunSport that Neymar asked for all the costs of his stays at hotels, restaurants, and cities that he may visit on days off are covered by Al-Hilal's owners. חמודים באל הילאל, מממנים לו את האורגיות ומשלמים לו על החופשות. איזה תנאים יא אללה