למה שזה יזיז לאיחוד? אותם מעניין משבר אקלים, לא אילו קבוצות עולות לצ'מפיונס ליג. גם מכבי חיפה וקבוצות מאזרבייג'ן לא שייכות גיאוגרפית לאירופה. קטן עליהם להכניס גם את סעודיה לאופ"א.
@yonmu לא. ההצעה שלי הזויה ולא קשורה למציאות. היא הדרך היחידה. את המציאות אני רואה מרגיש וחי אותה, לצערי.
מתנצל שטענותיי לא תקפות בעיניך כבוד השופט. ולעובדות: קודם כל, הMLS זאת ליגה במדינה שאני שונא לא פחות ואולי אף יותר מסעודיה ברמה התרבותית (פחות החוקתית), אבל תרבות ספורט יש גם יש. למה היא ספורטיבית בעיניי? בעיקר כי אשכרה יש שם עניין בספורט שמתחיל ללכת גם לכיוון הכדורגל, וגם כי יש מנגנונים ששומרים על ספורטיביות. ואם ללכת על רשימה: - יש salary cap, דבר שבעצם מכריח קבוצות להתנהל בתוך מסגרת תקציבית מוגדרת גם כמועדון ונדמה לי שגם באופן ספציפי לשכר של שחקן. - יש דראפט שאני משער שמתרחש בצורה יחסית דומה לNBA ולפוטבול. אחד הקונספטים היותר הוגנים בעולם הספורט באופן כללי, אמנם אני לא מספיק מכיר את הפוטבול או את הMLS בפני עצמן, אבל בNBA זה מוביל לגיוון מאוד רציני בזוכות באליפות. בMLS זה נראה דיי דומה, עם 10 (!!) אלופות שונות ב12 השנים האחרונות. - במקום *האחרון* ברשימת הממוצע אוהדים למשחק בעונה שעברה, נמצאת שיקגו פייר, עם 15K אוהדים. - הכי חשוב, אין מעורבות של המשטר בניהול או תקצוב הקבוצות. בצד השני: - salary cap? בוא לא נלך לשם בכלל. - הגינות בין המועדונים? עשה לי טובה. אני כן אציין שיש שם 6 אלופות שונות ב12 השנים האחרונות למען ההגינות מולך. - קהל? כבר במקום החמישי יש לנו את אל הילאל שהביאה... תופים... 10K אוהדים למשחק לאצטדיון של 56K. משם ומטה זה כבר יורד לחד ספרתי מאוד מביך. - בעלים? בוא. מדובר בליגה שמתוקצבת ומנוהלת רק על ידי המשטר שידו בכל ויד כל בו. וכן, ברור שיש פה אלמנט שמדובר במדינה אנטי-דמוקרטית, עם חוקים שנוגדים כל ערך הומני (ולכן בעיניי גם ספורטיבי), sportwashing וכו'. אבל לא רק. לצייר את הסיטואציה הזאת כאילו היא זהה לחלוטין לפרמיירליג זאת דמגוגיה, צר לי. אז אני מבין שבתור אוהד של קבוצה איטלקית, זה נחמד לראות את הפרמיירליג חוטפת קצת - וכתבתי בעצמי בעמוד הקודם שאני מבין לחלוטין למה מבחינת אוהדים בליגות אחרות זה פשוט המשך של אותו רצף - אבל זאת בהחלט הקצנה רצינית. לסיום, ספציפית לגבי הספורטוושינג, אני אגיד שמהבחינה הזאת מועדונים אירופאיים בבעלות סעודית/אבו-דאבית/קטארית שעושים מה שבא להם זה גרוע באותה מידה ולפעמים אף יותר.
ובעלות רוסית (אברמוביץ') או סינית (אינטר, מילאן עד לא מזמן) זה בסדר? ריאל מדריד בכלל הפכה להיות האימפריה שהיא בגלל תמיכה של דיקטטור. אבל ריאל זה מסורת, ומסורת אנחנו אוהבים. מי שרוצה להיות טהרן כבר מזמן היה צריך להתנתק מהענף הזה.
מצחיק לראות את כל אותם אוהדים מהליגה האיטלקית שקרסה בגלל השחיתות האיטלקית הדי נפוצה שגרמה לכולם להתרחק מהליגה משווים בין הליגה בסעודיה לפריימר לייג. זכות הקיום של הפריימר לייג, בדיוק כמו זכות הקיום של מועדונים כמו ברצלונה וריאל, היא בעשורים האחרונים קודם כל בגלל איכות הכדורגל והמסורת. גם לפני שהפריימר לייג הייתה כוח כלכלי גדול היא משכה שחקנים גדולים כי הרבה מאוד שחקנים קודם כל רצו לשחק בליגה הטובה בעולם או אחת הטובות בעולם. בסעודיה יש רק כסף וכלום מעבר לזה. אין קשר בינה לבין הפריימר לייג. נ.ב זוכר את ההתלהבות כשברקוביץ הגיע לסאות׳המפטון בזמנו. לא הייתה קבוצה עשירה, אבל המסורת, הקסם והאיכות גרמו להתלהבות. איפה זה ואיפה סעודיה שהיא כמו המעבר של זהבי לסין שלא ריגש אף אחד והדבר היחידי שעשו היא לחשב בכל פעם כמה כסף נכנס לזהבי לחשבון על שער או ניצחון.
ההיסטוריה והמסורת תמיד היו. לפני כמה עשורים המעבר של שחקנים בין מדינות היה פחות נפוץ. ההשוואה בין אנגליה כמדינת כדורגל לסעודיה היא מגוחחת וחסרת בסיס.
לא ראיתי מישהו שמשווה בין המוצרים. ברור שייקח לסעודים הרבה מאוד זמן (ועקביות) כדי להגיע לשם. לראות מהצד את הצביעות - זה משעשע. לאנגלים יש מסורת, כן. לכן לא אמור להיות לאף אחד אכפת כשבוהלי מוריד 700 זיליון פאונד בחלון העברות אחד ועוד 300 טריליון פאונד בזה שאחריו. לצ'לסי יש מסורת הרי, אוליגרך רוסי בנה אותה לפני 20 שנה בשתי ידיים. מותר לה.
@Scouser Tommy מקבל את הטיעון לגבי ספורטוושינג, ובכלל ערבוב פוליטיקה-ספורט. 1. באמריקה יש עניין בכדורגל. בסעודיה אין? כרגע. אם הכסף ישנה את זה? 2. באמריקה יש סאלרי קאפ. באנגליה יש? 3. באמריקה יש דרפט וגיוון באלופות. בגרמניה יש? אני לגמרי לא טוען שהסיטואציה זהה לפרמירליג. היא שונה, ולו כי כל שתי סיטואציות שונות. אני כן טוען שלא הוגן להחליף פרמטר. אוהדים זה פרמטר הגיוני. לדרוש דרפט פוסל את איטליה. לדבר על גיוון באלופות פוסל את גרמניה. ועוד. דיבורים על מסורת מאוהד ליברפול, בטח היום, זה קבירת ראש עמוקה בחול. אני בהחלט חושב שהסלידה העיקרית היא פשוט מהעולם הערבי-מוסלמי. ברלוסקוני כנראה לא שונה במיוחד משייח מנסור, אבל הוא 'משלנו' וההוא לא.
למה שלא יתן? בין האיחוד לסעודיה יש יחסים מצויינים. גם לא נראה לי שיש לו בעיה שמדינה שהיא מחוץ לאיחוד תשחק במפעלים של אופ"א, הרי כבר היום יש מדינות מחוץ לאיחוד שמשתתפות במפעלים האלה, אני מכיר אפילו מדינה אחת שבכלל לא שייכת לאירופה.
הן חברות אופ"א. קווקז נחשבת לאירופה. הגבול עובד דרך הים הקאספי שם. Sent from my SM-S906E using Tapatalk