הקיץ הסעודי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Scouser Tommy, ‏19/6/23.

1. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה זאת אומרת "מי שלא יכול להפריד פוליטיקה וספורט"? מי שלא מפריד פוליטיקה וספורט זאת הליגה הסעודית.

LFC-Gerrard1, oranfu ו-Captain Canada אוהבים את זה.
  2. k_700 Member

קודם כל, תעשה חיפוש פשוט קיי700 וקטארים ותראה מה דעתי עליהם, ספויילר- לא מתלהב בכלל.

אנחנו כבר תחת הגבלות מעשיות של הffp והקטארים יגיעו למועדון שמכניס מאות מליונים כל שנה.
    לא מועדון שעכשיו צריך להמציא הכנסות כדי להתמודד עם משהו. גם מבחינה של חוזים אנחנו הרבה יותר מאוזנים בשנה האחרונה ממה שהיינו לפני שנה.

איך זה פייר שבמקום באטה בוריסוב תכנס קבוצה סעודית שתציע 150 מליון פאונד משכורת לאליסון, 200 מליון על תאו הרננדז, 150 מליון משכורת לקאיסדו בעוד שנתיים ועוד סכומים כאלה לעוד כמה שחקנים ברזילאים מדושנים וזה עובר חלק בגרון?
    מצטער, אם נותנים יד לקרקס הזה אז שישארו לפחות במדינה שלהם(ברור לי שזה לא יקרה וכתבתי לאן הכיוון הולך לפני כמה ימים).
    אין גם דרך מעשית לאכוף פייר פליי על קבוצה סעודית שמשחקת בסעודיה.

3. yonmu Member

איך זה 'פייר' שאלופת אירופה היא מנצ'סטר סיטי?

4. VAR Member

הרכבת לטיעון הזה חלפה מזמן. לא יודע עד כמה ממשלת סעודיה מעורבת בכדורגל. אבל בין אם היא בבעלות מוחלטת על הקבוצות (היי שייח מנסור) או שהיא בבעלות של מקורבים לשלטון (היי רומן אברמוביץ') - כל התקדימים לזה כבר קיימים. מי ששתק אז או אפילו סתם עיקם את האף ועכשיו בוכה דמעות הוא סתם גזען.

Roma אוהב/ת את זה.
  5. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

צודק ששייח' מנסור ורומן זה אותו דבר רק בעקיפין. יחד עם זאת בליגה הסעודית זה ממש ליטרלי השלטון/ההתאחדות הם הבעלים של כל הקבוצות בליגה, ממה שאני קורא רק לפני חודשיים עשו מהלך של "הפרטה" של 4 מועדונים... הגרשיים כי הבעלים החדשים הם הPIF שגם להם קשרים חזקים מאוד לשלטון.

זה שרומן ומנסור עשו את זה בעקיפין בעבר (ובוא, אמנם ב2004 הייתי בן 12, אבל אין פה אוהד ליברפול שלא מדבר גם על סיטי בתור בעיה עצומה באותה צורה ואף יותר) לא הופך את זה לבסדר עכשיו.

בכלל טענות שהן "איפה הייתם בX? צביעות/גזענות" לא ברורות לי אגב. זה שבעבר אנשים העלימו עין מהתנהלות פסולה לא אומר שעכשיו צריך גם לעשות את זה. מותר למתוח גבול גם באיחור.

LFC-Gerrard1 ו-Cup of Tea אוהבים את זה.
  6. Sturridge Member

כיצד השפיעה הקרבה של אברמוביץ’ לשלטון בצ’לסי?
    אילו שאיפות רוסיה רצתה או ניסתה לממש דרך הבעלות שלו?

האם הקנייה של שבצ’נקו זו בעצם תוכנית של פוטין להשפיל אוקראיני?

Scouser ו-LFC-Gerrard1 אוהבים את זה.
  7. Sir Alex Las' Killa

קטאר אירחה את המונדיאל. מישהו במערב הוציא הומוסקסואליות מחוץ לחוק?

8. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה קשור גזענות? יש הבדל עצום בין אברמוביץ' לשייח' מנסור ומה שקורה עכשיו עם סעודיה. אברמוביץ' אוליגרך עשיר ומקורב לפוטין, אבל בגדול התנהג עם צ'לסי כצעצוע שמגשים פנטזיה אישית שלו. כן, הוא שבר את השוק ושפך המון כסף (שמקורו בהון שהשיג בזכות הקרבה למשטר הרוסי המושחת), אבל בסוף המטרה של הקבוצה הזו הייתה תחרותית נטו, סוג של פוטבול מנג'ר בלי מגבלה על עומק הכיס. לא זוכר שהשתמשו בצורה גסה בצ'לסי לטובת הדימוי הרוסי או משהו כזה.

שייח' מנסור והקטארים כבר משתמשים בסיטי ופסז' כאמצעי הלבנה לשלטון הברברי שלהם פר אקסלנס (ספונסרים על החולצה, לחץ מדיני בסיטואציות כמו אמבפה וכו'), והמטרה של מסע הקניות שלהם לא בהכרח קשורה לשיקולים תחרותיים נטו. זה במיוחד נכון לפסז' שבגלל שיקולי הדימוי והמיתוג של השלטון הקטרי מעדיפה שחקנים שהם כוכבים פופולריים ופרימדונות, על פני בניית שלד מקצועי ראוי שהיא בהחלט יכולה להרשות לעצמה.

סעודיה זו כבר השתנה מהמקפצה. לא אכפת לי אם כמה אוליגרכים היו מחליטים לשפוך הררי כסף כדי למתג מחדש את הכדורגל באסיה ולהעמיד את הצ'מפיונס ליג היבשתי והליגה המקומית כאלטרנטיבות למפעלים המקבילים באירופה. העניין הוא שיש פה פשוט מדינה שמחפשת להכניס את השלטון המסואב שלה לכותרות של אנשים מערביים שאין להם ולו ערך אחד משותף איתם.

נערך לאחרונה ב: ‏17/8/23
    LFC-Gerrard1 ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  9. VAR Member

(תגובה גם ל @Captain Canada , ראיתי את הפוסט באיחור)
    אני מאוד בעד למתוח את הגבול גם באיחור. אבל זה אומר שיצטרכו לאכוף את הכללים החדשים גם על העברייניות הקיימות, הסיכוי שזה יקרה? כמו הסיכוי שמישהו יעביר לך לחשבון סכום של מיליארד יורו בטעות.

כל התקדימים כבר קיימים:
    השקעת סכומי כסף הזויים ולא פרופורציונליים: בוהלי.
    גיאוגרפיה: קזחסטן חברה באופ"א, רחוקה יותר מאשר סעודיה. ישראל חברה גם כן והיא נמצאת במרחק הליכה מהגבול הירדני עם סעודיה.
    בעלות של מדינות: ממשלות קטאר (פ.ס.ז'), איחוד האמירויות (סיטי) וסעודיה עצמה (ניוקאסל) כבר דרסו רגל בכדורגל האירופי.
    זכויות אדם: רוסיה אמנם הושעתה בעקבות המלחמה אבל גם לפני כן רדפו שם מתנגדי משטר, והם אפילו כבשו שטח אוקראיני ב2014 ללא מענה של אופ"א. יש שיגידו שגם ישראל מפרה זכויות אדם (לא אני). בנוסף יש את בלארוס ואזרבייג'ן שהן דיקטטורות לכל דבר, ויש שלטון סמכותני בפולין והונגריה. את אופ"א זה לא מעניין.

אז או שתבחר עילה ותעיף את כל מי שלא מתיישבת עם ההנחיות החדשות או שתאלץ למצוא סיבה אחרת למה לא לקבל את סעודיה לאופ"א. לדעתי יהיה לך מאוד קשה לא משנה באיזה כיוון תבחר.
    לא אמרתי שהיא השפיעה, אבל גם אתה תצטרך לספק הוכחות שסעודיה משתמשת בכדורגל לקידום מטרותיה הפוליטיות ולא סתם רוצה לקדם את הפופולאריות של הענף במדינה.

נערך לאחרונה ב: ‏17/8/23
    Roma ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  10. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

@VAR
    מסכים שמבחינה פרקטית הרכבת הזאת נסעה ממזמן. השחיתות של אנשי המערב באופ"א ובפיפ"א איפשרה את הגועל נפש הזה, ואין שום סיבה נראית לעין שזה ישתנה. גם כשכבר כן מנסים לעשות מהלכים נגד פזרנות שמקורה ברמאות כמו חסויות מזויפות וכו', זה נעלם כלא היה, וגם מתבצע בסלקטיביות מחרידה (סיטי כן, פסז׳ לא - כי לקטארים קשרים הדוקים יותר עם מקבלי ההחלטות).

וכאמור, אני גם חושב שניוקאסל וסיטי זה אפילו גרוע יותר מהליגה הסעודית במידה מסוימת, כי הם ממש נכנסים לקרביים של התרבות במקרים האלה. אוהדים בריטים לבנבנים או אדמומיים (תלוי בעונה) עם כאפיות ביציע, זה ספורטוושינג הרבה יותר יעיל כנראה מהליגה הסעודית כולה.

אני רק מביע את הצער שלי מההחמרה של המצב. לא חושב לרגע שנראה איזשהו שינוי או גבול שנמתח, ובטח שלא הענשה רטרואקטיבית. לצערי הרב.

אגב בוהלי זה גם סעודים בעקיפין.

VAR אוהב/ת את זה.
  11. Sir Alex Las' Killa

אז עברתי על הטיעונים בעמודים הקודמים ועדיין לא מצאתי אחד משכנע. ניתן באותה מידה לטעון שצירוף הסעודים לאלופות תכניס לשם השפעה מערבית-שטנית (פוייה!). אם תשאלו אזרח סעודי/קטארי/סיני ממוצע, שעובר שטיפת מוח ללא הפסקה, היכן הוא מעדיפים לחיות? התשובה תיהיה חד משמעית; במערב. אז מספיק עם הטהרנות. יש הרבה סיבות שהתרבות המערבית הצליחה, צנזורה לרעיונות/אידאולוגיות רעות היא לא אחת מהן.

נערך לאחרונה ב: ‏18/8/23
  12. DRORIKO Member

כבר יש דבר כזה בצ׳מפיונס, קוראים לזה פריס סן ז׳רמן. לא בדיוק דרסו את המפעל.

13. k_700 Member

לא דומה בכלל.
    הם גם מוכרים לא מעט שחקנים (גם מהאקדמיה).
    מה אל הילאל תמכור?
    איך הולכים להתיישר עם חצי הרכב שמרוויח שם 100 מליון אירו בשנה(בלי כל הכסף מחוץ למסגרת החוזית- מה שנקרא הפיירול)?
    זה יהיה כרגיל, בדיחה.

14. yonmu Member

@Captain Canada
    מילאן של ברלוסקוני היא לגמרי הנוסטלגיה של ליגת האלופות האירופאית הקלאסית.
    ברלוסקוני לגמרי השתמש במילאן במסע הפוליטי שלו.

מה שכן - צריך לאכוף כללי FFP על כל מי שמשתתף במפעל בצורה זהה
    [אני עדיין לא חושב שהכללים האלה שווים יותר מדי ובסוף חוזרים למצב שבו רק העשירים יכולים לנצח את המנגנונים שנגד העשירים].

אגב, לגמרי יכול להיות שזה מהלך שיקדם את הכדורגל. המותג כן בבעיה, ואם במקום לפרוח בספרד ואיטליה הוא יפרח בסעודיה זה לא כזה נורא.
    גם מבחינה מעשית טיסות מאירופה לסעודיה סבירות לגמרי (בטח בהשוואה לאמריקה). זה יכול אפילו להיות נוסטלגי לראות את רונאלדו או בנזמה משחקים מול ריאל בשלב הבתים בליגת האלופות בגיל מבוגר.

Roma אוהב/ת את זה.
  15. DRORIKO Member

לא אופתע אם בסוף יבטלו את ה-FFP הזה. זה נראה לי סתם מטרד בשביל אופ"א. בגלל שאיזה פארמה אחת פשטה פעם את הרגל סיטי ופסז' צריכות לעשות תמרונים כדי להוציא את הבוכטות שיש להם? בשביל מה כל המשחקים האלה?