הקיץ הסעודי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Scouser Tommy, ‏19/6/23.

1. yonmu Member

לדבר על שחיתות מרגיש לי לא רצינות. את מה שהשייחים עושים בצורה אחת האוליגרכים עושים בצורה אחרת והעשירים הרגילים של המערבה עושים בצורה שלישית. כסף הוא כסף ואי אפשר באמת לעצור אותו. זאת ההגדרה שלו.

ספציפית הליגה האנגלית נראית לי כמו הליגה היחידה שלא אמורה לחשוש מהמצב הזה. דווקא בגלל ניוקאסל והכסף של סיטי והקשרים לצ'לסי ובעתיד כנראה גם יונייטד. השחקנים שעוברים לסעודיה היו יכולים למצוא מקום באיטליה אחרת. מי שכן מאוימות מזה ברצינות הן שאר הליגות, כלומר אותה איטליה וגם צרפת וספרד וגרמניה. כשהחוד של הצמרת האיטלקית מורכב מקשישים כמו זלטאן/דזקו/ז'ירו - אי אפשר שלא לשאול האם רונאלדו ובנזמה לא עדיפים עליהם. אז כרגע זה רק ההתחלה, אבל המגמה לא בהכרח תעצר.

בשלב הראשון ה'קולוניאליזם' שבו שחקנים ערבים/מוסלמים חותרים להגיע רק לאירופה יעצר, וגם זה לא משהו קטן. דמיינו את סלאח עוזב, נניח.
    בשלב השני נראה גם שחקנים בלי זיהוי תרבותי מובהק מעדיפים את סעודיה על אירופה.

כרגע היתרון הגדול של אירופה זה העובדה ש'ליגת האלופות האירופאית' היא ספורט המועדונים האיכותי בעולם. ביום שבו קבוצות מסעודיה יוכלו להתחרות במפעל ספורטיבי משמעותי גלובלית - ומי אם לא כריסטיאנו רונאלדו עם גב של כסף סעודי יכול לקדם דבר כזה - גם היתרון הזה יגמר. היתרון התרבותי של אירופה יהיה דומה ל'השחקן מעדיף את איטליה על לונדון בגלל השמש', שמחזיק בדיוק בשביל עוד 5 דקות במו"מ על המשכורת.

2. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

איך שאני קורא את הסיטואציה, התחרות היחידה של הליגה הסעודית תהיה מול ה MLS, כלומר, הם ינגסו בקהל היעד של הליגה הבאה המועדפת מחוץ לאירופה.

התחרויות של אופא בעתיד הנראה לעין ישארו למפעלים הנחשקים ביותר בעולם הקבוצות.

3. טל. Member

איך שאני קורא את המפה, סעודיה היא ממלכה מוסלמית פנאטית וסגורה שממוקמת במזרח התיכון בארץ שכולה מדבר.

Scouser Tommy, WhitRM ו-DaveTheSave אוהבים את זה.
  4. סמואל אטו Member

מה הקטע שהם משכו את ההצעה לאירוח המונדיאל?

5. RubberSoul Member

מכוונים את כל הכח ל-2034, מה שאומר יותר שנים של הליגה הסעודית.
    קודם כל גם בשביל פיפא זה טוב, ככה יוכלו להמשיך למכור לכולם שהמונדיאל יחזור לאירופה אחרי 12 שנים, וגם כי ל-2034 הדרך תהיה קלה יותר כי אין לה תחרות. ב-2030 יש כבר את ספרד-פורטוגל-מרוקו ואת ארגנטינה-אורוגוואי, ל-2034 אין עדיין וכנראה גם לא יהיו כל עוד הסעודים דרסו רגל.

yonmu, סמואל אטו ו-WhitRM אוהבים את זה.
  6. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

המונדיאל בקטאר(וכל התהליך של הזכיה באירוח), יחד עם סיפור אי הענישה של סיטי היוו עבורי סטירת השקמה לגבי האמת שמאחורי הספורט.

כמו שכתבו פה אחרים, גם אני מרגיש התנתקות איטית מהספורט..

אני לא אוהב אותו, אבל אניילי צדק ברעיון הכללי - המוצר(כדורגל אירופאי) נמצא בירידה אצל הקהל הצעיר, והניתוחים הכלכליים מראים שהוא בבעיה אם לא יעשו שינוי.
    הרעיון לחתוך את המידלמאן המושחת(אופ״א) הוא רעיון טוב. הביצוע עצמו והאנשים שהובילו את הרעיון(אניילי,פרז ושות׳) - פחות, אבל זה לא אומר שהם טעו ברעיון הכללי.

הכדורגל האירופי צריך להתנתק מאופא.

אני אגב חושב שיש הבדל בין כסף ׳ישן׳ ל׳חדש׳, בהיבט שמאחורי הכסף החדש הזה יש גם ארגוני טרור(בניהם גם כאלו יורים עלינו באופן ישיר או עקיף) ובאופן כללי נושא הפערים הערכיים בין מה שהעולם המערבי דוגל, לזה הקיים במקומות בהם סוקלים הומואים ונשים.

yonmu, Walkon, SerieA ו-4 משתמשים נוספים אוהבים את זה.
  7. DRORIKO Member

אני עובר על כל השחקנים שעברו לליגה הסעודית והאמת שזה פחות מטריד ממה שחשבתי. רובם ככולם אלה שחקנים מבוגרים שנמצאים אחרי שיאם. מתי זה יתחיל להיות מטריד? אם פתאום יעברו לשם סופרטארים בפריים שלהם או פרוספקטים שמיועדים להיות כאלה. כרגע אנחנו עדיין לא שם, ומקווה שלא נגיע לשם.

cheddar אוהב/ת את זה.
  8. cheddar Member

הכוכב שהם חיכו לו

https://i.imgur.com/RVYLMKV.Xxx

Scouser Tommy ו-DRORIKO אוהבים את זה.
  9. yonmu Member

רובם המובהק של השחקנים שעברו לסעודיה היו יכולים להיות שחקני הרכב/רוטציה במילאן/אינטר/יובנטוס.
    אני מניח שבסוף הקיץ, סגל אול-סטאר של הליגה הסעודית יהיה נחות רק מהטופ האנגלי, באירן, פסז', ברצלונה וריאל.

10. DRORIKO Member

תסלח לי אבל זה בולשיט. הנה הרשימה של כל אלה שהגיעו לסעודיה. איזה שחקן שם שווה הרכב באחת הגדולות של איטליה נו בחייך

11. oranfu Member

באנגה עוד משחק?????

12. Sir Alex Las' Killa

13. yonmu Member

@DRORIKO שטויות? אתה רציני?
    רונאלדו ובנזמה לא יכולים לפתוח במקום ז'ירו, מיליק או דזקו? גם פירמינו לגמרי שווה רוטציה+ במילאן.
    זייש זה שחקן שמילאן רצתה לאגף ימין (במקום סלמיקרס/מסיאס).
    קוליבלי זה בלם שאינטר רצתה שיצטרף, כנראה להרכב ולפחות לרוטציה.
    ברוזוביץ היה שחקן הרכב באינטר בעונה האחרונה. גם אם היה יורד לרוטציה זה לא משנה את הנקודה.
    קאנטה לפני הפציעה היה פותח בכל קבוצה באיטליה. איך הוא יחזור - צריך לראות.

בנזמה פאקינג שחקן שנתן 37 ש+ב בעונה האחרונה. אם הוא באיטליה הוא לוקח את שחקן העונה בהליכה.

14. cheddar Member

15. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה