כנראה שקלופ מעדיף את טיאגו הפציע או אליוט הבינוני על שידרוג בדמותו של SMS. תכף תגיד לי ש40 מיליון זה יקר בשבילכם. להשקיע 80 על עוד ווינגר טוב, לא תותח, במקום לחזק את האמצע הרך שלכם. לא ברור.
זה לא ממש משנה. בשביל סכומים כאלה לעונה, שתי עונות, אפילו שלוש, אתה יכול להשאיר את האישה והילדים באחוזה בארצות הברית/אירופה ולבוא לבקר אותם במטוס הפרטי מתי שיוצא לך ובחופשות. שחקנים מקצוענים כבר רגילים לעבור למדינה חדשה לפעמים גם לבד. אם יוג'ין אנסה יכול להשאיר את המשפחה שלו בבלגיה בשביל 180 אלף דולר לעונה בהפועל באר שבע, אז בטח בשביל עשרות מיליונים, גם השחקנים שיגיעו לערב הסעודית יוכלו לעשות את זה (למרות שממה שאני יודע, ממקרה ערן זהבי למשל שקרובי משפחה שלי התארחו אצלו כששיחק בסין בזמנו, גם בחורים הכי גדולים בעולם, ברגע שאתה ממש עשיר, אתה חיי באזור הטוב ביותר, בבית המפואר ביותר, ואז אתה די חיי באזור משלך עם רמת חיים ממש גבוהה שמפצה על כל השאר, פלוס כמובן האפשרות בכל הזדמנות לצאת לחופשה איפה שאתה רוצה בעולם בערך).
רטרואקטיבית - המהלך של רונאלדו פשוט מדהים. צריך להכיר קצת יותר מאשר את ה20 שחקנים הבכירים, אבל זה בהחלט הניסיון הרציני ביותר לתת אלטרנטיבה לאירופה. עד סוף הקיץ אנחנו עשויים לראות כאן ליגה ברמת גרמניה-בלי-באירן או צרפת-בלי-פסז או ספרד-בלי-ריאל-ובארסה.
טיאגו הפציע שחקן בסגנון שונה לחלוטין מסאביץ'. הוא גם עלה 25 מיליון. אליוט הבינוני עלה לנו סכום מטורף של 4 מיליון אם אני זוכר נכון. מה זה, ממש החליטו ללכת עליהם במקום על סאביץ'... לאורך השנים אני זוכר שדיברו על סאביץ' יותר בסכומים של פוגבה ליונייטד ופחות בסכומים של 40 מיליון יורו. ולא החתמנו אף ווינגר ב-80 מיליון, בטח שלא "עוד ווינגר". בכל ההיסטוריה שלנו יש 2 שחקנים שעלו סכום כזה, אחד זה וירג'יל והשני הוא נונייז. ו-40 מיליון זה סכום משמעותי עבור ליברפול, חצי מההרכב שלנו בעונה האחרונה עלה פחות מזה.
מודה שאינני בקיא לגבי העמדה הטבעית של סובוסלאיי (קראתי שהוא יכול לשחק גם כווינגר), בכל מקרה הוא שחקן עם אורינטצייה התקפית. והוא עלה לכם 80 מיליון, הסעיף בחוזהו, לפי פבריציו. והחתמתם גם את מקאליסטר ב25. ואתם רוצים גם את לאביה שאני מניח יעלה לא מעט. טיאגו בדיוק בעמדה של SMS, הקשר החופשי בשלישיית הקשרים באמצע.
יובה, ולא רק עכשיו אלא גם בשנים שהיא היתה חזקה יותר. אני מניח שהיו עוד קבוצות שלטשו אליו עיניים. זה שחקן שלהוציא אולי את סיטי שווה הרכב בכל קבוצה באירופה. המעבר שלו לסעודיה זה חתיכת בום.
הוא לא מתאים בכלל לשחק בסגנון שלנו. ואם הוא טוב או פחות טוב מאריקסן זה כבר שאלה לשנה שעברה כי הגיע שחקן שלוקח את הדקות של אריקסן והופך אותו לשחקן ספסל. זה יהיה מאכזב אם ילך לסעודיה בגילו, הוא בשיא שלו והוא קשר שצריך לשחק ברמות הגבוהות. זה הנזק הסעודי העכשווי, היה ברור שזה יגיע מתישהו. הפיצוץ גלקטי יהיה אם סילבה יעבור מסיטי לסעודים.
דוד שלי, שמבוגר מאבי, היום כבר חצה את ה-70, כשהוא היה צעיר הוא נסע לסיני לבצע שם סלילת כבישים מטעם המדינה. השאיר מאחור את האשה והילדים, עבד כמו חמור ב-40 מעלות של סיני אבל שלח הביתה בוכטה של כסף. אני מניח שזה הגרסא המודרנית של זה.
התכוונתי עד הקיץ הנוכחי. בקיץ הנוכחי סובוסלאי חתם על העמדה הזאת והוא עלה 60 מיליון יורו. לטעמי שחקן טוב יותר וצעיר בהרבה. מקאליסטר עלה 40 מיליון יורו והוא על העמדה של טיאגו ולא דומה לסאביץ'. טיאגו לא שיחק את הקשר החופשי בשלישייה ובלי להעליב, הדברים שאתה כותב מלמדים שאתה לא ממש בקיא במה שקורה בליברפול.
לא אמרתי שמקאליסטר דומה לסאביץ', אלא את סכום הכסף שהוצאתם. שים לב כמה כסף כבר ביזבזתם הקיץ ואתם מתכננים עוד. סובוסלאיי לא יותר טוב מסאביץ', הם גם שונים בסגנון. אתם משחקים שלישיית קישור עם פאביניו אחורי ושניים חופשיים (אליוט/הנדרסון/ביצ'ק/קרטיס/ווטאבר וטיאגו, כשהוא כשיר). אני דווקא חושב שאני מאוד בקיא במה שקורה בליברפול.
סאביץ' הזה קשר אחורי? כי אנחנו כבר הוצאנו המון כסף בסטנדרטים שלנו. אם יש לנו עוד כסף, זה יילך על קשר אחורי ובלם. ויש ספק גדול אם יש לנו עוד כסף. כנראה שצריך למכור שחקנים קודם. יש גם משמעות לשכר, לא יודע כמה שכר יבקש השחקן הזה. אם גבוה מדי - אבוד.
במערך שהם משחקים השלישיית קישור הזאת עובדת בעיקר בשביל טרנט שנכנס לקישור כשהם בפוזשן ומנהל את המשחק. לסאביץ׳ אין באמת את הattributes להיות הקשר שעושה עבודה טקטית כדי לפנות שטחים לטרנט וכ10 הוא לא איכותי יותר מסבוסלאי שגם צעיר ממנו.