התקבל דיווח המדבר על החלטה סופית של בית המשפט להעביר את המשחק בין מכבי חיפה למ.ס.אשדוד לכל מגרש שאשדוד תבחר בו חוץ מהמגרש בחיפה-קרית אליעזר.
השתלשלות הארועים עד כה, שעה אחר שעה: יום חמישי 29/05/2003 10:00 בית הדין של ההתאחדות החליט: הפועל פ"ת נגד מכבי ת"א באיצטדיון ר"ג 13:00 מ.ס.אשדוד מגישה בקשה להעברת הביתיות במשחק נגד מכבי חיפה לקרית אליעזר 14:00 הבקשה של מ.ס.אשדוד נידחת, הקבוצה מערערת לבית המשפט של ההתאחדות 14:05 אוהדי מכבי חיפה פונים לבג"צ נגד העברת המשחק של הפועל פ"ת לר"ג, ההכרעה צפויה רק מחר (שישי) 16:30 הפגנה גדולה של אוהדי מכבי חיפה בכפר גלים נגד ההחלטות של היום, בינתיים היא חסרת השפעה 17:15 בית המשפט החליט: מ.ס.אשדוד תארח את מכבי חיפה בכל מגרש שתחפוץ למעט המגרש בחיפה, קרית אליעזר. 17:20 מ.ס.אשדוד: אנחנו נשחק בטדי או באשדוד נגד מכבי חיפה, ההחלטה מקפחת את הספורטיביות שבכדורגל 17:30 מ.ס.אשדוד: לאור העובדה שכמות כרטיסים גדולה לא תמכר ולאור כך שהזמן אוזל, כנראה שנארח את מכבי חיפה באשדוד 17:35 ההפגנה בכפר גלים ממשיכה, האוהדים קוראים נגד יעקוב שחר ורפי עגיב
אוהדי חיפה, קודם כל, בואו נודה בכך שלא תקחו אליפות. מכבי ת"א לא תפספס את ההזדמנות הזאת במגרש של פ"ת, בר"ג או בעילוט. הניצחון שלה מובטח בהפרש סביר, אין לכם סיכוי לקחת אליפות, כך שמבחינתי הניסיונות שלכם להכין אליבי למקרה שמכבי תזכה באליפות הן מגוחכות. לוני הרציקוביץ', בניגוד למה שאילן הטמבל אמר - לא דרש, זעק או איים להעביר את המשחק. מנהלי הפועל פ"ת עשו זאת על דעת עצמם ולהרציקוביץ' לא היתה דרך להתנגד. היו"ר שלכם, יעקוף שחר, הסכים להעביר את המשחק. גם אתם מעבירים את המשחק שלכם, ככל הנראה. כך שאין לכם באמת על מה להתלונן. וחוץ מזה - מי אתם שתתלוננו על מכירות משחקים וכו'? שאני אזכיר לכם את שערוריות השיפוט בשתי העונות האחרונות, כשלקחתם אליפויות? את העונשים המצחיקים על הפריצות למגרש? את הארכת מועד ההעברות? או את חוק "שישה הזרים" ששחר חוקק בעונת 00-01? הרגת אותי...
תודה ולאוהד שהגיב לפנייך והתלונן על מכבי חיפה והחלטות השיפוט בשנתיים האחרונות... התשובה האמיתית שתקבל ממני היא פתיחת השמפניות באשדוד בשבת הקרובה, פעם הבאה תיקרא גם תגובות ותבין שמכבי חיפה תשחק באשדוד ולא באיצטדיון אחר כפי שהצהובים מת"א עושים.
ג'ורג' ואסילי, מראשי חוג האוהדים של חיפה, אמר: "לדעתי ההנהלה צריכה להודיע שהקבוצה לא עולה למשחק ולתת למכבי תל אביב את האליפות. איך ההתאחדות עושה דבר כזה? זה בושה וביזיון". (YNET) עכשיו זה עיצבן אותי... מי אמר שמכבי חיפה לא תנצח 5-0 באשדוד? (זה קרה כבר בעבר) מישהו אמר שמכבי ת"א תנצח 1-0 את פ"ת? (את ר"ג, ת"א לא יכולה לנצח...) מכבי חיפה צריכה להישאר קבוצה ספורטיבית וזה אומר שבשבת בשעה 19:40 נעלה למגרש וניתן את הנשמה, כשהשופט ישרוק לסיום נחייך לעבר המגרש בר"ג ונפתח את השמפניות. עד אז... אלוהים צהוב
אני יכול להבין את ואסילי..בעצם אני מסכים איתו..זה פשוט ביזיון..איך מרשים לעשות כזה דבר? איצטדיון רמת גן הוא כמו בית למכבי תל אביב..זה רק מראה כמה הפועל פתח תקווה תהיה כלום פרט להצגה של מוצאי שבת...
די כבר עם הבכיינות !!!! חלאס !!! אני יודע שזה מעצבן אותכם שמכבי קבוצה טובה יותר, והם כנראה (טפו טפו טפו) הולכים לזכות באליפות, אבל זאת לא סיבה להתבכיין כאילו בית המשפט קבע שמכבי אלופה. הוא בסה"כ העביר את המשחק למגרש נייטרלי. ואל תגידו לי שהוא מגרש של מכבי, כי מכבי לא עשתה שם שום דבר מיוחד חוץ מזכייה ב-2 גביעים. ששיחקנו בר"ג לא התחרנו אפילו על האליפות. תפסיקו להיות אגואיסטים ולהסתכל רק על עצמכם. אני לא מבין איך אוהדים של קבוצה שרק שנה שעברה קרה לה דבר נורא במשחק האליפות, יכולים לחשוב בכלל על אפשרות שדבר כזה יקרה שוב. אנחנו לא צריכים את בית המשפט שיתן לנו אליפות. יש לנו קבוצה הרבה יותר טובה ממכם, ואני אגיד לכם משהו.....אני יכול להבטיח לכם שאתם לא תנצחו באשדוד. אז אני מבקש ממכם....אני יודע שאתם מקנאים, אבל באמת די. נמאס לשמוע אותכם בוכים.
וידוקה, דבר ראשון אל תקרא לי טמבל, אל תעצבן אותי, ילד מסריח כמוך לא יקרא לי טמבל- לך תעבור לאהוד קבוצה אחרת, שמעתי שהפועל ר"ג זכתה בגביע זה אופציה מעניינית בשבילך. --- אני פשוט בשוק איך נותנים לכזה דבר לעבור, זה לא נתפס, כ"כ לא ספורטיבי, עזבו אותכם, זה לא משחק ליגה רגיל- זה 90 דקות ששתי קבוצות עם אותו מספר נקודות! 90 דקות שקובעות עונה שלמה- ושתי הקבוצות צריכות לארח בחוץ, איך עכשיו מכבי ת"א מארחת בבית (וכן, ר"ג בית לא פחות מבלומפילד לטעמי) וקבוצה אחרת מארחת בחוץ? איך? מכבי ת"א- אתם קבוצה מסריחה, אני שונא אותכם, מאכל לכם רק רע, לכם ולהנהלת הפועל פ"ת שבגלל שיקולים כלכלים עשויה להשפיע קשות על גורל האליפות. מצידי שחיפה לא תעלה למשחק הזה בכלל, שתיתן למכבי ת"א את האליפות, הרי אחרי שהם שילמו לשירזי ולצור, וקנו ביתיות- כבר עדיף לתת להם אליפות. מגעילים, איכס. בושה. ביזיון. הכל. כל הכדורגל המסריח שלנו ביום אחד, ושתבינו אותי, אני ממש לא בעד להעביר את המשחק באשדוד- אבל אם העבירו את המשחק בפ"ת זה חובה להעביר את המשחק לקרית אליעזר כדי ליצור שוויון, אבל איך ריבונו של עולם, איך מכבי ת"א הופכת משחק אליפות למשחק בית?!? איך נותנים למהלך כזה להתבצע!!! איך איך איך! פשוט בושה. מכבי ת"א- אם תיקחו אליפות ובייחוד על הפרש שערים תמיד יזכרו שזה אליפות של העברת ביתיות, תמיד! אם תנצחו את הפועל פ"ת 1-0 קטן שיכריע את גורל האליפות יגידו בצדק שהאליפות הוכרעה בגלל כסף, הפועל פ"ת לא הייתה מפסידה 1-0 בבית, תמיד יזכרו את האליפות הזאת כאליפות מסריחה כמו עם בית"ר שקנתה מבית- שאן אליפות. תמיד. אני בחיים לא הייתי רוצה אליפות כזאת, גועל נפש. חוסר ספורטיביות כזה. אני כבר אמרתי את מה שיש לי להגיד על הגועל נפש הצהוב-כחול (לבן) הזה, בושה לכם- תשרפו הפועל פ"ת ומכבי ת"א, אני ממש לא אתפלא אם גם פ"ת תפתח רגלים אחרי שמעבירים להם את הביתיות, ולא מקניית משחק- אלא מכך ששחקנים שמעבירים להם משחק בית- הם מבינים שהמשחק הזה לא חשוב, שאין להם על מה להילחם והם פשוט ישחקו בשביל להעביר תזמן וכך יקבעו את גורל האליפות. רק נשאר לי לרחם על כל האוהדים שמעבירים להם את הביתיות, מה עשו אוהדי הפועל פ"ת? הם בסה"כ רוצים לראות משחק האחרון העונה אצלהם בבית, אבל לא... רק על כסף חופשים, אין יותר מה להגיד על המחזה המגעיל הזה, מכבי ת"א תמיד תיהיה אלופה שקנתה את האליפות הזאת, אין דרך לתאר את זה. ושוב אני מדגיש, אני ממש לא רוצה שיעבירו מאשדוד את המשחק, אבל אחרי מעשה כזה חייבים צדק ספורטיבי, ועכשיו אפילו את זה אין כאשר מכבי תשחק בבית וחיפה תשחק בחוץ... ביזיון. ואחרי זה אומרים ששחר קונה אליפות, אם שחר קונה אליפות שחיפה מזיינת תליגה, מעניין מה מכבי עושה... הולכת (אולי) לקחת אליפות על הפרש שערים שהעבירה את הביתיות של הקבוצה היריבה.
אילן לך שתה כוס מים אגב, לוני לא דחף למהלך שכזה, מכבי לא התערבה, זה הכל ליאור שחר. תאשים מי שבא לך בשחיתות, שוחד וכל הבולשיט הזה, העצבים עלו לך למוח. הפועל פ"ת רצתה להעביר את הביתיות בשביל כסף, ואם ליאור שחר לא היה רוצה אני מבטיח לך שלוני לא היה פועל בכיוון הזה...
אילן, מתי מכבי שילמו? פתח תקווה מההתחלה ניסו להרוויח כמה שיותר כסף, בהתחלה עם מחירים שערוריתים ועכשיו עם ר"ג, אז אל תתחיל עם האשמות כלפי מכבי שקנו את כולם. מכיב הגיעו רק, אבל רק בזכות עצמם לאיפה שהם, כמו מכבי חיפה (למרות שאם בא לי גם אני יכול למצוא אלף ואחת קונספירציות) שהגיעה לאן שהיא הגיעה בגלל הכדורגל שהיא הציגה. אם אתה רוצה אפשר לעבור כל משחק ולבדוק טעויות שיפוט, להשוות ולבדוק כמה הן השפיעו, אבל בתכלס מכבי וחיפה שם כי הן שיחקו בערך באותה רמה ושתיהן הקבוצות היותר טובות (לא אומר טובות, יותר טובות מאחרות) בליגה שלנו. אני אישית מעדיף לשחק בפ"ת בשביל שאנשים כמוך לא יתחילו עם כל השטויות המפגרות שלהם, אם ניקח את האליפות זה בגלל שהגיע לנו, זה בגלל שהייתה לנו התקפה ובה והגנה טובה (בניגוד לקבוצה מסוימת). אז אם אתה רוצה להתחיל עם קונספירציות תביא דברים מסודרים, עם הוכחות, עם אירועים מסוימים ואז נדבר.
מתי תקלטו? מעניין ת*** שלי איך הפכתם משחק, לא מעניין אותי מי הפך, למה הפך, ומתי הפכו את הביתיות, העובדה שמכבי ת"א משחקת בבית מול 40 אלף צהובים במקום לשחק משחק חוץ, מכבי חיפה תשחק בחוץ- איפה נראה דבר כזה? איפה? בגלל הבטחה? בגלל כסף? לא אכפת לי למה, ממש לא אכפת לי, אכפת לי ממכבי חיפה והדבר הזה זה שיא החוצפה, יומיים לפני המשחק שיקבע את האליפות משנים ביתיות. ב-י-ז-י-ו-ן. ושוב אני אומר, האליפות הזאת במקרה ותיהיה לעולם לא תיהיה אליפות ראויה, תמיד יזכירו לכם ויזכרו לכם את העברת הביתיות. אם יש אלוהים בשמים, זה היום שהוא לקח לכם את האליפות. רק חבל שאני לא מאמין באלוהים, נראה אולי הוא יוכיח את עצמו ביום שבת.
עובדה מעניינת היא שלאשדוד אושר לארח בכל מגרש פרט לקרית אליעזר (השקול כנגד בלומפילד) אז הם וויתרו על התענוג. גם אותם קנינו, נכון?