איזה עצוב זה היה לראות את זה, אנחנו עסוקים בלנסות לעודד, פתאום בלילי מביא את הגול הזה, אני כזה עושה לחבר שלי: "מה זה היה?", כמו לשדר בשירים ושערים לקח לנו זמן לעכל את זה, לראות את כל האדומים שמחים ולא להבין למה, עד שעיכלנו את השער שהיה.
אוקיי חברים אז יש לנו מנצח..ללא ספק השער של בלילי נדיר ביפיו במחוזתינו. מברוק לפיני.(ליהי תמסרי לו בבקשה את ברכותינו)
מותר שער של שחקנים זרים בארץ? כי אם כן יש שניים...: עונת 97-98 אם אני לא טועה, מחזור 2 אם אני לא טועה, מכבי ת"א מגיעה לקריית אליעזר למשחק מול הפועל חיפה. כדור מוגבה לרחבה, אחד הברומרים מרחיק, ומירוסלאב ביצ'ניץ' מ30 מטר מהאוויר כובש שער אדיר, ענק, לא ייאמן. עד היום אני לא מבין איך כולם שכחו את השער הזה. בלי שום ספק השער היפה ביותר שהובקע על אדמת ישראל... חוץ מזה יש את גאבור מארטון לקראת סיום עונת 96-97, גם זה היה בקריית אליעזר, הפועל פ"ת מגיעה למכבי חיפה, כדור קרן מוגבה החצה משמאל, וגאבור מארטון כובש שער ענק מהאוויר. חוץ מזה יש כמובן את השער של אוחנה שלא יישכח מליבי אף פעם. אף פעם. 96-97, מחזור 7 אם אני לא טועה. מוליכת הליגה, הפועל פ"ת, שאיבדה רק שתי נקודות מול דריקס של מכבי ת"א מתחילת העונה מגיעה למקום השני, בית"ר ירושלים. זוהר מעלה את בית"ר ל1-0 כבר בדקה ה6 עם שער נהדר בכדור חופשי אדיר לחיבורים (שער שבכל מחזור רגיל היה זוכה לתואר שער המחזור). דקה 50 אם אני לא טועה הובקע עוד שער אדיר: התקפה מתפרצת, שאלואי (עוד נשמע ממנו) מזהה מ50 מטר את שיי הס מחוץ לשער, בועט מחצי מגרש כדור אדיר שחולף מעל הס, יורד למטה... ופוגע בקורה! אבל זה לא נגמר, כי אוחנה השתלט על הריבאונד, התעלם ממגן שתפס את החולצה שלו, ובעט פנימה, 2-0. מאוחר יותר, שוב התקפה מתפרצת, ובה הובקע השער. שאלואי הפעם משמאל עם הכדור, עובר חולף לו את הקו מחצית המגרש, ומוכשל מאחור בעבירה שהיא על הגבול בין צהוב לאדום. שאלואי נופל, עושה 3 סאלטות, אבל מספיק לקום בשביל למסור לאוחנה מימין. אוחנה מתקרב לשער, הוא איזה 25 מטר מהשער, עם מגן ששומר עליו. אני אצטט את יורם ארבל: "אלי אוחנה עכשיו...." אוחנה עבר את המגן מהצד "...אם זה יהיה שער זה יהיה שער גדול. אלי אוחנה... כן! הללויה לאלי אוחנה!!" - אוחנה שלח את הכדור לצד השמאלי של השער, הס רק הסתכל עליו נכנס. זה שער שנכנס לספרי ההיסטוריה, ואני קופץ שמח וצועק משמחה. אין אני לא אשכח את זה אף פעם...
וואי! גאבור מרטון! אתה מעלה בי נשכחות! כל השערים שלו כאלה, הגבהה מהקרן, הוא עומד בסביבות קו ה16 ובועט מהאוויר פנימה. היה דווקא שחקן גדול. בעיקר בהפועל פ"ת. הספיק גם לשחק בהפועל ת"א (?) ובראשון לציון אם אני לא טועה, אולם שם לא הספיק להביע את חותמו. וביצ'ניץ', בטח שזכרתי את השער! הבעיה שלא זכרתי את השם שלו, גם כן השערים הגדולים שנראו.... אבל אם כבר, אז השחקן שסביב הקריירה שלו יש הכי הרבה שערים יפיםגדוליםוירטואוזים, זהו ללא ספק בכלל ראובן עטר. אם לכל שאר השחקנים זה קרה פעם בכמה זמן שהכדור התלבש, לעטר זה היה סימן היכר, היו לו יכולות שלא נראו על מגרש כדורגל, עד היום אני לא מבין את הקיפוח שעבר במשך חלק מהקריירה הנפלאה שלו.
אם כבר מדברים על זרים אז יש גם את השער הענק של רומן פץ מ45 מטר לחיבורים של שוער מכבי הרצליה... גול ענק.
מדובר על שחקנים ישראלים שנולדו בארץ ועברו ברית מילה ובר מצווה..רק הם משתתפים במשאל.. לכן אני נאלץ למחוק מהפורטוקל את רומן פץ וגאבור מרטון.. :?
איך לעזאזל בחרתם את השער של בלילי,ואחד אף אחד כאן לא הזכיר את השער היפה ביותר השנה,ואחד מהיפים שראיתי בחיים,המספרת של אבוטבול מול מכבי ת"א. 2-0 לבאר שבע מול מכבי ת"א בבלומפילד,1500 אוהדים שעשו את כל הדרך מבאר שבע לת"א חוגגים,הדקה ה90 מגיעה,מתחילים עם האולה בכל מסירה,הכדור אחרי 4 קריאות אולה מגיע לרמי אליהו שעובר שני שחקנים,מוסר כדור נפלא לסגרון באגף,שומעים אולה נוסף,סגרון פורץ ומרים את הכדור לרחבה,כל הקהל צועק אולה ומושך את האולה בציפיה לראות לאיזה שחקן זה יגיע,אמיר אבוטובול מתרומם באוויר,ומשחרר מספרת אדירה לקורה ופנימה,במקביל נשמעת שגאה אדירה של אולה מהקהל של באר שבע. עם כל הכבוד לגול של בלילי,אין על המספרת של אבוטבול.
כן,בחייכם, זה הרי של הפועל באר שבע. זה חייב להיות השער הכי יפה בהסטוריית המדינה, ולא משנה איך מסתכלים על זה. כי אין בכלל מספרות, ולא היתה מספרת אחת בליגת העל. אף פעם. ופתאום בא אבוטבול ועושה מספרת, וואי. גול מ45 מטר בטיל זה כלום לעומת זה.
יש את השער של רביבו מול אובארוב..וולה מחוץ לרחבה..משהו בומבה! יש את של ביטצניץ מחצי מגרש נגד ראשון ב-4-0 של הפועל חיפה ויש את של כרמלו מישיש מחצי מגרש[אבל מאחר שמישיש וביצניץ זרים..רביבו מנצח]