הלו, זה מדלייה של מרוקו! :aaaprot: וחוץ מזה אין מה לישראל להתבייש, אלא יש הרבה מה להתגאות, עכשיו הצצתי בטבלת המדליות. ראיתי שישראל נמצאת במקום טוב ביחד עם מדינות שיש להם פוטנציאל עצום ולא מנוצל: מכסיקו, איראן, מצרים, דרום אפריקה, פורטוגל, צ'ילה, קולומביה, הודו, טורקיה...ואפשר להמשיך. רק תארו לעצמכם אם במקום ובהרבה כספים מיותרים הממשלה ומוסדות המדינה היו משקיעים בחינוך לספורט, רק תארו לכם.
אין הרבה מה לראות אם תציץ, כמו שאמרת בטבלה. מדינות כאלו הם בהרבה פחות מפותחות ספורטיבי מאיתנו, ושוב יש להם מדליה עם מלפנינו.
http://img98.imageshack.us/img98/4889/img214445133eb5.Xxx שחר צוברי זכה במדליית הארד !!! זה היה כ"כ קשה, אבל גם כ"כ מתוק. שחר צוברי זינק היום לשיוט המדליות מהמקום ה-4 הכללי, אבל הצליח לסיים שני וזכה במדליית הארד ! סיקור השיוט: צוברי פתח את השיוט בצורה לא כ"כ טובה, כשחשש מפסילה וחזר לקו הזינוק כדי להתחיל שוב. דבר זה פתח פער בינו לבין השלישיה המובילה. אבל שחר לא ויתר, ומהר מאוד צימצם את הפערים והגיע שלישי למצוף הראשון, מיד אחרי אשלי הניו זילנדי וארבעה מקומות לפני דמפסי הבריטי, מה שבדיוק היה צריך כדי לזכות בארד. בונטמפ הצרפתי הפיל את המפרש שלו במצוף הראשון, ואיבד זמן יקר. בהמשך השיוט צוברי המשיך להתקדם, עקף את הניו זילנדי במצוף השני, והגיע אליו שני אחרי צ'אן מהונג קונג, שלא סיכן אותו במאבק על המדליות. עד לסיום השיוט צוברי שמר על מקומו, ונשאר לו לחכות רק מה יעשו יריבו. תום אשלי הניו זילנדי הגיע שלישי וזכה בארד, ג'וליאן בונטמפ הצרפתי הגיע רביעי וזכה בכסף, ואז הגיע הרגע הגדול - וואנג הסיני הגיע חמישי והבטיח את מדליית הארד לשחר צוברי ! דמפסי הבריטי שהיה שלישי לפני שיוט המדליות, הגיע רק שביעי בשיוט המדליות, וסיים את התחרות במקום ה-4 הכללי. יש מדליית ארד לשחר צוברי באולימפיאדת בייג'ינג 2008 ! שחר צוברי ממשיך את המסורת של לפחות מדליה אולימפית אחת לישראל, מאז ברצלונה 1992. שיוט המדליות - הדרך של צוברי לארד. חלוקת המדליות - שחר צוברי מקבל את מדליית הארד ! http://img177.imageshack.us/img177/2103/4625625pf9.Xxx שחר צוברי. מדליסט הארד של ישראל באולימפיאדת בייג'ינג 2008. התגובות: שחר צוברי התרגש אחרי השיוט, ואמר: "תודה לכולם, זה היה אחרי עבודה מאוד קשה, עשיתי את זה! אני מאוד שמח על ההישג ושיש שמחה גדולה מהארץ. צוברי סיפר על השיוט עצמו: "היה לי זינוק טוב, אבל חשבתי שפסלתי, אז העדפתי לחזור כדי להיות בטוח. שאר השיוט ידעתי שאני מסוגל להגיע למקום טוב בתנאים האלה. עשיתי החלטות טקטיות נכונות שהשתלמו. במצוף הראשון כבר ראיתי שזה אפשרי ועשיתי את זה". על התחושות שלפני: "לא היית לחוץ, היו פרפרים בבטן והרצתי תסריטים בראש, אבל ברגע שמתחילים, לא חושבים על כלום, אלא לעבור את מי שלפניך. לקראת הסוף, הבנתי שזה קורה והתחלתי לשמוח". ראש הממשלה, אהוד אולמרט, התקשר לברך ואמר לצוברי: "עשית אותנו שמחים, עקבתי אחריך כל הימים האלה ולא חדלתי מלהתפעל מקור הרוח שלך, מהשקט הנפשי שלך ומההרגשה הפנימית שלך שגרמה לך להבטיח לנו מדליה. אין לך מושג כמה זה מרגש, אני רואה אותך מנפנף עם הדגל, תדע לך שהרבה דמעות שמחה יורדות לעם הישראלי. שיהיה לך בהצלחה". תגובות נוספות , משפחת צוברי מברכת ומתרגשת, מי אתה שחר צוברי - הכירו את המדליסט החדש של ישראל !
כל הכבוד לשחר צוברי על ההישג המכובד. הוא מנע מבוכה גדולה מראשי המשלחת שיכולים עכשיו לנשום לרווחה (למרות שלדעתי הם צריכים לשלם את המחיר בכל מקרה). היה מרגש לראות את כל נבחרת השייט מפרגנת לו בגדול וראו שהחגיגות הספונטניות היו מכל הלב. רק שירדו ממנו קצת ויתנו לו להנות מהרגע. זה קודם כל הישג אישי שלו, הישג שהגיע למרות המצב הרע של הספורט האולימפי בארץ. אולי זה יהיה הטריגר שיגרום לאנשים שם למעלה להבין שצריך להשקיע את מירב המשאבים בענפים המרכזיים, אלה שבהם יש פוטנציאל אמיתי להישגים משמעותיים כמו גמרים ומדליות. להקטין את הכמות (גם של הענפים וגם של הספורטאים) ולהמר על האיכות.
שלא תבינו אותי לא נכון, עקצתי את התאחדות הספורט. לא את צוברי, לא יצא לי להגיד לו יפה מאוד. אז הנה... יפה מאוד ! הישג אינבידואלי לכל דבר, מסכים עם תומר.
Sinclair, זה לא רק הישג של שחר. נכון שהוא שייט וספורטאי ענק, אבל לבד הוא לא יכל להגיע. הוא קיבל הרבה עזרה מראשי האיגוד, יהודה מעיין וגור שטיינברג, וגם להם מגיע קרדיט על ההישג. מדלייה אולימפית שלישית לענף השייט, זה לא בא ברגל.. תומר, אני מסכים איתך עם החלק הראשון של משפט הסיכום, אבל אני חושב שמגיע גם הכרה לשאר הענפים שכן הביאו הישגים בטורנירים השונים בהם השתתפו, אבל באולימפיאדה מה לעשות שזה לא הלך. רב המדינות שולחות נציגים בהרבה ענפים, גם אם הם לא מועמדים למדליות. אולימפיאדה זה אירוע ענק, וכל נציג ישראלי שמגיע לשם זה מבורך. אני גם יודע שצריך להשקיע יותר בענפים עם הפוטנציאל להגיע למדליות אולימפיות, אבל אסור לזנוח את שאר הענפים, שאולי גם יכולים להפתיע.. עידכונים: * מיכאל קלגנוב סיים במקום ה-8 את מקצה חצי הגמר בקיאק יחיד ל-1,000 מ' בזמן של 3:43.108 דק', ולא העפיל לגמר (3 הראשונים העפילו). יש לציין שזה לא המקצה החזק שלו. מחר הוא יתחרה בחצי הגמר ל-500 מ', המקצה החזק שלו (בו הביא את הארד בסידני 2000). למרות זאת יש להיות ריאלים, והעפלה לגמר במקצה זה תהיה הישג גדול. * מעיין דוידוביץ' סיימה במקום ה-7 את שיוט המדליות, וקיבלה 14 נק' חובה. דוידוביץ' סיימה את התחרות במקום ה-10 (111 נק' חובה). הישג מצויין למעיין וכל הכבוד לה על כך ! נ.ב. - אני יודע שרשמתי זאת כבר, אבל זה עבר אחורה בגלל ההישג של שחר. בכ"ז מגיע לה הכבוד הראוי שנציין זאת שוב.
יש משהו מאוד מאכזב כי בניית הציפיות הייתה עצומה והוא פתח כל כך טוב שכבר חלמנו לשמוע שוב את ה"תקווה" בפעם השנייה ברציפות אבל הלוואי אכזבות כאלה מאשר הדחות מוקדמות או מקומות 4 למיניהם, אני שמח בשבילו ובשביל הענף השייט שנראה אחרת וצריך להשקיע שם יותר. זה יעלה שוב בדיון הסיכום בטח אבל צריך לחזור על זה שוב ושוב וזה שצריכים לבדוק איך מתקצבים נכון את האיגודים. צריכים להשקיע בדברים הנכונים ולצמצם תחומים כמו הירי. הלוואי וכסף יגיע לשידרוג המתקנים בארץ.
http://img11.beijing2008.cn/20080820/Img214567156.Xxx התמונה המרגשת. שחר צוברי עם מדליית הארד, יחד עם תום אשלי (זהב), וג'וליאן בונטמפ (כסף).
יו"ר איגוד השיט שעלה בערוץ 1 בעיקר השתחצן וניסה לסחוט תקציבים אבל בדבר אחד שהוא אמר הוא צדק... אין טעם במשלחת כ"כ גדולה שיביאו מקום 20 ו-30 צריך למקד אותנו בכמה ענפים שהם החזקים שלנו ושם לתת את הכל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx או שלהתחיל לגדל ילדים שיעסקו בענפי ספורט שלא מענינים אף מדינה באמת כמו כדור נוצה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx ככה נביא מדליות בטוח..